Pizza bonbons

Gepost: 9 maart 2014 Laatst bewerkt: 28 februari 2023
185

pizza bonbons 1a

Deze pizza bonbons zijn het voorbeeld van een goed gelukt experiment. Ik had net de leuke bladerdeeg bakjes gemaakt toen ik mij afvroeg of ik niet ook gewoon al lekker de vulling mee kon bakken. ‘Waarom niet’ dacht ik en ging gelijk aan de slag met de left overs van de mini pizza’s. In plaats van het bakje open te laten besloot ik de puntjes bladerdeeg samen te knijpen, zo werd het een soort hartige bonbon. Pizza bonbons dus! Het is geen ingewikkeld recept maar ik laat je toch zien hoe jij ook deze lekkere pizza hapjes kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk wel in huis zult hebben. Geniet jij vandaag nog van zo’n lekker hapje?

pizza bonbons 2a

pizza bonbons 3a

Recept afdrukken

4.78 van 9 stemmen

Pizza bonbons

Met deze pizza bonbons steel je op elk feestje de show. De pizza hapjes zijn snel gemaakt en de ingrediënten heeft iedereen in huis!
Porties: 16 bonbons

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg (je haalt 4 hapjes uit één plakje bladerdeeg)
  • Tomatensaus (ik gebruikt Tosti Quick, hier zitten ook al wat groenten door)
  • Geraspte kaas
  • Salami
  • Italiaanse kruiden
  • Geklutst eitje
  • Een mini muffinvorm om de pizza hapjes in te maken.

Instructies

  • Snij een plakje bladerdeeg in vieren, leg deze stukjes in de muffinvorm. Prik een paar gaatjes op de bodem. Het bladerdeeg zet uit tijdens het bakken en anders wordt alle vulling eruit gedrukt. Doe daarom je bakjes ook niet al te vol.
  • Schep een klein beetje tomatensaus in de gevormde bakjes. Vul de bakjes aan met geraspte kaas en salami snippers.
  • Breng de puntjes naar elkaar toe en knijp deze goed vast. Smeer de bovenkant in met het ei en strooi hier wat Italiaanse kruiden over.
  • Bak de pizza bonbons in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Hoe lekker ze er ook uit zien, laat ze wel even afkoelen voordat je een hap neemt. De tomatensaus in de pizza bonbons is nog hartstikke heet
Bewaren

De hapjes zijn zowel warm als koud hartstikke lekker. Je kunt ze trouwens ook goed voorbereiden: maak ze vast in de muffinvorm en zet deze zolang in de koelkast. Zet de plaat pas in de oven wanneer je ze nodig hebt. Op elke verjaardag heb jij zo heerlijke hapjes vers uit de oven. Hier lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

pizza bonbons 4a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

116 reacties

  1. Chris schreef:

    Het ziet er heel erg leuk uit door de puntjes zo naar het midden te vouwen. Goede tip!

  2. Esmeralda L schreef:

    Ohh lekker! Ik moet echt eens op zoek naar een muffinvorm welke in mijn kleine combi magnetron past

    1. Eva schreef:

      Hoi Esmeralda,

      Ik heb zelf ook een kleine combi magnetron en gebruik daarom altijd siliconen muffinvormpjes (omdat zo’n rechthoekige vorm er bij mij niet in past). Bij de Xenos hebben ze ook siliconen mini-muffinvormpjes! 🙂

      1. Anke schreef:

        Hoeveel salami gebruik je voor 8? Ze zien er heerlijk uit

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ongeveer vier plakjes. Niet meer dan een kwart – een half plakje per bonbon. Het hangt er een beetje vanaf hoe groot of dik je plakjes salami zijn.

  3. Rensina Steursma schreef:

    Oh klinkt dat heerlijk!
    En ze zien er ook nog eens super uit.
    Iets dat ik zeker eens moet proberen.
    Fijne zondag, Renisna

  4. kübra schreef:

    Ik heb weleens dat de onderkant niet knapperig/krokant is als ik bladerdeeghapjes in de muffinplaat doe. Kan ik iets extra’s doen, zodat het niet zacht (zompig) wordt??

    Ik dacht dat het eerst kwam, omdat ik het op een bakplaat deed. De keer erna plaatste ik de muffinplaat op een rooster met hetzelfde resultaat helaas. Ze worden er niet minder lekker op hoor! Maar vroeg het mij af of dat gewoon zo is en niks aan te doen is.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Is je oven wel heet genoeg of misschien iets langer bakken? Bladerdeeg hoort natuurlijk lekker knapperig te zijn na het bakken. Zelfs bij deze, met tomatensaus op de bodem, had ik een knapperige onderkant.

    2. Alda schreef:

      Als je blader deeg niet knapperig word, dan is het deeg niet koud genoeg.
      Zet de klaargemaakte hapjes voor een uurtje in de vriezer en dan bak ze af.

      Sorry dat ik niet eerder gerageert heb, Ik woon in Amerika en net deze webside ondekt. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe (Hollandse recepten)

      1. Laura's Bakery schreef:

        Goede tip! Ga ik ook zeker onthouden, dankjewel!

  5. willemijn schreef:

    Ik heb ze gemaakt ze waren heerlijk! heb ze gewoon in een cupcake maker gemaakt
    echt een aanrader.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om het in de cupcake maker te maken, daar had ik nog niet over nagedacht! hoe lang heb je ze er in gedaan?

      1. Willemijn schreef:

        Ze moesten er ongeveer 10 tot 15 minuten in.

        1. patricia schreef:

          hoi willemijn.
          klinkt leuk! ik wil dit gaan proberen, hoe heb je dit precies in zijn werk gebracht?
          groetjes

  6. Carla schreef:

    Ziet er heerlijk uit!

  7. Marijke schreef:

    Heerlijke hapjes, heb ze vanmiddag voor onze gasten gemaakt , was zeker een succes,
    Ik had de ene helft met cervelaatworst gemaakt en de andere helft met achterham gemaakt,

  8. Annelies schreef:

    Moet de vorm eigenlijk ingevet worden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      nee hoor dat is niet nodig. Ik doe zelf altijd de niet plakkerige kant tegen het bakblik aan, dan laat het prima los.

      1. Annelies schreef:

        Gisterenavond gemaakt. Was erg lekker. Ik had ze trouwens bestreken met wat melk i.p.v. ei., dat werkt net zo goed. Bedankt voor t lekkere recept! 🙂

  9. Alina schreef:

    Staan nu in de oven ben benieuwd.

    1. Alina schreef:

      Erg lekker.

  10. Tina Pieters schreef:

    Heerlijk!!!

  11. Anne-Marie schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb vandaag de pizzabonbons gemaakt. Waren erg lekker en een groot succes.
    Bedankt voor dit recept. Ga ze zeker vaker maken. 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen dat ze zo’n succes waren!

  12. C. schreef:

    Wat een leuk recept, Laura!
    Net gezellig samen met mijn zoon (8jr) gemaakt. Ze zijn heel lekker!

  13. Andrea - 4pure schreef:

    Hier ga ik mijn zoons blij mee maken!

  14. Silvia schreef:

    Hoi Laura,

    Heb jij, of iemand die dit leest een tip waar ik een (goedkope) mini muffin vorm kan kopen?

    Alvast bedankt!

    Gr. Silvia

    1. Laura's Bakery schreef:

      De mijne komt bij Xenos vandaan en werkt prima. Heb hem cadeau gekregen maar die zijn daar volgens mij helemaal niet duur 🙂

    2. Marja schreef:

      Bij de Blokker zijn ze er van siliconen en ook niet zo gek duur als ik het me goed herinner! Ik koop nl. nooit dure vormen. Veel suc6! 🙂

  15. Trea schreef:

    Vandaag gemaakt met geitenkaas en walnoten, heerlijk! Zo’n leuk idee en je kan inderdaad eindeloos variëren. Binnenkort hebben we een high-tea met collega’s en dan ga ik dit zeker maken 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is ook een leuk idee zeg!

  16. Melinde schreef:

    Vandaag gemaakt ze zijn echt heerlijk. Het zoveelste recept van jou wat we gemaakt hebben en echt geweldig vinden. We houden je recepten in de gaten. 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      wat leuk om te horen, dankjewel 🙂

  17. Marja schreef:

    Ik heb ze gemaakt voor de 1e wedstrijd van oranje. Ik moet zeggen….ze waren verrukkelijk! Maar ik zie nu pas dat jij alleen de puntjes dicht gemaakt heb! Ik heb zò zitten tobben om ze helemaal dicht te maken! Ik had overal 4 kanten nasr de midden toe dicht gemaakt en in het puntje een draai gemaakt. Wat een klus zeg! Maar jij hebt ze open gelaten! Nou….dàt doe ik zeker de volgende keer ook! Maar ze waren zalig! Dat wou ik je toch alsnog laten weten! Een hele fijne zomer, Laura!
    Liefs, Marja.:-)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Marja,
      Wat leuk om te horen dat je ze zo lekker vond! Geloof graag dat het een flinke klus was om ze helemaal dicht te vouwen, maar het resultaat was vast niet minder lekker 🙂

  18. Carmilla schreef:

    Ik heb ze vandaag voor mijn verjaardag gemaakt, samen met de worstenbroodjes! Het ruikt al heerlijk in huis, dus ik denk dat de gasten zullen smullen 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gefeliciteerd! En geniet van alle hapjes 😉

  19. Marjolein schreef:

    Hallo Laura, vanmiddag een kinder-high tea gegeven en daarbij de pizza bonbons gemaakt, althans, één van de kinderen (12 jaar) heeft ze gemaakt en het was een groot succes, het maken en het eten! Kind wilde het recept hebben want dit wilde hij thuis ook maken, dus bedankt voor het recept!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen zeg! 😀

  20. sanae schreef:

    Hoi Laura, ik wil ze maken als traktatie op school voor mijn zoon verjaardag, kunnen ze koud gegeten worden ?
    Groetjes,
    Sanae

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je kunt ze heel goed koud eten!

  21. claudia schreef:

    een vraagje.. kun je niet alle bakjes van de muffinvorm gebruiken?? en zo nee waarom niet???

    wil ze dit weekend maken..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan prima hoor! Als ik er niet heel veel maak dan verdeel ik het meestal, maar je kunt ook gewoon alle bakjes gebruiken 🙂

  22. Antje schreef:

    En lekker dat ze zijn!! Vanmiddag bij schoonzus op verjaardag en ook ik ga ze zeker eens maken als borrelhap.

  23. Geertje schreef:

    Zou je deze ook kunnen maken met hartige taart deeg?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het proberen, maar dan zou ik ze aan de bovenkant niet dichtvouwen maar gewoon recht afsnijden oid.

  24. Jeanine schreef:

    Vandaag de pizzabonbons gemaakt (en boterkoek

  25. angelique schreef:

    he laura wat zijn ze lekker!maar zou je ze ook in de vriezer kunnen doen als ze gebakken zijn?en dan bewaren? groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      ja hoor, dat kan ook!

  26. Janny schreef:

    Vandaag de pizza bonbons gemaakt voor de visite… ze vonden de pizza bonbons erg lekker…… voor herhaling vatbaar…dank je voor het recept.

  27. Karin schreef:

    Hoi Laura.

    Ik heb ze pas gemaakt voor de vaardig van mijn zoon,,,,mmmmen lekker.
    Ook de gasten smulden ervan,
    Ik ga ze vandaag ook weer maken voor op het werk,
    Leuke site,

    1. Karin schreef:

      Moet natuurlijk verjaardag zijn.

  28. Yvonne schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb morgenavond een etentje met een groep vriendinnen (iedereen maakt iets) en ik wil morgenmiddag deze pizzabonbons al maken en ze dan morgenavond nog eens opwarmen in de oven. Kan dat? En zo ja, hoe lang moet ik ze dan opwarmen op hoeveel graden? Hoop dat je dit nog leest voor morgenavond 🙂

    groet,
    Yvonne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Helaas niet meer op tijd, maar je kunt ze inderdaad van te voren maken en dan opwarmen in de oven. Zo’n 5-10 minuten op 225 graden is meestal wel genoeg.

      1. Yvonne schreef:

        Alsnog dank voor je reactie maar het was gelukt en erg geslaagd!

  29. Nienke schreef:

    Hoi Laura,

    Ze staan as we speak in de oven 😉 Ben heel benieuwd hoe ze smaken. Was alleen even benieuwd of jij eengewone muffinvorm of een mini-muffin hebt gebruikt? Ik heb een gewone muffinpan en met een klein vierkantje deeg is het lastig vouwen vond ik…

    groetjes Nienke

    1. Laura's Bakery schreef:

      dat is lastig inderdaad, ik heb een mini muffin vorm gebruikt 😉

  30. Cherida schreef:

    Hoi laura,

    Kun je ook een siliconen vorm gebruiken?

    Groetjes Cherida

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  31. Dena schreef:

    hoi,

    kun je de pizza bonbons ook zonder cupcake vorm gebruiken of zakt het dan in?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het proberen, ze zullen dan wel iets meer inzakken.

  32. Andra schreef:

    Hoi,

    Wat een leuke website en recepten! Deze kwam ik tegen op Pinterest. Maar een vraagje: ik wil dit maken voor een high tea, maar 1 van de meiden is zwanger en eet daarom geen salami. Heb jij andere alternatieven daarvoor?

    Groetjes,
    Andra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet niet precies wat je allemaal wel/niet mag hebben aan vleeswaren (wist het bijvoorbeeld ook niet van salami), zou het even aan haar vragen wat ze wel mag hebben.

    2. Andra schreef:

      Ik heb uiteindelijk achterham gebruikt. En het was een groot succes ?

  33. Marieke schreef:

    Hoi Laura,

    Ik woon in de VS en heb deze al verschillende keren gemaakt voor mijn Amerikaanse vrienden. Ze zijn er allemaal dol op ;). Nu gaan ze zo in de oven voor het ontbijt voor het plaatselijke politiekorps, om ze te bedanken voor hun service. Ben benieuwd wat zij ervan gaan vinden! 🙂

    Groetjes Marieke.

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen! Hopelijk vinden ze het lekker 😉

  34. Yvonne schreef:

    Ik heb een variant gemaakt met appel en custardpudding op de bodem. Ben benieuwd

  35. Greet schreef:

    Hallo Laura,
    Via pinterest op jouw site terechtgekomen en die pizzabonbons ga ik zeker binnenkort maken. Ik vermoed dat je ze ook kan maken in van die papieren muffinvormpjes. Dan heb je wellicht geen bakblik nodig.
    Alvast bedankt voor dit recept, en nu ga ik even verder snuffelen op jouw site
    Groetjes van Greet

  36. Brenda schreef:

    Kan ik ze vanavond maken,in de koelkast zetten en morgenochtend bakken?

    Of moet ik het morgenochtend samenstellen en meteen bakken?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, je kunt ze al prima maken en dan morgen afbakken. Bewaar ze dan in de koelkast (afgedekt) tot je ze bakt.

  37. Kim schreef:

    De bonbons waren een groot succes bij mijn vriendinnen. De bak was binnen no time leeg ;). Ik ga ze zeker nog een keer maken.

  38. Michelle schreef:

    Dit weekend voor het eerst gemaakt en het was werkelijk een doorslaand succes! En de pizza bonbons zien er ook nog eens super leuk uit. Iedereen was enthousiast over de hapjes en de schaal was binnen de kortste keren leeg. Deze komen dus zeker vaker op tafel te staan met feestjes en verjaardagen!

  39. Pauline schreef:

    Ik heb de bonbons gisteren (weer) gemaakt als onderdeel van een borrelbuffet.
    Iedereen was erg verrast door dit hapje. Ik had er ook een paar zonder salami gemaakt voor de vegetariërs. Was weer een succes, dus nogmaals bedankt Laura voor dit superrecept

  40. Riëtte schreef:

    Hallo, ik heb al verschillende variatie’s gemaakt. Ook spekjes/champignon en prei is heerlijk. Met daaroverheen een mengsel van losgeklopt ei met crème freshe erdoor.
    Maar bij mij blijven ze altijd aan de bodem plakken en aan de zijkant. Dan krijg ik ze er niet heel uit. En dat is zo jammer. Ik heb ook al geprobeerd om het bakblik in te vetten. En ook eerst omspoelen met water helpt niet. Wat is het beste om te doen?

    1. Laura schreef:

      Je kunt een strookje bakpapier in het vormpje leggen voordat je hem bekleed. Dan kun je ze er eenvoudiger uithalen.

  41. patricia schreef:

    hoi laura,
    ik ben van plan ze te maken voor morgen, maar nu heb ik de vraag wat voor vorm jij gebruikt en wat voor alternatieven er zijn?
    groetjesss

    1. Laura schreef:

      Ik gebruik een mini muffin vorm.

  42. Laura schreef:

    Leuk hapje voor een feestje! Had alleen geen minivormpjes dus ze waren wat groot, maar zeker leuk!
    De spinazie ricotta variant van jouw recepten was trouwens ook lekker!
    Groetjes Laura

  43. Desiree schreef:

    Zou ik ze ook kunnen invriezen?

  44. Dianne schreef:

    Dank voor de inspiratie! Heb ze vandaag gemaakt met hamblokjes en oude kaas. Sterretje uitgestoken van bladerdeeg en die er bovenop gelegd. Erg leuk geworden voor de kerst brunch van morgen ?

  45. Marianne schreef:

    Groot succes tijdens de kerstbrunch! Ga ik zeker vaker maken en dan ook variëren met ander vulling.

  46. Pien schreef:

    Oh wat zijn ze leuk, net gemaakt ik heb er nog een stukje knoflook, gedroogd tomaatje en stukje champignon (eerst gebakken ivm vocht) ingedaan en ze ruiken heerlijk en zien er prachtig uit!
    ik ga ze morgen pas serveren maar de smaak zal ongetwijfeld ook goed zijn!

    alvast een mooi 2018 met veel bakplezier!

  47. Manel schreef:

    Super lekker net gemaakt dankjewel

  48. Paula schreef:

    Leuk dat zo’n ogenschijnlijk simpel hapje 4 jaar later nog zo populair is. Ze gaan op mijn kerst buffet, dit jaar…:-)

  49. Jenske schreef:

    Ik heb ze voor het eerst voor de verjaardag van mijn ouders gemaakt en wat zijn ze goed bevallen! Iedereen was dolenthousiast en vond ze heerlijk. Ik had nog twee bladerdeegvelletjes over en ook van alles van de ingrediënten wat, dus nu zitten er twee pizza-flappen in de oven. Die zien er ook erg leuk uit! Dus bedankt voor dit geweldige recept!

  50. Susan Zierikzee schreef:

    Kan ik deze pizza bonbons ook maken met glutenvrij bladerdeeg?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb er zelf nog nooit mee gewerkt, maar dat moet vast lukken!

  51. Linda schreef:

    Ik heb ze al verschillende keren gemaakt en ze zijn heerlijk! Ik krijg nu alleen van iemand de vraag of ik een vegetarische variant wil maken.. Heeft iemand suggesties? Stukjes champignons geven te veel vocht af denk ik?

    1. Laura Kieft schreef:

      Denk dat het prima lukt hoor met champignons 🙂

      1. Linda schreef:

        Bedankt voor je reactie! Ik ga het proberen.
        De champignons kunnen dan gewoon rauw in het bladerdeeg toch?

        1. Laura Kieft schreef:

          Ja hoor, dat kan inderdaad.

  52. Lidy schreef:

    Hoi Laura, ik wordt Zondag 81 jaar en krijg veel bezoek.
    Jouw pizzabonbons vindt ik leuk om te maken. Kan ik Zaterdag het al voorbereiden afgedekt in de koelkast zetten en Zondag afbakken. Groetjes Lidy

    1. Laura Kieft schreef:

      Deze zijn prima voor te bereiden. Ik zou ze zelfs al bakken zodat je ze op zondag alleen nog maar hoeft op te warmen.

      1. Sofie schreef:

        Hoi Laura, ook ik wil ze graag van te voren maken en alleen opwarmen met mijn verjaardag. Als ik ze 1 dag van te voren maak en afbak, waar kan ik ze dan het best bewaren? In de koelkast? Vriezer? Alvast bedankt!

        1. Laura Kieft schreef:

          Ik verpak ze in folie en zet ze op het aanrecht (op een zo koel mogelijke plek).

  53. Gerda schreef:

    Goeiemorgen Laura,
    Ik wil heel graag deze Pizza bonbons maken maar mijn oven kan niet warmer dan 200 graden. Kun je ook bakken op een lagere temperatuur maar dan langer?
    Bij voorbaat dank voor een reactie,

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan zou ik ze inderdaad iets langer bakken

  54. Patricia schreef:

    Wat is de doorsnede van de openingen in de muffinvorm die je gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is een mini muffinvorm, die hebben volgens mij allemaal dezelfde doorsnedes wat betreft de openingen.

  55. Jente schreef:

    Ze waren heerlijk! Een tip voor een vegetarische variatie: vervang de salami door een half zongedroogd tomaatje en wat pijnboompitjes. Echt super lekker!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goeie tips! Thanks!

  56. marjan de vries schreef:

    Hoi Laura,
    Ik lees: “Ja hoor, je kunt ze al prima maken en dan morgen afbakken. Bewaar ze dan in de koelkast (afgedekt) tot je ze bakt.”
    En ik lees: “Ik verpak ze in folie en zet ze op het aanrecht (op een zo koel mogelijke plek).”

    Begrijp ik het goed dat als ik ze eerst afbak en ik wil ze de volgende dag alleen weer even opwarmen, dat ik ze dan buiten de koelkast moet bewaren?
    En hoe lang blijven ze goed denk je? 3 dagen … 4 dagen (in of buiten de koelkast)?

    Dank voor je antwoord!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Voordat je ze hebt afgebakken in de koelkast bewaren, na het afbakken kan het ook buiten de koelkast (maar in de koeling kan ook, goed afgesloten). Wel weer even opnieuw kort bakken als ze al één of meerdere dagen staan.
      https://www.laurasbakery.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/

  57. Jenske schreef:

    Beste Laura,
    Ik heb ze al vaker gemaakt, met heel erg veel succes! Iedere keer worden ze weer zeer goed ontvangen. Maar ik zou ze graag willen invriezen zodat ik ze altijd in huis heb als er visite is. Als je ze dan weer wilt afbakken na invriezen, hoe lang en bij welke temperatuur moet dat dan in de oven? En zou dat ook in de Airfryer kunnen? Zo ja wat zouden daar dan de temperatuur en tijd voor zijn?
    Alvast hartelijk dank voor uw reactie!

  58. Laura schreef:

    Hi Laura,

    Ik maak veel van he baksels met veel plezier. Binnenkort een high tea voor mijn dochter. Vaak kleven de pizza bonbons aan de vorm vast. Heeft het zin om de vorm in de vetten en met bloem te bekleden? Ik doe al de niet plakkerige kant naar beneden.
    Bij een silicone vorm wordt de onderkant niet knapperig.
    Groetjes Laura

    1. Laura Kieft schreef:

      invetten heeft hierbij geen zin, je kunt beter de vorm met een stukje bakpapier bekleden.

  59. M de vos schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb ze klaargemaakt in gewone muffinvorm (1 velletje bladerdeeg)
    Maar bladerdeeg is niet goed. Blijkbaar mieten ze langer in oven. Heb jij een tip hoe lang? Of zal ik (ook) graden hoger zetten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lastig om vanaf hier te bepalen, maar je kunt inderdaad wat langer proberen. Ik zou met 3 minuten beginnen.

  60. EmySimjouw schreef:

    Kan ik dit recept ook maken met de air frayer?
    En hoeveel minuten afbakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat moet prima kunnen, de baktijd kun je het beste zelf inschatten gezien ik het niet heb getest.

  61. Sophie schreef:

    Hoi
    Kan het ook met pizzadeeg?
    Dat heb ik toevallig in huis

    Groetjes sophie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker, het kan wel de baktijd beïnvloeden en is uiteraard niet hetzelfde als bladerdeeg.

  62. Henny van der Vee schreef:

    Hoi,
    Als ik ze een dag van te voren bak en maak, kan ik ze er dan uithalen en in een grote schaal neerzeten en de volgende dag tijdens het feestje ze even in de magnetron doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, al vind ik persoonlijk bladerdeeg het lekkerste vers. In de magnetron kan het wat slap worden, ik zou het zelf eerder opwarmen in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *