Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mueslirepen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 januari 2015
in Allergenen, Brownies & Repen, Glutenvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tussendoortjes
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

mueslirepen

In het kader van gezonde tussendoortjes heb ik de laatste tijd het één en ander uitgeprobeerd. Het is soms een uitdaging om geen suiker te gebruiken of boter weg te laten, maar tot nu toe gaat het nog prima. Deze mueslirepen waren ook zo’n uitprobeersel. Ik vind ze zelf erg goed gelukt! Ze zijn wat grover van structuur, niet al te plakkerig maar wel met een goede bite. Oh, en die geur. Zodra je er eentje pakt komt de geur van kaneel je tegemoet, heerlijk! Wij hebben er hier thuis in ieder geval van genoten. Jij kan dat nu ook, lees verder voor het recept!

mueslirepen

mueslirepen

mueslirepen

Recept afdrukken

Mueslirepen

Dol op het maken van gezonde tussendoortjes? Dan is dit recept voor mueslirepen zeker iets voor jou. Het is ook nog eens glutenvrij en suikervrij!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 260 gram havervlokken
  • 120 gram noten en zaden (gemengd)
  • 150 gram ontpitte dadels
  • rasp van een flinke citroen
  • 2 el kaneel
  • 140 gram honing
  • 4 el water
  • 4 el olie

Instructies

  • Snij de dadels fijn en hak de noten in grove stukken. Je kunt dit eventueel ook in een blender of foodprocessor malen tot wat grovere stukjes. Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenrasp en kaneel in een kom en meng door elkaar.
  • In een pannetje verwarm je de honing tot het zeer vloeibaar is. Voeg dan water en olie toe.
  • Voeg het honingmengsel toe aan het havermout mengsel, roer er helemaal doorheen zodat er een kleverige massa ontstaat. Is jouw mengsel nog wat droog? Voeg dan wat extra honing of een ei toe voor extra binding.
  • Stort het mengsel in een met bakpapier bekleed blik, mijn vorm is 20×20 centimeter. Verdeel het gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan.
  • Bak het geheel in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat het even een paar minuutjes in de vorm afkoelen en haal je basis voor de mueslirepen er dan uit. Als hij al wat steviger voelt kun je proberen om hem vast in repen te snijden met een (groot) scherp mes. Ik merkte dat je de mooiste repen kon snijden toen het al iets verder was afgekoeld en nog een beetje lauw aanvoelde.
  • Probeer echt geduld te hebben met het snijden van de repen. Als je te snel bent gaan de randen heel erg brokkelen, dat had ik zelf ook. Bij de andere helft wachtte ik wat langer en toen kon ik mooie repen snijden.
Tips

Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.

Qua noten kun je gebruiken wat jij lekker vindt, ik maakte zelf een mengsel van sesamzaad, pompoenpitten, amandelen, hazelnoten, paranoten, pecannoten en walnoten.

Bewaren

Verpak de repen per stuk voor een snel en lekker tussendoortje. Ze blijven ongeveer een week lekker.

mueslirepen

Vorige post

Volgende post

Zo kun je bananen snel laten rijpen
5 tips voor suikervrij bakken van Wendy van Blij Zonder Suiker

Related Posts

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Pasen fudge recept

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft
20 maart 2021
22

Voordat...

Trempeersiroop

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft
15 maart 2021
8

Een...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 120

  1. Ellen | Kokerellen.be says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ook altijd brokkelige repen! Maar deze zien er wel heel erg lekker uit! Mooie foto’s 🙂

    Beantwoorden
  2. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er geweldig uit! Ik stond gisteren toevallig in de winkel te kijken naar welke mueslirepen nog enigszins gezond waren, maar kwam tot de conclusie dat overal bakken met suiker in zat. Zelf maken wordt nu dus het plan!

    Beantwoorden
  3. Judith says:
    6 jaar geleden

    Wat goed! Ik was net op zoek naar zoiets, omdat de mueslirepen uit de winkel idd vol suiker zitten.
    Deze gaan we eens proberen dit weekend! Alleen die dadels, daar hou ik niet zo van. Heb je een tip waarmee ik die zou kunnen vervangen?
    Groet Judith

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zou de dadels kunnen vervangen door gedroogde abrikozen. Ik hou zelf ook niet van dadels (los), maar in dit recept zijn ze heerlijk en proef je ze niet meer zo heel erg.

      Beantwoorden
  4. Malou says:
    6 jaar geleden

    Ik maakte laatst precies dezelfde mueslirepen, alleen had minder ‘beslag’ gemaakt waardoor ze dunner (en harder) werden. Dit is een fijne dikte! Zijn heerlijk he?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik had expres wat meer gemaakt omdat ik niet van die hele dunne repen wilde inderdaad, deze vind ik echt heerlijk!

      Beantwoorden
  5. Albertien says:
    6 jaar geleden

    Kun je deze repen ook invriezen ??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Zeker weten, verpak ze goed luchtdicht voordat je ze in de vriezer legt.

      Beantwoorden
  6. Margot says:
    6 jaar geleden

    Dit staat op mijn to do lijst!

    Beantwoorden
  7. Lucia says:
    6 jaar geleden

    Ik houd ook niet van dadels, maar zo door een flink aantal ingrediënten valt die specifieke smaak helemaal weg. Vind ik. Ik ga deze repen uitproberen, ben benieuwd of ze compact genoeg zijn. De meeste repen vallen uit elkaar of zijn keihard, een gulden middenweg is misschien deze reep!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik ben ook geen fan van dadels inderdaad, maar in deze repen proef je ze niet echt. Mocht je deze repen trouwens net iets te bros vinden, je kunt een eitje of wat extra honing toevoegen voor de binding 😉

      Beantwoorden
      • Monique says:
        4 jaar geleden

        Bedoel je hier een geklutst ei?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Je mengt het ei door het mengsel heen.

          Beantwoorden
  8. Anne-Marij says:
    6 jaar geleden

    Zien er superlekker uit. Ga ze binnenkort ook weer eens maken. Dadels zijn echt ideaal voor dit soort baksels.

    Beantwoorden
  9. Emma says:
    6 jaar geleden

    Mijn buik gaat er spontaan van knorren!

    Beantwoorden
  10. Iris says:
    6 jaar geleden

    als studie ontwijkend gedrag meteen maar gemaakt! Nu nog een half uurtje wachten tot ik ze kan proeven omnomnom:)

    Beantwoorden
  11. hanneke says:
    6 jaar geleden

    Ze zagen erzo heerlijk uit dat ik ze net gemaakt heb .
    Staat nu in de oven! Ben super benieuwd

    Beantwoorden
  12. Joke says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er lekker uit en dat zijn ze ook!!
    Prachtige foto’s heb je gemaakt van de repen.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  13. Silvia says:
    6 jaar geleden

    helaas vielen mijn repen -dikte ongeveer 1.5cm – helemaal uit mekaar. Ik kon er geen repen van snijden, het werden brokstukken. Ik gebruik deze nu maar als “granola”. Het smaakt heerlijk.

    Beantwoorden
  14. Silvia says:
    6 jaar geleden

    helaas vielen mijn repen -dikte ongeveer 1.5cm – helemaal uit mekaar. Ik kon er geen repen van snijden, het werden brokstukken. Ik gebruik deze nu maar als “granola”. Het smaakt heerlijk.

    Grtjes
    Silvia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Silvia,
      Als granola is het ook heerlijk, jammer dat ze uit elkaar vielen! Je zou een volgende keer wat extra honing of een eitje toe kunnen voegen voor een betere binding.

      Beantwoorden
  15. Nynke says:
    6 jaar geleden

    Toen ik ze wou snijden, vielen ze helemaal uit elkaar. Ik weet niet wat er mis is gegaan.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Misschien moesten ze nog wat langer in de oven of waren ze nog niet genoeg afgekoeld. Je zou ook nog wat meer honing of een eitje kunnen toevoegen voor meer binding.

      Beantwoorden
  16. Linn says:
    6 jaar geleden

    Zijn gedroogde pruimen ook een vervangend product voor dadels? of worden ze daar dan weer minder gezond van?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die kun je ook gebruiken, ik geloof alleen wel dat daar meer natuurlijke suikers in zitten.

      Beantwoorden
  17. Jetty says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik zie dat je vaak honing gebruikt in plaats van suiker,
    maar ik denk dat honing toch net zo goed suiker is ?,
    of heb ik het mis .
    Ik moet sinds een paar maanden Glutenvrij eten en daarbij wil ik
    de koolhydraten wat inperken nou heb ik gemerkt dat dat erg lastig is met glutenvrije levensmiddelen uit de winkels.
    of je moet bijna alles zelf gaan maken.
    Hoe doen jullie dit .
    groet jetty

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Jetty,
      Ik gebruik meestal gewoon suiker, maar als ik geen geraffineerde suikers gebruik dan kies ik wel eens voor honing. Is inderdaad suiker, maar niet geraffineerd (al bestaan hierin ook nog wel verschillen bij honing). Voor glutenvrije bakrecepten kun je hier kijken: http://www.laurasbakery.nl/category/glutenvrij/

      Beantwoorden
  18. mien prijs says:
    6 jaar geleden

    heb ze net gemaakt,staat te koelen.
    ik had geen dadels,heb tutti frutti gebruikt,
    laat nog weten hoe dat was.

    Beantwoorden
  19. mien prijs says:
    6 jaar geleden

    heb het net geproefd,was heel lekker.
    dus gaat goed met tutti frutti.
    groetjes mien

    Beantwoorden
  20. niels says:
    6 jaar geleden

    hoe zit het met de houdbaarheid van de repen als je ze invriest na t bakken?|

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. Na ontdooien binnen 1-2 dagen opeten.

      Beantwoorden
  21. Vera says:
    6 jaar geleden

    Net gemaakt, heel makkelijk en superlekker!

    Beantwoorden
  22. Karin says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Vandaag de mueslirepen gebakken. Helaas eerste keer met alleen honing is het niet gelukt, alles brokkelde van elkaar af.

    Nogmaals alles(eerste poging) verkruimeld en nu 2 eieren toegevoegd en opnieuw 40 minuten in de oven op 200 graden.

    Nu zien ze er heerlijk uit en vallen niet uit elkaar!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat goed dat ze met het ei toch zijn gelukt!

      Beantwoorden
  23. Mariette says:
    6 jaar geleden

    Erg lekker. Ik heb er maar meteen een ei aan toegevoegd en bovendien wat cacaopoeder en sinaasappelessence. Het nadeel van de repen is dat je ervan blijft eten. Haha.

    Beantwoorden
  24. Monique says:
    6 jaar geleden

    Welke olie gebruik je? Alvast bedankt voor het recept ga het morgen uitproberen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ik heb olijfolie gebruikt

      Beantwoorden
  25. Janita says:
    6 jaar geleden

    Heel lekker!
    Ik was de kaneel vergeten, maar de smaak was nog steeds erg goed.
    Ik heb er één eitje bijgevoegd en was 20 gram guller met de honing. Geen last gehad van brokkelende repen.

    Beantwoorden
  26. Chrissie says:
    6 jaar geleden

    Zojuist zet ik mijn eerste hap in de zelf gebakken mueslirepen volgens bovenstaand recept. En wat zijn ze heerlijk!

    Om het geheel wat meer smeuïg te maken heb ik een eitje toegevoegd.

    En alles wat over is kan perfect de vriezer in.

    Hartstikke bedankt voor dit geweldige recept!

    Beantwoorden
  27. Bianca Blok says:
    6 jaar geleden

    Ze staan in de oven…..Ben erg benieuwd. Het ruikt iig hemels!

    Beantwoorden
    • Bianca Blok says:
      6 jaar geleden

      Gelukt, en ze smaken heerlijk!!
      Bedankt voor dit geweldige recept.

      Beantwoorden
  28. Liesbeth says:
    6 jaar geleden

    Klinkt erg lekker, kan ik de olijfolie vervangen door kokosolie?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb ik zelf geen ervaring mee, maar dat kun je zeker proberen! 🙂

      Beantwoorden
  29. Jeanine says:
    6 jaar geleden

    Kun je ipv havervlokken ook gewoon havermout gebruiken, of is dat minder lekker, of minder gezond? Ik ben heel benieuwd naar de repen 🙂
    Groetjes,
    Jeanine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Havermout kan ook gebruikt worden hoor 🙂

      Beantwoorden
  30. Maaike says:
    6 jaar geleden

    Jaaa! Het is mij dit keer ook gelukt! Ik heb nu wel een ei toegevoegd zodat het repen werden in plaats van alleen maar brokjes. Het is heerlijk! Bedankt!

    Beantwoorden
  31. Maya says:
    5 jaar geleden

    Het schijnt met toevoeging van banaan ook super te gaan, als natuurlijk zoet ‘plakmiddel’.
    Ik ga het zelf ook proberen. Met gedroogde vruchten lijkt me ook een goeie combi; zit tenslotte vaak in goed gevulde muesli’s. Het kan allemaal dus veel voordeliger en natuurlijker. Heel fijn.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat ga ik ook eens proberen met banaan, die kende ik nog niet 🙂

      Beantwoorden
      • Maaike says:
        5 jaar geleden

        Die heb ik inderdaad ook eerder gemaakt, idee van quakers.

        Beantwoorden
  32. Diana says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor die heerlijke recepten.

    Vandaag heb ik de muesli repen gemaakt. Geheel volgens jou recept. Maar toen ik ze uit de oven gehaald heb en nadat ze afgekoeld (lauw) waren heb ik ze in repen gesneden. Een gedeelte viel uit elkaar. Kan dat gedeelte alsnog een keer met een eitje mengen en nogmaals in de oven doen?

    Alvast bedankt.

    Groet Diana

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat durf ik je eerlijk gezegd niet te zeggen. Je kunt het proberen, maar ik kan niet garanderen dat het lukt. Je kunt het ook gewoon opnieuw proberen en deze verkruimelen en gebruiken als granola 😉

      Beantwoorden
  33. Cecile says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk recept om mee te variëren! Ik heb ze al meerdere keren gemaakt en er staat weer een bakblik in de oven, deze keer heb ik een deel van de dadels vervangen door abrikozen. Ruikt alvast lekker.

    Beantwoorden
  34. Wilma says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt met havermout. Ze zijn helemaal niet droog eerder iets spekkig, en meteen lauw in plakken gesneden en verder laten afkoelen.
    Smaakt lauw al heerlijk. Ik vind het spekkige niet erg, smaak is goed.

    Beantwoorden
  35. Ilse says:
    5 jaar geleden

    Leuk recept! Waarmee heb je het ingepakt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Stukje bakpapier 🙂

      Beantwoorden
  36. Marleen says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt en ze smaken echt heerlijk!!! Bedankt voor het recept!!!

    Beantwoorden
  37. Sharona says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze zojuist gemaakt met twee bananen i.p.v. de dadels uit jouw recept, en ze zijn heerlijk! 🙂 De repen zijn goed uitgehard en goed te snijden.

    Beantwoorden
  38. Maaike says:
    5 jaar geleden

    Met vijgen is ook heerlijk!

    Beantwoorden
  39. Marjolein says:
    5 jaar geleden

    Horen ze wat Knapperig te worden. Blijven bij mij wat zacht ,niet echt muesli repen dus.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Van binnen zijn ze misschien ietsjes zachter, maar niet helemaal zacht. Tijdens het afkoelen harden ze ook nog uit.

      Beantwoorden
  40. Klazien says:
    5 jaar geleden

    Naar mijn idee wel heel veel honing. Als er ook al dadels worden gebruikt, kan ik de honing dan vervangen door banaan? Dat is iets minder zoet maar wel veel beter voor mijn lijf

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met het vervangen van honing door banaan. Geen idee of dat werkt, maar je kunt het natuurlijk proberen.

      Beantwoorden
  41. Patrick says:
    5 jaar geleden

    Werkt bij mij voor geen meter, tenzij ik het resultaat in een grote bak doe en de kruimels met een lepel op eet. :/

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het kan zijn dat je een ander soort havermout gebruikt hebt en dat je wat meer plakmiddel nodig hebt, een eitje toevoegen aan het mengsel werkt prima (of wat meer honing).

      Beantwoorden
  42. Ankie says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik zag jouw recept en ben meteen naar de winkel gegaan om de ingrediënten te halen en inderdaad wat je zegt, het ruikt al heeeerlijk!
    Nu is het alleen zo dat bij mij flink wat verbrand is in de hoekjes en van de vruchten/noten die wat bovenop zaten. Volgens mij is mijn bakplaat wat groter, dus de volgende keer zet ik ze wat korter in de oven! 🙂
    Ik kan niet wachten tot ze afgekoeld zijn!

    Groetjes Ankie

    Beantwoorden
  43. Jan Janssens says:
    5 jaar geleden

    GIsteren repen ook gemaakt. Smaak is ok, wel duidelijk minder zoet dan de commerciele repen !
    Wel heb ik het gevoel dat 30 min aan 200°C nogal langs is want de repen zijn redelijk donker uitgevallen (aan de randen zelfs iets gebrand).
    Heb trouwens pruimen gebruikt ipv dadels. Snijden ging prima.

    Beantwoorden
  44. Winny says:
    4 jaar geleden

    Tja, het ziet er allemaal lekker uit, maar de beschrijving is nogal misleidend. Er zit zogenaamd geen suiker in, maar honing is ook een soort suiker – net zoals dadelsiroop, agavesiroop of 1 van die andere zogenaamde gezonde suikervervangers – en is net zo goed of slecht als suiker.

    Dus als je deze mueslirepen maakt, omdat ze lekker zijn, prima. Maar doe nou niet alsof ze zo gezond zijn, omdat er geen suiker in zit.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      De recepten die ik suikervrij noem op mijn site, zijn vrij van geraffineerde suikers. Ik weet heel goed dat er tig soorten suiker zijn en dat benoem ik ook regelmatig. Overigens zet ik het er tegenwoordig niet meer bij, dit recept is al wat ouder van toen er nog (voor mij) minder over bekend was.

      Beantwoorden
  45. lekkerbek says:
    4 jaar geleden

    Deze heerlijke mueslirepen laten afkoelen en snijden. Vervolgens een reep biologische chocolade 85% extra puur in een steelpannetje laten smelten om daar de repen in te dippen. Een heerlijke chocolade laag erop. Jammie

    Beantwoorden
  46. Bregje says:
    4 jaar geleden

    Vandaag deze repen gemaakt. Had niet genoeg honing dus heb het aangevuld met ahornsiroop mmmmm en heb de kaneel aangevuld met speculaaskruiden mmmm. Zee goed gelukt. De volgende keer ga ik de helft van de dadels vervangen door abrikozen. Genieten!

    Beantwoorden
    • Bregje says:
      4 jaar geleden

      Oha, en bij mij was 30 minuten ook te lang. Heb ze na 25 minuten uitgezet en het was al behoorlijk donker.
      En zou het ook met appelstroop werken (bv half honing, half appelstroop)?

      Beantwoorden
      • Laura says:
        4 jaar geleden

        Misschien heb je een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur lager namelijk. En je zou zeker kunnen experimenteren met appelstroop.

        Beantwoorden
  47. Sanne says:
    4 jaar geleden

    Hey, moet je verse dadels gebruiken of mogen het ook gedroogde zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb gedroogde gebruikt.

      Beantwoorden
  48. Inge says:
    4 jaar geleden

    Hey laura,
    Ze zijn heerlijk maar hoe bewaar je ze ? Buiten de vriezer dan bedoel ik …
    Groetjes,

    Inge

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik verpak ze per stuk in boterhamzakjes of folie. En dan buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  49. Roos says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan het ook zonder de citroenrasp? Wat gebeurt er dan, of waar is de citroenrasp goed voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      De citroenrasp is voor de smaak. Kan ook zonder, maar je veranderd de smaak dan dus.

      Beantwoorden
  50. Hanneke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, als ik de helft van het recept doe, verandert de baktijd dan?

    Beantwoorden
    • Hanneke says:
      4 jaar geleden

      Ik beantwoord hem gewoon zelf :-). Ik had 20 min. gedaan en toen nog 4. min en ze zijn echt verrukkelijk. Ik heb er nog een ei door geroerd en ze zijn perfect en stevig en niet kruimelig. De citroen heb ik er niet door gedaan, ik hou niet zo van die rasp, maar ik heb er een partijtje kokosrasp doorgedaan. Echt heerlijk! Bedankt voor het recept.

      Beantwoorden
      • Lian van Rens says:
        4 jaar geleden

        Goed om te horen. Laura en ik houden niet zo van kokos, maar het is vast en zeker een goede vervanger!

        Beantwoorden
  51. Jenny says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept. Ik heb havermeel gebruikt en alleen hazelnoten. Volgende keer doe ik wat minder honing.

    Beantwoorden
  52. Manon says:
    3 jaar geleden

    Het recept is erg lekker! Alleen is het meer granola geworden dan repen. Oeps! Ik had nog wel extra honing toegevoegd. Volgende keer toch met een eitje proberen!

    Beantwoorden
  53. Kim says:
    3 jaar geleden

    Kun je in plaats van dadels ook rozijntjes gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb er geen ervaring mee, maar hoorde onlangs wel iemand die dit had gedaan bij een ander recept (en dat lukte goed 🙂 )

      Beantwoorden
      • Kim says:
        3 jaar geleden

        Super, ga ik dat proberen!

        Beantwoorden
  54. mari says:
    3 jaar geleden

    zo gezond is dit niet Laura. 140 gr honing !! allemaal suikers. kan zeker met minder. en bakken op 200 gr ? alles wat je boven de 170 gr bakt van noten e.d. heeft geen enkele voedingswaarde meer.

    Beantwoorden
    • Cathy says:
      3 jaar geleden

      Jezus. Zeik niet zo. Bak je ze toch niet

      Beantwoorden
      • Janny says:
        3 jaar geleden

        AMEN

        Beantwoorden
        • Vimala says:
          2 jaar geleden

          Bak ze op 170 graden en iets langer en doe ipp honing geprakte banaan

          Beantwoorden
  55. Nicole says:
    3 jaar geleden

    Welke olie gebruik je?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      zonnebloemolie

      Beantwoorden
  56. Suus says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, mijn repen vallen uitelkaar helaas. Hoe komt dat, ik had al meer honing toegevoegd.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zijn brosse repen, dat klopt. Alleen door het toevoegen van heel veel honing krijg je ze echt compact en plakkerig zoals je ze in de winkel ziet. Zelf vind ik dat niet nodig zoveel honing, resultaat is dat ze wat losser zijn. Een extra eitje toevoegen kan overigens ook nog helpen.

      Beantwoorden
  57. janny van de Klok says:
    3 jaar geleden

    van janny uit Amersfoort,In mijn eigen oven was 200 draden dus te hoog ,ikheb de oven terug gezet naar 180. graden en dat werkt prima
    groet
    janny

    Beantwoorden
  58. Cari says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt met een klein cupje (ongezoete) appelmoes door het mengsel en wat minder honing, dat ging heel goed! Maak ook al jaren granola op deze manier (half appelmoes, half honing). Minder calorien en net wat meer binding, ze worden daardoor ook iets smeuiiger. Misschien een tip?

    Beantwoorden
  59. Anouk says:
    3 jaar geleden

    Hoelang ongeveer blijven ze lekker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      een week ongeveer.

      Beantwoorden
  60. Rozemarijn says:
    3 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk! Ik voeg zelf wat minder honing toe en dan een ei erbij.
    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  61. Saskia says:
    2 jaar geleden

    Naast een gluten- en lactoseintolerantie ben ik ook allergisch voor heel wat noten en intolerant aan honing en ahornsiroop … vanaf nu alles zelf maken dus!
    Deze repen lijken me ideaal om mee te experimenteren. Wat kan ik ipv honing gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou dan denk ik meer dadels gebruiken.

      Beantwoorden
    • Els says:
      2 jaar geleden

      agavesiroop proberen?

      Beantwoorden
  62. m.backus says:
    2 jaar geleden

    Het is een lekker recept!
    Bij een heteluchtoven is 180 graden genoeg.

    Beantwoorden
  63. Els says:
    2 jaar geleden

    Ik gebruik dit recept al een tijdje heel graag. Complimenten aan Laura, je recepten kloppen altijd!
    Dat eitje erdoor heb ik wel altijd echt nodig voor de samenhang. En ik vind het lekker een deel van het kaneel te vervangen voor speculaaskruiden;)

    Beantwoorden
  64. Pingback: Kookinspiratie en links naar andere recepten – Princesse de la cuisine
  65. claudia says:
    8 maanden geleden

    hoi Laura,

    Hoe voorkom ik dat mijn repen minder droog worden?

    Groetjes Claudia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Misschien heb je ze net even te lang gebakken. Verder heb je niks veranderd aan het recept?

      Beantwoorden
  66. Ursula says:
    8 maanden geleden

    Ik maak ze nu al een tijdje en ze blijven heerlijk. Enig idee hoeveel calorieën er ongeveer in zitten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Nee, ik tel geen calorieën.

      Beantwoorden
  67. melissa says:
    6 maanden geleden

    Hoi!

    Ik vroeg me af wat de voedingswaarden ongeveer zijn. Vooral koolhydraten is voor mij als diabeteet type 1 handig.

    Beantwoorden
  68. Trudy says:
    6 maanden geleden

    Ze zijn erg lekker!
    Ik heb wel de temperatuur wat aangepast omdat ze bij mij vrij snel donker werden.

    Beantwoorden
  69. Miranda says:
    3 maanden geleden

    Ik heb dit recept ook al meerdere keren gemaakt. In een hete luchtoven is 180 graden inderdaad genoeg. Ook ik gebruik een eitje. Verder voeg ik er (verse) gember aan toe. Voor een beetje pit. Heerlijk ook.

    Bedankt Laura voor dit recept. Groetjes Miranda (mijn collega’s genieten er ook altijd van, hopelijk kan dat weer snel).

    Beantwoorden
  70. Karin says:
    2 maanden geleden

    Ik heb rozijnen gebruikt in plaats van dadels en een ei toegevoegd. Ze zijn goed gelukt! Ik vind de kaneel alleen wel iets overheersen. Moeten dat echt 2 EETlepels zijn?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat is wel echt de smaakmaker, maar kun je prima verminderen of weglaten natuurlijk!

      Beantwoorden
  71. Halewijn says:
    1 maand geleden

    Ik vond dit recept en heb ze meteen vol enthousiasme gemaakt. Enkel waren ze bij mij zwart aan de bovenkant. Kleine domper. Klopt de temperatuur en tijd wel??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Wat rot! Heb je misschien een heteluchtoven? Bij mij ging het perfect met deze temperatuur en tijd.

      Beantwoorden
      • Halewijn says:
        1 maand geleden

        Ja volgens mij heb ik idd een hete lucht oven. Wat zal dat de temperatuur en tijd zijn Laura?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 maand geleden

          De tijd blijft hetzelfde, maar de temperatuur moet in dat geval 10-20% lager.

          Beantwoorden
  72. Neeltje says:
    1 maand geleden

    De smaak is goed. Maar repen kan ik er echt niet van maken, valt totaal uitelkaar. Hoewel ik ditmaal heel precies het recept heb gevolgd. Ik had al honing toegevoegd en ei verdraag ik niet zo goed. Is al het vierde mueslirecept dat ik probeer en tot nu toe zijn het nooit repen geworden…..tips?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Wat vervelend dat ze niet willen lukken! Helaas op afstand zo moeilijk om voor mij te zeggen wat er mis kan zijn gegaan.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
5 tips voor suikervrij bakken van Wendy van Blij Zonder Suiker

5 tips voor suikervrij bakken van Wendy van Blij Zonder Suiker

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan