Oreo truffels

Gepost: 3 april 2014 Laatst bewerkt: 31 oktober 2023
Oreo truffels
136

Met slechts drie ingrediënten maak jij zelf heerlijke Oreo Truffels. Dus haal maar snel Oreo’s, MonChou en pure chocola in huis om gelijk te beginnen!

Oreo truffels maken

Ik had Oreo truffels al vaker voorbij zien komen op het wereldwijde web. Ze stonden op mijn lijstje (lijst eigenlijk, zo klein is hij namelijk niet) om te maken omdat het mij wel leuk en lekker leek. Inderdaad, ze zijn leuk om te maken. Maar wat zijn ze ongelooflijk lekker! Serieus, ik vind Oreo truffels nog véél lekkerder dan gewoon een los Oreo koekje. Heerlijk!

Nooit gedacht dat deze truffels zo lekker zouden zijn. Zó lekker, dat ik jullie haast zou willen verplichten om ze ook te maken ;). Dat doe ik natuurlijk niet, maar ik kan het je absoluut aanraden om nu direct (of straks na werk of school) naar de supermarkt te rennen voor Oreo’s, MonChou en pure chocola. Meer heb je niet nodig.

Dan laat ik je nu alvast zien hoe je ze maakt. In een handomdraai heb jij zelf super lekkere Oreo truffels gemaakt. Ze zijn gevaarlijk lekker en smaken naar meer!

BAKTIP: je kunt deze Oreo truffels het meest gemakkelijk in de chocolade dippen met behulp van een bonbon vork.

Oreo truffels met sprinkles

oreo truffels 3a

oreo truffels 4a

Meer Oreo recepten

Als dit recept met Oreo-koekjes wel in de smaak viel bij jou, dan hou je vast en zeker van bakken met Oreo’s. Gelukkig staan er nog veel meer Oreo recepten op Laura’s Bakery, zodat je nooit uitgebakken bent. 😉

Een aantal van mijn favoriete Oreo recepten:

Vond jij dit recept juist zo geslaagd omdat je weg bent van het maken van truffels? Dat kan ik ook goed begrijpen! Neem dan ook eens een kijkje tussen al mijn truffels en bonbons recepten voor nog veel meer inspiratie.

Oreo recepten

 

Oreo truffels recept

Recept afdrukken

4.77 van 21 stemmen

Oreo truffels

Met slechts drie ingrediënten maak jij zelf heerlijke Oreo Truffels. Dus haal maar snel Oreo's, MonChou en pure chocola in huis om gelijk te beginnen!
Porties: 16 truffels

Ingrediënten

  • 2 rollen Oreo’s (28 stuks)
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 350 gram pure chocola
  • Niet per se nodig, wel heel leuk: sprinkles! Wees eerlijk, sprinkles maken alles net dat ene beetje leuker ?

Instructies

  • Hak de koekjes in stukken met een mes, doe de stukken Oreo in de blender en maal ze fijn tot kruimels. Doe de kruimels in een kom en voeg de MonChou toe. Prak met een vork door elkaar en kneed dan verder met de hand.
  • Je kunt ook een mixer gebruiken, maar dit gaat echt heel makkelijk zonder.
  • Draai balletjes van het mengsel en zet deze even in de vriezer zodat ze goed hard worden.
  • Kun je in de tussentijd alvast je sprinkles uitzoeken en je chocolade smelten. Smelt twee derde deel van je chocola au bain marie, als dat bijna helemaal gesmolten is haal je kom van de pan af en voeg je de rest van de chocola toe. Blijf rustig roeren tot alle chocola gesmolten is.
  • Blijft je chocola te dik om de ballen straks in te dippen? Verdun het dan met cacaoboter (mycryo) of zonnebloemolie.
  • Dan is het zover om je Oreo ballen te  voorzien van een lekkere laag pure chocola. Zorg dat je een vork binnen handbereik hebt om eenvoudig te kunnen dippen. Een gewone vork doet het prima, maar zo’n speciaal bonbon dip vorkje werkt nog prettiger. Dit kun je ook makkelijk zelf maken trouwens: neem een plastic vork waar je de middelste tand(en) uit breekt.
  • Haal je ballen uit de vriezer (in delen werkt het prettigst, per 4 ongeveer) en dip deze in de chocola. Als ze helemaal voorzien zijn van een laagje chocola haal je ze uit het kommetje met de vork, laat ze een klein beetje uitlekken voordat je ze op een vel bakpapier neerlegt. Strooi gelijk wat sprinkles over je truffels als je dit wilt.
  • Dan hoef je nu alleen nog maar geduld te hebben tot de chocolade goed is uitgehard.
Bewaren

Smikkel je ze niet direct op en wil je ze nog even bewaren? Lees hier hoe je de Oreo truffels het best kunt bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

95 reacties

  1. Laura schreef:

    Hmm, ben gek op de smaak van oreo’s! Sinds kort de Milka oreo ontdekt.. Verslaafd nu :’) Dit zal ik ook wel heerlijk vinden! Snel een keertje proberen 🙂

    1. Godelieve schreef:

      Ik ken die oreo’s niet in België. Hoevell gr ongeveer is zo’n pak oreo?
      Milka koekjes met chocolade vond ik wel, dan zou ik die gebruiken, maar graag gewicht om te gebruiken met de mon chou.
      Ev kan men daar ook een lollipop van maken, als het voor een kinderfeest is.

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ik heb op dit moment geen verpakking liggen om het gewicht op te bekijken, maar het is in ieder geval een rol met 14 koekjes. Misschien dat je er qua grootte al iets mee kan?

  2. Kayleigh schreef:

    Wat zijn ze schattig! En ze zien er erg lekker uit zeg 🙂

  3. Eline schreef:

    Ik heb ze zelf ook gemaakt in twee andere versies: met Philadelphia naturel kaas en gedoopt in witte chocolade. De andere portie had ik gemengd met witte chocoladepasta en die heb ik voorzien van een donker chocoladelaagje. Allebei erg succesvolle versies!

    1. Rachel schreef:

      Hoi Eline,

      Mag ik misschien vragen hoeveel witte choco pasta je gebruikt hebt?
      Ben geen MonCho liefhebber! 🙂

      Alvast bedankt!

      Gr. Rachel.

  4. hasna schreef:

    Deze zijn idd heerlijk, maar absoluut geen aanrader om met het warme weer te maken. Ik had ze vorig jaar tijdens de zomermaanden gemaakt, wat was dat een hel zeg. Had ze netjes in de vriezer gedaan. Maar zodra ik ze wilde gaan dippen in de chocolade begon de drama. De balletjes begonnen binnen een paar tellen te smelten en verloren hun vorm. En tijdens het serveren van de bonbons begonnen ze al na korte tijd te smelten. Dus sindsdien heb ik ze ook nooit meer gemaakt hahaha. Ze waren overigens wel heel lekker en veel complimenten ontvangen!

  5. Astrid schreef:

    Oh wauw. Toevallig ben ik vandaag jarig en vanmiddag vrij.. Ik denk zomaar dat ik een activiteit weet om te gaan doen 😉 mmmm

  6. Sonja schreef:

    Ik plaats ze zeker op mijn to do lijstje. (Oreo’s liggen al in de kast!) Heb namelijk net alles klaar gezet om voor het eerst verse mergpijpen te maken met alles zelfgemaakt m.u.v. de chocolade 🙂
    Ze zien er echt zalig uit!

  7. lena schreef:

    Ik had ze al voorbij zien komen op Instagram en vond ze er errug lekker uit zien. Nu ik het recept heb ga ik ze zeker eens proberen!

  8. Patricia Heuvink-Makkinga schreef:

    Bedankt voor dit prachtige recept. Wat zien ze er heerlijk uit, ik ga ze zeker een keertje maken.!

  9. Lian schreef:

    Oh dit is echt zo’n guilty pleasure, of niet?! Ga ze vast een keer proberen 😉

  10. Marja schreef:

    Oh wow, wat zien die er lekker uit zeg! Ik ga het zeker ook uitproberen. Ik heb al oreo’s en philidephia in huis, dus als ik even niets te doen heb…..heerlijk! Ik verheug me er nu al op. Die tip van de witte chocolade lijkt me ook erg lekker trouwens. Die ga ik ook zeker uitproberen! Beide bedankt voor de tip! En een fijn weekend met mooi weer gewenst! 🙂

  11. Ria schreef:

    Wat zien ze er lekker uit ga ze vanmiddag uitproberen ben pas jarig geweest en wij zijn opa en oma geworden van een kleinzoon en kleindochter en nu ga ik morgen trakteren bij het optreden van ons koor. en ik maak ze af met blauwe en rose muisjes.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! En gefeliciteerd natuurlijk!

      1. Ria schreef:

        Ik heb ze dus gemaakt en ze waren overheerlijk, en re reactie waren geweldig. Meteen maar weer het recept doorgegeven. Ik had wel veel minder chocolade nodig. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen.

        1. Laura's Bakery schreef:

          foto’s kun je op de facebook pagina plaatsen of mailen, vind ik leuk om te zien 😀

  12. Patricia Heuvink-Makkinga schreef:

    Ik heb ze dit weekend gemaakt, ze waren héérlijk. Ik denk dat ik ze morgen weer ga maken want ze zijn namelijk al weer op!

  13. Paula schreef:

    Hier gaan we ze woensdag maken. We hebben de spullen al in huis. Het enige wat we ons nog afvroegen is of de vulling van de Oreo’s ook mee gemalen moet worden of dat deze eerst verwijderd moet worden?

    Ik ben benieuwd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      De vulling maal je ook mee! 🙂

  14. Anita schreef:

    hallo ze zien er erg lekker uit!! Hoeveel bonbons kun je er ongeveer mee maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat staat boven de ingrediënten, met dit recept maak je er ongeveer 16

  15. Jol@nd@ schreef:

    Zie er heerlijk uit. Ga ik snel eens maken met mijn dochter.
    Ook lekker en een beetje op dezelfde manier is speculoosbonbons, die hebben we laats uitgeprobeerd en kan ik je zeker ook aanraden!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt ook als een heel goed idee!

  16. Lotte schreef:

    Net gemaakt en ze zijn heerlijk! Erg machtig maar wel heel lekker.
    Dinsdag de bounty’s gemaakt die jij als link gaf en die waren ook heerlijk.
    Volgende week wordt het een paas high tea!

  17. diana schreef:

    Ohhh, wat zien die er lekker uit zeg! En feestelijk! Ik wil meteen aan de slag gaan. Nu nog op zoek naar papieren bonbonvormpjes. Mag ik vragen waar jij ze vandaan hebt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze zijn van het merk Wilton (de Kerst collectie). Het zijn mini cupcake papiertjes, perfect maatje voor truffels/bonbons

  18. diana schreef:

    Ik heb ze gemaakt en zijn inderdaad heerlijk!!! De papieren bonbonvormpjes heb ik ook gevonden, wist niet dat er zoveel keus in was! Ook ik had best wat chocola over. Maar met wat amandelen en rozijnen die ik nog in huis had, heb ik alternatieve pindarotsjes gemaakt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je iets dipt hou je inderdaad altijd chocola over. Dat moet ook wel anders heb je op het laatst niet genoeg om in te dippen. Je hebt het zo goed opgelost met lekkere rotsjes 🙂

  19. Lisette schreef:

    Leuk!
    Ga ik zeker eens proberen!
    Ook leuk op een stokje als cakepop 🙂

  20. Andrea schreef:

    Ik maak deze altijd op ‘ n stokje!! 🙂

  21. Femke schreef:

    mag ik vragen met welke camera de foto’s zijn gemaakt?
    want de foto’s zijn echt heel erg mooi

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb de Nikon D5100, ben er erg blij mee!

  22. Astrid schreef:

    Hoe lang kun je ze eigenlijk bewaren? En hoe?

    1. Laura's Bakery schreef:

      een paar dagen in de koelkast gaat prima.

  23. Lizet Van Gestel schreef:

    Ze zijn super goed gelukt!
    we hebben ook de bastonge gemaakt maar wel alles met witte chocolade omdat we dit lekkerder vinden.
    Met de gesmolten chocolade die over was hebben we stukjes banaan ingedoopt en hard laten worden 🙂
    Jammie!

  24. Dorien schreef:

    Hallo, Gisteren samen met mijn dochter de oreotruffels gemaakt. Maar 350 gram chocolade is veel te veel!! 200 gram is denk ik al wel voldoende. Nu kon ik de restjes wel in chocolade vormpjes doen ;-). Prima, voor een chocoladefondue!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je houdt ook zeker chocola over. Maar bij te weinig chocola is het lastig om ze mooi te kunnen dippen. Dan moet je ze meer door de chocola rollen. Fonduen met de overgebleven chocola is een goed idee!

  25. Marion schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil ze gaan maken en met de post versturen. Kan dat of kunnen ze niet zo lang buiten de koelkast?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze moeten gekoeld bewaard worden, zou ze zelf niet met de post versturen. Of je moet een pakketje met een koelelement maken, dan zou het misschien wel lukken.

  26. Ria schreef:

    Nee ik zou ze niet versturen met de post ik denk dat ze niet zolang zonder de koelkast kunnen

  27. Deb schreef:

    Wat een leuk recept! Ik wil dit maken voor pakjes avond en vraag me af of je dit ook een paar dagen van tevoren kunt maken door bv de balletjes 1 a 2 dagen in de vriezer te bewaren. Kan dat?

    1. Ria schreef:

      Ja hoor dat kan goed en dan even van te voren eruit halen .

      1. Laura's Bakery schreef:

        Klopt Ria, dankjewel 🙂
        Inderdaad zo’n 1-2 uur van te voren uit de vriezer halen, dan hebben ze genoeg tijd om op temperatuur te komen en dan het je ook geen eventuele condensvorming meer.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze wel even in de vriezer bewaren. Maar ook in de koelkast blijven ze wel even goed, zo’n 4 dagen ongeveer.

      1. Deb schreef:

        Thanks Laura voor je reactie!

  28. Diana schreef:

    Hoi Laura,
    wilde als klein kerst kadootje voor de juffen op school oreo – en bastogne truffels maken, dus ben ze nu aan het uitproberen.
    Nu is ijn vraag ; hoe bewaar je ze en hoe lang kun je ze bewaren?
    Ze staan nu in de koelkast en n doosje , vind persoonlijk de oreo’s iets lekkerder 😉
    Groetjes Diana

    1. Diana schreef:

      Oh getver, zie net dat je de vraag al beantwoord hebt…. haha
      dan maak ik ze maandag gewoon nog n keer 😉

      1. Laura's Bakery schreef:

        ook geen straf toch? 😉

  29. Diana schreef:

    Nee zeker niet !!
    maar zou je niet de houdbaarheisdatum vd roomkaas aan kunne houden bedacht ik me later ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De houdbaarheidsdatum op die verpakking geldt alleen als het bakje ongeopend blijft, na openen is het een paar dagen houdbaar in de koelkast.

  30. Diana schreef:

    Oké, dan moeten de juffen maar even flink dooreten 😉

  31. adm schreef:

    Heb je een koemelkvrije vervanger voor de monchou?
    Oreo is gelukkig koemelk vrij.
    Mijn zoon heeft koemelk allergie en is dol op de oreo koekjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou ook een lik chocopasta kunnen gebruiken (volgens mij is dat koemelkvrij?)

    2. Annewien schreef:

      Pure chocoladepasta van bijvoorbeeld huismerk Jumbo of Dirk vd Broek zit volgens etiket geen melk in. Ik vind het ook lastig een vervanger voor roomkaas te vinden zonder koemelk (het gaat bij mij (ook) niet om de lactose, maar de koemelk zelf). Wat ik wel heb gevonden is in de koeling bij bijv. AH van Alpro, slagroom om op te kloppen. Dus niet de cuisine (kookroom). Als je dit opkloppen en met de koekjes mengt, is misschien ook wel lekker. Alleen de vraag of het niet de dun wordt.. succes!

      1. Laura's Bakery schreef:

        de slagroom wordt te dun, dat kun je niet stevig mengen. Chocopasta is zeker een goed alternatief!

  32. Adm schreef:

    Laura, chocopast bevat vaak ook melkpoeder oid. Helaas dus geen optie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is jammer zeg. Ik durf niet goed te zeggen wat dan een lactosevrij alternatief is. Zolang het maar plakt, normaal gesproken zou ik dus chocopasta, botercrème, etc. adviseren maar dat gaat nu niet op. Mocht je een goed alternatief hebben gevonden, laat je het dan weten? 🙂

  33. Adm schreef:

    Ik heb ze gemaakt met roomkaas van Minus-L (lactose vrij)
    Morgen er van proeven, ik kan nu al niet wachten.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed om te weten dat er een lactosevrije roomkaas is, hopelijk smaakten ze goed!

      1. Madelon schreef:

        Albert Heijn verkoopt ook gewoon lactosevrije roomkaas!

  34. Charissa schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb geen keukenmachine om het zo fijn te hakken zoals jij dat hebt gedaan.
    Is het voor mij dan wel mogelijk om deze te maken?

    Zou het zo graag willen 🙂

    Gr, Charissa

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt de oreo’s ook in een zak (of kom) doen en met een deegroller fijn maken.

  35. Diana schreef:

    Hoi Charissa, ik heb ook geen keuken machine, maar ik rasp ze gewoon met een handrasp, gaat ook goed hoor
    succes

    1. Charissa schreef:

      Wat een goede tips!
      Bedankt!

  36. charissa schreef:

    Sorry nog 1 vraagje, ik heb ze voor as vrijdag nodig. Moet ik ze na het bereiden in de koelkast bewaren? En zijn ze dan nog lekker vrijdag als ik ze morgen maak? 🙂

    1. Diana schreef:

      Ja hoor, zelfs ALS ze de zondag halen zijn ze nog lekker 😉

  37. Charissa schreef:

    Hahaha! Ok! Bedankt!

  38. oomie schreef:

    hoi laura,

    Hoeveel oreo bonbons haal je uit dit recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat staat bij de ingrediënten aangegeven, 16 stuks.

  39. Erica schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb ze gemaakt. De balletjes wat kleiner gemaakt maar jammie jammie wat zijn ze lekker. Ben gek op je site, volgende op de lijst is de aardbeienslof. Ik kan niet wachten! 🙂

  40. Syl schreef:

    Mmmm… geen woord over gelogen, wat zijn ze lekker!! Thanks….

  41. Debby schreef:

    Hallo Laura,

    Ik lust geen roomkaas of welke andere kaas ook, waar zou ik de truffels ook mee kunnen maken ipv monchou, zag al chocopasta Staan hier boven maar dan word het helemaal zo zoet. Is crème fraiche een alternatief. Of misschien iets anders, alvast bedankt.

    1. Laura schreef:

      crème fraîche is te dun, zou toch echt voor chocopasta kiezen dan. Maar je proeft echt helemaal niks terug hoor van de kaas, de Oreo’s overheersen 😉 (ik was eerst ook sceptisch)

  42. Astrid schreef:

    Hallo laura,
    Hoe groot maak ik deze balletjes ongeveer?
    Ik wil ze gaan maken als een ijsjes cake pop, dus bovenop een hoorntje plaatsen 🙂 dus vroeg ik me af hoe groot je de baletjes ongeveer maakt als je er 16 uithaalt?
    Groetjes Astrid.

    1. Laura schreef:

      Gewoon het deeg in 16 stukjes verdelen 🙂

      1. astrid schreef:

        ja dat kan natuurlijk ook, wilde eigenlijk weten welk formaat de balletjes dan ongeveer hadden zodat ik wist of die 16 die je eruit haalt groot genoeg zijn, of dat ik recept moet verdubbelen, maar ik probeer het wel gewoon, bedankt.

        1. Laura schreef:

          oh zo, denk dat ze ongeveer 4 cm in doorsnede zijn. Best flink in ieder geval 🙂

  43. Astrid schreef:

    Hoi laura,

    Bedankt voor je reaktie 🙂
    Ik heb ze maar gewogen en balletjes van 30 gram aangehouden, ik kwam op 14 balletjes, dus ik had daar gelukkig wel genoeg aan 🙂
    Groetjes.

  44. nadjla schreef:

    ik ga ze maken ze zien er lekker uit

  45. Diana schreef:

    Hoi Laura,
    Allereerst complimenten voor je geweldige site. Ik heb vorige week de oreo truffels en de bastonje truffels gemaakt en zoveel complimenten gekregen. Ze waren een daverend succes als afsluiting van een familie diner bij de koffie. Ik ga ze zeker nog vaak maken. Bedankt voor je heerlijke recepten!

  46. Manon Koster schreef:

    Ik heb ze vandaag gemaakt… ohhhh wat zijn ze lekker! Ik heb 16 oreo gemaakt en 16 bastogne ik had best wat chocolade over, je kunt denk ik wel een reep minder doen of een reep van 50g er bij ipv. 100g. Ik ga ze zeker nog een keer maken! Normaal gaat er altijd wel iets fout als ik iets kook of bak, maar dit keer ging alles goed! Dat zegt wel iets over hoe makkelijk dit is :p

    1. Laura schreef:

      Je houdt inderdaad altijd chocola over, je moet natuurlijk wel genoeg hebben om te kunnen blijven dippen 😉 Fijn dat ze zo in de smaak vielen!

  47. Mila schreef:

    Super leuk recept! Maar Hoelang moet je ze in de vriezer zetten voordat je ze in de chocolade gaat dippen?

    1. Laura Kieft schreef:

      kwartiertje is voldoende

  48. Sietske schreef:

    Ziet er lekker uit! Zijn ze ook lekker met witte chocolade? Dat vind ik lekkerde als puur;)

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, ook heerlijk.

  49. Yvi schreef:

    Wat leuk om te doen! Chocolade smelten ging echt niet! :(( en het ziet er niet mooi uit kaar de smaak is GEWELDIG! nog nooit zo iets lekkers gegeten! Bedankt voor deze tip laura!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat ging er mis met het smelten van de chocolade?

  50. Stefanie schreef:

    Hier een tip voor als je wat zwaardere ballen voor je stokje hebt: eerste je stokje even in de chocolade dippen voor je die in de bal steekt. De chocolade stolt en houdt daardoor beter de bal vast en dan glijdt die er niet zo snel vanaf en kun je makkelijker dippen. Lijkt me een super lekker recept, wil het snel gaan proberen!

  51. Eveline schreef:

    Ik heb ze gemaakt en ze zijn heerlijk.
    Zelf had ik ze op 25 gram afgewogen maar de volgende keer zou ik ze 20gram per balletje maken.

  52. Janneke schreef:

    Ik heb een vraagje… ik heb deze nu een aantal keren gemaakt en met gewone chocolade gaat dat allemaal prima. Als ik echt gekleurde smelt chocolade gebruikt, bijvoorbeeld decomelts, dan scheurt de chocolade. Dit heb ik dan ook bij cake ijsjes die ik maak. Hoe kan dit gebeuren en hoe kan ik het voorkomen??

    Alvast bedankt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is gek, ik heb hier geen ervaring mee. Je kunt het beste de instructies op de verpakking van het merk opvolgen of de klantenservice ervan even een berichtje sturen.

  53. Janneke schreef:

    Bedankt! Dan ga ik de klantenservice even raadplegen. Sommige mensen zeggen dat het kan komen doordat ze te koud zijn of te vochtig….. geen idee, maar de klantenservice is een goede tip!

  54. Nika schreef:

    Ik heb ze laatst gemaakt en ze waren heerlijk! Tip: de chocola die je overhoudt kun je op een bakplaat met bakpapier gieten, een beetje gladstrijken, er fruit en sprinkles op strooien (of iets anders natuurlijk) en hat dun in de koelkast/ vriezer laten hard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *