Pizza flappen

Gepost: 13 september 2019 Laatst bewerkt: 29 mei 2023
185

Toen ik deze pizza flappen maakte, zat ik in een pizza periode. Ik kon er elke dag wel eentje op. Niet gedaan natuurlijk, maar ik heb er wel meerdere zelf gemaakt, onder andere leuke variaties qua smaak en vorm. De pizza flappen zijn heel klassiek qua smaken met tomatensaus, kaas en pepperoni, maar om ze als flappen te serveren maakt ze weer extra leuk. Toen ik ze eenmaal at bedacht ik mij dat het eigenlijk gewoon een calzone is, maar dan als hoekige flap. Worden ze niet minder lekker van kan ik je vertellen, probeer het maar eens!

BAKTIP: Dit recept is uitstekend geschikt voor tijdens de borrel. In Het Borrelhapjes Bakboek vind je meer dan 150 andere heerlijke recepten die je kan serveren tijdens de borrel. 

Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Pizza Flappen

Deze hartige pizza flappen zijn eigenlijk mini pizza calzones, maar dan gevouwen als een appelflap. Snel, makkelijk en bovenal lekker.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 6 el tomatensaus
  • 9 plakjes pepperoni
  • 60 gram geraspte kaas mozzarella en goudse

Instructies

  • Snijd het pizzadeeg in zes gelijke vierkante stukken. Verdeel 1 eetlepel tomatensaus per pizzaflap over de helft van het deeg. Houd hierbij de randen van het deeg vrij.
  • Beleg de flap met de 1,5 plakje pepperoni en zo'n 10 gram geraspte kaas, wij gebruikten twee soorten kaas. Smeer de randen in met een beetje water en vouw dicht. Duw goed aan met een vork en vouw eventueel de randen naar binnen toe dicht.
  • Bak de pizzaflappen in 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C (boven- en onderwarmte). Serveer direct.

Tips

  • Bewaren: Bewaar afgedekt in de koelkast voor 1-2 dagen en warm voor serveren weer even op.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. clair1991 schreef:

    O lekker…. ik heb ze gemaakt, ze liggen in de oven en ze hopelijk gaan ze schoon op. Volgende keer ga ik ze maken met garnalen en sambal in de vulling. Ik ben benieuwd.

    1. Laura Kieft schreef:

      Spannende combinatie!

  2. Jade schreef:

    Heyy even een snel vraagje,
    Waar kan je peperoni kopen in nederland?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zie het in bijna elke supermarkt wel liggen.

  3. Tina schreef:

    Als ik dit met plakjes diepvries bladerdeeg wil maken zijn dan de bak temperatuur en tijd hetzelfde? Die grote vellen bladerdeeg zijn hier moeilijk te krijgen vandaar mijn vraag

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, pizzadeeg heeft een andere baktijd dan bladerdeeg. Ik gok dat je 5 minuten minder baktijd nodig hebt.

  4. Johanna Van Dijke schreef:

    Hey, ik wil ze ook graag maken
    Maar als je een pizza flap op hebt, voelt het dan alsof je een andere pizza op hebt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, want je maakt 6 stuks van 1 rol pizzadeeg. Als avondeten vind ik dat zelf voldoende voor 2 personen.

  5. Johanna Van Dijke schreef:

    Ik bedoel een hele🥴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *