No bake aardbeien-citroen mini cheesecakes

Gepost: 28 juli 2018 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
222

In de serie no bake recepten deze zomer mocht natuurlijk mijn geliefde no bake cheesecake niet ontbreken. Cheesecakes zou ik iedere dag wel kunnen eten. Niet dat ik dat doe, maar als het zou moeten, dan weet ik het wel 😉 . Gebakken cheesecakes maak ik zelf op een of andere manier minder vaak dan de ongebakken cheesecake. Niet dat ik dat erg vind, want van deze snelle versie die alleen de koelkast in hoeft smul ik net zo goed. Mijn nieuwste creatie: no bake aardbeien-citroen mini cheesecakes. Door het cheesecake mengsel zelf zitten aardbeien en bovenop als decoratie natuurlijk ook, samen met een vrolijk schijfje citroen. Smullen geblazen!

BAKTIP: als je je aardbeien schoonmaakt, doe dit dan voordat je de kroontjes verwijderd. Anders zuigen de aardbeien namelijk het water op en dan hebben je aardbeien minder smaak. Vervolgens kan je kroontjes eenvoudig verwijderen met een aardbeien ontkroner

snelle toetjes - aardbei-citroen cheesecakejes
Recept afdrukken
4.08 van 13 stemmen

No bake aardbeien-citroen mini cheesecakes

Deze no bake aardbeien-citroen mini cheesecakes zijn ongelooflijk lekker en heel makkelijk zelf te maken. Nadat je de snelle cheesecakes gemaakt hebt, zet je ze gewoon in de koelkast om op te stijven met heerlijk toetje als resultaat. 
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram koekjes (gebruik jouw favoriet, ik koos dit keer voor granola koekjes)
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 3 tl citroensap
  • rasp van een halve citroen
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram aardbeien (in kleine blokjes)

Decoratie

  • aardbeien
  • citroenschijfjes

Instructies

  • Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels/stukjes, ik doe dit zelf met de hand. Verdeel de koekkruimels over de bakjes/schaaltjes die je wilt gebruiken.
  • In een kommetje roer je de roomkaas los met de suiker, citroensap en citroenrasp. Klop de slagroom stijf en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. Spatel rustig door tot een egaal mengsel. Voeg als laatst de stukjes aardbei toe en spatel deze er gelijkmatig doorheen.
  • Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet ze vervolgens voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  • De decoratie kun je vlak voor serveren aanbrengen, maar ook al na dat uurtje om ze vervolgens weer in de koelkast te plaatsen.
  • Voor de decoratie snijd je een citroen in dunne plakjes, van deze plakjes snijd je een klein stukje af zodat je ze iets makkelijker op de cheesecakejes kunt plaatsen. Maak het af met (halve) aardbeien en je bent klaar!

Tips

  • Bewaren: afgedekt in de koelkast zo’n 3-4 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Eef schreef:

    Hoi Laura,

    Lekker recept! Alleen een paar vraagjes. Wordt de onderkant niet te kruimelig zonder boter? En als ik 8 mini’s wil maken moet ik dan alles verdubbelen? 400 gr roomkaas lijkt zoveel…

    Alvast bedankt voor je reactie!
    Groetjes Eef

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je de dubbele hoeveelheid wilt maken dan verdubbel je ook alle ingrediënten ja. En vocht van de topping trekt in de koekjes, is juist goed zo bij dit recept. Met boter een bodem maken is niet handig met opeten.

      1. Eef schreef:

        Top bedankt voor je reactie!

  2. Sandra schreef:

    Hoi! Ik vind je site zo leuk, heb helemaal de smaak van het bakken te pakken gekregen toen ik die ontdekte. Heb al verschillende van je recepten uitgeprobeerd en zelfs voor een bakgroentje als ik zijn ze goed te doen en de resultaten zijn super. Dank en wel daarvoor dus!

    Heb misschien een beetje een domme vraag over dit recept maar goed. Je schrijft rasp van een halve citroen. Rasp je dan de schil of de vrucht?

    Groetjes Sandra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Alleen de schil en dan ook nog eens alleen het gele gedeelte. Het witte gedeelte van de schil is erg bitter!

  3. Marjolein schreef:

    Welke roomkaas neem je hiervoor?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik vaak Philadelphia of Monchou

      1. Marjolein schreef:

        Dank je wel
        Ik ga het eens proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *