Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Makkelijke ontbijtkoek

Lian van Rensdoor Lian van Rens
24 september 2018
in Cakes, Ontbijt en lunch, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Dit recept kreeg ik in het voorjaar in mijn handen geduwd door mijn buurman. Dit was de lekkerste ontbijtkoek en ik moest het recept zelf maar eens uitproberen. Het recept was zo vreemd, geen eieren en geen boter, dat ik bijna niet kon geloven dat je hier een lekkere ontbijtkoek van kon maken. Wonder boven wonder kwam er een hartstikke lekkere ontbijtkoek uit. Voordat ik het wist had ik al drie stukken gegeten en daarom kan ik je zeggen dat je dit recept een kans moet geven. Een beetje vreemd maar ontzettend lekker. Probeer het recept zelf maar eens uit en je zult verbaasd staan. 

Recept afdrukken

Makkelijke ontbijtkoek

Ontbijtkoek is heerlijk en zeker als je hem zélf maakt. Deze makkelijke ontbijtkoek is zoals de naam het natuurlijk al zegt super makkelijk om zelf te maken. En ook ongelooflijk lekker!
Porties: 28 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 el koek- en speculaaskruiden
  • 1/2 tl baksoda
  • 250 ml melk

Instructies

  • Vet een cakeblik in en bestuif met een beetje bloem of bekleed het met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door. Giet de melk in een pan en zet op het vuur. Breng de melk tegen het kookpunt aan. Je melk is heet genoeg as er kleine (kook)belletjes beginnen te vormen aan de rand. Voeg de melk al roerende toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in je cakeblik en bak de ontbijtkoek in 65-75 minuten gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen. Voorkom dat de ontbijtkoek te lang bakt, want dan kan die taai worden bij de randjes.
  • Haal uit de vorm en laat de ontbijtkoek afkoelen. Serveer met een beetje boter en geniet.

Tips

  • Tip: Een dag later is de ontbijtkoek nog lekkerder.
  • Bewaren: doe de ontbijtkoek in een afgesloten trommel voor 3-4 dagen of vries losse plakjes in die je dan eenvoudig mee kunt nemen.

 

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: Zuid-Zweden (Skåne)
Foodspots in Zuid-Zweden (Skåne)

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
15

Ik...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 39

  1. Linda says:
    2 jaar geleden

    Hmm is dit lijkt ook erg op een recept voor kruidkoek. De voor de hand liggende variatie is chocolade en noten. Ik gebruik zelf vaak anijs als smaakmaker. En straks met sinterklaas lekker pepernoten erdoor.

    Beantwoorden
  2. Eefje says:
    2 jaar geleden

    Dit is volgens mij ook kruidkoek. Ik gebruik in plaats van gekookte melk karnemelk en voeg ook vaak 125 gram rozijnen toe. De speculaaskruiden kun je vervangen door een mengsel van kaneel, nootmuskaat, snufje komijn, gember en eventueel witte peper. Het meel kun je ook vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel.

    Beantwoorden
  3. Simone Van Mensch says:
    2 jaar geleden

    Deze makkelijke ontbijt koek is verrukkelijk!

    Echter ben ik ook op zoek naar een gezonde variant, dwz met minder suiker, ander meel ( geeft boekweit een goed resultaat? ) meer bakpoeder nodig? Dit om aan te bieden aan mensen met verhoogde suiker waarden.
    Wie heeft er ervaring mee en wil goede tips delen?

    Gr Simone

    Beantwoorden
  4. Marjet says:
    2 jaar geleden

    Ik zie ook graag een ontbijtkoek met minder suiker. Zelf maak ik een vergelijkbare ontbijtkoek met speltmeel, ahornsiroop, koekkruiden, water, kokosolie, bakpoeder, baking soda en het allerbeste ingrediënt voor een smeuïge koek: 1 geraspte appel! Echt waar, dat is het geheim van een beetje plakkerige en heerlijke ontbijtkoek. Laatst had ik geen appel meer en deed ik er een handje rozijnen in. Resultaat: een drogere koek die veel minder lekker is.

    Beantwoorden
    • Babs says:
      2 jaar geleden

      De rozijnen voorweken zodat ze geen vocht uit de koek onttrekken zou een oplossing moeten zijn.

      Beantwoorden
    • Loes says:
      2 jaar geleden

      Mag ik dat recept? 🙂

      Beantwoorden
      • Marjet says:
        9 maanden geleden

        http://www.desmaakvancecile.com/2014/09/gezonde-kruidkoek-met-appel-amandel.html?m=1

        Beantwoorden
  5. Isabella says:
    2 jaar geleden

    Ik heb hem gister ook gemaakt.
    Ik denk voor de eerste keer dat die goed gelukt is.
    Klopt het dat die een beetje plakkerig is?
    Of heb ik het toch fout gedaan ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      een klein beetje plakkerig/smeuïg is prima. Als het te veel is heeft hij in jouw oven wellicht iets meer tijd nodig.

      Beantwoorden
      • RL says:
        7 maanden geleden

        Ik maak dit recept heel vaak. Erg lekker maar…. Kan iemand verklaren waarom de koek bij mij altijd inzakt over de lengte in het midden?

        Beantwoorden
  6. Marion says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk! Goed gelukt, als variatie twee kleine appeltjes erdoor en parelkandijsuiker erover – wat een verwennerij! En ook goedgekeurd door oma 🙂

    Beantwoorden
  7. Julie Selvais says:
    2 jaar geleden

    Nadat mijn jongste zoon vrijdag vertelde dat zijn vriendinnetje ontbijtkoek mee had in de broodtrommel, kon ik natuurlijk niet achterblijven 😉
    Nu dus voor het eerst zelf ontbijtkoek geprobeerd, staat in de oven te garen. Hopelijk lusten de kids het (we wonen in België, ontbijtkoek is hier niet zo bekend).

    Beantwoorden
  8. delfien says:
    2 jaar geleden

    lekker en super makkelijk!
    Ik zet hem vaak ’s avonds tijdens het koken snel in de oven voor de volgende ochtend, maar soms haalt hij de ochtend niet… 😉

    Beantwoorden
  9. Astrid says:
    2 jaar geleden

    Hij is lekker maar de buitenkant is erg taai. Wat heb ik verkeerd gedaan ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Lastig te zeggen zonder verdere info, misschien te lang/heet gebakken? Elke oven verschilt immers.

      Beantwoorden
  10. Astrid says:
    2 jaar geleden

    Het lijkt mij dat hier beter bakpoeder gebruikt kan worden dan bakingsoda.
    Om baksoda zijn werking (=rijzen) te laten doen, is er een zuurtje nodig. Dit vind ik nergens terug in het recept.
    Of, de melk vervangen door karnemelk. Maar dat geeft een andere smaak aan de koek.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Een zuurtje zit in meer ingrediënten dan je denkt, kijk hier maar eens: https://handigebaktips.nl/ingredienten-die-werken-met-baking-soda/ (in dit geval doet de suiker het hem)

      Beantwoorden
  11. Helen says:
    2 jaar geleden

    Zou je de bakingsoda ook kunnen vervangen door bakpoeder? Zo ja, hoeveel bakpoeder heb je dan nodig? Wil de koek vandaag dolgraag maken maar heb geen bakingsoda in huis..

    Beantwoorden
    • Amanda says:
      2 jaar geleden

      Dat wou ik ook al weten. Ik heb wel banking soda maar die is over de datum.

      Beantwoorden
    • Astrid says:
      2 jaar geleden

      Je kunt bakingsoda vervangen door drie keer de hoeveelheid bakpoeder te gebruiken. Dus in dit geval door 1 1/2 theelepel.
      Bakpoeder geeft wel een iets ander resultaat. Maar zal in dit recept prima werken. (Beter zelfs dan de bakingsoda! )

      Beantwoorden
  12. Amanda says:
    2 jaar geleden

    Dat wou ik ook al weten. Ik heb wel banking soda maar die is over de datum.

    Beantwoorden
  13. Marion says:
    2 jaar geleden

    Dat ziet er fijn uit! Is er misschien al een recept of variatie voor ouwewijvenkoek? Of is dit misschien een uitdaging? 🙂

    Beantwoorden
  14. Aly says:
    2 jaar geleden

    We hebben de koek meegenomen tijdens onze vakantie was veel te snel op heel lekker

    Beantwoorden
  15. Monique vd Borne says:
    1 jaar geleden

    Heb hem gemaakt met rozijnen, tutti frutti en gember, heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Wat lekker!

      Beantwoorden
  16. Ingrid says:
    10 maanden geleden

    Gisteren gemaakt en per ongeluk 2 maal de hoeveelheid koek kruiden gedaan, maar het is heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Haha gelukkig!

      Beantwoorden
  17. Margo says:
    8 maanden geleden

    Je hebt niets teveel gezegd, hij is makkelijk te maken en smaakt heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Yes wat goed!

      Beantwoorden
  18. de greef mariella says:
    6 maanden geleden

    baktijd is bij mij 35m maar dan is hij al klaar .hoe komt dit.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Heb je misschien een heteluchtoven?

      Beantwoorden
  19. Merel says:
    5 maanden geleden

    een overheerlijke ontbijtkoek dank wel

    Beantwoorden
  20. Marie-José Wetzels says:
    4 maanden geleden

    Op zoek naar een recept voor makkelijke ontbijtkoek kwam ik dit tegen. En het is waar : gemakkelijk en heerlijk. I.p.v. 250 gram bruine basterdsuiker 200 gram gebruikt en 1 geprakte banaan die toch op moest eronder gedaan. En de dubbele hoeveelheid kruiden. Prima gelukt. Volgende keer gaat er ook nog geraspte gember onder.

    Beantwoorden
  21. Msrco Berghuis van Woensel says:
    3 maanden geleden

    Wouw!! Wat een geweldig lekker en simpel recept. Variaties ga ik nog mee aan de slag. Zo fijn om hier in Spanje weer een ontbijtkoek te eten (niet verkrijgbaar hier bij de supermarkt, tenzij je naar de Nederlandse gebieden gaat)
    Dank je wel voor het delen van dit super recept!

    Beantwoorden
  22. Angela says:
    3 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Ik woon in Duitsland en daar hebben ze (helaas) geen Basterdsuiker. Kan ik de koek ook met gewone suiker maken? Ik weet, je hebt een recept voor basterdsuiker op je site, maar als ik eens heel lui wil doen, zou het met gewone suiker kunnen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Heb je misschien wel keukenstroop, zoiets als pannenkoekenstroop? As je daar een deel van toevoegt en de rest gewone suiker dan zou het bijna hetzelfde moeten zijn.

      Beantwoorden
      • Angela says:
        3 maanden geleden

        Ja, die hebben we hier wel. Dat ga ik van het weekend direct eens proberen. Toch een soort van basterdsuiker dan!
        Dankjewel😉🤗

        Beantwoorden
  23. Marianne says:
    1 maand geleden

    Beste Laura, bij mij is de ontbijtkoek erg droog en ik heb hem op 65 minuten onder boven warmte gebakken. Scheelt het als ik een dag wacht met eten, ik heb hem nu gelijk warm aangesneden? Of kan ik misschien de volgende keer een geraspte appel erdoor heen doen? (Zoals boven omschreven) En is het dan 1 appel die er doorheen kan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Wat gek! Misschien stond de oven toch iets warmer? Je zou het een volgende keer iets korter kunnen bakken.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Ravioli ovenschotel

Caesar burrito’s met kip

Honing kipspiesjes

Advent 1: Rendier marshmallow pops

Volgende Post
Foodspots in Zuid-Zweden (Skåne)

Foodspots in Zuid-Zweden (Skåne)

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

Zomerse cupcakes

door Laura Kieft-04 juni 2010-2

16 Cupcakes met vrolijke kleurtjes en bloemetjes. Kan dat? Dat was wat mijn nichtje mij vroeg om zo haar moeder en tante te verassen voor hun gezamenlijke verjaardag, een tweeling dus. Tuurlijk kan dat, en...

Bloemenzee

door Laura Kieft-28 mei 2010-14

26 Mei was mijn moeder jarig, toen door drukte helaas geen taart gemaakt voor haar. Máár… dit weekend vieren mijn ouders samen hun verjaardag waar ik een taart voor mocht maken. Omdat mijn mams nog...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan