Mijn 2016: de hoogtepunten

Gepost: 29 december 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

BTS mei 1

Het hele jaar door roep ik in de Behind the Scenes artikelen dat de maand weer is omgevlogen, en nu is het gewoon alweer een heel jaar dat bijna voorbij is. Ik herinner mij nog hoe ik in januari wist dat ik een boek ging maken en dat ik het pas 1 juni allemaal af hoefde te hebben. Je begrijpt het, twee keer knipperen en het was al juni. En zo ging het het hele jaar door eigenlijk. Zoals altijd, maar dan dit jaar net een beetje meer dan anders. Normaal gesproken blik ik aan het eind van het jaar terug en licht ik een paar belangrijke gebeurtenissen uit. Dit jaar leek het mij leuk om het iets anders te doen. Ik wat onderwerpen die voor mij als blogger een onderdeel zijn van mijn werk, en noem mijn top 3 van afgelopen jaar op dat gebied. Wat heeft indruk gemaakt en is blijven hangen. Klinkt dat logisch? Nou ja, lees maar verder. Dan snap je snel genoeg wat ik bedoel.

Laura’s Bakery

We beginnen even met het grote geheel; mijn blog Laura’s Bakery. Alweer 7 jaar geleden begon ik met het decoreren van taarten dat uiteindelijk resulteerde in een blog. Gewoon voor de leuk, dat ik er mijn werk van heb kunnen maken en dit alweer 2 jaar fulltime mag doen is natuurlijk fantastisch en iets dat ik nooit had kunnen bedenken toen ik net begon. Ik trap het overzicht van vandaag daarom af met een top 3 van de leukste en meest bijzondere dingen van Laura’s Bakery in 2016.

bts-september-1-10

1. Laura’s Bakery – Het Basisbakboek
Het is niet moeilijk om het allerleukste te benoemen; dat is natuurlijk mijn eigen boek: Het Basisbakboek. Eind 2015 werd ik benaderd door mijn uitgever en begin 2016 hadden we diverse gesprekken. In februari van dit jaar ondertekende ik het contract van mijn eerste bakboek. 7 Maanden later lag dat boek gewoon al in de winkels. Niet alleen ik was enthousiast, jullie ook. Het boek is ontzettend goed ontvangen en inmiddels vliegt de derde druk alweer de winkels uit! (en heb je het nou nog niet, dan kun je het onder andere hier kopen)

2. Nadenken over uitbreiding
Afgelopen jaar was druk voor mij. Heel druk. Dat heb je misschien wel in de gaten gehad als je mijn behind the scenes artikelen leest. Zeker in de periode dat ik mijn boek aan het maken was kwam ik uren (wat zeg ik, dagen!) tekort. Ik dacht dat het na het inleveren van het manuscript weer genoeg tijd zou hebben, maar daar vergiste ik mij in. En toen begon ik na te denken over uitbreiding van het Laura’s Bakery team. Of eigenlijk over het idee om er een team van te maken, want nu doe ik alles nog alleen natuurlijk. En hoewel dit pietje precies hier moeilijk dingen uit handen kan geven en het liefst alles zelf doet, ben ik erachter gekomen dat ik het gewoon niet meer in mijn eentje red. Dus ik ga uitbreiden in 2017! Ik vertel je verderop in dit artikel iets meer hierover.

bts mei uitgelicht

3. Toffe samenwerkingen
De reden dat ik fulltime kan bloggen, is dat jullie allemaal de artikelen op mijn blog komen lezen en recepten uitkiezen om te maken. Daardoor zijn er merken die met mij samen willen werken en vragen of ik met hun product iets lekkers wil maken. Dat is hoe mijn brood (en taart) elke maand weer op de plank komt en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik vind het ontzettend leuk om samenwerkingen aan te gaan met merken waar ik blij van word en recepten voor hun te creëren. Zoals de cruesli ijsjes voor Quaker die ook nog eens in een boek kwamen te staan, of de workshop bij Petit Gateau in samenwerking met Hero.

Evenementen

Als blogger heb ik ontzettend veel geluk dat ik word uitgenodigd voor toffe events. Dit is meestal ter promotie van een nieuw product, of juist om beter kennis te maken met een merk. De hoeveelheid uitnodigingen is groot en ik kan dus lang niet overal heen. Ik probeer altijd goed te kijken wat ik leuk en interessant vind om te gebruiken voor het blog. De volgende 3 events zijn mij het meest bijgebleven. Juist omdat we iets gingen doen of meemaakten wat ik zonder mijn blog nooit had kunnen doen.

persreis Tony's Chocolonely, repen- en wikkelfabriek

1. Tony’s Chocolonely trip naar Antwerpen
Mijn reisje naar Antwerpen zit nog vers in het geheugen. Dit is een voorbeeld van een uitnodiging dat ik halverwege ben met lezen en al door het huis stuiter van enthousiasme. Ten eerste omdat ik Tony’s gewoon een tof merk vind met heerlijke chocola en ten tweede omdat ik met eigen ogen mocht gaan zien hoe chocola wordt gemaakt. Hoe gaaf is dat. Als een heuse Charlie die net een gouden ticket had gewonnen liep ik zomaar even door de grootste chocoladefabriek ter wereld. Die grijns verschijnt alweer op mijn gezicht als ik eraan denk. Je kunt trouwens hier mijn verslag lezen van deze dag.

2. 5 gangen dessert diner van Hidde de Brabander
Dit keer een event ter ere van een nieuw boek; Patisserie van Hidde de Brabander (lees hier de review). Boekpresentaties op zich zijn meestal niet opvallend genoeg om in een top 3 te komen, maar als er een 5 gangen dessert diner bij hoort is het wel heel bijzonder natuurlijk. Sowieso is een diner dat bestaat uit alleen maar desserts niet heel gewoontjes. Wat heb ik zitten smullen zeg, het een was nog lekkerder dan het ander. En anders dan verwacht, ging ik met een volle buik naar huis.

gebroeders niemeijer 2

3. Dagje meelopen bij de Gebroeders Niemeijer
Dit was eigenlijk niet echt een evenement waarvoor ik was uitgenodigd, Rutger en ik hadden namelijk onszelf uitgenodigd om een kijkje te nemen in deze bakkerij in Amsterdam. En dat mocht! ’s Ochtends keken we nog de kunst af van de echte bakkers om vervolgens ’s middags zelf aan de slag te gaan. Onder leiding van Issa bakten we zelf heerlijke broden, wat een toffe ervaring was dat. Ik heb er een verslag over geschreven, dat kun je hier lezen.

Foodpost

Ik noem dit kopje foodpost, maar eigenlijk zijn alle pakketjes die mij het meest zijn bijgebleven niet eetbaar. De postbode heeft in het begin volgens mij gedacht dat ik shopverslaafd was. Dus toen hij eens zei dat hij alwéér een pakketje voor me had, heb ik maar even laten vallen dat ik voor mijn werk vaak onverwacht pakketjes toegestuurd krijg. Ik hoop dat hij mij geloofde 😉

bts-oktober-1-3

1. Het Basisbakboek
Ik wist dat mijn boek begin september binnenkwam in het magazijn van mijn uitgever, maar ik wist niet dat ze vast een vooruitexemplaar naar mij toe hadden gestuurd. Toen ik zonder enig vermoeden een envelop opende en daar mijn eigen boek uit tevoorschijn kwam was ik door het dolle. Dit was zó onwerkelijk. Maanden heb ik aan het boek gewerkt en nu had ik ineens het resultaat in mijn handen. Dit allereerste boek dat ik ontving heeft een speciale plek op een plankje boven de eettafel.

2. Persoonlijke taarttopper
Begin deze maand opende ik een brievenbusdoosje, ik vermoedde dat hier een taarttopper in zou zitten. Ik wist namelijk dat ik er eentje zou ontvangen, dus was benieuwd welk model het zou zijn. Wat ik alleen nooit had kunnen vermoeden, wat dat de taarttopper gepersonaliseerd zou zijn. Post met een persoonlijk tintje is toch het allerleukst om te ontvangen, ik ga dan ook een hele toffe taart maken met deze mooie houten topper.

BTS maart 2016 3

3. Bitossi servies
Ik speur in winkels en de kringloop altijd naar leuke props voor de fotografie van mijn baksels. Van bestek en borden tot glazen en bijzondere bakvormen. Toen ik mijn boek ging maken wilde ik meer variatie en vroeg ik een favoriet merk om hulp; Bitossi Home. Gelukkig wilden ze graag helpen en kreeg ik twee volle dozen vol met prachtig servies opgestuurd. Ik heb nu dus een deel van de kast vol met prachtig en vrolijk servies staan dat ik wekelijks gebruik voor nieuwe foto’s.

Op naar 2017

Na een korte (ik probeerde het echt zo kort mogelijk te houden) terugblik, tijd voor een vooruitblik. Ik heb grotendeels nog geen idee wat 2017 mij zal gaan brengen, maar ik heb wel plannen.

Team Laura’s Bakery
Zoals ik al zei kom ik tijd tekort en heb ik gewoon een paar extra handjes nodig. En die komen er! Wie mij gaat helpen weet ik al, en daar vertellen we (zo gek, ineens over ‘we’ spreken) jullie in de loop van het jaar meer over. Momenteel zijn we namelijk zelf nog van alles aan het bespreken en uitzoeken. Ik kan in ieder geval niet wachten!

bts-september-2-9

Ontwikkeling
Nu ik er hulp bij krijg, betekent dat ook dat ik alle dingen die al zeker een jaar zijn blijven liggen kan oppakken. Ik heb zoveel plannen voor mijn blog, nu gaan die uitgevoerd worden. Dat geldt ook voor Handige Baktips trouwens. Geen mega grote veranderingen, maar wel fijne verbeteringen en toffe ontwikkelingen.

Toffe recepten en video’s
Ik heb een lijst met ideeën voor artikelen waar je u tegen zegt. Veel van die ideetjes zijn wat tijdrovender dan de ander, en dat is dan ook gelijk de reden dat ze nog op de lijst staan. Komend jaar wil ik die toffe bakprojecten van mijn lijst gaan strepen. Net als dat ik het maken van video’s weer op wil pakken. Want dat vind ik zo leuk om te doen, maar wat gaat er (bij mij) een tijd in zitten zeg. Misschien moet ik ook nog maar eens kijken naar het uitbesteden van het filmen en editen (tips zijn welkom).

Gelukkig nieuwjaar!

Terugblik gehad, mijn vooruitblik zit er ook op. Tijd om jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar te wensen! Ik hoop jullie natuurlijk allemaal weer terug te zien op Laura’s Bakery en Handige Baktips in 2017.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Daniëlle schreef:

  Wat een mooie hoogtepunten! Op naar weer een fantastisch jaar.

 2. Britt schreef:

  Heel leuk artikel, ik denk (vind) dat je heel erg trots mag zijn op hetgeen dat je dit jaar allemaal hebt bereikt. Ik volg je al een hele tijd met liefde en hoop dat je nog veel groter wordt in 2017!

  1. Laura schreef:

   Wat leuk om te horen, dank je wel! Ik ben zeker heel erg trots 🙂

 3. Inge schreef:

  Op naar een mooi 2017, en bedankt voor het genieten (lezen en recepten zelf uitproberen) in 2016.
  Veel liefs,
  Inge

 4. Rainp schreef:

  Wat een geweldige jaren! Dream come true!

 5. Homemade by Joke schreef:

  Lieve Lau,
  Erg leuk om te lezen lieverd en ik wens je een waanzinnig 2017 zowel op zakelijk gebied maar ook zeker privé.

  Dikke kus van een hele trotse moeder ♥

 6. Jolanda schreef:

  Leuk om je enthousiasme te kunnen voelen in je verhaal 🙂 .
  Ik ben benieuwd naar alle dingen die je in 2017 mag doen!
  Succes!
  En je boek is GE-WEL-DIG, ja met hoofdletters! 🙂
  Naast dat die gebruikt wordt, staat die ook erg vrolijk op een mooi plekje in de keuken 🙂 .

 7. Dorien schreef:

  Wat heb ik (en mijn lieve (schoon)familie en vrienden) genoten van jouw recepten 🙂
  Ik weet niet wat je precies zoekt voor het filmen, maar ik ben op youtube dol op de vlogs van Bram de Wijs, die daarnaast ook filmpjes maakt en edit enzo voor zijn werk.
  Misschien is hij iemand die jou daarmee kan helpen?

  1. Laura schreef:

   Dank voor de tip, ik ga eens op zijn kanaal kijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *