Pasen sloffentaart

Gepost: 4 april 2020 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
Pasen sloffentaart
192

Een tijdje terug vroeg ik jullie op Instagram welke recepten je graag met Pasen wilde zien. Een sloffentaart werd verrassend vaak genoemd, dus ik ging ermee aan de slag. Ik gebruikte een keertje mascarponeroom als topping, maar met banketbakkersroom of Zwitsere room is deze taart ook heerlijk. Wat ik wilde gebruiken ter decoratie was niet moeilijk, er moesten uiteraard paaseitjes op. Verder maakte ik het af met vers fruit, een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Ik ben benieuwd hoe jouw Pasen sloffentaart eruit komt te zien!

TIP: Met onderstaand recept kun je dus twee sloffentaarten maken. Als je het recept halveert maak je er eentje die goed is voor 6 personen. Wel zo handig nu we Pasen dit jaar allemaal klein zullen vieren.

Pasen sloffentaart-2a

 

Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Pasen sloffentaart

Sloffentaarten zijn heerlijk, zeker als je deze zelf maakt met vers fruit. Deze variant voor Pasen is naast vers fruit ook voorzien van heerlijke paaseitjes.
Porties: 12 personen
Voor 2 sloffentaarten van 24 cm

Ingrediënten

Topping

  • mascarponeroom (verdubbel het recept)
  • paaseitjes naar keuze
  • frambozen
  • blauwe bessen

Instructies

  • Maak de sloffenbodems volgens recept.
  • Laat de bodems helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept. Terwijl die aan het afkoelen zijn, kun je alvast de mascarponeroom maken.
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de mascarponeroom.
  • Neem de afgekoelde bodems en spuit de room erop. Ik deed dit in een zigzaggende beweging.
  • Decoreer de sloffenbodems met de paaseitjes, frambozen en blauwe bessen.
Tips

Wil je nog meer weten over sloffentaarten? Hier beantwoord ik er de meest gestelde vragen over!
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen houdbaar. De bodems kun je los invriezen, als hele taart invriezen raad ik niet aan.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Annelies Lankhuizen - Penning schreef:

    De sloffentaart ziet er heerlijk uit! En die paaseitjes als decoratie vind ik echt super leuk staan.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Thanks Annelies! 😀

  2. Marloes schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Als ik banketbakkersroom wil gebruiken, moet ik het recept dan ook verdubbelen?

  3. Nicole schreef:

    Mag ik vragen welke spuitmondje jij gebruikt. Welke zou je eigenlijk standaard in huis moeten hebben.
    Er is zo veel keus, ik kan niet kiezen ?

  4. Thekla schreef:

    Zou je ook voor een andere vulling dan amandelspijs kunnen kiezen? Ben ik nml geen liefhebber van.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou ook een spijs van een andere soort noot kunnen maken, of je kunt het eventueel weglaten, maar dan moet je echt een zijkant maken omdat de bodem dan omhoog komt.

  5. Naomi schreef:

    Misschien een gekke vraag, maar waarom is dit recept voor 2 sloffentaarten en niet gewoon 1? Ik heb nog nooit een slof gemaakt, maak je standaard een dubbele of zie ik dit verkeerd. En heb je voor dit recept gewoon 2 sloffen gemaakt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Omdat je dan precies 1 ei nodig hebt 😉 Halveren kan ook als je liever 1 slof maakt, dan heb je dus een half ei nodig. Maar ik beloof je dat de taart zó op is haha.

  6. Amanda schreef:

    Is het recept van mascarpone room voor 1 sloven bodem?

    1. Imme Cornelissen schreef:

      Ja, als je er twee wil maken moet je het recept verdubbelen.

  7. Femke schreef:

    Beste Laura,

    Ik zou graag het amandelspijs willen vervangen door banketbakkersroom. Gaat mascarpone goed samen met banketbakkersroom? of is het toch beter om de mascarpone dan ook te vervangen met banketbakkersroom?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De banketbakkersroom wil je in dat geval meebakken? Dat lijkt me een prima combinatie

  8. Elisa Martinius schreef:

    Als ik een sloffenvorm van 27 cm zou gebruiken, moet ik het recept dan aanpassen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat hangt er vanaf of je het erg vindt dat je bodem platter en lager wordt. https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  9. Laura S. schreef:

    Ik heb geen sloffenvorm, kan ik hem ook in een cakevorm maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik nog niet getest! Maar ik vermoed van wel. Zou je het resultaat willen delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *