Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mango aardbei smoothie (+ review SilentMixx blender en winactie)

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 juli 2016
in Apparaten, IJs & Drankjes, Reviews, Samenwerking, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Bosch SilentMixx mango aardbeien smoothie 1

In de zomer drink ik meerdere keren per week een smoothie. Als ontbijt, maar ook ’s middags neem ik er regelmatig eentje. Die smoothies bestaan altijd uit yoghurt en fruit en vul ik aan met bijvoorbeeld een sapje of havermout. In mijn vriezer vind je dus altijd doosjes diepvriesfruit en in de koelkast staat altijd een voorraadje yoghurt. Je begrijpt dat ik niet zonder blender kan, zeker niet in de zomer.

Vorig jaar was ik aanwezig op een evenement van Bosch waarbij ik kennis mocht maken met hun stille blender, daar schreef ik toen ook over in Foodnieuws. Ik maakte toen een smoothie op basis van banaan en een sapje met bramen en munt, heerlijk! Ook was ik blij verrast door de Bosch SilentMixx blender die daadwerkelijk veel stiller is dan zijn soortgenootjes. Dat was een fijne kennismaking waar nu een vervolg op komt. Ik kreeg namelijk een blender thuisgestuurd van Bosch zodat ik hem uitgebreid kon gaan testen. Dat heb ik de afgelopen dagen gedaan, en ik deel vandaag mijn ervaringen met jullie. Net als het recept voor die vrolijke mango aardbei smoothie van de foto hierboven. Oh, én ik mag één van jullie ook blij maken met deze blender. Snel verder lezen dus!

Bosch SilentMixx

Bosch SilentMixx 1

Wanneer de meeste nieuwe blenders op de markt worden geïntroduceerd hoor je vooral over het vermogen van de blender, inhoud van de kom en talloze functies die je eigenlijk helemaal niet gebruikt. Ik geef je eerlijk toe dat ik dat altijd prachtig vind hoor, maar moet ook toegeven dat ik meestal niet verder kom dan de basisfuncties.

Bosch besloot niet de nadruk te leggen op kracht of inhoud, maar op het geluid. Laten we eerlijk wezen, blenders zijn behoorlijke herrie apparaten. Ik weet nog dat ik behoorlijk sceptisch naar het evenement ging vorig jaar. Maar echt, deze blender maakt helemaal niet veel geluid voor wat hij allemaal kan. Over dat geluid straks meer, eerst nog even kort wat extra info over deze stille blender:

  • glazen kan heeft een inhoud van 2,3 liter
  • standen voor ijs crushen, smoothies en hakmolentje
  • inclusief hakmolentje en juice filter.
  • inschakelbeveiliging: gaat alleen aan als de mixkom juist op de basis staat
  • automatische uitschakeling: blender gaat vanzelf uit als je de kom per ongeluk los maakt tijdens het mixen
  • overbelastbeveiliging: wanneer hij te lang of te zwaar wordt belast, schakelt de blender zichzelf uit.

Eerste indruk

Als ik de blender uit de doos haal valt mij op dat alle onderdelen stevig aanvoelen. Het bedieningspaneel op het motorblok ziet er eenvoudig en logisch uit. Met de knop kun je de pulse stand gebruiken, of zelf de snelheid handmatig bepalen. Ook kun je gebruik maken van de snelkeuzetoetsen, deze zijn voor het crushen van ijs, maken van smoothies of het fijnmalen in het kleine hakmolentje.

Naast het motorblok zit er uiteraard ook de glazen kan voor de blender bij. Deze is niet rond maar vijfhoekig, de ingrediënten worden op deze manier goed rond gestuiterd in de kan waardoor de messen ze eenvoudig te pakken krijgen. Er is ook een juice filter. Wij maakten toen op het event een bramensapje, door die filter blijven alle pitjes uit de bramen in het midden en houd je een mooie gladde drank over. Het hakmolentje dat is meegeleverd is ideaal voor het maken van pesto of fijnhakken van bijvoorbeeld noten of uien. Heel handig en een groot pluspunt dat dit hakmolentje erbij zit.

Bosch SilentMixx 2

De kan is van glas en kan zowel tegen koude als warme substanties. Dus ook je hete soep glad blenden is geen probleem. De messen haal je eenvoudig uit de kan door het easy click systeem. Op bovenstaande foto zie je hoe simpel dat werkt. Met het hendeltje maak je hem los of zet je hem vast. Zo kun je de messen dus heel goed reinigen. Dit blokje met de messen mag trouwens niet in de vaatwasser, maar de kan, juice filter en het hakmolentje kun je hier wel in zetten.

Is hij stil?

Kijk, het maken van een geluidloze blender is niet mogelijk. Wat je ook doet, je maakt altijd geluid. Maar je kunt dingen wel zachtjes doen en zo min mogelijk geluid maken. Dat is precies wat ze bij Bosch ook dachten, want deze blender is daadwerkelijk een stuk stiller dan ik gewend ben van blenders.

Voordeel van zo’n stille blender? Je kunt je ontbijt smoothie prima maken zonder het hele huis wakker te maken. Nu heb ik dit niet kunnen testen aangezien ik alleen woon, maar dat mijn konijn Lotje rustig bleef liggen bij mijn voeten zegt genoeg toch? Normaal vlucht ze snel naar haar hokje wanneer ik een blender (of ander herrie apparaat) aanzet.

Ja, hij is dus stil. Hoeveel geluid hij maakt is verder wel afhankelijk van wat je er precies in doet. Het is natuurlijk logisch dat ijsblokjes crushen en noten fijnhakken meer geluid maakt dan een smoothie die bestaat uit yoghurt en zacht fruit. Ik heb met mijn compactcamera even een snelle video gemaakt van het maken van mijn smoothie (diepvriesfruit en yoghurt) zodat je zelf kunt oordelen over het geluid. Dit is het hele smoothie programma dat je ziet.

Testen

Door alleen te kijken naar een blender weet ik natuurlijk niet hoe hij werkt, daarom heb ik verschillende smoothies gemaakt. Onder andere dus de aardbeien mango smoothie, het recept daarvan deel ik straks met jullie.

Ik was vooral heel benieuwd naar de juice filter. Ik heb bijvoorbeeld uitgevonden dat deze niet werkt bij smoothies op yoghurtbasis, maar wel bij drankjes die niet zo dik en stevig zijn. Je pitjes uit bijvoorbeeld bramen blijven echt mooi in de filter zitten, ideaal! En die filter is vervolgens ook snel schoon te krijgen, ook niet geheel onbelangrijk.

Verder maak ik dus veel smoothies, vrijwel altijd met bevroren fruit. Daar doe ik graag veel fruit in en ik merk dat er soms na het smoothie programma nog een paar stukjes fruit in zitten, dan laat ik hem handmatig nog zo’n 10-20 seconden draaien en dan zijn ook die mooi vermalen. Met zacht fruit heb ik hier geen last van en is hij gelijk goed.

Positieve ervaringen dus, zie hier een van de smoothies die ik met de SilentMixx maakte:

Bosch SilentMixx mango aardbeien smoothie 1

Hoewel ik dus bijna altijd smoothies op yoghurtbasis maak, betekent dat niet dat ze er saai uit hoeven te zien. Nu zijn ze sowieso niet snel saai met de kleuren van het fruit, maar in deze zijn zowel de kleuren van de mango en de aardbeien duidelijk terug te zien in de twee lagen! Daar maak je indruk mee, terwijl het heel simpel te maken is. Zelfs op een doordeweekse ochtend voor het ontbijt.

Recept afdrukken

Mango aardbei smoothie

Deze vrolijke mango aardbei smoothie is helemaal niet moeilijk om te maken en hartstikke lekker. Zeker uitproberen dus!
Porties: 1 groot glas

Ingrediënten

  • handje bevroren mango stukjes
  • handje bevroren aardbeien
  • 2 x flinke scheut yoghurt
  • 2 el havermout

Instructies

  • Doe de stukjes mango, een eetlepel havermout en een scheut yoghurt in de blender. Druk op de knop voor smoothies en wacht tot hij klaar is. Schenk het glas voor iets meer dan de helft vol.
  • Nu gaan we verder met de aardbeien laag. Je hoeft hem niet tussendoor schoon te maken, omdat het geel van de mango weinig invloed heeft op de roze aardbeienlaag (begin daarom eerst met mango en niet met aardbeien). Doe de aardbeien, havermout en yoghurt in de blender en draai met het smoothie programma glad.
  • Schenk dit rustig op de laag mango smoothie. In het begin zal het nog wegzakken in de gele laag, maar al snel krijg je een mooie roze aardbeienlaag bovenop de mango smoothie.

Mijn oordeel

Bosch SilentMixx 3

Voor een mixer van 800 Watt een verrassend stille blender, wat mij betreft maakt Bosch zijn beloftes helemaal waar met deze SilentMixx blender. Ik vind het fijn dat hij naast verschillende programma’s ook gewoon zelf in te stellen is op snelheid. En er is uiteraard ook een pulse knop.

De juice filter en het hakmolentje hebben daadwerkelijk een toegevoegde waarde en zie ik mijzelf veel gebruiken. Verder is alles simpel schoon te maken, ook de messen door het easy click systeem.

Zou ik er het geld* voor over hebben? Ja absoluut. Zeker gezien de cash back actie die nu loopt, je krijgt 20 euro terug bij aankoop van een SilentMixx blender tussen 1 juli en 15 augustus.

* Adviesprijs €149,99 voor het meest uitgebreide SilentMixx model MMB64G3M

Winnen!

Last but not least, de winactie waar ik het over had! Jazeker, jij kunt deze blender winnen! Wat je daarvoor moet doen?

  1. Deel via social media (Facebook, Twitter of Instagram) een foto van jouw favoriete smoothie en vertel kort over de smaak
  2. Vertel waarom jij de SilentMixx blender wilt winnen
  3. Gebruik de hashtags #morningsmoothies en #laurasbakery in je bericht

De smoothie die ik het lekkerst en meest verrassend vind, wint de Bosch SilentMixx blender! Wees dus lekker creatief 🙂 . Ook belangrijk: zorg dat je een openbaar profiel hebt, anders kan ik je bericht niet zien.

Meedoen kan tot en met 5 augustus, de winnaar krijgt van mij persoonlijk bericht.

Je kunt niet meer meedoen, de winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen.

Dit artikel is een samenwerking met Bosch, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Komkommer limoen ijsjes
Nutella Oreo croissants

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
5

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 18

  1. Nelly Rauws says:
    5 jaar geleden

    Jammer dat je alleen kunt meedoen via social media ??
    Ik had graag meegedaan met deze winactie, want het lijkt me zalig om een vrijwel geluidloze blender te gebruiken
    Met mn staafmixer lukt crushen van ijsklontjes niet waardoor ik dus niet een alcoholvrije pina colada kan maken tijdens mijn vakantie in mn caravan ?
    Ben gek op kokos en ananas

    Beantwoorden
  2. Corrie says:
    5 jaar geleden

    Inderdaad jammer dat het via social media gaat, dat heb ik niet.
    Dan kan de blender ook niet winnen.
    Mijn oude blender is kapot en ben op zoek naar een nieuwe.

    Beantwoorden
  3. Rolanda says:
    5 jaar geleden

    Ja ZÉKER jammer dat het alleen via sociale media kan meedoen.
    Helaas pindakaas voor mij

    dan hè.
    Ik heb niet écht een favoriet , hangt vaak af van wat ik nog in huis heb .

    Veel succes met de actie !
    En fijne vakantietijd .

    Groetjes Rolanda

    Beantwoorden
  4. Marja says:
    5 jaar geleden

    Inderdaad jammer dat het alleen via social media kan…

    en nu wacht ik op Bosch dat zij voor de keukenmachine die ik heb (met blender) een soortgelijke kom met clicksysteem maken. Die blender gebruik ik weinig omdat het mesje onderin de hoge kom zit en heel slecht schoon te maken is. Ik heb speciaal eens staafmixer gekocht (ook van Bosch) om mijn smooties te maken. Ik neem die altijd halverwege de middag.

    Mijn favoriet: 100 ml melk, 10 gram Brinta, 50-80 gram fruit, bij voorkeur altijd banaan aangevuld met perzik, meloen of aardbeien. Soms van alles een beetje. Ik gebruik altijd vers fruit, de rest van het fruit als ik het aansnij vries ik zelf in kleine bakjes in.

    Beantwoorden
    • Marja says:
      5 jaar geleden

      lactosevrije melk, heb een lactose intolerantie

      Beantwoorden
  5. Demi | DE KOOKFABRIEK says:
    5 jaar geleden

    Deze smoothie ziet er heerlijk uit! Een goed begin van de dag!

    Beantwoorden
  6. Rowan says:
    5 jaar geleden

    Deze smoothie ziet er echt super lekker uit! Vooral die lagen, dat vind ik altijd zo mooi!

    Beantwoorden
  7. Angela says:
    5 jaar geleden

    Helaas heb ook ik geen fb instagram en twitter en maak daarom ook geen kans op het prachtige apparaat? Maar je recept klinkt erg lekker dus dat ga ik zeker testen (gewoon met mijn staafmixer ?) ben ook zo benieuwd of je het een paar uur uit kan houden qua (trek) met zo’n smoothie.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Door de toevoeging van havermout is hij lekker vullend, ik heb een paar uur geen honger meer 🙂

      Beantwoorden
  8. wilma says:
    5 jaar geleden

    heb wel twitter,maar woon niet in Holland.. Maar een geluidsarme machine is handig. Moet eerlijk zijn dat de naam Bosch hier over the ocean ook bekend is. zou gaan voor een geode mixer van hen,maar ligt ver boven mijn begroting.
    Smoothies?Mm,ja. mango vind ik ook heerlijk!!
    Thank you #laurasbakery!! for the chance to win.
    groet, Wilma

    Beantwoorden
  9. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Ik lees verschillende reacties dat er alleen via Social Media meegedaan kan worden, maar wat moet er dan überhaupt gedaan worden om mee te kunnen doen? :$
    Want, via Bloglovin’ kwam ik in eerste instantie hierbij uit, heb ’t ook via Twitter geprobeerd.. maar ik zie helemaal geen geschreven tekst 😮 Of filmpje? Met instructies dus.
    Ik zou dus heel graag mee doen aan de winactie, maar hoe?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat komt omdat je een adblocker aan hebt staan. Als je die uitschakelt kun je het artikel gewoon zien.

      Beantwoorden
  10. Anita H. says:
    5 jaar geleden

    Ik heb dus wel accounts op de diverse social media. Maar ik heb (nog) geen blender en dus ook geen smoothies “in mijn repertoire”. En ik kan dus ook niet meedoen, helaas.

    Beantwoorden
  11. Carolien says:
    5 jaar geleden

    super leuke actie
    hier is mijn smoothie recept
    200 ml melk
    1 handje blauwe bessen
    1/2 banaan
    2 el havermout

    de blender lijkt mij super heb nu een die al jaren oud is en heel veel geluid maakt en ook niet alles goed kan blenderen dus waag graag een kansje voor deze prachtige goede blender 😀

    Beantwoorden
  12. Marije says:
    5 jaar geleden

    In verband met mijn werk als docent heb ik facebook etc. op privé staan omdat leerlingen altijd erg nieuwsgierig zijn naar het privé-leven van een docent! 🙂 Daarom toch maar een gewone reactie en de reclame (waar je het denk ik om te doen is) maak ik sowieso! Ik heb al heel wat mensen je site aangeraden voor het basisrecept van de cake. Bij gebrek aan een blender gebruik ik altijd de staafmixer dus met een blender zou ik erg blij zijn!

    Mijn favoriete blender-recept:

    – 3 eetlepels yoghurt (zelfgemaakt, niet zelfgemaakt circa 6).
    – grote hand spinazie (grote stokjes verwijderen)
    – 2 eetlepels havermout
    – 1 nectarine
    – 1 banaan

    De smoothie is groen met rode stipjes van de nectarine-schil en heeft een zoete en erg zachte smaak.

    Beantwoorden
  13. Yvonne says:
    5 jaar geleden

    Inderdaad jammer dat je alleen via social media mee kan doen. Om privé redenen heb ik dat niet en zeker niet openbaar. Gelukkig heb ik een goede blender en maak ik heel veel smoothies. Heb niet 1 echte favoriet, maar gebruik wel altijd vers fruit. Ook doe ik er vaak lijnzaad bij.
    De blender gun ik graag aan iemand die er geen heeft en deze goed kan gebruiken!

    Beantwoorden
  14. Shanice Hout says:
    5 jaar geleden

    Ik wil super graag kans maken op de Bosch silentmixx blender! Ben gek op smoothies en ben gek van gezonde producten, veel groente en fruit! Ik werk 5 dagen in de week als huishoudelijk hulp en heb dus een goede maaltijd/smoothie nodig die goed vult. Met deze blender zou ik elke dag heerlijk voedzame smoothies kunnen maken! Ook ben ik een vroege vogel vergeleken met de rest hier thuis, sta elke dag al om 05.45 uur op dus met deze silentmixx blender zou de rest ook lekker kunnen verder slapen?? zie mijn morningsmoothie op Instagram?? Groetjes Shanice Hout.

    Beantwoorden
  15. Marinka says:
    5 jaar geleden

    Gave blender! Heb mijn smoothie op instagram gedeeld. Mijn man maakt ze altijd met de staafmixer, nadat het motorblok van de blender is doorgebrand. Hij is zondag jarig en dit zou een super cadeau zijn :).

    Liefs Marinka (marinka_h)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AW1yap9uLEcAX9hrtTC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ecf62d3619eb4d232c9d2b79e5e4b831&oe=6099C62F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Nutella Oreo croissants

Nutella Oreo croissants

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-5

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan