Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mokkacrème

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 november 2017
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Recepten voor vullingen en toppings kun je nooit genoeg hebben. Combineer ze met een basisrecepten voor cake of biscuit en je mogelijkheden zijn eindeloos. Deze mokkacrème staat ook in mijn boek als onderdeel van een zalige hazelnoot-schuimtaart, ik begin alweer te watertanden als ik eraan denk. Omdat de mokkacrème zo vreselijk lekker is besloot ik dat ik het losse recept ook met jullie wil delen. Dat kun je namelijk ook prima gebruiken om een mokka schnitt mee te maken, om maar iets te noemen. Ik zit bomvol inspiratie en ga maar eens een grote portie mokkacrème maken, daar kan ik vast heel veel lekkere gebakjes mee maken.

Recept afdrukken

Mokkacrème

Deze mokkacrème is heerlijk als vulling of als topping op gebak en taarten. Eenvoudig te maken, erg lekker én makkelijk te bewaren.
Porties: 1 kom vol (genoeg om een 20 cm taart 2 x te vullen en af te smeren)

Ingrediënten

  • 50 ml espresso
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 300 gram banketbakkersroom (volgens recept)

Instructies

  • Zet een kopje espresso (dit mag ook met oploskoffie zijen voeg de suiker eraan toe. Roer tot deze is opgelost en laat het dan afkoelen.
  • In een kom mix je de boter en poedersuiker romig. Roer de banketbakkersroom los, voeg dit toe en klop door het mengsel. Als laatst voeg je de afgekoelde espresso toe, mix tot deze volledig is opgenomen.
  • Zo simpel is het om de mokkacrème te maken.
Tips

Is je crème geschift? Lees hier hoe je 'm kunt redden!

Bewaren

4-5 dagen afgedekt in de koelkast, hier zal hij ook nog wat steviger worden. Invriezen kan ook, luchtdicht verpakt blijft hij 3 maanden goed.

Vorige post

Volgende post

Zelf amandelspijs maken
DIY margarine + variaties

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 70

  1. Eveline says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,
    Misschien een hele domme vraag, maar in veel recepten geef je aan dat ‘luchtdicht verpakt’ je dingen lang kan bewaren in de vriezer. Hoe verpak jij het luchtdicht? Bijv. in een vershouddoos of in diepvrieszakken? Even benieuwd naar 🙂 ik heb namelijk het idee dat er bij mij vaak toch ijs vormt in een zak of doos. Dankjewel!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In een doos of in een zak inderdaad. Er zit altijd vocht/condens in de verpakking waardoor je ijsvorming krijgt. Dat voorkom je alleen door het vacuüm te verpakken. Dat beetje ijsvorming is te overzien, maar zou je het niet luchtdicht verpakken droogt je baksel ook nog uit.

      Beantwoorden
    • betty says:
      3 jaar geleden

      hoi hoi evelien
      ik gebruik altijd van die bewaarzakjes met hersluitbarestrip sluit hem bijna doe een rietje door de opening en zuig dan de lucht eruit snel rietje verwijderen en strip verder sluiten. werkt prima
      vr grt Betty

      Beantwoorden
      • Eveline says:
        3 jaar geleden

        Hoi Betty,

        Dat is wel een goeie, dankjewel!

        Beantwoorden
  2. Heleen says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan je met dit recept dus 2 taarten van 20 cm afsmeren en vullen met 2 lagen?
    Kan dit recept ook goed zijn voor 1 taart van 26 cm doorsnede te vullen met 2 lagen en af te smeren?
    Bedankt alvast!
    Groetjes Heleen

    Beantwoorden
    • Mo says:
      3 jaar geleden

      Weet niet maar hoeveelheid delen door 20 x 26 misschien???

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, om 1 20cm taart met 2 lagen te vullen en af te smeren. Voor een 26 cm taart zou ik het recept x1,5 doen.

      Beantwoorden
      • Heleen says:
        3 jaar geleden

        Oke, bedankt voor de verheldering!

        Beantwoorden
  3. Arja says:
    3 jaar geleden

    Hazelnootschuimtaart heb ik nog nooit aan gewaagd, als ik deze kom zie wil ik er gewoon een lepel insteken en aflikken *oeps* en voor toeven op cupcake’s lijkt me ook hemels.

    Beantwoorden
  4. Annelies says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Volgende week wil ik voor mijn verjaardag de hazelnootschuimtaart maken.
    In het recept noem je bij de ingrediënten iets van schuimplaten (de precieze benaming weet ik niet zeker). Is het de bedoeling dat ik deze zelf maak, of kan ik deze ergens kopen? als ik ze google kom ik namelijk alleen op recepten ervoor uit. Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Deze maak je zelf, in het recept staat omschreven hoe je deze maakt van de gemaakte meringue. Er staat een puntje voor, die had weggemoeten (de ingrediënten die eronder staan heb je nodig om ze te maken)

      Beantwoorden
      • Annelies says:
        3 jaar geleden

        Top, dank je wel!

        Beantwoorden
  5. Angie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura
    Waar zou je deze crème mee kunnen combineren ik een taart?
    Groetjes angie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Met chocolade, (hazel)noten, karamel, etc. Zou voor dit soort smaken kiezen.

      Beantwoorden
  6. Inez says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, vraagje zou ik de 50 ml espresso ook kunnen vervangen door iets van Frambozenpuree ik had deze crème al eens gemaakt voor de hazelnoot-schuimtaart en is werkelijk fantastische nu wou ik graag deze gebruiken maar dan met een frambozen smaak zou dat kunnen? of de kan je altijd de basis aanhouden en ook variëren met andere smaken vind hem zo vreselijk lekker. Groetjes, Inez

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat het wel lukt. Lijkt me in ieder geval erg lekker, je breng me op ideetjes 😉

      Beantwoorden
  7. Bas van Ingen says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Een tip om te vermelden is dat alle ingredienten op dezelfde temperatuur moeten zijn omdat je anders kans krijgt op schiften. Ik had boter op kamertemperatuur en banketbakkersroom uit de koeling en dacht op het laatste moment, dit kan wel eens gaan schiften 🙂
    Heb alles even op temperatuur laten komen en moet zeggen perfect recept.

    Gr
    Bas

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat geldt voor ieder recept. Een van de ongeschreven bakregels noem ik het altijd waar ik al veel over heb geschreven. Vandaar dat het niet in ieder los recept vermeld staat 🙂

      Beantwoorden
  8. Debbie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb twee keer geprobeerd deze mokka crème te maken, en beide keren vloog de crème in de schift. Het begint te schiften als ik de bakkersroom met de boter meng. De ingrediënten waren naar mijn weet op kamer temperatuur, ik snap niet wat ik fout heb gedaan.. heb je nog tips voor mij?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is belangrijk dat ze beiden dezelfde temperatuur hebben. Verder kan het helpen om eerst een beetje toe te voegen en daarna pas de rest. Soms wordt het ook vaak alweer een mooie gladde crème als je gewoon even doorklopt.

      Beantwoorden
  9. Rosa says:
    3 jaar geleden

    Het is voor mij nog niet helemaal duidelijk hoeveel taart je nou kan maken met dit recept. Ik maak de hazelnootschuimtaart met 4 lagen van 20 cm en heb een half recept gemaakt maar dat is dus veel te weinig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Er staat bij dat je met dit recept een taart van 20cm 2x kunt vullen en afsmeren. Als jij meer lagen maakt heb je dus ook iets meer nodig (of dunnere lagen vulling). Wanneer je dan een half recept maakt heb je inderdaad te weinig.

      Beantwoorden
  10. Hester says:
    3 jaar geleden

    heb de mokkacreme vandaag gemaakt. En ook gelukt en is zeker lekker 😋

    Beantwoorden
  11. Margie says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Zou dit recept lekker zijn met hazelnoot praliné?
    Alvast bedankt 😁
    Je recepten zijn top!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zal ook vast lekker zijn 🙂

      Beantwoorden
      • Margie says:
        2 jaar geleden

        Oké! Thnx 😀

        Beantwoorden
  12. Jolanda says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb twee dagen geleden de mocca creme volgens ’t recept gemaakt, hoewel deze wel wat ingedikt is is deze nog redelijk vloeibaar. Ik ben dan ook bang dat als ik deze over twee dagen ga gebruiken ik er zeker geen toefjes op de taart van kan maken. Kan je me aangeven hoe ik deze wat dikker kan maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Na afloop dikker maken is lastig. Je zou nog wat extra boter (op kamertemperatuur) kunnen toevoegen en erdoor mixen. Het hoort geen vloeibare crème te zijn, dus het klinkt alsof er misschien iets mis is gegaan.

      Beantwoorden
  13. Erieka says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura

    Het recept is echt heerlijk. Als ik hem maak krijg ik alleen klontjes door de boter. Heb je hiervoor een tip? Zou het helpen als ik de boter ME’er gelijkelijk toevoeg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Is je boter wel op kamertemperatuur?

      Beantwoorden
  14. Inge says:
    2 jaar geleden

    Yes! In de schift uit de schift door te blijven mixen en warme handen om de kom. Hij is fluweelzacht nu. Alle onderdelen zijn gelukt! Morgen bouw ik de hazelnootschuimtaart in elkaar. Dikke dankjewel voor het recept!

    Beantwoorden
  15. Nienke says:
    2 jaar geleden

    Kan je dit recept ook gewoon maken met banketbakkersroom uit een pakje? Heb namelijk niet zo veel tijd hahah

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, moet lukken 😉

      Beantwoorden
  16. Marieke says:
    2 jaar geleden

    Kan je de mokkacreme ook maken op basis van de basis botercreme uit je boek?of krijg je met banket bakkersroom echt andere smaak?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Deze crème is wel echt anders en niet te vergelijken vind ik zelf.

      Beantwoorden
  17. Ilse says:
    2 jaar geleden

    Kan je ook gewone koffie gebruiken i.p.v. espresso?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan kan, maar de smaak is dan veel minder aanwezig. Ik zou dan een extra sterke kop koffie zetten.

      Beantwoorden
  18. Gerda says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, heb de taart voor dit weekend gemaakt. Had wat moeite met de schuimplaten. De eerste lichting zakte, na 1 1/2 uur op 100gr. bakken toch in dus een tweede keer gemaakt. 2uur op 95gr. Alles prima gelukt verder. Alleen…de creme was gisteren heel smoothie, zalig, maar na een nachtje in de koelkast, taart ermee afgemaakt en alles nog nèt niet op kamertemperatuur, vond ik ‘m toch wel een stuk compacter. Had een vorm van 24cm en kwam daardoor tekort om er toefjes op te doen dus helemaal met nogatines bestrooid, zalig.

    Beantwoorden
  19. Gerda says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, heb de taart voor dit weekend gemaakt. Had wat moeite met de schuimplaten. De eerste lichting zakte , na 1 1/2 uur op 100gr. bakken, toch in, dus een tweede keer gemaakt. 2uur op 95gr. Alles prima gelukt verder. Alleen…de creme was gisteren heel smoothie, zalig, maar na een nachtje in de koelkast, taart ermee afgemaakt en alles nog nèt niet op kamertemperatuur, vond ik ‘m toch wel een stuk compacter.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is niet zo gek, in de koelkast worden dit soort vullingen nu eenmaal steviger. Over de schuimplaten is het lastig iets te zeggen zonder verdere info.

      Beantwoorden
  20. H says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als de crème klaar is, raad je aan om de taart er dan meteen met te bewerken of eerst in de koelkast? Ik heb de crème namelijk eerder gemaakt en toe was die perfect en heel mooi glad. Toen heb ik hem even in de koelkast gezet, klein half uurtje… En toen zou ik hem even wat losroeren, maar ging die alsnog in de schift, dat wil ik nu graag voorkomen..
    Graag jou advies!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Beide is mogelijk. Wat apart dat hij na een half uurtje koelkast al in de schift raakte zeg. In dat geval kun je natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen en de crème gelijk verwerken.

      Beantwoorden
  21. H says:
    2 jaar geleden

    Dankje voor de snelle reactie!!

    Beantwoorden
  22. Tessa says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Kun je deze mokkacreme ook als toef gebruiken op een cupcake?
    Zo niet, heb jij toevallig een lekkere mokkabotercreme recept of iets? 🤗

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan prima als toef hoor!

      Beantwoorden
  23. Gerrinda says:
    2 jaar geleden

    Hoi .

    Ik heb een vraag.
    Als ik deze mokka creme gebruik voor een taart, zou ik deze met fondant rozen kunnen versieren ? Of zou dat niet goed gaan samen ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je ze er niet te lang van tevoren op doet kan dat wel hoor.

      Beantwoorden
    • Ellen says:
      9 maanden geleden

      Hoi Laura,

      Als ik de taart met deze mokkacreme afsmeer, kan ik er dan gewoon fondant overheen doen net zoals bij gewone botercreme?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Dat zou ik niet doen. Bij het afwerken van fondant raad ik altijd een 1:1 botercrème aan.

        Beantwoorden
        • Ellen says:
          9 maanden geleden

          Oké! De crème net gemaakt (in dat geval dan alleen voor vulling) en lékker dat ‘ie is! Bedankt voor het recept!

          Beantwoorden
  24. Sandra says:
    2 jaar geleden

    Help! m’n laatste beetje mokka crѐme had ik apart gezet (in de koelkast) om er toeven van te spuiten.. Helaas veel te hard om meteen te gebruiken, dus ik nog even loskloppen.. Helaas, het begon meteen te schiften! Hoe kan ik het redden?

    Beantwoorden
    • Sandra says:
      2 jaar geleden

      dankjewel Debbie! Het begint er weer op te lijken. Ik was bang dat die tip enkel voor botercrѐme zou werken, maar hierbij gelukkig ook. 😀

      Beantwoorden
  25. Debbie says:
    2 jaar geleden

    De kom in een laag goed warm water zetten en blijven kloppen tot de schift eruit is! Werkte bij mij perfect ! Succes 😄

    Beantwoorden
    • Lisette says:
      4 maanden geleden

      Deze tip heeft mn creme gered, werkte echt top! Gewoon door blijven mixen, het komt goed!

      Beantwoorden
  26. M says:
    2 jaar geleden

    Kan ik voor dit recept ook de makkelijkere custard variant van de banketbakkersroom gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  27. Yvette says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik deze crème ook verwerken in een bonbon? En hoe lang zouden de bonbons dan goedblijven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat zou wel moeten lukken, zijn dan enkele dagen houdbaar.

      Beantwoorden
  28. M says:
    1 jaar geleden

    Geachte Mevrouw,

    Ik wil graag weten hoe je hazelnoot botercréme vulling maakt.

    Mvg,

    M

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Gaat op mijn baklijst 🙂

      Beantwoorden
      • M says:
        1 jaar geleden

        Beste,

        Ik wil graag een stapeltaart maken, maar wat is het beste om te gebruiken cake of biscuit?

        Mvg,

        M

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Dat kan zowel met cake als met biscuit! Werkt allebei goed.

          Beantwoorden
  29. M says:
    1 jaar geleden

    Beste,

    Ik zie dat er toch nog wel vaak biscuit gebruikt wordt, vandaar mijn vraag. Wat is beter om mee te werken?

    Mvg,

    M

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Het is een kwestie van smaak! Biscuit is lichter, sponziger. Ik vind cake vaak toch lekkerder, maar dat is persoonlijk.

      Beantwoorden
  30. Kyra says:
    1 jaar geleden

    Die banket bakkersroom moet die alleen de poeder erbij of echt helemaal banketbakkersroom

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Echte banketbakkersroom.

      Beantwoorden
      • Boukje says:
        2 maanden geleden

        Hi Laura,
        Het is me slechts een paar keer in m’n leven gelukt om de crème NIET te laten schiften.
        Zojuist heb ik alle onderdelen gemeten botercreme, espresso en banketbakkersroom allemaal 19 graden. Botercreme en banketbakkersroom mengen ging prima. En toen de espresso en alles ging schiften 😞
        Nu vraag ik me af: kan het liggen aan de temperatuur (moet die boven de 20 graden of zo?) de volgorde of aan het merk espresso dat ik gebruik?
        Heb je hier tips voor?
        Groetjes Boukje

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Hi Boukje, wat intens balen! Soms is er simpelweg ook geen verklaring voor dat dit gebeurt, zeker als je alles zo secuur hebt gedaan zoals jij. Heb je mijn tips wel gelezen hoe je het gemakkelijk uit de schift kunt halen? Even de föhn op de kom en dan doormixen vind ik het meest prettig werken (want ja, ook bij mij gebeurt het af en toe ;)). https://www.laurasbakery.nl/help-mijn-botercreme-is-geschift/

          Beantwoorden
  31. eva says:
    6 maanden geleden

    hallo Laura,

    ik wil een boter crème maken met kaneel alleen vind ik een gewone boter crème niet zo lekker en toen kwam ik dit recept tegen wat veel lekkerder is. alleen kun je de koffie ook weg laten en dan kaneel toevoegen of hoe kan ik dit het beste doen? hoor graag een reactie.

    groetjes,
    eva

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Dat kan zeker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Lemon Curd

Banketbakkersroom

Volgende Post
DIY margarine + variaties

DIY margarine + variaties

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-18

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-2

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-7

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-2

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-9

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-16

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan