Door Lian – Wie kent nog de tijd dat we stokjes in Danoontjes staken om ze vervolgens in te vriezen en als ijsje op te eten? Ik weet niet of dit nog steeds gebeurd, maar daar herinnert mij deze mango yoghurt ijs wel aan. Met maar drie ingrediënten maak je dit ijs in een handomdraai en de leuke bijkomstigheid is dat je met dit zelfgemaakte ijs ook je zelf versierde ijshoorntjes kunt vullen. Ik deed dat in ieder geval wel en het voelde als een echte verwennerij in de zomer. Natuurlijk kun je dit ijs ook gewoon als een lekker toetje eten na het avondeten maken en dan gelijk opeten, dan zelf het meer op softijs lijken. Persoonlijk denk ik dat dit de beste manier is om het ijs op te eten, want dit ijs heb je in 5 minuten vers gemaakt.
Mango yoghurt ijs
Ingrediënten
- 250 gram mango uit de diepvries
- 150 gram yoghurt Griekse stijl
- 10 gram poedersuiker (of 1 el honing)
Instructies
- Doe de bevroren mango stukjes met de yoghurt en de suiker in een blender of hakmolen en laat zo’n 3-5 minuten draaien. Serveer direct of vries opnieuw in.
- Laat het opnieuw bevroren ijs eerst een beetje ontdooien om er met een ijsschep bolletjes van te maken.
- Mocht je geen fan van mango zijn, dan kun je natuurlijk ook voor een andere smaak fruit kiezen. Zorg in ieder geval dat je het fruit in stukken snijdt en van tevoren in de diepvries doet
Het ijs is 3 maanden in de vriezer te bewaren.
Lekker! Welke leuke sprinkles gebruik je voor dit?
Dit is een mix van verschillende sprinkles die ik voorradig had. Vanalles wat dus ?
Serieus, wat ziet dit er GEWELDIG uit! Deze ijsjes zien er onwijs lekker uit!
Oh man, heerlijk en zo zo simpel!
Voor hoe lang moet ik het in laten vriezen?
Je kunt het direct serveren dus hoeft de vriezer niet in na bereiding.