Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Pasen crème koekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
17 april 2019
in Feestdagen, Koekjes, Pasen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vorig jaar december plaatste ik een foto van mijn favoriete kerst- en paaskoekje: de welbekende crème koekjes! Ik eet gerust een heel pak weg voor ik er erg in heb, zalig vind ik ze. Dat ik daar zeker niet de enige in ben had ik dan weer niet verwacht. Massaal gaven jullie aan deze koekjes ook zo heerlijk te vinden en jullie wilden maar wat graag het recept. Het begon te borrelen in mijn brein en ik bestudeerde de ingrediëntenlijst om zelf crème koekjes te maken. Als basis gebruikte ik nu suikerkoekjes, maar ik denk dat de roomboter koekjes het ook erg goed zouden doen en misschien zelfs nog wel iets dichter bij het origineel komen. De crème zelf was een grotere uitdaging, want hoe maak je die topping nu precies? Verschillende testen heb ik gedaan en uiteindelijk is het onderstaande recept de winnaar geworden. Ik zeg er gelijk bij dat het een eigen interpretatie is op het origineel, want exact hetzelfde is het niet. Lekkerder vonden wij het overigens wel! De vanillesmaak is duidelijk aanwezig wat het erg lekker maakt.

Recept afdrukken

Pasen crème koekjes

De lekkerste Pasen crème koekjes maak je gemakkelijk zelf. De koekjes zijn zó lekker dat je ervan blijft eten!
Porties: 35 koekjes

Ingrediënten

Voor de koekjes

  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 65 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram ei (M) (of 1-2 el water)
  • 135 gram bloem
  • snuf zout

Voor de crème

  • 200 gram poedersuiker
  • 2,5 el melk
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 2-3 el kokosolie (gesmolten)

Extra benodigdheden (optioneel)

  • ronde uitsteker van zo’n 3 cm in doorsnede
  • #22 Wilton spuitmondje
  • sprinkles

Instructies

  • Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en roomboter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg het bloem en het snufje zout toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
  • Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem. Het recept bevat al veel bloem en je loopt dan het risico dat de koekjes er minder lekker op worden. Steek de koekjes uit met de ronde uitsteker.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 8-10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte). De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  • Terwijl de koekjes afkoelen maak je de crème. Doe de poedersuiker met de melk en het vanille-extract in een kom en roer tot een glad mengsel. Voeg de (gesmolten) kokosolie toe en roer tot een gladde, maar stevige crème.
  • Doe de crème in een spuitzak en spuit rozetjes op de koekjes door van binnen naar buiten te spuiten.
  • Verdeel de sprinkles over de koekjes en laat de crème uitharden.

Tips

  • Tip: Je zou misschien de kokosolie kunnen vervangen door gesmolten roomboter voor een resultaat dat nog meer lijkt op het origineel, maar dan krijg je je crème uiteraard niet zo mooi wit en zal deze ook iets zachter blijven.
  • Tip: Is de crème te hard om mee te werken. Even tussen de warme handen houden en de crème wordt vanzelf zachter. Als de crème te zacht is, voeg je meer poedersuiker toe om het dikker/steviger te maken.
  • Bewaren: De koekjes zijn in een afgesloten bak of trommel 1-2 weken te bewaren.

Vorige post

Volgende post

Paasrecepten inspiratie
Broodmuffins met ei en spek

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 31

  1. Audrey says:
    2 jaar geleden

    Wat een geniaal idee om deze na te maken! Ik vind ze inderdaad ook echt superlekker.

    Beantwoorden
  2. gaby says:
    2 jaar geleden

    kan je kokosolie ook vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zoals in een tip staat vermeld kun je het proberen met gesmolten roomboter.

      Beantwoorden
  3. Yvonne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb ze vandaag geprobeerd te maken. Helaas, wat ik ook probeer, blijft de topping zo zacht dat ze helemaal uitlopen en de toefjes niet mooi blijven staan… heb het tussendoor lang laten koelen om op te stijven, maar ondanks dat blijft het uitlopen. Hoe kan dit? Heb het recept precies gevolgd.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Probeer dan eerst minder vocht toe te voegen, misschien zijn jouw lepels net groter. en je kunt natuurlijk prima meer poedersuiker toevoegen om het steviger te maken.

      Beantwoorden
  4. neva says:
    2 jaar geleden

    Hier hetzelfde als bij Yvonne: wat een creme zou moeten zijn, is en blijft vloeibaar, ook na koeling.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Probeer dan eerst minder vocht toe te voegen, misschien zijn jouw lepels net groter. en je kunt natuurlijk prima meer poedersuiker toevoegen om het steviger te maken.

      Beantwoorden
  5. neva says:
    2 jaar geleden

    Ik gebruik maatlepels, dus daar zou het niet in moeten zitten.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het kan zijn dat de temperatuur invloed heeft gehad op de kokosolie. Hoe dan ook is meer poedersuiker de oplossing om het steviger te krijgen.

      Beantwoorden
  6. Chantal says:
    2 jaar geleden

    Moet je de kokosolie gesmolten toevoegen aan de creme?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja, dat staat ook in het recept.

      Beantwoorden
  7. Rozanne says:
    2 jaar geleden

    Hoi! Ik heb me precies gehouden aan de hoeveelheid ingrediënten en om en nabij ook de afmetingen van elk koekje en ik heb maar liefst 107 koekjes kunnen bakken van dit recept!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zie nu dat de hoeveelheden van het deeg niet waren aangepast op de hoeveelheid crème, is nu veranderd 🙂

      Beantwoorden
  8. Gerda says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de koekjes gebakken (94 stuks) en ze opgespoten met slagroom. Versierd met heel kleine eitjes. Groot succes!

    Beantwoorden
  9. Melanie says:
    12 maanden geleden

    Ziet er leuk uit maar ze smaken helemaal niet zoals echte crème koekjes 🙁 wel jammer

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Misschien hebben we allebei een ander soort koekje in gedachten. Welke kleur heeft de crème van jouw koekjes die je je had voorgesteld?

      Beantwoorden
      • Melanie says:
        12 maanden geleden

        Hoi Laura,
        Ik had de cremekoekjes in mijn hoofd zoals AH ze bijvoorbeeld met kerst doet, of de ‘spiegeleitjes’. De topping smaakt voor mij nu meer naar een dikke laag Royal icing, suikerig in plaats van romig.
        Van deze creme zou ik de volgende keer koekjes maken met deze creme tussen 2 koekjes.

        Beantwoorden
  10. Alice says:
    11 maanden geleden

    Leuk recept, maar vind ze erg zoet! Ook vind ik ze niet naar de paaskoekjes proeven uit de winkel. Jammer!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat jammer dat je dat vindt inderdaad! Welke paaskoekjes heb jij erbij in gedachten?

      Beantwoorden
  11. Alice says:
    11 maanden geleden

    https://www.aldi.nl/onze-producten/pasen/paasassortiment/chocolade/paaskoekjes-creme-2000036.article.html

    Deze 😉

    Beantwoorden
  12. Marjo says:
    11 maanden geleden

    Ook ik heb ze gisteren gemaakt en de koekjes zonder vulling zijn heerlijk.
    Maar de crème wou niet stijf worden, ook niet na veel poederesuiker toevoegen.
    De smaak was ook totaal niet zoals de koekjes die we kennen uit de winkel.
    Heel jammer…
    Niet voor herhaling vatbaar helaas…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat jammer om te lezen Marjo!

      Beantwoorden
      • marjo says:
        10 maanden geleden

        nou ehecht

        Beantwoorden
  13. Melissa says:
    11 maanden geleden

    ik wil graag wat spuitmondjes bestellen maar er zijn zo veel opties, welke gebruik jij het meeste in het algemeen? van welk merk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Laat ik daar nou een handig artikel over hebben geschreven ;). Je leest het hier: https://www.laurasbakery.nl/mijn-favoriete-spuitmondjes/

      Beantwoorden
  14. Natascha says:
    11 maanden geleden

    Hallo, meet je de kokosolie af in vaste vorm? Of eerst iets smelten en dan afmeten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ik smelt het inderdaad eerst.

      Beantwoorden
  15. Annelies says:
    3 weken geleden

    Hoewel het nog geen Pasen is, heb ik deze gisteren toch uitgeprobeerd, aangezien ze hier gek zijn op deze koekjes. De crème is alleen wel superzoet. Heb je ook een suggestie om de crème minder zoet te krijgen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Dat komt inderdaad door het vele poedersuiker dat nodig is voor deze crème. Misschien minder poedersuiker en meer kokosolie? Ik durf het zo niet te zeggen!

      Beantwoorden
    • Lotte says:
      3 weken geleden

      Ik doe er altijd een beetje citroen- of limoensap bij, dat helpt enorm!

      Beantwoorden
      • Annelies says:
        1 week geleden

        Dank voor de tip(s)!

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post
Broodmuffins met ei en spek

Broodmuffins met ei en spek

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-4

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan