Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pepernotencake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
27 november 2014
in Cakes, Feestdagen, Sinterklaas, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

pepernoten cake

Klaar voor een eenvoudig maar superlekker Sinterklaas recept? Dan zit je hiermee goed, deze pepernotencake haalt het ultieme Sinterklaas gevoel in je naar boven! Als basis gebruik je gewoon het recept voor de vanillecake, met een paar kleine toevoegingen tover je hem om in een pepernotencake. Naast de kruiden en pepernoten voeg je ook een beetje melk toe. Dit kun je niet achterwege laten, anders zul je een droge cake krijgen. Veel vocht uit de cake trekt namelijk in de pepernoten die door het beslag zitten.

pepernoten cake

pepernoten cake

pepernoten cake

Recept afdrukken

Pepernotencake

Een eenvoudig maar heerlijk recept voor Sinterklaas: pepernotencake! Met een basisrecept voor cake, speculaaskruiden en kruidnootjes ben je al bijna klaar.
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram vanille suiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 100 gram pepernoten
  • ter decoratie: pepernoten en amandelschaafsel

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig, voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Voeg de melk en het zelfrijzend bakmeel afwisselend in delen toe aan het beslag. Voeg samen met het meel ook de snuf zout toe.
  • Voeg de speculaaskruiden en pepernoten toe aan het beslag. Meng de pepernoten met een beetje bloem voordat je ze toevoegt aan het beslag.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik.
  • Ter decoratie strooi je wat pepernoten en amandelschaafsel over het beslag.
  • Bak de cake gaar in 60 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Wanneer de cake uit de oven komt zijn de pepernoten bovenop nog heerlijk knapperig. Later, nadat je hem verpakt, worden deze iets zachter door het vocht uit de cake dat in de pepernoten trekt. Mijn collega vond juist die knapperige pepernoten lekker en loste dit op een creatieve manier op, bij elke hap cake stopte hij ook nog een pepernoot in zijn mond. Volgens hem het puntje op de i 😉 .

Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

pepernoten cake

Vorige post

Volgende post

Verschillende soorten blindbakvulling
Alles over gedecoreerde taarten bewaren

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 105

  1. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk! Alles met kruidnoten vind ik sowieso lekker, maar deze cake ziet er wel heel goed uit.

    Beantwoorden
  2. Linda Delichef says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuk idee! Maar nu heb ik te veel inspiratie voor Sinterklaas, ik kan niet meer kiezen wat ik wil maken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Haha, en dan heb ik zelf nog geen eens alles gemaakt wat ik als idee had 😉 Wellicht een Sinterklaas high tea maken? 😀

      Beantwoorden
  3. Elske says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit zeg. Kan ik de melk ook vervangen door water of rijstemelk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou de melk niet vervangen voor water, rijstemelk zou je wel kunnen proberen. Of wellicht soja melk

      Beantwoorden
  4. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat ziet dat er goed uit!

    Beantwoorden
  5. Trienie Jansen says:
    6 jaar geleden

    Hoi ik ga hem zo bakken

    Beantwoorden
  6. Amy says:
    6 jaar geleden

    Klinkt mega lekker!

    Beantwoorden
  7. Inge says:
    6 jaar geleden

    Hij staat in de oven! Ben benieuwd, ruikt in ieder geval al wel lekker!

    Beantwoorden
    • Inge says:
      6 jaar geleden

      Hij is heerlijk!!!

      Beantwoorden
  8. Mastenbroek says:
    6 jaar geleden

    Geachte
    alle recepten zien er eg super uit hoor aar op deze cake zitten toch kruidnootjes of vergis ik me pepernoten zien er toch anders uit ..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het zijn inderdaad kruidnootjes. Maar ik noem ze, net zoals vele anderen, eigenlijk altijd gewoon pepernoten 🙂

      Beantwoorden
  9. Dinja says:
    6 jaar geleden

    Klinkt echt zo lekker!

    Beantwoorden
  10. Emma says:
    6 jaar geleden

    Dit klinkt erg lekker en wat ziet het er geweldig uit op je foto’s!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dankjewel 🙂

      Beantwoorden
  11. anita van bezouw says:
    6 jaar geleden

    Ik heb net de pepernotencake gebakken.
    En hij is heerlijk.

    Beantwoorden
  12. Alie says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als ik het zonder pepernoten wil maken, alleen met de speculaaskruiden erbij, is de melk dan ook nodig of dan niet?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, dan kun je de melk ook weglaten.

      Beantwoorden
  13. Alie says:
    6 jaar geleden

    En als je chocolade pepernoten gebruikt, is het dan wel nodig om melk toe te voegen of ook niet omdat er een dan een hard laagje om de pepernoten zit.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Durf ik niet met zekerheid te zeggen, de chocola zal natuurlijk smelten en vermengen met het beslag. Ik zou zelf voor de zekerheid toch wat melk toevoegen, dat kan geen kwaad.

      Beantwoorden
  14. Tessa says:
    6 jaar geleden

    De cake zit nu in de oven. Het ruikt heerlijk!

    Mooie site heb je, lekkere recepten en mooie foto’s.

    Groetjes

    Beantwoorden
  15. Rixt says:
    6 jaar geleden

    Klinkt echt heel lekker! Kun je ipv een cakevorm ook muffinvormpjes gebruiken om het beslag in te doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor! Je haalt er dan ongeveer 12 cupcakes uit.

      Beantwoorden
  16. Nathasja says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura! Klinkt echt geweldig dit, en niet moeilijk ook!
    Hoe lang denk je dat de cake houdbaar is, gezien de melk die erin zit lijkt het mij minder lang dan een gewone vanillecake.. Ik heb nogal wat adresjes waar ik er eentje achter wil laten, dus zou fijn zijn als ik ze bijvoorbeeld 2 dagen van tevoren kan bakken 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      je bakt de cake, dus hij is dan niet langer of korter houdbaar dan een cake zonder melk. Na het bakken verpak je de cake goed en dan blijft hij zeker 4-5 dagen goed 🙂

      Beantwoorden
      • Nathasja says:
        6 jaar geleden

        Dank je wel!!

        Beantwoorden
  17. carla says:
    6 jaar geleden

    Hallo laura
    Ik heb een vraag over de melk in de bot er creme.
    kan de melk ook vervangen worden door amandeldrank?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ja hoor, dat kan 🙂

      Beantwoorden
  18. Pingback: Doe meer met pepernoten - Plusrubriek.nl
  19. Angela says:
    6 jaar geleden

    Heb hem zojuist gemaakt. Echt heerlijk!
    Doe veel inspiratie bij je op. Leuke recepten en tips.

    Beantwoorden
  20. Pingback: Fijne Sinterklaas! - Uit de pan van San
    • geja says:
      6 jaar geleden

      Vanmiddag de pepernotencake gebakken en geproefd.
      Het is een heerlijke cake ,die ik volgend jaar weer ga maken in de Sint-Nicolaas periode. Nogmaals bedankt voor dit recept

      Beantwoorden
      • As says:
        5 jaar geleden

        Hey laura
        Is het ook mogelijk om hem met minder suiker te makenm
        ?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Dat kun je proberen, ik heb er geen ervaring mee. Maak mijn cakes altijd op deze manier.

          Beantwoorden
  21. Paulien says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze in cupcakevorm nu in de oven staan! Ben benieuwd. Wel heerlijk om op 5 Dec de geur van speculaas in huis te hebben.

    Beantwoorden
  22. Marloes says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk! Ik heb hem vanmiddag gemaakt, alleen de melk vergeten.. Dom dom. Maar hij is dan wel droog, maar smaakt heerlijk!! Bedankt

    Beantwoorden
  23. Maartje says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura, wat ziet deze cake er heerlijk uit! Kun je voor deze cake ook margarine gebruiken, of heeft dat effect op de smaak?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      roomboter is wel lekkerder, maar je kunt ook margarine gebruiken.

      Beantwoorden
  24. jan-thomas lodewijks says:
    5 jaar geleden

    kan de meel ook gewone meel uit de winkel zijn?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, die gebruik ik ook 🙂

      Beantwoorden
  25. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura!

    Ik haal onwijs leuke recepten van je site.. Nu ook deze cake! Alleen zijn het kruidnoten en geen pepernoten!? Dus is het eigenlijk een kruidnotencake .. Maar ben benieuwd hoe die zal gaan smaken! Bedankt voor het recept! Groetjes Joyce

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ach ja, dat is geloof ik een eeuwige discussie 😉 . De cake wordt er vast niet minder lekker op, ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

      Beantwoorden
  26. marjolein says:
    5 jaar geleden

    Wat voor suiker gebruik je in het recept?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      (fijne) kristalsuiker

      Beantwoorden
  27. Melissa says:
    5 jaar geleden

    Vandaag de cake gemaakt!
    Echt heerlijk!

    Beantwoorden
  28. nicole says:
    5 jaar geleden

    Wauw! Wat een fantastisch idee dit weer. Helaas was mijn suiker op dus ik heb de helft vervangen door basterdsuiker. Verder wat schuddebuikjes toegevoegd.. Kan niet wachten om te proeven!

    Beantwoorden
  29. Gerda Nijhof says:
    5 jaar geleden

    Zo recept uit geprint en klaar om op de” to do list” te zetten van volgende week …

    Beantwoorden
  30. Pingback: Sinterklaas taart & cake - Like & Love (it!)
  31. Pingback: Het heerlijk avondje kan komen, heerlijke Sinterklaas recepten
  32. Debbie says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke cake! Heb hem zelf koemelkvrij gehouden door soja melk te gebruiken. Hij smaakt er zeker niet minder om ?

    Beantwoorden
  33. Eline says:
    5 jaar geleden

    Ik heb zelf deze cake ook gebakken, maar dan heb ik de speculaaskruiden vervangen voor kaneel. Hij was heel lekker! Bedankt voor het leuke recept en idee! Ik ga zeker nog meer recepten bakken van jouw leuke website!

    Beantwoorden
  34. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Mijn zoontje en ik gaan deze cake vandaag maken! Ik ben benieuwd, hij ziet er heerlijk uit.
    Als ie goed lukt maak ik hem ook voor pakjesavond bij mijn ouders 🙂 Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden
  35. Eva says:
    5 jaar geleden

    Als je ze als cupcakes maakt, op hoeveel graden moet de oven dan en Hoelang moeten ze erin?? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De temperatuur blijft hetzelfde, de tijd kun je aanpassen naar ongeveer 20 minuten.

      Beantwoorden
  36. Dianne says:
    5 jaar geleden

    Staat in de oven! al keer eerder gemaakt, zo lekker 🙂
    Nu alleen ook nog stukjes pure chocolade doorheen gedaan.
    ben benieuwd, ruikt al heerlijk hier in huis.

    Beantwoorden
  37. susan says:
    5 jaar geleden

    Ik maak hem nu voor de 3e keer. Dit keer met spijs erdoor. Ben benieuwd.

    Het recept is al volop doorgegeven en gemaakt. Echt heerlijk Laura!

    Gr Susan

    Beantwoorden
  38. Bettina says:
    4 jaar geleden

    Hoe groot is de bakvorm die je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      25 cm

      Beantwoorden
  39. Mirjam says:
    4 jaar geleden

    Ik heb er wat kandijsuiker over gestrooid voor ie de oven inging?Mmmmm

    Beantwoorden
  40. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Vandaag vlak voor de intocht op tv de pepernoten cake gemaakt met lactose vrije melk ivm intolerantie van mijn man. M’n dochter van 4 heeft gezellig meegeholpen en vond m heerlijk! Bedankt voor het recept, wij smullen het hele weekend verder ?

    Beantwoorden
  41. Catherine says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura als ik een tulband pepernoten cake wil maken moet ik het recept dan 2x pakken???

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijk van de inhoud van jouw tulband.

      Beantwoorden
      • Catherine says:
        4 jaar geleden

        Dan gaan we uit van een standaard tulband maat??hoe worden de verhoudingen dan??

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Er is geen standaard tulband maat, het is handig als je weet wat de inhoud is van je tulband. Dan kun je het recept eenvoudig omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

          Beantwoorden
  42. Jendy says:
    4 jaar geleden

    Zelf bak ik ook al jaren pepernotencake in deze tijd van het jaar. Maar omdat de pepernoten wat droog zijn voeg ik 1 appel, in blokjes met speculaaskruiden geschud, toe. Dit maakt de cake lichter en frisser. En hoelang hij bewaard kan worden heb ik nooit uit kunnen vinden! ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Klinkt als een goede toevoeging!

      Beantwoorden
  43. jessica says:
    4 jaar geleden

    Hoi vraagje zou je deze kunnen invriezen? Groetjes Jessica

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Jazeker, hier lees je meer over het bewaren: http://www.handigebaktips.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

      Beantwoorden
  44. Miranda says:
    4 jaar geleden

    Hi Laura, vandaag 2 cakes gebakken voor het sinterklaasfeest op mijn werk en alleen maar complimenten gekregen 🙂
    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  45. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Ik had hem gemaakt, 2 x het recept en in een vierkante bakvorm gedaan van 25 cm. Is 80 minuten in de oven geweest. De bovenkant had ik leeg gelaten. Toen de cake afgekoeld was heb ik hem doorgesneden en er stroopwafelsaus (lekker! bij lidl nu!) tussen gedaan. Op de bovenkant ook stroopwafelsaus en daar kleine kruidnootjes en spekjes op geplakt.
    Lekker machtig, dus gewoon een plakje er vanaf snijden!
    Maar door de hele familie goedgekeurd, heerlijk hoor!!!

    Beantwoorden
  46. Pingback: 10x de lekkerste Sinterklaas recepten - Howtomake.nl
  47. Lindsey says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb vandaag de cake gemaakt en de smaak is erg goed! De cake is alleen super vochtig.. Ik heb me wel aan de hoeveelheid ingrediënten gehouden en heb zelfs de cake nog langer in de oven gedaan. Heb jij enig idee wat ik anders had moeten doen? Of waar het mis is gegaan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het klinkt alsof hij meer tijd nodig heeft. Kan ook aan het soort oven liggen, heb je misschien een combi?

      Beantwoorden
  48. Cobi says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura!
    De cake staat in de oven. Ik ben ben benieuwd! Vraagje: als ie klaar is moet ie dan eerst afkoelen in het blik of meteen uit het blik storten???

    Beantwoorden
    • Cobi Is al goedgekomen hoor! Had heel lang geen cake gebakken. De says:
      4 jaar geleden

      Hoi Laura!
      De cake staat in de oven. Ik ben ben benieuwd! Vraagje: als ie klaar is moet ie dan eerst afkoelen in het blik of meteen uit het blik storten???

      Beantwoorden
  49. Melinda says:
    4 jaar geleden

    Kan ik zelfrijzend bakmeel vervangen door speltbloem en wat zijn dan de verhoudingen? Ik wil dit recept graag morgen voor Sinterklaas maken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan zeker, maar heb er geen ervaring mee. Zou het gewoon proberen.

      Beantwoorden
  50. Marianne says:
    4 jaar geleden

    Vandaag heb ik met de kinderen het sintspel gespeeld, altijd gezellig! Vanmorgen de pepernotencake gebakken, die viel zeer goed in de smaak. Morgen nog plakje voor bij de koffie.

    Beantwoorden
  51. Cobi says:
    4 jaar geleden

    Het is goedgekomen hoor! Had al heel lang geen cake meer gebakken..maar deze was weer verrukkelijk!! De tweede staat nu in de oven! Supergoed recept! Bedank Laura!

    Beantwoorden
  52. Pingback: Kruidnotencake |
  53. Laura says:
    4 jaar geleden

    Jep, goedgekeurd! Heb hem vanmorgen gemaakt en kan er niet vanaf blijven..
    Heb al een keer eerder pepernotencake gemaakt maar die was heel droog. Deze is lekker smeuiig. Misschien ook omdat ik de helft van de suiker heb vervangen door bruine basterdsuiker.
    Bedankt! Groetjes Laura

    Beantwoorden
  54. Roswitha says:
    4 jaar geleden

    Heb ze vandaag gemakt, herrlijk, mooi recept

    Beantwoorden
  55. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Hoi moet je voor dit recept basterdsuiker of kristalsuiker gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      (fijne) kristalsuiker. Wanneer je basterdsuiker nodig hebt staat dit erbij.

      Beantwoorden
  56. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Hoi ik heb vandaag de cake gemaakt, maar hij is erg droog geworden. Ik heb er wel melk in gedaan. Hoe zou ik dat op kunnen lossen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als hij te droog is, is hij te heet of te lang gebakken. Volgende keer dus korter/minder heet.

      Beantwoorden
  57. Mellany says:
    3 jaar geleden

    Zijn speculaaskruiden gewoon in de supermarkt te verkrijgen of moet ik hiervoor naar een bakker?
    De cake ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Veel supermarkten hebben het gewoon in de winkel, ik koop het zelf liever bij de molen of een kookwinkel, die vind ik lekkerder 🙂

      Beantwoorden
  58. Katja says:
    3 jaar geleden

    Ziet er lekker uit!
    Als ik de cake in twee kleine ronde bakvormen bak (18cm) verkort dan de baktijd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan hebben ze inderdaad iets minder lang nodig.

      Beantwoorden
  59. marijke says:
    3 jaar geleden

    hoi Laura,
    Wat is het resultaat als ik de melk weglaat? Maakt dat erg veel uit?
    Groetjes
    Marijke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je krijgt dan een droger resultaat, met melk is wel echt het lekkerst.

      Beantwoorden
  60. Marga Meijer says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura, wat een heerlijke cake! Ik had als extra sinaasappel rasp en beetje Amaretto toegevoegd! Maakt m net wat frisser

    Beantwoorden
  61. Miranda says:
    3 jaar geleden

    Ik heb het recept glutenvrij gemaakt en speciaal voor mijn schoonmoeder en schoonzus gemaakt voor Sinterklaas.
    Het was een groot succes!
    Zelfs twee dagen later nog erg lekker.

    Beantwoorden
    • Karelina says:
      2 jaar geleden

      Hoi Miranda, hoe heb je dat precies gedaan?

      Beantwoorden
  62. Angelique says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan deze cake ook in de platte vorm gebakken worden waarin je bijvoorbeeld de Oreo-Nutella cake of gevulde speculaas hebt gebakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker! Je hebt dan wel wat minder beslag nodig.

      Beantwoorden
  63. Dineke says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou je deze cake ook kunnen maken met chocolade pepernoten? 🙂
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker, zal hartstikke lekker zijn 😀

      Beantwoorden
  64. Ilona says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wij willen een combi maken met appeltjes. Zou er dan toch nog melk bij moeten omdat de appel natuurlijk de cake al natter maakt?
    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Ilona, bedoel je misschien meel ipv melk? Ik zou het beslag niet nog natter maken met melk. Je kunt de blokjes appel door de bloem halen, dat zou het grotendeels moeten oplossen lijkt mij.

      Beantwoorden
      • Ilona says:
        1 jaar geleden

        Nee, omdat de melk het droge van de pepernoot compenseert en de appeltjes dit eigenlijk ook al een beetje doet dacht ik misschien geen melk nodig in het recept. Maar heb inderdaad het recept zonder melk gemaakt met 2 appels erdoor en hij was heerlijk smeuiig. Thanks!!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ah je bedoelde de melk helemaal weglaten. Nou fijn dat het gelukt is 😀

          Beantwoorden
  65. Maartje says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik de pepernoten cake in de koelkast bewaren, en hoelang kan je hem in de koelkast bewaren?

    Groetjes Maartje

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Je leest het allemaal hier: https://www.laurasbakery.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Boterkoek brownie

Speculaas donuts

Wanneer gebruik je gist, bakpoeder en baking soda

Kaneel bagel

Volgende Post
Alles over gedecoreerde taarten bewaren

Alles over gedecoreerde taarten bewaren

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan