Mini worstenbroodjes

21 april 2014
65

mini worstenbroodjes 1a

Makkelijker kan het bijna niet met deze mini worstenbroodjes. Je hebt ze zo gemaakt en het zijn fijne kleine hapjes om op tafel te zetten. Ze zijn hier al jaren favoriet op verjaardagen, maar niet alleen met verjaardagen staan ze hier op tafel. Ook voor andere gezellige avondjes worden ze wel eens gemaakt. Het is een eenvoudig ‘recept’, de ingrediënten hebben wij hier eigenlijk altijd wel in huis. Dus bij een onverwachts avondje (of middag!) met vrienden of familie  kan er altijd snel iets lekkers op tafel worden gezet!

mini worstenbroodjes 2amini worstenbroodjes 3a

Mini worstenbroodjes

Met bladerdeeg en knakworstjes maak je zelf eenvoudig en snel mini worstenbroodjes. Leuk voor op verjaardagen en gezellige avondjes.

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • Mini knakworstjes
  • Italiaanse kruiden en Aromat
  • Ei, geklutst

Instructies

  • Kijk eens aan. Een hapje dat nog een ontzettend makkelijk is om te maken ook!
  • Snij een plakje bladerdeeg in vier delen. Leg een worstje op het stukje bladerdeeg en vouw dicht. Druk de randen met een vork goed en stevig dicht. Smeer de hapjes in met een geklutst eitje en strooi een smaakmaker naar keuze over de worstenbroodjes. In mijn geval dus Aromat en Italiaanse kruiden.
  • Bak de worstenbroodjes in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Kijk goed op je blikje hoeveel knakworst er in zitten (of hoeveel je er wilt maken). Uit één plakje Koopmans bladerdeeg kun je vier worstenbroodjes halen. Reken dus even uit hoeveel plakjes bladerdeeg en worstjes je nodig hebt.

Ik heb zelf Aromat en Italiaanse kruiden gebruikt om deze worstenbroodjes verder op smaak te brengen. Dit kun je natuurlijk geheel naar eigen smaak doen, kies wat jij lekker vindt! Met wat geraspte kaas erover zijn ze bijvoorbeeld ook heerlijk!

Bewaren

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

mini worstenbroodjes 4a

Makkelijk nietwaar? Maar zeker niet minder lekker! Maak jij ook wel eens van deze mini worstenbroodjes?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

37 reacties

  1. Desiree schreef:

    Ik maak ze wel eens met Picanto of stukjes frikandel. Als ik ze met knakworstjes maak, besmeer ik de binnenkant meestal met curry. Heerlijk!

  2. Patricia Heuvink-Makkinga schreef:

    Ik maak ze wel gewoon met mini-knaks. De knaks rol ik eerst in een plakje kaas waar ik wat mosterd over smeer. Vervolgens in bladerdeeg en dan nog wat geraspte kaas erover, heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt ook zeker lekker!

  3. Trudy schreef:

    Wat leuk reclame van Ben en Jerry’s IJs, Wij hebben laatst iets met Caramel gehad zóóó lekker!
    Heeft natuurlijk niets met je heerlijke broodjes te maken, die zo merk ik nu, simpel eenvoudig te maken zijn.
    Als je er een appeltje met kaneel en suiker in zou stoppen, heb je dan een appelflapje?

  4. DJ schreef:

    Hoi Laura,
    Kan je de broodjes ook koud serveren?
    Ik wil ze van tevoren maken voor een feestje…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker! Ook koud zijn ze heerlijk 🙂

  5. Claudia schreef:

    Leuke inspiratie ! Vrijdagavond na werkdag heb ik meestal geen zin om te koken en maak ik vlugge hapjes om in aperitiefstijl op te eten met kids. Deze ga ik zeker ook eens maken!

  6. Sonja schreef:

    Ze komen net uit de oven…erg lekker.

  7. Larissa Mertens schreef:

    Hey!
    Ik ben zelf een bakker in opleiding en ik hou van jouw site!
    Prachtige receptjes hier!
    Enkel bij de worstenbroodjes was ik wat geschrokken!
    Ik maak jaren worstenbroodjes maar absoluut niet met die
    vieze bokaal of blikworstjes… probeer eens vers gehakt (rund- en varkensgehakt gemengeld!) en doe hier een gebakken vers uitje bij!
    Veel lekkerder dat vers gebakken gehakt dan die worstjes!
    vriendelijke groeten 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik geloof je meteen dat dat heerlijk is! 🙂 Dat heb ik ook wel eens gemaakt.
      Maar voor verjaardagen etc. ziet iedereen deze graag op tafel staan, en ze zijn heerlijk snel klaar wat ik wel handig vind op verjaardagen.

      1. Bianca schreef:

        Als ik ze met vers gehakt maak, moet ik dan eerst het gehakt rullen??? Of gaat dat rauw de oven in? Voel me beetje dom bij deze vraag? ps. Je ben zo blij met je boek!!!

        1. Laura schreef:

          Ik zou dan even zoeken naar een recept voor saucijzenbroodjes (heb ik zelf nog niet), want daar gaan ook nog wat andere ingrediënten bij.

  8. Sandra Gorter schreef:

    Kunnen deze na afbakken nog een weekje in de vriezer?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  9. Petry schreef:

    Hoi Laura,
    Allereerst, wat een leuke site heb je!
    Ik wil graag volgende week de hapjes maken voor de verjaardag van mn zoontje.
    Kan ik ze ook een dag van te voren maken en voor het serveren nog heel even in de oven opwarmen zodat ze wel knapperig blijven of zijn ze dan zacht?

    1. Laura's Bakery schreef:

      je kunt ze heel goed een dag van tevoren maken. Ze worden dan wel zacht, maar even in de oven en ze zijn weer knapperig.

      1. Petry schreef:

        Dank je!!

  10. Jennifer schreef:

    Hoi Laura, dat ziet er lekker uit! Heel makkelijk en toch net iets chiquer dan zonder de kruiden. Ik vroeg me alleen af of je Aromat geel of groen gebruikt hebt? Bedankt!

    1. Laura schreef:

      Ik heb gele Aromat gebruikt

  11. Jamilla schreef:

    Hoi Laura,
    Moet een hete lucht oven ook op 225 graden voorverwarmt worden of niet?

    1. Laura schreef:

      De temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Een heteluchtoven zet je ongeveer 20% lager

      1. Jamilla schreef:

        Bedankt voor de snelle reactie. Ik ga ze vandaag maken voor een feestje vanavond. Moet je de kaas en kruiden er al meteen op doen als ze in de oven gaan of verbrand het dan?

        1. Laura schreef:

          Ja die doe je er gelijk al op.

  12. Nicole schreef:

    Hoi Laura,

    als ik ze een dag van tevoren maak, kan ik ze dan ook de dag zelf pas in de oven doen?

    Groetjes Nicole

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, bewaar ze dan wel afgedekt in de koelkast.

  13. plien schreef:

    Kun je ook hele knaks doormidden dien? Heb alleen gewone knakworsten in huis

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, natuurlijk.

  14. Els schreef:

    Ik maak regelmatig deze mini worstenbroodjes en op school komen ze ook elk jaar terug bij het kerstdiner. Wat een leuke variatie is dit, alleen al door de worstjes anders in het bladerdeeg te vouwen. Oudjaarsavond ga ik deze manier eens proberen en dan strooi ik er ook gelijk wat kruiden over.

  15. Samantha mittelmeijer schreef:

    Hoi laura, italiaanse kruiden en arromat, maar je doet die kruiden niet bij elkar. Op een hapje italiaanse kruiden en op een ander hapje arromat?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja, dat klopt 🙂

  16. Patrick schreef:

    Hoi , ziet er lekker uit , maar ik als echte Brabander schrik hiervan , dit mag geen worstebrood heten , dat is totaal anders , lijk meer op sauzijsbroodje , echte worstebroodjes wordt met brood gemaakt ! Maar goed ik maak deze ook wel eens maar dan gebruik ik of gehakt , maar ook wel een mini salami worstjes

  17. Marianne schreef:

    Hai Laura,
    Worstenbroodjes worden niet gemaakt van bladerdeeg maar van brooddeeg! Groet, Marianne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Míjn worstenbroodjes worden gemaakt met bladerdeeg, dat is lekker makkelijk en daar hou ik (en de meeste van mijn volgers) van. Ik weet dat ze in Brabant inderdaad met brooddeeg worden gemaakt. Wie weet ga ik daar ook nog eens mee aan de slag!

      1. Marianne schreef:

        Laura Hai. Sorry maar dan mogen ze geen worstenbroodjes heten. Ik moet ik DEC bij collega’ s heel vaak uitleggen dat worstenbroodjes geen saucijssenbroodjes zijn. En als dan door een goede, prof. bakster het tegenovergestelde beweert wordt blijf ik nergens natuurlijk. !

        1. Laura's Bakery schreef:

          Haha ik snap je. Ik zou worstenbroodjes dan ook weer nooit saucijzenbroodjes noemen. Maar ik blijf deze mini knakworstenbroodjes toch zo noemen, sorry 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *