Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mokkacrème

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 november 2017
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Recepten voor vullingen en toppings kun je nooit genoeg hebben. Combineer ze met een basisrecepten voor cake of biscuit en je mogelijkheden zijn eindeloos. Deze mokkacrème staat ook in mijn boek als onderdeel van een zalige hazelnoot-schuimtaart, ik begin alweer te watertanden als ik eraan denk. Omdat de mokkacrème zo vreselijk lekker is besloot ik dat ik het losse recept ook met jullie wil delen. Dat kun je namelijk ook prima gebruiken om een mokka schnitt mee te maken, om maar iets te noemen. Ik zit bomvol inspiratie en ga maar eens een grote portie mokkacrème maken, daar kan ik vast heel veel lekkere gebakjes mee maken.

Recept afdrukken

Mokkacrème

Deze mokkacrème is heerlijk als vulling of als topping op gebak en taarten. Eenvoudig te maken, erg lekker én makkelijk te bewaren.
Porties: 1 kom vol (genoeg om een 20 cm taart 2 x te vullen en af te smeren)

Ingrediënten

  • 50 ml espresso
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 300 gram banketbakkersroom (volgens recept)

Instructies

  • Zet een kopje espresso (dit mag ook met oploskoffie zijen voeg de suiker eraan toe. Roer tot deze is opgelost en laat het dan afkoelen.
  • In een kom mix je de boter en poedersuiker romig. Roer de banketbakkersroom los, voeg dit toe en klop door het mengsel. Als laatst voeg je de afgekoelde espresso toe, mix tot deze volledig is opgenomen.
  • Zo simpel is het om de mokkacrème te maken.
Tips

Is je crème geschift? Lees hier hoe je 'm kunt redden!

Bewaren

4-5 dagen afgedekt in de koelkast, hier zal hij ook nog wat steviger worden. Invriezen kan ook, luchtdicht verpakt blijft hij 3 maanden goed.

Vorige post

Volgende post

Zelf amandelspijs maken
DIY margarine + variaties

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
19

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 68

  1. Eveline says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,
    Misschien een hele domme vraag, maar in veel recepten geef je aan dat ‘luchtdicht verpakt’ je dingen lang kan bewaren in de vriezer. Hoe verpak jij het luchtdicht? Bijv. in een vershouddoos of in diepvrieszakken? Even benieuwd naar 🙂 ik heb namelijk het idee dat er bij mij vaak toch ijs vormt in een zak of doos. Dankjewel!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In een doos of in een zak inderdaad. Er zit altijd vocht/condens in de verpakking waardoor je ijsvorming krijgt. Dat voorkom je alleen door het vacuüm te verpakken. Dat beetje ijsvorming is te overzien, maar zou je het niet luchtdicht verpakken droogt je baksel ook nog uit.

      Beantwoorden
    • betty says:
      3 jaar geleden

      hoi hoi evelien
      ik gebruik altijd van die bewaarzakjes met hersluitbarestrip sluit hem bijna doe een rietje door de opening en zuig dan de lucht eruit snel rietje verwijderen en strip verder sluiten. werkt prima
      vr grt Betty

      Beantwoorden
      • Eveline says:
        3 jaar geleden

        Hoi Betty,

        Dat is wel een goeie, dankjewel!

        Beantwoorden
  2. Heleen says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan je met dit recept dus 2 taarten van 20 cm afsmeren en vullen met 2 lagen?
    Kan dit recept ook goed zijn voor 1 taart van 26 cm doorsnede te vullen met 2 lagen en af te smeren?
    Bedankt alvast!
    Groetjes Heleen

    Beantwoorden
    • Mo says:
      3 jaar geleden

      Weet niet maar hoeveelheid delen door 20 x 26 misschien???

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, om 1 20cm taart met 2 lagen te vullen en af te smeren. Voor een 26 cm taart zou ik het recept x1,5 doen.

      Beantwoorden
      • Heleen says:
        3 jaar geleden

        Oke, bedankt voor de verheldering!

        Beantwoorden
  3. Arja says:
    3 jaar geleden

    Hazelnootschuimtaart heb ik nog nooit aan gewaagd, als ik deze kom zie wil ik er gewoon een lepel insteken en aflikken *oeps* en voor toeven op cupcake’s lijkt me ook hemels.

    Beantwoorden
  4. Annelies says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Volgende week wil ik voor mijn verjaardag de hazelnootschuimtaart maken.
    In het recept noem je bij de ingrediënten iets van schuimplaten (de precieze benaming weet ik niet zeker). Is het de bedoeling dat ik deze zelf maak, of kan ik deze ergens kopen? als ik ze google kom ik namelijk alleen op recepten ervoor uit. Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Deze maak je zelf, in het recept staat omschreven hoe je deze maakt van de gemaakte meringue. Er staat een puntje voor, die had weggemoeten (de ingrediënten die eronder staan heb je nodig om ze te maken)

      Beantwoorden
      • Annelies says:
        3 jaar geleden

        Top, dank je wel!

        Beantwoorden
  5. Angie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura
    Waar zou je deze crème mee kunnen combineren ik een taart?
    Groetjes angie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Met chocolade, (hazel)noten, karamel, etc. Zou voor dit soort smaken kiezen.

      Beantwoorden
  6. Inez says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, vraagje zou ik de 50 ml espresso ook kunnen vervangen door iets van Frambozenpuree ik had deze crème al eens gemaakt voor de hazelnoot-schuimtaart en is werkelijk fantastische nu wou ik graag deze gebruiken maar dan met een frambozen smaak zou dat kunnen? of de kan je altijd de basis aanhouden en ook variëren met andere smaken vind hem zo vreselijk lekker. Groetjes, Inez

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat het wel lukt. Lijkt me in ieder geval erg lekker, je breng me op ideetjes 😉

      Beantwoorden
  7. Bas van Ingen says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Een tip om te vermelden is dat alle ingredienten op dezelfde temperatuur moeten zijn omdat je anders kans krijgt op schiften. Ik had boter op kamertemperatuur en banketbakkersroom uit de koeling en dacht op het laatste moment, dit kan wel eens gaan schiften 🙂
    Heb alles even op temperatuur laten komen en moet zeggen perfect recept.

    Gr
    Bas

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat geldt voor ieder recept. Een van de ongeschreven bakregels noem ik het altijd waar ik al veel over heb geschreven. Vandaar dat het niet in ieder los recept vermeld staat 🙂

      Beantwoorden
  8. Debbie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb twee keer geprobeerd deze mokka crème te maken, en beide keren vloog de crème in de schift. Het begint te schiften als ik de bakkersroom met de boter meng. De ingrediënten waren naar mijn weet op kamer temperatuur, ik snap niet wat ik fout heb gedaan.. heb je nog tips voor mij?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is belangrijk dat ze beiden dezelfde temperatuur hebben. Verder kan het helpen om eerst een beetje toe te voegen en daarna pas de rest. Soms wordt het ook vaak alweer een mooie gladde crème als je gewoon even doorklopt.

      Beantwoorden
  9. Rosa says:
    3 jaar geleden

    Het is voor mij nog niet helemaal duidelijk hoeveel taart je nou kan maken met dit recept. Ik maak de hazelnootschuimtaart met 4 lagen van 20 cm en heb een half recept gemaakt maar dat is dus veel te weinig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Er staat bij dat je met dit recept een taart van 20cm 2x kunt vullen en afsmeren. Als jij meer lagen maakt heb je dus ook iets meer nodig (of dunnere lagen vulling). Wanneer je dan een half recept maakt heb je inderdaad te weinig.

      Beantwoorden
  10. Hester says:
    2 jaar geleden

    heb de mokkacreme vandaag gemaakt. En ook gelukt en is zeker lekker 😋

    Beantwoorden
  11. Margie says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Zou dit recept lekker zijn met hazelnoot praliné?
    Alvast bedankt 😁
    Je recepten zijn top!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zal ook vast lekker zijn 🙂

      Beantwoorden
      • Margie says:
        2 jaar geleden

        Oké! Thnx 😀

        Beantwoorden
  12. Jolanda says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb twee dagen geleden de mocca creme volgens ’t recept gemaakt, hoewel deze wel wat ingedikt is is deze nog redelijk vloeibaar. Ik ben dan ook bang dat als ik deze over twee dagen ga gebruiken ik er zeker geen toefjes op de taart van kan maken. Kan je me aangeven hoe ik deze wat dikker kan maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Na afloop dikker maken is lastig. Je zou nog wat extra boter (op kamertemperatuur) kunnen toevoegen en erdoor mixen. Het hoort geen vloeibare crème te zijn, dus het klinkt alsof er misschien iets mis is gegaan.

      Beantwoorden
  13. Erieka says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura

    Het recept is echt heerlijk. Als ik hem maak krijg ik alleen klontjes door de boter. Heb je hiervoor een tip? Zou het helpen als ik de boter ME’er gelijkelijk toevoeg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Is je boter wel op kamertemperatuur?

      Beantwoorden
  14. Inge says:
    2 jaar geleden

    Yes! In de schift uit de schift door te blijven mixen en warme handen om de kom. Hij is fluweelzacht nu. Alle onderdelen zijn gelukt! Morgen bouw ik de hazelnootschuimtaart in elkaar. Dikke dankjewel voor het recept!

    Beantwoorden
  15. Nienke says:
    2 jaar geleden

    Kan je dit recept ook gewoon maken met banketbakkersroom uit een pakje? Heb namelijk niet zo veel tijd hahah

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, moet lukken 😉

      Beantwoorden
  16. Marieke says:
    2 jaar geleden

    Kan je de mokkacreme ook maken op basis van de basis botercreme uit je boek?of krijg je met banket bakkersroom echt andere smaak?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Deze crème is wel echt anders en niet te vergelijken vind ik zelf.

      Beantwoorden
  17. Ilse says:
    2 jaar geleden

    Kan je ook gewone koffie gebruiken i.p.v. espresso?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan kan, maar de smaak is dan veel minder aanwezig. Ik zou dan een extra sterke kop koffie zetten.

      Beantwoorden
  18. Gerda says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, heb de taart voor dit weekend gemaakt. Had wat moeite met de schuimplaten. De eerste lichting zakte, na 1 1/2 uur op 100gr. bakken toch in dus een tweede keer gemaakt. 2uur op 95gr. Alles prima gelukt verder. Alleen…de creme was gisteren heel smoothie, zalig, maar na een nachtje in de koelkast, taart ermee afgemaakt en alles nog nèt niet op kamertemperatuur, vond ik ‘m toch wel een stuk compacter. Had een vorm van 24cm en kwam daardoor tekort om er toefjes op te doen dus helemaal met nogatines bestrooid, zalig.

    Beantwoorden
  19. Gerda says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, heb de taart voor dit weekend gemaakt. Had wat moeite met de schuimplaten. De eerste lichting zakte , na 1 1/2 uur op 100gr. bakken, toch in, dus een tweede keer gemaakt. 2uur op 95gr. Alles prima gelukt verder. Alleen…de creme was gisteren heel smoothie, zalig, maar na een nachtje in de koelkast, taart ermee afgemaakt en alles nog nèt niet op kamertemperatuur, vond ik ‘m toch wel een stuk compacter.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is niet zo gek, in de koelkast worden dit soort vullingen nu eenmaal steviger. Over de schuimplaten is het lastig iets te zeggen zonder verdere info.

      Beantwoorden
  20. H says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als de crème klaar is, raad je aan om de taart er dan meteen met te bewerken of eerst in de koelkast? Ik heb de crème namelijk eerder gemaakt en toe was die perfect en heel mooi glad. Toen heb ik hem even in de koelkast gezet, klein half uurtje… En toen zou ik hem even wat losroeren, maar ging die alsnog in de schift, dat wil ik nu graag voorkomen..
    Graag jou advies!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Beide is mogelijk. Wat apart dat hij na een half uurtje koelkast al in de schift raakte zeg. In dat geval kun je natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen en de crème gelijk verwerken.

      Beantwoorden
  21. H says:
    2 jaar geleden

    Dankje voor de snelle reactie!!

    Beantwoorden
  22. Tessa says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Kun je deze mokkacreme ook als toef gebruiken op een cupcake?
    Zo niet, heb jij toevallig een lekkere mokkabotercreme recept of iets? 🤗

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan prima als toef hoor!

      Beantwoorden
  23. Gerrinda says:
    2 jaar geleden

    Hoi .

    Ik heb een vraag.
    Als ik deze mokka creme gebruik voor een taart, zou ik deze met fondant rozen kunnen versieren ? Of zou dat niet goed gaan samen ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je ze er niet te lang van tevoren op doet kan dat wel hoor.

      Beantwoorden
    • Ellen says:
      6 maanden geleden

      Hoi Laura,

      Als ik de taart met deze mokkacreme afsmeer, kan ik er dan gewoon fondant overheen doen net zoals bij gewone botercreme?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 maanden geleden

        Dat zou ik niet doen. Bij het afwerken van fondant raad ik altijd een 1:1 botercrème aan.

        Beantwoorden
        • Ellen says:
          6 maanden geleden

          Oké! De crème net gemaakt (in dat geval dan alleen voor vulling) en lékker dat ‘ie is! Bedankt voor het recept!

          Beantwoorden
  24. Sandra says:
    2 jaar geleden

    Help! m’n laatste beetje mokka crѐme had ik apart gezet (in de koelkast) om er toeven van te spuiten.. Helaas veel te hard om meteen te gebruiken, dus ik nog even loskloppen.. Helaas, het begon meteen te schiften! Hoe kan ik het redden?

    Beantwoorden
    • Sandra says:
      2 jaar geleden

      dankjewel Debbie! Het begint er weer op te lijken. Ik was bang dat die tip enkel voor botercrѐme zou werken, maar hierbij gelukkig ook. 😀

      Beantwoorden
  25. Debbie says:
    2 jaar geleden

    De kom in een laag goed warm water zetten en blijven kloppen tot de schift eruit is! Werkte bij mij perfect ! Succes 😄

    Beantwoorden
    • Lisette says:
      4 weken geleden

      Deze tip heeft mn creme gered, werkte echt top! Gewoon door blijven mixen, het komt goed!

      Beantwoorden
  26. M says:
    1 jaar geleden

    Kan ik voor dit recept ook de makkelijkere custard variant van de banketbakkersroom gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  27. Yvette says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik deze crème ook verwerken in een bonbon? En hoe lang zouden de bonbons dan goedblijven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat zou wel moeten lukken, zijn dan enkele dagen houdbaar.

      Beantwoorden
  28. M says:
    11 maanden geleden

    Geachte Mevrouw,

    Ik wil graag weten hoe je hazelnoot botercréme vulling maakt.

    Mvg,

    M

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Gaat op mijn baklijst 🙂

      Beantwoorden
      • M says:
        11 maanden geleden

        Beste,

        Ik wil graag een stapeltaart maken, maar wat is het beste om te gebruiken cake of biscuit?

        Mvg,

        M

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Dat kan zowel met cake als met biscuit! Werkt allebei goed.

          Beantwoorden
  29. M says:
    11 maanden geleden

    Beste,

    Ik zie dat er toch nog wel vaak biscuit gebruikt wordt, vandaar mijn vraag. Wat is beter om mee te werken?

    Mvg,

    M

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Het is een kwestie van smaak! Biscuit is lichter, sponziger. Ik vind cake vaak toch lekkerder, maar dat is persoonlijk.

      Beantwoorden
  30. Kyra says:
    10 maanden geleden

    Die banket bakkersroom moet die alleen de poeder erbij of echt helemaal banketbakkersroom

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Echte banketbakkersroom.

      Beantwoorden
  31. eva says:
    3 maanden geleden

    hallo Laura,

    ik wil een boter crème maken met kaneel alleen vind ik een gewone boter crème niet zo lekker en toen kwam ik dit recept tegen wat veel lekkerder is. alleen kun je de koffie ook weg laten en dan kaneel toevoegen of hoe kan ik dit het beste doen? hoor graag een reactie.

    groetjes,
    eva

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat kan zeker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Carpaccio wraps

Banketbakkersroom

Caramel Shortcake

Brioche

Volgende Post
DIY margarine + variaties

DIY margarine + variaties

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-2

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

Cranberry-sinaasappel yoghurtcake

door Laura Kieft-05 december 2020-25

Ik ben gek op klassieke cakes, maar cakes op basis van yoghurt of kwark vind ik ook fantastisch. De basis maak je hiermee net even wat lichter en frisser. In dit geval voor deze cranberry-sinaasappel...

perzik-prosciutto bruschetta

door Laura Kieft-04 december 2020-1

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het...

Pecan snowball koekjes

door Laura Kieft-03 december 2020-8

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst...

Printable: gingerbread huis kleurplaat

door Laura Kieft-02 december 2020-0

We konden het uiteraard niet laten om dit jaar ook speciale kerst printables te maken voor jullie met het grote succes van Het Kinderbakboek. In totaal hebben we er maar liefst 4 voor jullie, waaronder...

De Bakstrijd: december 2020

door Laura Kieft-01 december 2020-2

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees...

Koffie-karamel panna cotta

door Laura Kieft-01 december 2020-18

Het is 1 december, een datum waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De advent gaat van start! Het 9e jaar alweer dat er 24 artikelen in kerstsferen voor jullie klaar staan. We trappen dit...

31 borrelhapjes voor de decembermaand

door Laura Kieft-30 november 2020-9

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te...

Kleine speculaas appeltaartjes

door Laura's Bakery-28 november 2020-31

Combineer speculaas, appeltaart en amandelspijs met elkaar en je hebt de ultieme winterse traktatie als je het mij vraagt. Deze kleine speculaas appeltaartjes met spijs zijn echt verrukkelijk. Gelukkig kwam er bezoek langs, want ik...

Printable: mijter cupcake toppers

door Laura Kieft-25 november 2020-0

Sinds de lancering van Het Kinderbakboek geef ik regelmatig een aantal leuke printables aan jullie cadeau. In het Sinterklaas thema zijn inmiddels al twee toffe online gekomen, de kruidnoten recept printable én de kleurplaat met het paard...

Chocoladesaus

door Laura Kieft-23 november 2020-3

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het...

Speculaas donuts

door Laura Kieft-21 november 2020-4

Zijn jullie klaar voor misschien wel de lekkerste donuts ooit? Ik presenteer: speculaas donuts! De smaak zit niet alleen in de topping, maar ook in de donut zelf. Het deeg bracht ik op smaak met...

Sinterklaas feestkoekjes

door Laura Kieft-20 november 2020-3

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en...

Letter kaaskoekjes

door Laura Kieft-19 november 2020-5

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me...

Sinterklaas kleurplaat

door Laura Kieft-18 november 2020-2

In het teken van Het Kinderbakboek en natuurlijk Sinterklaas heb ik na het succes van de kruidnoten printable weer een nieuwe kleurplaat printable in petto voor jullie! Bionda heeft mijn keuken omgetoverd tot een waar Sinterklaas...

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

door Laura Kieft-16 november 2020-4

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van...

Appel-speculaas kruimelcake

door Laura Kieft-14 november 2020-35

In deze periode gooi ik het liefst overal speculaaskruiden doorheen. Ik ontbijt of lunch in de herfst en winter regelmatig met pap en die breng ik op smaak met kruiden. Ook mijn baksels moeten eraan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan