Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Oreo taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
16 april 2016
in Cakes, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Oreo taart 1a

Bij onze familieverjaardagen ben ik altijd verantwoordelijk voor de taarten. Ik vraag waar de jarige zin in heeft en zorg dat er een lekkere en mooie taart op tafel staat. Mijn zusje was dit jaar op eerste paasdag jarig en gaf aan dat ze een Oreo taart wilde. Ze had wat foto’s aangewezen van taarten die ze mooi en lekker vond en dan mocht ik er zelf wat van maken. Zolang er maar veel Oreo’s in zaten en de smaak goed was. Dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te zeggen. Het hele idee voor de taart zat gelijk in mijn hoofd (en leek gelukkig op haar voorbeeld foto’s). Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Op zaterdagavond was hij klaar en ik baalde als een stekker dat ik nog een dag moest wachten tot ik kon proeven. Maar het was het wachten waard, deze Oreo taart is heerlijk smeuïg en doet je gewoon gelijk denken aan de bekende chocolade koekjes. Machtig is hij wel, dus snij hele dunne puntjes!

Oreo taart 2a

Oreo chocolade tulband 3a

oreo taart 4a

oreo taart 5a

Recept afdrukken

Oreo taart

Oreo's zijn perfect te verwerken in verschillende toetjes en baksels. Wat dacht je van deze Oreo taart, een echt spektakelstuk om jouw vrienden en familie mee versteld te laten staan!
Porties: 16 personen (20cm doorsnede)

Ingrediënten

  • 70 gram cacaopoeder
  • 170 gram pure chocolade
  • 180 ml kokend water
  • 250 gram zure room
  • 210 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 5 eieren (M)

Vulling

  • 1,5 x het recept voor botercrème
  • 1 rol Oreo’s voor door de crème
  • 1 rol Oreo’s voor tussen de lagen en bovenop de taart

Instructies

  • Doe de cacaopoeder en chocola in een hittebestendige kom, giet hier het gekookte water op. Roer het mengsel tot de chocola helemaal gesmolten is. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur, voeg dan de zure room toe en roer tot een egaal mengsel.
  • In een andere kom voeg je de bloem, baking soda en zout samen. Klop in een derde kom je boter, suiker en vanille extract tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe.
  • Voeg het bloem- en chocolade mengsel in delen toe aan het beslag en mix tot een mooi romig beslag. Verdeel het beslag in vier delen. Stort het beslag in een springvorm van 20 centimeter. Als je er twee of meer hebt kun je iets sneller te werk gaan, laat anders tussendoor de cakes iets afkoelen voordat je ze op een rooster stort en de vorm opnieuw vult.
  • Bak elke cakelaag in 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Laat ze helemaal afkoelen voordat je begint met het vullen.
  • Terwijl de cakes in de oven staan, kun je vast de vulling voorbereiden. Maak de botercrème volgens recept. Één van de twee rollen Oreo’s maal je fijn. Doe dit door de koekjes in een zak tot kleine kruimels te slaan met een deegroller of gebruik een keukenmachine. Als de botercrème klaar is voeg je de koekkruimels toe en spatel je ze gelijkmatig door de crème heen.
  • Wanneer de cakes helemaal zijn afgekoeld en de botercrème klaar is, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de cake. Vul een spuitzak met de Oreo botercrème en knip de punt eraf. Leg de eerste plak cake op een schaal of taartplateau en spuit kleine toefjes langs de buitenste rand. Vul ook het midden van de cake met de crème. Open de tweede rol Oreo’s en breek wat koekjes in stukken, verdeel deze over de vulling.
  • Leg de tweede plak cake bovenop de eerste en vul deze op dezelfde manier. Ga zo door tot je de laatste plak cake bovenop legt en maak dan weer mooie toefjes rondom. In het midden maak je één grote toef. In die toef steek je (stukken) Oreo koekjes. Je Oreo taart is klaar!
Tips

Snij hele dunne puntjes, deze Oreo taart is echt onwijs machtig (en lekker!).

Bewaren

Bewaar de cake tot serveren op een koele plek buiten de koelkast. Is die er niet, zet hem dan wel in de koelkast. Verpak hem dan wel goed in keukenfolie (wees voorzichtig voor de toefjes). Haal de taart zo’n 1-2 uur voor serveren uit de koelkast.

Oreo taart 3a

Vorige post

Volgende post

Bacon-ei muffins
Milka chocolade muffins

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 93

  1. Bakkriebels says:
    5 jaar geleden

    Wauw, Laura! Die ziet er ongelofelijk mooi en lekker uit.

    Beantwoorden
  2. Marieke says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit!
    Liefs Marieke

    Beantwoorden
  3. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Ik maakte vorige week ook een oreo-taart! Ik vulde de mijne met slagroom en oreo’s en werkte hem af met de oreobotercreme. Oreo-taarten zijn echt zó lekker 😀

    Beantwoorden
  4. Emma says:
    5 jaar geleden

    Wauw Laura hij ziet er ook prachtig uit!

    Beantwoorden
  5. Desiree | Sweet Happinez says:
    5 jaar geleden

    Wat ziet deze taart er geweldig lekker uit zeg!!

    Beantwoorden
  6. Rowan says:
    5 jaar geleden

    Wauw wat een prachtige taart is het geworden zeg! Ziet er echt heel mooi uit, met al die laagjes! Heerlijk!

    Beantwoorden
  7. Rosalie says:
    5 jaar geleden

    Leuk idee om te maken voor mijn verjaardag komende week!
    Hoeveel tijd kosten het maken van deze taart ongeveer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik ben ongeveer 3-4 uur bezig geweest. Het zou sneller kunnen als je heel goed plant. Vooral het bakken van de plakken cake kost tijd.

      Beantwoorden
  8. ByLeen says:
    5 jaar geleden

    Deze taart ga ik zekeren keer proberen te maken, ziet er echt super lekker uit!!!

    Beantwoorden
  9. Kristel says:
    5 jaar geleden

    Wow super taart! Als ik maar 1 laag wil neem ik aan dat ik de hoeveelheid van de ingrediënten door 4 moet delen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Yes, klopt helemaal 🙂

      Beantwoorden
  10. Daniëlle says:
    5 jaar geleden

    Wat een plaatje! Hij lijkt mij heerlijk!

    Beantwoorden
  11. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Afgelopen weekend gemaakt. Heerlijk! maar ik kreeg hem niet zo mooi als op het plaatje. Maar de smaak was heel goed!

    Beantwoorden
  12. Anke says:
    5 jaar geleden

    Zou ik het cakebeslag in 3en kunnen delen voor 24cm bakvorm? Daar heb ik er meer van. Of bakvorm van 19cm gebruiken… 20 heb ik toevallig niet. (En ik moet m nog vervoeren)
    Ik wil de cakelagen de dag van tevoren maken, bewaren in plastic zakken en dan de dag zelf de creme maken en in elkaar zetten, moet kunnen toch?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan zeker, je kunt prima met de maten variëren

      Beantwoorden
      • anoniem says:
        12 maanden geleden

        hoi ik wil ook graag zo,n lekkere taart maken in een 24 cm bakvorm maar dan met 1 taart die ik door midden snijd. wat zouden daar de verhoudingen van zijn?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          12 maanden geleden

          Hier kun je het omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

          Beantwoorden
  13. Marijke says:
    5 jaar geleden

    Zou je hiervan ook een koemelkvrije variant kunnen maken? Mijn dochters zijn gek op oreokoekjes, (de gewone zijn melkvrij), en een oreotaart zou dus super zijn… 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt proberen vervangers te gebruiken (sojamelk, plantaardige boter)

      Beantwoorden
    • Marieke vd Molen says:
      4 jaar geleden

      Wat zou je dan als vervanger voor de zure room kunnen gebruiken? Ik wil de taart graag lactosevrij maken.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        4 jaar geleden

        Misschien een lactosevrije roomkaas?

        Beantwoorden
      • Simone says:
        3 jaar geleden

        Ik zie dat dit bericht wel al van een jaar geleden is, maar heb vandaag voor mijn verjaardag dit recept gebruikt om een taart te maken. Door tijdgebrek is het een improvisatie van geworden met één laag en een laag van oreokoekjes (had sowieso al de helft van hoeveelheden gebruikt). Maar hij was mega lekker!!

        Ik heb hem lactose vrij gemaakt door de (room)boter te vervangen door plantaardige boter (in de botercreme een klein beetje lactose vrije slagroom bijgevoegd voor de romigheid), de melk vervangen door lactose vrije melk en de zure room vervangen met opgeklopte lactose vrije slagroom.

        Slagroom en melk beide van Minus L werkte geweldig en het smaakte heerlijk!

        Beantwoorden
  14. Baukje says:
    5 jaar geleden

    hoi zou het niet handiger zijn om de cake in 2 delen te verdelen en dan in de oven doen, zodat je daarna de cake gewoon door midden kan snijden? dat kost heel wat minder tijd.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan, maar ze rijzen ook minder en omdat het een hele smeuïge compacte cake is zal hij lastig door te snijden zijn (zonder dat hij stuk gaat)

      Beantwoorden
      • Baukje says:
        5 jaar geleden

        Oke, bedankt voor je snelle reactie

        Beantwoorden
  15. brenda says:
    5 jaar geleden

    Ik ben hem nu voor de 2de keer aan het maken. Och wat is deze taart toch lekker he.

    Beantwoorden
  16. Laura says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Als ik de taart zondag wil serveren, kan ik hem dan al vrijdag avond maken?
    Groet, Laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor

      Beantwoorden
  17. Lynn says:
    4 jaar geleden

    kan je baking soda veranderen door iets anders in het recept.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je zou bakpoeder kunnen gebruiken, maar dan moet je wel meer toevoegen.

      Beantwoorden
  18. Bettina says:
    4 jaar geleden

    Klopt het dat de cake vrij nat is?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Hij hoort niet nat te zijn, hij is wel compacter en lekker smeuïg. Je kunt het best even testen met een prikker als je hem uit de oven haalt.

      Beantwoorden
  19. Amy says:
    4 jaar geleden

    Het is z’n mooie taart Ik Ga hem binnenkort ook maken want hij ziet er zo lekker uit!!

    Beantwoorden
  20. Matilde says:
    4 jaar geleden

    Hij is echt lekker zelfs mijn vader Lust hem en die Lust egen oreo’s.
    Echt top taart?

    Beantwoorden
  21. Nimet says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik de cake ook in 1 bakblik verdelen en in de oven doen en dan gewoon door midden snijden? Zou het dan ook zo’n hoge cake worden als die van jou?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Hij wordt dan minder hoog en je cake wordt ook compacter en minder luchtig

      Beantwoorden
  22. Nadine says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura even een vraagje worden de oreo’s niet zacht wanneer je de taart niet gelijk opeet ?

    Groetjes Nadine

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ze worden na verloop van tijd wel wat zachter ja.

      Beantwoorden
  23. linda says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura kan je ook gewoon biscuit gebruiken voor de taart? Om het wat minder machtig te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat is ook mogelijk. Zelf vind ik cake wel lekkerder in dit geval, dan snij ik gewoon hele kleine puntjes 🙂

      Beantwoorden
  24. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Allereerst wat een geweldige taart. Hij lijkt mij heerlijk!!

    En er zijn al zoveel vragen gesteld, maar ik heb deze nog niet gelezen.

    Zou ik het recept voor deze taart ook kunnen gebruiken voor cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, in principe kun je elk recept voor een ander soort bakvorm/grootte gebruiken.

      Beantwoorden
      • Lianne says:
        4 jaar geleden

        Super, dankjewel!

        Beantwoorden
  25. Rineke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Om de taart koemelkvrij te maken: kan de zure room vervangen worden door geitenyoghurt of soja kwark (alpro go on)?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat dat een prima alternatief is.

      Beantwoorden
  26. Tamara says:
    4 jaar geleden

    Hai, ik zou graag een keer deze taart willen maken. Maar nu wil het zo zijn dat ik nog heel veel melkchocola van Pasen over heb. Dus ik dacht ik smelt dat dan ipv pure chocolade. Is dat mogelijk? Of komt dan de smaak niet tot z’n recht?
    En zo nee heb je dan een recept waarbij ik de melkchocolade wel kan gebruiken?
    Groetjes Tamara

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      In melkchocolade zit minder cacao en meer cacaoboter. Het heeft dus een andere consistentie en een zoetere smaak (het bevat ook meer suiker). Ik zou de melkchocolade gewoon in stukjes snijden of breken en door een beslag doen i.p.v. chocoladedruppels of chocoladestukjes.

      Beantwoorden
  27. brecht says:
    4 jaar geleden

    vraagje
    zure room gebruiken of crème fraich?
    alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Gewoon zoals in het recept staat, zure room dus 🙂

      Beantwoorden
    • Sanne says:
      2 maanden geleden

      Hoi, mijn oven heeft niet de boven- en onderwarmte stand. Is hier een alternatief voor?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 maanden geleden

        Waarschijnlijk heb je dan een elektrische oven? Daarvoor geldt dat je de temperatuur uit het recept met 10-20% moet verlagen.

        Beantwoorden
  28. Charlotte says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb al een aantal zoete bakrecepten van je website gemaakt, en allemaal zijn ze super lekker gelukt! Ik wil graag deze taart over een paar dagen maken voor de verjaardag van mijn man. Ivm de hoeveelheid eters wil ik hem wat groter maken, daarom wil ik een 24 cm taartvorm gebruiken. Hoeveel van de cake ingrediënten moet ik dan nemen om nog steeds vier lagen te krijgen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  29. Jeannette says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil deze taart heel graag van te voren maken. Kan ik hem dan invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zeker mogelijk.

      Beantwoorden
  30. Petra says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, in je recept zeg je ‘giet het gekookte water op de chocolade ‘, moet dat echt bij elkaar in één kom? Of meer als au Bain Marie smelten ipv mengen?

    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat moet echt in dezelfde kom zoals in het recept staat (en op de foto te zien is)

      Beantwoorden
  31. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    2 lagen van mijn taart zijn mislukt, zou je nu ook 2 lagen brownieboden kunnen toevoegen? Ik vind ze qua smaak namelijk heel erg veel op elkaar lijken.

    Dit is de eerste keer dat er een taart mislukt, ik was op verschillende niveau’s aan het bakken en schijnbaar waren de bodems niet goed gaar ondanks dat de prikker er schoon uitkwam. Is er een handigheid hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?

    Ik vier mijn verjaardag morgen dus dit is best shit 🙁

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat komt waarschijnlijk omdat je op verschillende niveaus hebt gebakken, je bakt namelijk altijd in het midden van de oven. Meerdere dingen tegelijk bakken op verschillende niveaus gaat ook vaak niet goed omdat de circulatie van de warmte wordt onderbroken.

      Beantwoorden
  32. Sirin says:
    3 jaar geleden

    Goedemorgen Laura,

    Ik heb 3 keer Oreotaart gemaakt. Reacties waren top maar ik heb een vraagje.
    Je hebt over rol Oreo. Kun je ook aangeven hoeveel koekjes in een rol zitten.
    Of hoeveel koekjes nodig zijn.
    Oreo heeft nu verschillende verpakkingen, vandaar.

    Alvast bedankt,

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is al een tijdje geleden dat ik Oreo’s in huis had, maar volgens mij zitten er 16 koekjes in zo’n rol.

      Beantwoorden
    • Warsha says:
      1 jaar geleden

      Hoi,
      Kan ik de 5 eieren ook vervangen?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Dat zou ik niet weten.

        Beantwoorden
  33. Danique says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura! Wat ziet die taart er heerlijk uit! Een vraagje hierover. Moet je de boter smelten voordat je deze klopt met de suiker en vanille extract? Of moet deze gewoon om kamertemperatuur zijn en dan los kloppen?
    Ik ga hem volgend weekend proberen, ben zo benieuwd!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je boter moet smelten staat dit in het recept. Anders gewoon op kamertemperatuur en romig kloppen.

      Beantwoorden
  34. Ilona says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Zou 3 lagen in een 26cm bakvorm ook kunnen?

    Groetjes, Ilona

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan, maar ik gok dat ze dan wel iets dunner worden.

      Beantwoorden
  35. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura ik ben helemaal gek op de witte chocolade oreo,s die vind ik zo lekker. Zou ik die ook in deze taart kunnen gebruiken ipv gewone oreo,s?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, al zal het de smaak van de cakes niet veranderen.

      Beantwoorden
  36. Nadine says:
    3 jaar geleden

    Gisteren gemaakt om even te oefenen. Hij is wel heeel machtig zeg! Maar wel heerlijk!
    Volgende keer maak ik er twee van twee lagen, is iets makkelijker snijden.

    Maar bedankt voor dit recept, hij is superlekker en gaaf.

    Beantwoorden
  37. Martina says:
    3 jaar geleden

    Ik heb deze taart in mini versie gemaakt door het recept door 2en te delen en vormpjes van 12 cm te gebruiken. Ik deed er 2 tegelijk in de oven (zelfde hoogte), maar na 25 minuten waren ze nog ver van gaar. Na 40 minuten kwam de prikker er droog uit. Klopt het dat deze kleintjes langer moeten, of komt het doordat ik er tegelijk deed?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb de cake in vier dunne lagen gebakken. Als jij 2 dikkere lagen bakt heeft dat meer tijd nodig, zeker als de vorm dan ook nog kleiner is.

      Beantwoorden
  38. Marloes says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, Ik wil graag chocolade cupcakes maken (van jouw recept) met Oreo toeven. Ik twijfel heel erg met welke vulling ik de toeven en Oreo moet combineren voor het lekkerste resultaat. Is de crème die je hier beschrijft daar geschikt voor? En zo ja, hoeveel van het recept zou ik nodig hebben als ik 24 cupcakes ermee wil spuiten met een toef? Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes Marloes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Deze crème is daar zeker voor geschikt, de witte chocoladebotercrème lijkt mij ook erg lekker erbij. Met 1 bc recept kun je zo’n 16 toeven maken (die niet té groot zijn).

      Beantwoorden
      • Marloes says:
        3 jaar geleden

        Dan ga ik het proberen met 1,5 keer het recept! Bedankt voor je snelle antwoord!

        Beantwoorden
        • Elise says:
          2 jaar geleden

          Zit te bedenken of de witte chocoladebotercreme mét oreo’s erdoorheen lekker zou zijn. Of echt veel te machtig en zoet?
          (ik houd niet zo van botercreme en zoek een oreovulling voor in de chocoladetaart). Ben benieuwd naar jouw mening 🙂

          Beantwoorden
          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Machtig zeker, maar het klinkt heerlijk 🙂 Gewoon kleine stukjes snijden.

          • Elise says:
            2 jaar geleden

            hij was echt zo lekker!! heb er 100 gram witte chocolade (op 1,5 x botercreme met 1 rol koekjes) door gedaan.
            En smaakte inderdaad niet naar boter! Ik had een taart met 3 lagen cake van 23 cm. Hebben we met 25 personen en kinderen van gegeten!
            Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

  39. Veerle says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Ik ga deze taart nu voor de 2e keer maken, eerste keer was een daverend succes!! bedankt voor dit heerlijke recept.
    Maar… vandaag krijg ik halverwege het bakken allemaal afmeldingen van mensen dus ik ga veel taart over hebben. Zou ik een deel van de taart een weekje kunnen invriezen? of gaat dit vies worden?
    Of kan ik beter de bodems en de botercrème apart van elkaar invriezen? dan maak ik nu een halve taart en over een week weer een halve 😉

    Groetjes, Veerle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hij is in zijn geheel prima in te vriezen, maar losse onderdelen kan ook.

      Beantwoorden
  40. Nadine says:
    3 jaar geleden

    Hoelang kan je de Oreo taart bewaren na het maken? Zou 4-5 dagen kunnen?

    Groetjes,
    Nadine

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      zou eerder 3-4 dagen aanhouden ivm de botercrème.

      Beantwoorden
  41. lisa says:
    2 jaar geleden

    hoi! ik heb een vraagje, als ik hem in de koelkast of vriezer een paar dagen bewaar, hoe zorg ik ervoor dat hij niet uitdroogt? is het een idee de gehele taart met oreobotercreme af te smeren, of helpt dat niet? ik hoor het heel graag !

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Helemaal afsmeren helpt zeker, maar ik zou hem zo kort mogelijk van tevoren maken en dan op een koele plek buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  42. lisa says:
    2 jaar geleden

    hoi laura, ik heb deze taart al 2 x gemaakt, alleen valt hij steeds helemaal uitelkaar ik deze bijna onmogelijk kan optillen of op stapelen. is er een mogelijkheid om iets te veranderen in het recept zodat hij wat steviger is? ik gebruik een 26 cm bakvorm, heb de hoeveelheden aangepast zoals in het schema en maak 2 lagen..ik hoor het heel graag! x

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je hem wel helemaal af laten koelen? En geen ingrediënten gewijzigd? Verder zul je zien dat het met een kleinere taart makkelijker gaat, misschien dat dus eens proberen. Anders bestaan er ook nog speciale cake lifters, een soort spatels maar dan groot en rond waarmee je taart(lagen) kunt optillen en verplaatsen.

      Beantwoorden
  43. Katja says:
    2 jaar geleden

    Laura! Bedankt voor dit recept! Mijn eerst gemaakte “laagjes taart” is een feit, en gelukt met dit recept!
    Ik heb de taart gemaakt met 3 lagen van 26cm doorsnee, die heb ik iets korter ongeveer 18min in de oven gehad. De taart heeft een mooie hoogte! Door 26cm te gebruiken, kwam ik iets botercreme te kort. Geen mooie toefjes maar gewoon glad gestreken was hiervoor de oplossing.
    Hopelijk smaakt ie net zo lekker als dat die eruit ziet!

    Beantwoorden
  44. ize adams says:
    1 jaar geleden

    Heee Laura ik had een vraag, is het ook mogelijk om de taart met melkchocolade te maken want ik vind pure chocolade niet super lekker? Zoja is de hoeveelheid dan hetzelfde? Alvast bedankt!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      De pure chocolade proef je er niet uit terug, net zoals met brownies. Er gaat nog zoveel boter, suiker en room bij namelijk. Je kunt het prima met melkchocolade maken, dan is het wel een veel zachtere chocoladesmaak in de taart uiteindelijk.

      Beantwoorden
  45. Xandra says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura

    Hoe zorg je ervoor dat de toefjes niet inzakken met het plaatsen van een volgende laag?

    Groetjes
    Xandra

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ervoor zorgen dat de crème stevig en koel genoeg is.

      Beantwoorden
  46. Manou says:
    11 maanden geleden

    Hey!

    Allereerst, bedankt voor het bsicuitrecept! Ik wil voor een verjaardag lettertaarten maken en 1 van deze letters met deze taart maken. Omdat ik voor wil werken zou ik graag de cake eerder willen bakken. Ik zag al dat invriezen mogelijk is maar doet dat niet af aan de smaak? En aangezien je niet alle laagjes in 1 keer kunt bakken, hoe bewaar ik het beslag? In de koeling? En wat is de max aan uren om het te bewaren voor het bakken?

    Groetjes Manou

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Hi, ik zou het beslag niet op je aanrecht laten wachten, want dan werkt de baking soda niet meer. Het moet meteen de oven in.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Volgende Post
Milka chocolade muffins

Milka chocolade muffins

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan