Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mini oven loempia’s

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 november 2017
in Bijgerecht, Borrelhapjes, Hartige recepten, Koken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik ben lang niet altijd dol geweest op loempia’s, de grote zal ik nog steeds niet snel eten trouwens. Op een of andere manier vind ik mini loempia’s veel lekkerder, de verhouding tussen vulling en korstje klopt dan gewoon beter. Hetzelfde heb ik overigens met bitterballen, die vind ik lekkerder dan kroketten. Ben ik de enige die dat soort gekke dingen in haar hoofd heeft zitten? In ieder geval, ik wilde zelf eens kleine loempia’s maken. En dan wel uit de oven! Een frituur heb ik niet en ik ben ook niet van plan die aan te schaffen. Dus zo ontstonden deze mini oven loempia’s. Een groot succes en ik weet nu al dat ik ze veel vaker ga maken, het is namelijk echt niet moeilijk. En of je ze nu als soort borrelhapje of voorgerecht maakt, ze zullen zeker weten in de smaak vallen.

Recept afdrukken

Mini oven loempia's

Deze mini oven loempia's zijn een perfect borrelhapje of een voorgerecht. Je frituur hoeft er niet voor aan, want deze loempia's kunnen gewoon in de oven. Wel zo makkelijk!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 vellen filodeeg
  • 150 gram kipfilet (in blokjes/reepjes)
  • 250 gram Chinese wokgroenten
  • 50 gram mihoen
  • peper, zout, knoflook

Extra nodig

  • olijfolie (voor insmeren vellen filodeeg)
  • sweet chili saus (om mee te serveren)

Instructies

  • Haal de vellen filodeeg op tijd uit de vriezer (als je geen verse gebruikt), zodat ze ruim de tijd hebben om te ontdooien. Op de verpakking zie je hoe lang dat gemiddeld duurt.
  • Bereid de mihoen volgens de verpakking. In mijn geval deed ik de mihoen in een maatbeker en vulde deze aan met gekookt water tot de mihoen helemaal onder water stond. Laat staan tot de mihoen gaar is (zie verpakking), giet dan af.
  • Bak de kip met een scheutje olie in een wok gaar, breng op smaak met zout, peper, knoflook en eventuele andere smaakmakers. Voeg niet te weinig toe, want er komen natuurlijk nog allerlei groenten en mihoen bij.
  • Voeg de wokgroenten toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg als laatst de mihoen toe, zorg dat deze goed door het groentemengsel vermengd zijn.
  • Dan is het tijd om de loempia’s te maken! Halveer de vellen filodeeg (of vouw ze dubbezodat je 20 halve vellen hebt. Smeer ze in met olijfolie en leg er een tweede vel op. Als je ze dubbelvouwt, smeer je het vel eerst in met een beetje olijfolie.
  • Plaats wat van de vulling op de onderste helft van het filodeeg, zorg dat de randen vrij blijven. Vouw de onderkant deels over de vulling, vouw de randjes naar binnen. Rol dan de mini loempia op en leg hem met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met olijfolie.
  • Bak de mini loempia’s in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer ze met sweet chili saus en dan kun je smullen!

Tips

  •  Je kunt ze overigens het best gelijk opeten, hoe langer ze staan, hoe minder knapperig ze worden.
Tips

Je kunt het mengsel op smaak brengen zoals je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook nog ketjap toevoegen aan de vulling.

Serveer ze met sweet chili saus en dan kun je smullen!

Je kunt ze overigens het best gelijk opeten, hoe langer ze staan, hoe minder knapperig ze worden.

Vorige post

Volgende post

Peren muffins met pecannoten en banaan
Chocolate chip cookie cheesecake taart

Related Posts

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
4

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft
29 januari 2021
2

Perfect...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 35

  1. Rosanne says:
    3 jaar geleden

    Wat een superleuk recept! Snel proberen 🙂 kun je ze ook invriezen en dan later afbakken?

    Ga zo door!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan zou je ze eerst moeten bakken, want je kunt het ongebakken filodeeg niet weer opnieuw invriezen. Maar ik heb er geen ervaring mee, dus durf niet 100% te garanderen dat ze dan ook weer zo lekker knapperig zijn.

      Beantwoorden
  2. Saskia says:
    3 jaar geleden

    Als ik ze van te voren wil maken is het dan beter om wel al af te bakken en opnieuw op te warmen of klaar zetten en dan afbakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou ze klaar zetten en dan later insmeren met olie en afbakken.

      Beantwoorden
  3. Tonny says:
    3 jaar geleden

    Wat zien ze er heerlijk uit, lekker knapperig en ook nog uit de oven. Dank je wel voor het recept!

    Beantwoorden
  4. Britt says:
    3 jaar geleden

    Wat een leuk idee, dit ga ik onthouden!

    Beantwoorden
  5. Moslimah says:
    3 jaar geleden

    Hi, mag ik vragen welke filodeeg u hebt gebruikt? Miss een foto van de verpakking?
    Dankjewel alvast

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Foto van de verpakking heb ik niet, maar het was een rechthoekig doosje waar de vellen in zaten. Ik kocht ze bij AH.

      Beantwoorden
  6. Bertina says:
    3 jaar geleden

    Ga je in je recepten uit van een elektrische oven of hete lucht? En maakt het voor dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      boven- en onderwarmte. Bij hetelucht moet je de temperatuur lager zetten.

      Beantwoorden
  7. Renate says:
    3 jaar geleden

    Vandaag gemaakt en ze zijn HEERKIJK! Heb er nog wat over, ga proberen ze in te vriezen ?

    Beantwoorden
    • Renate says:
      3 jaar geleden

      We hebben er gister een aantal in de koelkast bewaart en vandaag weer opgewarmd in de oven: 10 min bij 180 graden. Ze waren net zo lekker als gister!! Nu nog kijken of die we ingevroren hebben ook net zo lekker zijn als we ze weer opwarmen.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        3 jaar geleden

        Goed te horen!! Fijn dat ze zo lekker waren 🙂

        Beantwoorden
  8. Henny says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze zondag gemaakt. Ze werden alleen veel groter dan ik gedacht had. Ik had duidelijk veel te groot filo deeg. (bij de Turkse winkel gekocht). Ga ze zeker nogmaals maken met het filo deeg wat jij gebruikt. Vind ik dat in de koeling of de vriezer bij AH?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het ligt in de vriezer, een rechthoekig doosje met 10 vellen in totaal 🙂

      Beantwoorden
  9. Willemien Zevenbergen says:
    3 jaar geleden

    Gisteren de mini loempia’s gemaakt ze waren heerlijk heb het zonder vlees gedaan. Er worden hier in de toekomst geen loempia’s meer gemaakt dat in de frituurpan moet. Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden
  10. Iemke says:
    3 jaar geleden

    Hoi hoi
    Ik snap het deel niet van halveren of dubbel vouwen?
    Moet je dan het deeg door de helft snijden?
    En wat is dan dubbel vouwen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Of je legt twee vellen op elkaar en halveert deze door het te snijden/knippen, of je vouwt 1 vel dubbel. Gaat erom dat je met 2 laagjes op elkaar werkt.

      Beantwoorden
      • Anoniem says:
        3 jaar geleden

        Hi Laura,

        Ik snap hem ook niet helemaal. Op de foto is je deeg langwerpig dus het lijkt niet of het dubbel is gevouwen of gesneden. Als ik mijn deeg zou halveren of dubbelvouwen heb ik nog maar een heel klein stukje over. Dus hoe zit het precies met halveren of dubbelvouwen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Het deeg dat je ziet is al gehalveerd en bestaat uit 2 lagen 😉

          Beantwoorden
  11. Isis says:
    3 jaar geleden

    Wat een leuk recept. Kan je het filo deeg ook vervangen door rijstvellen? Ivm gluten allergie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb ik eerlijk gezegd geen ervaring mee, ik denk dat het wel moet lukken.

      Beantwoorden
  12. petra says:
    3 jaar geleden

    hi,
    kan het ook met loempiavellen uit de vriezer in plaats van filedeeg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou even kijken op de verpakking. Ik gebruikte eerst zelf loempiavellen en vond dat die niet mooi goudbruin kleurden in de oven. Maar misschien zijn er meerdere soorten.

      Beantwoorden
  13. Ria says:
    3 jaar geleden

    Met loepiavellen gaat het zelf nog beter. Alleen moet je ze niet met olie invetten maar met een losgeklopt ei bestrijken voordat je ze gaat bakken. Deze kun je dan heel goed invriezen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Goed om te weten, ik had het eerst met loempiavellen gedaan en die werden niet mooi. Had die inderdaad met olie ingesmeerd, volgende keer eens proberen met ei.

      Beantwoorden
  14. Denise says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Zou ik de vulling ook een of twee dagen van te voren kunnen klaarmaken en vervolgens bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, zou het wel max 1 dag bewaren.

      Beantwoorden
  15. Marleen Vellekoop says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,Ik woon in Canada,en Wilde vragen wat mihoen is ?Kan je dat vervangen Met iets anders?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Mihoen is een hele fijne (dunne) soort noedels, ik kan me bijna niet voorstellen dat ze niks hebben in Canada dat erop lijkt. Ben je al bij een Chinese speciaalzaak geweest?

      Beantwoorden
    • Marleen says:
      10 maanden geleden

      Dat zijn Rice noodles.

      Beantwoorden
  16. Pingback: Zak van Sinterklaas loempia's - Laura's Bakery
  17. Appie says:
    1 jaar geleden

    kan ik deze ook met garnalen maken ipv kip?

    Beantwoorden
  18. Anoniem says:
    10 maanden geleden

    Waar in de oven moeten de loempias?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Als het er niet bij staat dan altijd midden in de oven.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Ravioli ovenschotel

Volkoren kaiserbroodjes

Honing kipspiesjes

Caesar burrito’s met kip

Volgende Post
Chocolate chip cookie cheesecake taart

Chocolate chip cookie cheesecake taart

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

Zomerse cupcakes

door Laura Kieft-04 juni 2010-2

16 Cupcakes met vrolijke kleurtjes en bloemetjes. Kan dat? Dat was wat mijn nichtje mij vroeg om zo haar moeder en tante te verassen voor hun gezamenlijke verjaardag, een tweeling dus. Tuurlijk kan dat, en...

Bloemenzee

door Laura Kieft-28 mei 2010-14

26 Mei was mijn moeder jarig, toen door drukte helaas geen taart gemaakt voor haar. Máár… dit weekend vieren mijn ouders samen hun verjaardag waar ik een taart voor mocht maken. Omdat mijn mams nog...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan