Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mexicaanse wraptaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 maart 2016
in Hartige recepten, Hoofdgerecht, Koken, Taarten en Quiches
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Mexicaanse wraptaart 1a

Jaren geleden at ik voor het eerste een wraptaart. Mijn zusje zou die avond koken en koos dus voor een wraptaart. Ik weet nog goed dat ze een zakje kruiden gebruikte dat extra pittig was. Dat hebben we geweten, we bleven maar water drinken tijdens het eten! De wraptaart die ik maakte toen mijn ouders laatst kwamen eten was een stuk minder pittig, dat vind ik zelf lekkerder. Ik kan niet zo goed tegen pittig eten. Maar als jij daar wel van houdt, gebruik dan vooral de juiste kruiden om het lekker pittig te maken!

Mexicaanse wraptaart 2a

Recept afdrukken

Wraptaart

Mexicaanse wraptaart: een hartige taart gemaakt van wraps. Een leuke manier om een Mexicaanse maaltijd om te toveren tot hartige taart!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s (of 6 als je een hogere vorm hebt)
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 2 paprika’s (rood en groen)
  • 4 tomaten
  • 150 gram maïs
  • (gerookt) paprikapoeder
  • zout en peper
  • 200 gram crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Snij de ui fijn en pers de knoflookteentjes uit, fruit deze samen in een pan met een klein scheutje olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • Ondertussen snij je de paprika en tomaten in blokjes. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel, ook de maïs kan er nu bij. Breng het geheel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en eventueel nog andere kruiden naar smaak.
  • In een ovenschaal leg je een tortilla op de bodem. Smeer hier een beetje crème fraîche op en schep er wat van het gehaktmengsel op. Op deze manier bouw je de lagen op tot je schaal vol zit (of tortilla’s op zijn. Eindig met een tortilla bovenop die je ook weer insmeert met crème fraîche, strooi hier de geraspte kaas overheen.
  • Bak de wraptaart in 40 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer eventueel met zelfgemaakte guacamole, extra crème fraîche en tortilla chips.
Tips

Je zou ook een zakje met Mexicaanse kruiden kunnen gebruiken.

Bewaren

2-3 dagen te bewaren in de koelkast. Van tevoren wel weer even opwarmen.

Mexicaanse wraptaart 3a

Vorige post

Volgende post

Granola kwarkyoghurt ijsjes
15 Musthaves voor iedere thuisbakker

Related Posts

kleine broodjes bakken

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft
24 maart 2021
18

Dit...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft
13 maart 2021
11

Het...

Pizza Quattro Formaggi

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft
12 maart 2021
2

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 34

  1. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Zo dat ziet er lekker uit! Leuk idee met die tortilla’s.

    Beantwoorden
  2. Vivian | stayaliveandcooking says:
    5 jaar geleden

    Wat grappig! Ik ben niet zo’n fan van wraps (oa doordat het zo’n geklooi is) maar dit ziet er behoorlijk foolproof uit. Leuk recept! Ga ik onthouden.

    Beantwoorden
  3. Diana says:
    5 jaar geleden

    Dit ziet er super lekker uit, ik ga hem onthouden! Bedankt voor het delen! 🙂

    Beantwoorden
  4. Je@net says:
    5 jaar geleden

    Lekker…die zet ik van de week op tafel!

    Beantwoorden
  5. Inge says:
    5 jaar geleden

    Hoi! Dat ziet er super lekker uit! Ik ben zelf alleen niet zo’n fan van kaas.. wat zou je in plaats van kaas kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou het ook weg kunnen laten.

      Beantwoorden
      • Inge says:
        5 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie! ☺ en dan nog wel crème fraiche bovenop?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          is wel lekker ja 🙂 Maar je kunt natuurlijk ook een andere topping gebruiken die je wel lekker vindt.

          Beantwoorden
  6. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Lijkt mij heel erg lekker.
    Ga ik zeker maken!

    Beantwoorden
  7. Dydy says:
    5 jaar geleden

    Als je iets heel pittige eet, moet je zeker geen water drinken, daar word het alleen maar heter van in je mond. MELK blust!!!!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja, wist toen nog niet dat water niet werkt. Al heb ik ook eens gehoord dat melk ook niet werkt, die hadden het over vruchtensap of iets met prik.

      Beantwoorden
  8. Margot says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er goed uit! Ik ben gek op wraps!

    Beantwoorden
  9. Sieneke Immerzeel-Iseger says:
    5 jaar geleden

    Vandaag gemaakt en hij was echt heerlijk, bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk te horen dat je er gelijk mee aan de slag bent gegaan! 🙂

      Beantwoorden
  10. Tonny says:
    5 jaar geleden

    Ziet er lekker uit, ga deze binnenkort maken.

    Beantwoorden
  11. Cynthia says:
    5 jaar geleden

    Vandaag gemaakt!! Erg lekker! Leuk idee om de wraps te stapelen! Wij hebben geen bezoek, dus eten er morgen zelf nog een keer van.

    Beantwoorden
  12. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Van de week via Facebook dit recept tegengekomen. Vandaag gemaakt.
    Erg lekker, makkelijk dus een blijvertje

    Beantwoorden
  13. Marita says:
    5 jaar geleden

    Oh dat zakje heb ik ook ooit geprobeerd. Nog een klein beetje chilipoeder erbij gedaan, want ‘het zou vast wel meevallen’.
    Man, ik heb nog nooit zo pittig gegeten! We hebben het zelfs weg moeten gooien omdat het écht niet te doen was!

    Beantwoorden
  14. Leonie says:
    5 jaar geleden

    Hallo, kun je deze ook een dag van te voren maken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, bewaar hem dan in de koelkast tot je hem in de oven schuift 🙂

      Beantwoorden
  15. Aniek says:
    4 jaar geleden

    Ik heb hem al zo vaak gemaakt! Echt een top recept!

    Beantwoorden
  16. Marian says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura
    Kun je deze taart ook invriezen? Voor mij alleen is het teveel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan heel goed, doe ik zelf ook wanneer ik dit maak 🙂

      Beantwoorden
  17. Mary says:
    3 jaar geleden

    dot recept is echt heel heel lekker.
    normaal vind mijn vriend raps geen eten maar als dit op tafel komt eet hij zijn vingers erbij op.en de kleine meid vind het super om te helpen en om mee op te eten.
    lekker wat salade erbij….
    ??

    Beantwoorden
  18. Bea says:
    3 jaar geleden

    Laura, is de crème fraiche opgeklopt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, die hoef je niet op te kloppen.

      Beantwoorden
  19. Renate says:
    3 jaar geleden

    Lekker!
    Moet de ovenschaal ingevet worden?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Maakt het eruit scheppen net wat makkelijker, dus ja.

      Beantwoorden
  20. riet says:
    3 jaar geleden

    Laura, kan het ook zonder de room .

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, maar ik zou het zelf niet achterwege laten.

      Beantwoorden
  21. Conny Eweg says:
    2 jaar geleden

    Ik heb hem gemaakt met reepjes kippendij vlees i.p.v. gehakt. Als kruiden heb ik paprikapoeder, koriander en een half pepertje toegevoegd. Het kippenvlees had ik va. Tevoren gemarineerd. Heerlijk recept.

    Beantwoorden
  22. Pingback: Bekentenis 11: Pinkpop – Leven van Marleen
  23. Natalie says:
    9 maanden geleden

    Welke diameter heeft de ovenschaal ? Ik wil namelijk een springvorm gebruiken aangezien ik geen ronde ovenschaal heb

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Er moet ongeveer een tortilla op de bodem passen 🙂 ik denk 24 cm.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=92da077fa026e2c77829ed9868697e75&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

passievruchten curd

Bakken met roomboter of margarine?

Soorten suikers om mee te bakken

Ananas upside down cake

Volgende Post
15 Musthaves voor iedere thuisbakker

15 Musthaves voor iedere thuisbakker

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan