
Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies tegen met aardappelschijfjes. Dus gooide ik mijn plan om toen ik zelf moussaka wilde maken en ging voor een versie met aardappel, ik was wel nieuwsgierig naar het resultaat namelijk. Ik maakte uiteraard ook zelf de bechamelsaus voor bovenop deze ovenschotel, heerlijk vind ik dat. De laag werd iets dikker dan gepland, maar dat vind ik zelf geen probleem. Je kunt altijd een iets kleinere portie maken als je wilt.
Heerlijk! Het originele Griekse recept is met lams gehakt. Ook heerlijk.
Hoi Laura, ik woon al 36 jaar in Griekenland. Hier maken wij moussaka altijd met aardappelschijfjes. Om aanbakken te voorkomen kan je beter met de aardappels beginnen op de bodem van je ovenschaal. Daar boven op de aubergines. Dan de gehaktsaus. Hier weer bovenop aubergines en ook weer ’n laag aardappeltjes. Dan de bechamel. Eventueel kan je ook bij de aubergine courgette plakken doen. Eet smakelijk.
Dag Ellen moet ik eerst de aardappel schijfjes voor koken? Groetjes Inge
Ik kook de aardappels ? we even voor…. niet helemaal gaar….
Ik doe ze meestal frituren. Of als je ’t minder vet wilt kan je ze met ’n kwastje insmeren met olie en dan onder de grill tot ze ’n kleurtje krijgen. Dat kan ook met de aubergines.
Hoii en de kruiden vn de gehakt kaneel en oregano?? Ik ben al paar x in Parga geweest zo’n lieve gemoedelijke dorpje…..zou daar wel een huisje willen huren/kopen is dat te adviseren?
Groet Pat.
Wat een goede insider tips! Dankjewel!
Ik had ook een courgette meegebracht maar niet gebruikt. Tip voor een volgende keer want die gaat zeker komen, het was heerlijk..
De aardappelschijfjes eerst voorkoken of kunnen ze rauw gebruikt worden?
Probeer ze eens van te voren al lekker krokant te bakken of grillen in de pan, echt een aanrader.
Dank u ga dat zeker eens proberen gr Inge
Ze kunnen rauw gebruikt worden.
Moussaka zonder aardappel? Wie doet dat nu?? Natuurlijk MET, jammie.
Moussaka wordt in sommige streken met rijst gemaakt. Maar wel altijd met lamsgehakt en de Béchamel is met gecondenseerde melk, geen gewone melk.
Met rijst lijkt de moussaka me ook erg lekker! Lamsgehakt heeft niet mijn persoonlijke smaakvoorkeur, vandaar dat ik het soort gehakt vrij heb gelaten in de ingrediëntenlijst! In Nederland is gecondenseerde melk zonder suiker slecht verkrijgbaar en wordt het daarnaast altijd met gewone melk gemaakt, vandaar dat ik dat ook in dit recept heb gedaan.
Heb dit van een Griekse vrouw vernomen om aardappel schijven te bakken in een friteuse, heb dit zelf uitgeprobeerd en ik vond het heerlijk.
Dank u ga dat zeker eens proberen gr inge
Oei dat klinkt ook zalig!
Met aardappelen en verkruimelde feta in de bechamelsaus 😉
in het recept en de comments staat dat de aardappelschijfjes rauw gebruikt kunnen worden..
ik heb ze dunner dan 5mm gesneden en ze zijn niet gaar..
Wat vervelend! Was de oven wel voorverwarmd / warm genoeg?
Hallo Laura. Bedankt voor het recept. Ik heb het op zijn Grieks klaar gemaakt. Dus zonder de aardappels. Het was heerlijk. Ik vind de byte lichter en lekkerder zonder de aardappels.
Dat kan natuurlijk altijd 😉
Hoi Laura ,Ik doe onderin de ovenschaal gebakken aard schijfjes!
Bedankt voor het recept!
Graag gedaan!