Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

poffertjes recept

Laura Kieftdoor Laura Kieft
19 februari 2018
in Hoofdgerecht, Ontbijt en lunch, Pancakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik eet ze vrijwel nooit, maar wat ben ik er gek op. Dan heb ik het natuurlijk over poffertjes. Lekker met een beetje poedersuiker en een klein klontje boter, heerlijk! Thuis bakte mijn moeder in de (school)vakanties nog wel eens poffertjes waar ik vervolgens een hele berg van kon opeten tijdens de lunch. Ik kocht daarom onlangs een gietijzeren poffertjespan om ze zelf thuis ook te kunnen maken. Ik begon met een fijn basisrecept, maar zit alweer vol inspiratie voor smaakcombinaties. Van hartig tot zoet, die poffertjespan blijft hier vast niet lang in de kast liggen. Maar nu eerst: het basisrecept voor poffertjes!

Recept afdrukken

Poffertjes

Poffertjes, wie kent deze Hollandse lekkernij niet? Met dit basisrecept maak je de lekkerste poffertjes zelf eenvoudig thuis!
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 300 ml melk
  • 2 eieren (M)

Extra nodig

  • gesmolten boter (voor invetten pan)
  • poedersuiker

Instructies

  • Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom, klop met een garde vast even door elkaar. Voeg dan de melk en de eieren toe en mix tot een glad beslag.
  • Poffertjesbeslag is wat dikker, je zou dus een spuitzak kunnen gebruiken. Ik koos zelf voor een spuitfles waarvan de opening groot genoeg is, dat werkt het prettigst.
  • Zet de poffertjespan vast op het vuur (middelhoog) zodat deze goed heet kan worden. Verwarm in een ander pannetje vervolgens een klont boter. Wanneer deze gesmolten is gebruik je een kwastje om de poffertjespan in te vetten.
  • Vul de kuiltjes voor maximaal 2/3 met beslag. Wanneer aan de bovenkant belletjes komen kun je ze met een vorm eenvoudig omdraaien. Laten ze nog niet helemaal goed los? Wacht dan een paar tellen, als ze goed zijn kun je ze namelijk heel makkelijk keren.
  • Vet de poffertjespan voor iedere ronde poffertjes weer opnieuw in.
  • Serveer de poffertjes gelijk per ronde, of leg ze allemaal op een groot bord. Dek dit bord af met een ander bord of folie om ze warm te houden.
  • De poffertjes serveer je verder natuurlijk met wat poedersuiker en een klontje roomboter.
  • Eet smakelijk!
Tips

Begin eventueel met een halve plaat om te wennen aan de snelheid en de handigheid van het maken van de poffertjes. Je moet namelijk best flink doorwerken om te zorgen dat ze niet te donker worden.

Bewaren

Bewaar de poffertjes tot twee dagen goed afgesloten in de koelkast. Wel weer even opnieuw opwarmen bij het serveren.

Vorige post

Volgende post

Snel hazelnoten pellen
Bakken met kinderen

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
0

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
6

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 78

  1. Gala says:
    3 jaar geleden

    Welke merk poffertjespan gebeuik jij?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het merk weet ik niet eigenlijk, maar hij is van gietijzer. Is van meerdere merken verkrijgbaar, maar daar zal onderling maar weinig verschil in zitten.

      Beantwoorden
      • Elke says:
        1 jaar geleden

        Geen slecht woord hier, altijd super tevreden van je recepten!😄👌

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Fijn Elke, bedankt!

          Beantwoorden
  2. Klazien says:
    3 jaar geleden

    Ik ben ook benieuwd naar het merk poffertjespan. Van collega’s hoor ik alleen welke ik niet moet kopen (omdat ze de poffertjes daarin te zwart of niet gaar worden). Maar die van jou zien er perfect gebakken uit!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb een gietijzeren poffertjespan, merk weet ik niet meer, maar volgens mij verschillen de gietijzeren pannen voor poffertjes onderling niet heel erg.

      Beantwoorden
      • Klazien says:
        3 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie!

        Beantwoorden
  3. Aurélie says:
    3 jaar geleden

    Kan ik poffertjes ook bakken zonder poffertjespan ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, anders krijg je deze vorm niet, dan worden het pannenkoeken.

      Beantwoorden
      • Fenthya says:
        2 jaar geleden

        Dat kan wel hoor. Bakken zonder poffertjespan. Het is mij gelukt. Omdat de poffertjes mix dikker is gaat het beslag ook niet uitdijen.

        Beantwoorden
        • Gigi says:
          12 maanden geleden

          Ja, dat kan zeker wel. Heb ik ook gedaan en het smaakte precies naar echte poffertjes!

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            12 maanden geleden

            Wat fijn!

    • Rachel says:
      3 maanden geleden

      Superrecept! Heb het gecombineerd met warme kersen! Hmmm! En ik gebruik eigenlijk meer olie dan boter in de gietijzeren pan.

      Beantwoorden
  4. Carla says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk!
    Ideaal ook voor een kinderfeestje. Je kan ze van te voren bakken, koel bewaren en op het moment dat je ze nodig hebt, even in de magnetron. En praktisch elk kind lust het!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  5. Mirjam says:
    3 jaar geleden

    Door het beslag doe ik altijd wat kaneel. Dat is heel erg lekker!

    Beantwoorden
  6. Eline says:
    3 jaar geleden

    Onze poffertjes net gebakken maar smaakte erg naar gebakken ei. Ook waren ze best compact i.p.v. lekker luchtig. Heb ik dan niet lang genoeg geklopt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Aan het kloppen zal het niet snel liggen, misschien toch net iets te weinig bakpoeder? Qua smaak zou het aan de eieren zelf kunnen liggen, ik had namelijk niet zo’n smaak.

      Beantwoorden
  7. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    Ik weet niet waar dat aan ligt, maar poffertjes onderweg bij een kraam vandaan vind ik altijd veel lekkerder dan wanneer ik ze zelf maak.
    Net of er een smaakje ontbreekt als ik ze zelf met een recept maak

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat durf ik niet te zeggen, ik vind ze zelfgemaakt juist altijd veel lekkerder 😉

      Beantwoorden
    • Susanne says:
      3 jaar geleden

      Jolanda, je kunt 2 eetlepels stroop aan het beslag toevoegen. Dan krijgt het een beetje het “kraam smaakje”

      Beantwoorden
      • Bram says:
        12 maanden geleden

        Of een be beetje vanillesuiker. Dat is ook
        Lekker.

        Beantwoorden
    • Maartje says:
      12 maanden geleden

      Hee Jolanda! In authentieke poffertjes wordt gist gebruikt waardoor ze lekker luchtig worden. Dit recept is eerder vergelijkbaar met gewoon pannenkoekenbeslag!

      Beantwoorden
  8. Betty says:
    3 jaar geleden

    In poffertjes hoort toch boekweitmeel?
    Dit recept gebruik ik altijd voor pannenkoeken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb zelf nog nooit een poffertjes recept met boekweitmeel gezien, en dit recept ook nog nooit voor pannenkoeken 😉

      Beantwoorden
      • Betty says:
        3 jaar geleden

        Jolanda heeft het over het smaakje wat ontbreekt, dat is misschien de boekweitmeel.
        Terwijl de ingrediënten juist overeenkomen voor pannenkoeken, hetzij in een andere verhouding.
        Gelukkig smaken verschillen!
        Verder heb ik je boek, en ben ik enthousiast over je baksels!!

        Beantwoorden
      • Gigi says:
        12 maanden geleden

        Ja zeker wel, de oud Hollandse poffertjes hebben het altijd!

        Beantwoorden
        • Jessica says:
          7 maanden geleden

          Erg lekker! Ik vet de pan in met banksparen, dat gaat lekker snel.

          Beantwoorden
  9. Daan says:
    3 jaar geleden

    Ha laura
    Je andere 2 boeken zijn super leuk en mooi!
    Maar zou je misschien eens een keer een boek willen laten maken of zelf maken😄
    Maar dan van koken met hoofdgerechten lunch enz.
    Mij lijkt dat erg leuk
    Gr

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hoewel ik nog vol zit met ideetjes voor boeken, zal dit niet met (alleen) hoofdgerechten etc zijn. Dat is niet waar ik mij op focus en daar zijn anderen heel goed in 🙂 uiteraard komen er wel af en toe van dit soort recepten op het blog 😉

      Beantwoorden
  10. M. Zorgdrager says:
    3 jaar geleden

    Helens waren one poffertjes erg droog hoewel we t recept netjes gevolgd hebben en normaal wel prima poffertjes maken. Ik ga op zoek nasr een ander recept

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan zijn ze te lang gebakken, ze horen namelijk niet droog te zijn.

      Beantwoorden
  11. Ineke says:
    3 jaar geleden

    Kan ik er ook wat vanille suiker er door doen? Dan smaken ze al wat zoeter doe ik ook altijd door de pannekoeken beslag.

    Een handige tip. Om de poffertjes om te draaien kun je het beste een lange saté prikker gebruiken. Je moet er even aan wennen maar werkt wel snel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, kan prima.

      Beantwoorden
  12. Elise says:
    3 jaar geleden

    De poffertjes zijn niet echt lekker luchtig…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat waren ze bij mij wel, heb je het recept goed gevolgd?

      Beantwoorden
  13. Mirjam says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk gesmuld ervan net. Ik merk dat ik bij elk bakrecept dat ik zoek toch steeds bij jou recepten terecht kom. Dankjewel. Van het weekend een high tea, dus ik ga weer lekkere dingen kiezen bij je recepten.

    Beantwoorden
  14. Delphine says:
    2 jaar geleden

    Ik lees in een van de commentaren “stroop”. Wat bedoelen jullie precies en waar vind ik stroop? Misschien iets Nederlands? Ik ben een Belgische…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      dat is suikerstroop, hier is het ook verkrijgbaar als pannenkoekenstroop. Gewoon in de supermarkt verkrijgbaar hier.

      Beantwoorden
  15. Roos says:
    2 jaar geleden

    kunnen de poffertjes oook met meel in plaats van bloem gemaakt worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ja hoor.

      Beantwoorden
  16. Axe says:
    2 jaar geleden

    Hi,

    Smaak was prima maar wel gort droog. Zelfs na het toevoegen van extra olie was het nauwelijks te doen. Wat kan er fout gaan? Verhouding goed gevolgd!.

    Axe

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Waarschijnlijk bak je ze dan te lang, daar droogt ieder baksel namelijk van uit.

      Beantwoorden
  17. JPV says:
    2 jaar geleden

    Moet het beslag ook rijzen. Wordt niet genoemd, maar er zit wel bakpoeder in.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Iets met bakpoeder hoeft nooit te rijzen, dat gebeurt in de oven (of in dit geval de pan)

      Beantwoorden
  18. Grietje says:
    2 jaar geleden

    Ik heb vandaag jouw recept gebruikt voor poffertjes. Ze waren prima gelukt, maar ze waren erg smakeloos. Ik kreeg het commentaar aan tafel dat ze liever de kant en klare van de supermarkt hadden😕
    Zou wat kaneel dat probleem kunnen oplossen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Poffertjes horen vrij neutraal van smaak te zijn, maar als je ze zoeter wilt kun je meer suiker toevoegen. Kaneel is ook erg lekker.

      Beantwoorden
  19. Kim says:
    2 jaar geleden

    Bij de blokker hebben ze een electrische poffertjesmaker. Hij doet het perfect en is erg snel warm.

    Laura dankjewel voor dit recept.
    Ik ben er dol op 🙂

    Beantwoorden
  20. Isabelle says:
    2 jaar geleden

    Zojuist met een tefal reverso het recept uitgeprobeerd en ze waren hier een succes. Ga ze zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  21. Nina says:
    2 jaar geleden

    We hebben het nog niet gebakken maar we vraagen ons af of je inplaats bakmeel ook gewoon meel of bloem kan gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Er staat bloem in het recept.. Bedoel je het andersom?

      Beantwoorden
      • Jerry says:
        3 maanden geleden

        Dit kan ik goed gebruiken voor mijn school opdracht👌👌👌

        Beantwoorden
  22. Kiki says:
    2 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst poffertjes gemaakt. Ze zijn echt superlekker

    Beantwoorden
  23. J says:
    2 jaar geleden

    Kun je het beslag ook een dag bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee, dat zou ik niet doen (gezien de werking van het bakpoeder). Je kunt beter meer poffertjes afbakken en die de dag erna opwarmen óf het beslag opnieuw maken.

      Beantwoorden
  24. Annemarie says:
    1 jaar geleden

    Dat waren prachtige poffertjes. Mooi luchtig en lekker, dank je wel voor het recept.
    Geen pak nodig zo 🙂
    Ik struikel alleen wel altijd bij recepten over een snuf, of snufje.
    Mijn snufjes waren te klein dit keer. Hoeveel mg, of theelepel doe jij erin?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik nog nooit gewogen, dus durf ik niet te zeggen. Het is in ieder geval minder dan 1/8e tl of een mespunt, anders zou ik dat erin zetten, maar je moet het inderdaad nog wel kunnen proeven.

      Beantwoorden
  25. Lorette says:
    1 jaar geleden

    Hallo bakstertjes,
    Ik heb de “originele” poffertjespan op Amazon gevonden maar had er geen 73.- voor over, dus heb ik in een andere gietijzeren pan geinvesteerd voor 29.-
    Klaar is Kees. Nooit bakpoeder gebruikt overigens. Ik dacht dat de eieren wel voor het rijzen zouden zorgen ?

    Beantwoorden
  26. Ilse says:
    1 jaar geleden

    Ik heb geen bakpoeder in huis. Kan ik de bloem dan vervangen door zelfrijzend bakmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja, in dit geval kan dat!

      Beantwoorden
  27. Vera says:
    1 jaar geleden

    Wij wonen in Thailand dus geen poffertjes pan te koop, maar we hebben een takoyaki maker gebruikt en ze waren perfect. Heel lekker!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Te leuk! Poffertjes eten in Thailand, ik moet er een beetje om gniffelen 😉

      Beantwoorden
  28. Sheelagh says:
    12 maanden geleden

    Leuk al die enthousiaste reacties op het poffertjes werk. Ik ben zelf een echte fan. De typische poffertjes smaak komt door voor meer dan de helft van je beslag boekweitmeel te gebruiken te gebruiken. Boekweit is ook nog eens glutenvrij, dus een prima alternatief voor gewone bloem.

    Bovendien wordt poffertjesbeslag met gist gemaakt, net als oliebollenbeslag. dan worden ze veel luchtiger en krijgen ze de echte poffertjes smaak.

    Veel succes!

    Beantwoorden
  29. Renate Zoet says:
    9 maanden geleden

    Deze poffertjes zijn echt goddelijk. Maak er een nog groter feestje van met Laura’s makkelijke karamelsaus en warme appelpartjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Zalige combi!

      Beantwoorden
  30. Martijn says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura. Lekker (makkelijk) recept! Ik had geen bakpoeder in huis, maar wel Griekse yoghurt en baking soda. Verder had ik wat vanillepoeder toegevoegd. Gebakken op een elektrische poffertjespan en met een satéprikker omgedraaid. Het viel goed in de smaak. Bedankt!

    Beantwoorden
  31. Koen says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura,

    erg lekker recept. Ben alleen gewend het te maken met gist en half om half boekweitmeel. Maar leuk om erachter te komen dat het ook met bakpoeder kan.

    Beantwoorden
  32. Wendy says:
    6 maanden geleden

    Vandaag op verzoek van mijn peuter jouw poffertjes gemaakt en ze waren prima! Fijn om nu ook een recept te hebben zonder suiker in het beslag. Zal het zeker nog eens vaker maken.

    Beantwoorden
  33. Lisa says:
    5 maanden geleden

    Hee,
    Hoeveel poffertjes krijg je hieruit? 4 porties hoeveel poffertjes zijn dat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Dat weet ik niet meer van 2,5 jaar geleden.

      Beantwoorden
      • Rebecca says:
        5 maanden geleden

        Ik ben ze ze nu aan het bakken.Haal er wel 60 uit dit recept.
        Mijn fijnproevers hier in huis, kunnen er geen genoeg van krijgen!
        Heerlijk!

        Beantwoorden
  34. Florence Tourlamain says:
    4 maanden geleden

    Dag, klopt het dat er geen suiker in dit recept zit? Wij vinden het alle sinds lekkerder met suiker in het beslag! Wij zijn gewoon echte koks bro

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat klopt, er hoort in principe geen suiker in te zitten. Die gaat er immers in poedersuikervorm al overheen uiteindelijk. Maar pas vooral aan naar je smaak!

      Beantwoorden
  35. Zoetisgoed says:
    4 maanden geleden

    Heerlijk recept. We maken ze vaak! Recept is genoeg voor 5x de pan vullen á 19 holletjes. Maar meestal maken we wat extra want ze zijn té lekker.
    Heel gemakkelijk om boter te smelten in een pannetje om met kwastje de pan in te vetten (zie recept).. enne… de gesmolten boter daarna niet weggooien maar lekker over de poffertjes gooien samen met poedersuiker# Mjammie.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Wij kwamen er laatst binnen ons team achter dat we allemaal een net iets andere pan hebben, met verschillende hoeveelheden en groottes poffertjes. Maar zoals jij zegt, je kunt nooit genoeg hebben 😉

      Beantwoorden
  36. Jerry says:
    3 maanden geleden

    Dit kan ik goed gebruiken voor mijn school opdracht👌👌👌

    Beantwoorden
  37. feliene says:
    3 weken geleden

    hoi ik vind dit recept niet erg lekker ik dacht dat ik een lekker recept had maar dat is toch niet ik vind dit jammer want bij carnaval bakte ik dit maar niemand vand het lekker e

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Wat jammer om te lezen Feliene!

      Beantwoorden
  38. Anis says:
    1 week geleden

    De eerste paar poffertjes waren droog. Daarna heb ik iets meer boter in de gietijzerpan gesmeerd met een kwastje. Ze werden daarna echt lekker fluffy. İk heb er een zakje vaniliesuiker erin gedaan. De jongens hebben het met gesmolten chocholade gegeten. Heel erg bedankt voor het recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yBMeDtVql_gAX_4n4cM&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ae7ab68bbf813420c6004455849f320c&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=7aa696911018d9296e389e1b93a4991d&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Bakken met kinderen

Bakken met kinderen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-0

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-6

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan