
Het was alweer lang geleden dat ik hartige mini muffins had gebakken. Ik vind ze altijd ideaal voor borrels en verjaardagen, staat ook gelijk leuk op tafel. In dit geval werden deze mini muffins met bacon en geitenkaas vooral een lekkere snack voor mijzelf. Ook een perfect tussendoortje dus! Ik deed door het beslag ook nog wat citroenrasp omdat ik dit zo lekker vind bij rozemarijn, in deze muffins was het ook weer een heerlijke combinatie.
Hoe lang moet ik ze bakken als ik ze in een gewone muffin vorm wil bakken? En kan ik ze invriezen?
Ongeveer 30-35 minuten en ja dat kan
Gebruik je hier zachte of harde geitenkaas?
Zachte geitenkaas.
Hoi Laura, kun je deze ook invriezen , of verliezen ze dan hun smaak? I.v.m. de ingrediënten , bijvoorbeeld 1 ei, is het lastig om de hoeveelheid te halveren. Ik ben benieuwd ! Groetjes, Nicole
PS , kan je ook in plaats van bacon bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes of olijven toevoegen? Of is dit wegens olie bijvoorbeeld te vet?
Dat kan, maar dan inderdaad even goed het vet afdeppen met een keukenpapiertje. Dan moet het prima gaan.
Dat kan heel goed!
Hoi Laura, kan ik ipv zonnebloemolie gewoon boter gebruiken? En hoeveel dan?
Groetjes Saar
Misschien dat dit artikel je verder kan helpen: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-boter/
Wist je dat bacon in het Nederlands gewoon spek heet?
Niet helemaal. Bacon is afkomstig van de varkensfilet en spek wordt van de buik van het varken gesneden.