Pesto bladerdeeg vlinders

Gepost: 18 maart 2016 Laatst bewerkt: 10 maart 2023
38

pesto vlinders 1a

Onlangs gaf ik jullie mijn recept voor zelfgemaakte pesto. Toen ik deze pesto had gemaakt, besloot ik dat ik er ook een recept mee wilde maken. Ik hoefde niet lang na te denken gelukkig, want ik wilde ook nog het bladerdeeg gebruiken dat ik in de vriezer had liggen. Het enige dat ik nog hoefde te bepalen wat de vorm, ik koos voor vlinders. Dat vond ik namelijk ook zo leuk bij de kaasvlinders die ik al eerder maakte. Ik plakte vier velletjes bladerdeeg aan elkaar en ging aan de slag. Het resultaat was heerlijk: kleine pesto bladerdeeg vlinders!

pesto vlinders 2a

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Pesto bladerdeeg vlinders

Een makkelijk én erg lekker hartig recept: pesto bladerdeeg vlinders. Met zelfgemaakte pesto zijn ze helemaal om te smullen.
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 4-5 tl groene pesto (volgens recept)

Instructies

  • Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, bevestig ze dan aan elkaar en maak er een groot vierkant van. Ik drukte de randen met een vorm stevig aan.
  • Verdeel een dun laagje pesto gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol vanaf beide kanten naar het midden toe. De twee rolletjes die in het midden samenkomen duw je tegen elkaar aan. Plakt het niet goed? Maak één kant dan met een beetje water vochtig en probeer het nog eens.
  • Snij met een scherp mes de rol in dunne plakjes. Snijdt het niet zo lekker? Leg de rol dan een paar minuten in de vriezer zodat hij steviger wordt.
  • Bak de bladerdeeg vlinders in ongeveer 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Ik vond het zelf wel leuk om eens een keertje kleine bladerdeeghapjes te maken, maar als je liever grote vlinder hebt kun je ook 6 velletjes bladerdeeg aan elkaar plakken.
Bewaren

Bewaar de hapjes luchtdicht verpakt tot vier dagen in de koelkast. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je bladerdeeg hapjes kunt bewaren en voorbereiden.

pesto vlinders 3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. Sandra schreef:

    Wat een leuk recept! Dit ziet er echt heerlijk uit!

  2. Margot schreef:

    Wat zien ze er leuk uit!

  3. Wat een simpel maar leuk idee! Ben gek op pesto dus dit spreekt me wel aan 🙂 ik zou ze misschien iets langer bakken voor zo’n mooie krokante binnenkant.

    1. Laura schreef:

      Die was wel krokant hoor, door de olie in de pesto ziet het er alleen niet zo uit 😉

  4. Kim schreef:

    Oh, wauw! Dit ziet er echt heel lekker uit!

  5. Joseph schreef:

    Wat leuk om die met de Paasdagen te maken!

  6. Yvonne schreef:

    Zijn deze vooral warm lekker of zijn ze koud ook nog lekker?

      1. Yvonne schreef:

        Super! Dankjewel 🙂

  7. Anne schreef:

    Heerlijk recept! En zo lekker makkelijk ook, fijn 🙂 Nog wel een vraagje: welke ovenstand kan je het beste gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik bak altijd op onder- en bovenwarmte. Is dat wat je bedoelde?

      1. Anne schreef:

        Dat is inderdaad wat ik bedoelde, dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *