Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Makkelijke karamelsaus

Laura Kieftdoor Laura Kieft
19 april 2017
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Deze week bestaat Laura’s Bakery 7 jaar en daarom leek het mij leuk om jullie een lekker recept uit Het Basisbakboek cadeau te doen. Ik heb gekozen voor de makkelijke karamelsaus uit mijn boek. Dit is de eerste karamel die mij keer op keer weer lukt met een heerlijk resultaat. Bij de meer klassieke recepten voor karamelsaus ging het regelmatig mis, met keiharde karamel in een pannetje als resultaat. Ik heb lange tijd gedacht dat het maken van karamelsaus en ik gewoon niet voor elkaar gemaakt waren. Toch hield ik vol en na een paar proefrondes had ik hem dan eindelijk te pakken, hét recept voor de perfecte karamelsaus.

Voor wie nog niet bekend is met mijn boek zal ik het kort even toelichten. In Het Basisbakboek staat de basis van het bakken. Ik begin met een hoofdstuk vullingen en toppings. Daarna volgen de hoofdstukken koekjes, cakes, brownies, zandtaartdeeg, biscuit en schuimpjes. Elk hoofdstuk begin ik met mijn favoriete basisrecept, in de rest van het hoofdstuk laat ik je zien hoe je de basis kunt gebruiken voor andere recepten. Lekker variëren dus! En daarbij komen dan ook weer de vullingen en toppings uit het eerste hoofdstuk aan bod. Uiteraard mogen allerlei baktips ook niet ontbreken in dit boek. Staat mijn bakboek nog niet op jouw boekenplank? Hij is verkrijgbaar bij de boekhandel of je kunt hem hier online bestellen!

Recept afdrukken

Makkelijke karamelsaus

Karamelsaus maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, dat bewijst dit recept. En je kunt het gebruiken voor de meest lekkere taarten en toetjes. Lekker variëren dus!
Porties: 500 ml

Ingrediënten

  • 230 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl vanille extract

Instructies

  • Smelt de boter in een ruime pan, de karamel neemt tijdens het koken namelijk flink in volume toe. Als de boter is gesmolten voeg je de suiker toe, blijf roeren tot de suiker volledig is opgenomen.
  • Voeg dan ook de slagroom toe en blijf roeren tot het een egale massa is geworden. Dit kan even duren, maar het komt echt goed.
  • Als de karamel begint te koken, laat je het ongeveer 5 minuten goed doorkoken. Begin pas met tellen vanaf het moment dat er veel bubbels in de pan verschijnen. Na het koken voeg je het vanille extract toe en roer je nog even goed door voordat je de karamelsaus in een pot giet.
  • Houd er ook rekening mee dat het per pan en fornuis kan verschillen hoeveel tijd nodig is. Ikzelf stop pas met roeren als de saus nog net een beetje dunner is dan ik hem uiteindelijk wil hebben. Tijdens het afkoelen dikt de karamelsaus namelijk nog wat in.
Bewaren

De karamelsaus bewaar je op een koele en donkere plek. In een uitgekookte pot kun je hem zo wel tot een jaar bewaren. Na openen bewaar je hem in de koelkast, waar hij zo’n twee weken goed blijft.

In de koelkast wordt de saus dikker en er kunnen suikerkristallen ontstaan. Dat is niet erg, verwarm de saus gewoon even in een pannetje en je kunt ermee verder.

Vorige post

Volgende post

Zelf taarttoppers maken met een lijmpistool
M&M chocoladekoeken + Laura’s Bakery 7 jaar

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 121

  1. Ria Buné says:
    4 jaar geleden

    Lieve Laura,
    Ik geniet altijd van al je recepten! En verhalen!
    Wanneer gooi je bij de caramelsaus het vanilleextract erbij?
    Ik weet niet of dat belangrijk is, laat je dat die vijf minuten meekoken of doe je dat op het laatst er nog bij?
    Ik ben benieuwd of deze mij ook lukt, inderdaad anderen wilden weleens keihard in een pannetje blijven!!

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Na het koken voeg je het vanille extract toe. Ik pas het aan in de beschrijving, dankjewel voor je oplettendheid.

      Beantwoorden
    • Marcel says:
      7 maanden geleden

      Hoi eigenlijk is roeren voor Caramel verboden 😄,want dat gaat de suiker kristaliseren en kreeg je het niet meer uit het pannetje.. Beter is ronddraaien met pannetje , wel uitkijken dat je het er niet over heen komt.

      Gr marcel

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 maanden geleden

        In een letterlijke suikersiroop (water + suiker) mag je inderdaad niet roeren i.v.m. kristallisatie zoals jij omschrijft. Maar in deze karamel met boter en slagroom zeker wel 😉

        Beantwoorden
        • Marcel says:
          7 maanden geleden

          Klopt nadat room toegevoegd is wel ..mss in het begin van je recept het roeren weglaten uit de text

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            7 maanden geleden

            Nee hoor dat is niet nodig, dat kan prima met de boter.

        • nmbot says:
          3 maanden geleden

          bij mij is het een beetje verkeerd gegaan denk ik want ik deed gewoon de boter smelten dan de suiker ik heb zelf lichtbruin gemaakt door witte en bruine te mixen maar dan doe ik het erbij en gebuert er niks alleen dikke bruine smurrie op de bodem en nu heb ik bruine smurrie die staat nog te koken komt het nog wel goed?

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            3 maanden geleden

            Ik durf het niet te zeggen als je het recept niet hebt gevolgd.

  2. Margot says:
    4 jaar geleden

    Gefeliciteerd! En wat een fijn recept!

    Beantwoorden
  3. Dorien says:
    4 jaar geleden

    Gefeliciteerd met je 7-jarig bestaan!
    Het boek staat al in mijn kast, maar dit recept heb ik nog niet gemaakt 😉
    Dat zal wel snel een keer gebeuren

    Beantwoorden
    • Miranda says:
      2 maanden geleden

      Bedoel je met slagroom de room die je normaal koud moet opkloppen of room die mee moet koken?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 maand geleden

        Gewoon ongeklopte slagroom.

        Beantwoorden
  4. Leonie says:
    4 jaar geleden

    Ik heb afgelopen zaterdag deze heerlijke caramel saus gemaakt. Zondag wilde ik hem gaan gebruiken en hij was in de koelkast hard geworden. Verwarmd in de magnetron maar het bleef klonterig en het water lag gegeven moment boven op de karamel. Heb ik dan niet lang genoeg doorgekookt? Of wat kan er aan de hand zijn? Hoor het graag want de smaak was heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Je kunt de saus ongebruikt het beste op een koele en donkere plaats bewaren, zoals een voorraadkast of de kelder. Pas na opening hoeft die in de koelkast te worden bewaard. In de koelkast wordt de saus dikker en er kunnen suikerkristallen ontstaan. Dat is niet erg, het is wel belangrijk om de saus al roerende in een pannetje op te warmen tot het weer de juiste dikte heeft. Het opwarmen in de magnetron zal de boosdoener zijn geweest.

      Beantwoorden
      • Corrie says:
        10 maanden geleden

        Moet je in de saus blijven roeren tijdens de 5 minuten koken?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Ja 🙂

          Beantwoorden
  5. jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Kijk, dit is nog eens een fijn recept! Dit weekend staat een triple chocolate taart op de planning en een extra laagje karamelsaus kan nooit kwaad.

    Beantwoorden
  6. Leonie says:
    4 jaar geleden

    Bedankt Lian! Ik ga volgende keer je tips opvolgen! 🙂

    Beantwoorden
  7. Anke says:
    4 jaar geleden

    Lekkere saus! Ik heb hem zojuist gemaakt maar laat ik deze eerst afkoelen voordat de deksel op de wekpot gaat?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt de deksel er gelijk op doen hoor 🙂

      Beantwoorden
  8. Maayke says:
    4 jaar geleden

    Ik heb al heel wat recepten uitgeprobeerd, maar vond vooral het toevoegen van de slagroom heel vervelend en daar ging het altijd mis. Jouw methode werkt echter perfect! Heerlijke karamelsaus en heel makkelijk te maken. Met een snuf zeezout erdoor heb je ook nog eens salted caramel.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Wat fijn om te horen!

      Beantwoorden
      • Maayke says:
        4 jaar geleden

        Ik heb dus helaas wat te snel mijn lof geuit. nadat de saus helemaal was afgekoeld, ging deze schiften. het werd korrelig en het vet dreef erop. heel anders dan de prachtige saus die ik had gemaakt. Ik heb alles opnieuw verwarmd en het was weer een prachtige saus, maar na het afkoelen schiftte deze weer. Enig idee hoe dat komt en hoe ik het kan voorkomen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Wat vervelend dat de saus is gaan schiften, ik heb hem al vaak gemaakt maar dit is bij mij nog nooit gebeurd. Je hebt geen andere ingrediënten gebruikt (wel ongezouten roomboter bijvoorbeeld, en normale slagroom, geen light versie)? En hoe heb je de saus bewaard, wel in een schone pot en rustig buiten de koelkast af laten koelen? Schiften gebeurt meestal door temperatuurverschil en/of door vocht, ik denk dus dat we het in die hoek moeten zoeken.

          Beantwoorden
          • Nadine says:
            3 jaar geleden

            Ik heb de saus vorige week ook gemaakt en had identiek hetzelfde probleem als maayke: prachtige warme saus maar na het afkoelen korrelig en geschift. Opnieuw opgewarmd was ze weer prachtig, na een tweede maal afkoelen was ze zodanig geschift dat ze bij het vuilnis is beland.
            Geen idee wat ik fout heb gedaan.

          • Laura Kieft says:
            3 jaar geleden

            Wat apart zeg. Misschien te snel afgekoeld? Bij mij gaat hij pas de koelkast in als hij bijna helemaal is afgekoeld. En wel roomboter gebruikt?

        • lousaa says:
          2 jaar geleden

          Ik had het ook. Ik denk dat het toch aan het recept ligt, dat in de omschrijving niet heel duidelijk is. ‘Tot alle suiker is opgenomen’ is hier de crux: de suiker wordt niet opgenomen. Hier zelfde verhaal als hierboven twee keer beschreven: een mooie saus, maar bij afkoelen scheidden de vaste en de vloeibare delen zich, omdat de suiker kennelijk niet helemaal gesmolten was. Het recept suggereert dat dat later wel goedkomt. Echter, de temperatuur van de boter komt niet makkelijk hoog genoeg om de suiker te laten karameliseren. En na toevoeging van de slagroom wordt dat al helemaal lastig. Je houdt dan een substantie, terwijl je een emulsie wilt. Met suiker in een droge pan gaat dat veel gemakkelijker: de temperatuur wordt gewoon wat hoger. Waardoor de suiker vloeibaar wordt. Dat zie je droog ook veel makkelijker dan wanneer dat gebeurt in eeen emulsie.

          In dit geval was mijn oplossing: saus zoveel mogelijk afgieten – het overtollig vet er dus af om ervoor te zorgen dat de temperatuur omhoog kan. Af laten koelen. Dan de vaste delen alsnog aan de kook brengen in een pannetje. Het kostte maar een paar minuten om het alsnog te laten karameliseren (neus gebruiken, kijken wanneer de garde de suiker niet meer als een saus maar als een dikke puddingachtige suikerspin langs de randen van de pan beweegt), van het vuur af te halen en er een klein scheutje slagroom door te kloppen. Dat is niet eng, dat is gewoon een kwestie van timing en tempo.

          Beantwoorden
          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Ieder zijn manier van maken natuurlijk, maar dit is de manier waarop het voor mij al talloze keren blijkt te werken (net als voor vele anderen). De saus is nog nooit gescheiden bij mij, hij wordt alleen wat steviger in de koelkast.

          • Rianne says:
            6 maanden geleden

            Ik heb hetzelfde probleem hoor. De saus scheidt het vet af. Af laten koelen in de pan. En na 10 minuten gebeurde het.

  9. Chantalle says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura. Is deze karamelsaus ook te gebruiken in recepten die nog in de oven moeten zoals bijvoorbeeld een laag saus in een taart etc? Groetjes Chantalle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat heb ik zelf ook al eens gedaan. 🙂

      Beantwoorden
    • Judith says:
      9 maanden geleden

      Net ook de saus gemaakt, zag er super mooi uit!
      Overgegoten in uitgekookte wekpot en na het afkoelen drijft er een laagje vet/olie op. Heb geprobeerd het er weer doorheen te roeren maar helaas..wordt niet opgenomen..
      Wilde het gebruiken om door de botercreme te doen voor mijn taart, maar durf het niet door de botercreme heen te scheppen.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Wat vreemd! Heb je misschien iets veranderd aan de ingrediënten of het recept? En was de saus wel goed genoeg gemengd voordat het in de wekpot ging?

        Beantwoorden
        • Juditn says:
          9 maanden geleden

          Hoi Laura,
          Ik heb niets veranderd en iedere stap nauwkeurig opgevolgd.
          Was zeker goed gemengd, de saus zag er sùper uit.
          Snap er ook helemaal niets van.

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            9 maanden geleden

            Echt heel vervelend! Het kan nog helpen om de slagroom te verwarmen voordat je deze toevoegt, maar dit is bij mij nooit nodig geweest.

  10. Chantalle says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura. Nog even een klein vraagje. Moet de saus ook geroerd worden als deze 5 minuten aan het koken is? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Is niet per se nodig, maar ik roer hem zelf af en toe wel even door.

      Beantwoorden
  11. Jeanne says:
    4 jaar geleden

    Kun je de bruine suiker ook vervanging voor kokosbloesemsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zou ik niet doen met dit recept.

      Beantwoorden
  12. Frederike says:
    4 jaar geleden

    Is het ook mogelijk om de karamelsaus lactosevrij te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      als je lactosevrije boter en slagroom gebruikt wel 🙂

      Beantwoorden
    • Caroline says:
      2 jaar geleden

      Hoi!

      Hoe lang kan ik deze saus bewaren in de koelkast?

      Groeten, Caroline

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Een week ongeveer (langer kan vaak, maar je ziet soms dat de structuur iets veranderd, wat weer op te lossen is door het te verwarmen)

        Beantwoorden
  13. Thomas says:
    4 jaar geleden

    Pas had ik (met een ander recept van internet) al eens caramelsaus gemaakt. Ik heb die saus toen gebruikt om in ijs te doen. Want vanille-ijs gevuld met caramelsaus is gewoon de hemel op aarde, zeker als je er nog een lekker dikke laag pure chocola op laat stollen, maar die caramelsaus werd toen keihard en smaakte naar botersnoep…

    Weet jij misschien hoe je kan voorkomen dat caramelsaus in de vriezer bevriest? (Zoals het bijvoorbeeld ook in de potten van Ben en Jerry’s kan zitten?) En hoe ik kan voorkomen dat het teveel naar boter gaat smaken?

    Groetjes,
    Thomas

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Producten zoals Ben&Jerry’s zullen wel een andere samenstelling hebben waardoor het niet bevriest. Wat precies het verschil maakt weten wij ook niet.

      Beantwoorden
  14. Bianca says:
    4 jaar geleden

    Geweldig! Ik heb altijd al eens zelf karamelsaus willen maken. Nu laat ik de karamel afkoelen maar het lijkt erop dat de karamel aan het ontmengen is. De vloeibare boter drijft bovenop. De karamel is nog wel erg warm. Kan dit kloppen? Of heb ik iets verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Heb je wel roomboter gebruikt? En goed doorgeroerd tijdens het koken?

      Beantwoorden
      • Thekla says:
        1 jaar geleden

        Laura,

        In het recept staat dat je boter moet gebruiken en geen roomboter. Terwijl dat hier wel noemt. Bij mij is de saus ook gaan splitsen.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Waar lees jij dat je geen roomboter moet gebruiken? Welke boter heb jij gebruikt? Ik gebruik eigenlijk in al mijn recepten roomboter waar ik dat als ‘boter’ noem.

          Beantwoorden
          • Thekla says:
            1 jaar geleden

            Bij de ingredienten staat boter. Vandaar. Ik heb de saus even laten afkoelen daarna nog een keer doorgeroerd en toen is het goedgekomen. Over de stroopwafel cheescake gegaan. Deze taart was als eerste op😋

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Met boter bedoel ik altijd roomboter, bij elk recept op Laura’s Bakery. Ik ben benieuwd wat voor een boter jij hebt gebruikt? Blij om te lezen dat het helemaal is goedgekomen 😀

  15. Bianca says:
    4 jaar geleden

    Geweldig recept! Ik heb altijd al eens een keer karamelsaus willen maken. De saus is nu aan het afkoelen. Alleen merk ik dat de boter loskomt van de overige ingrediënten waardoor de boter er dus bovenop drijft. De saus is nog wel erg warm. Zou dit kunnen kloppen of heb ik iets verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Deze vraag is hierboven al eens gesteld. Lees Laura’s reactie daarop en kijk of je daar mee uit de voeten kunt.

      Beantwoorden
  16. Pauline says:
    4 jaar geleden

    Hoi! Ik heb deze karamelsaus gisteren gemaakt. Het duurde echt heel heel heel lang voordat de suiker door de gesmolten boter was opgenomen. De boter bleef er een beetje bovenop drijven. Uiteindelijk heb ik het er met een garde doorheen geklopt. De slagroom er doorheen roeren was zo gebeurd (staat hier dat het wel even kan duren voordat het een egale massa is)
    De saus is heel lekker geworden, maar niet echt een herkenbare karamelsmaak. Ik hen de vanille-extract eruit gelaten (kan ik niet tegen), maar daar komt het vast niet door. Iemand enig idee hoe het kan dat de karamelsmaak mist?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Hoe langer de suiker verhit wordt en dus “brandt” hoe sterker de smaak. Voordat de slagroom dus wordt toegevoegd.

      Beantwoorden
    • Naomi says:
      2 jaar geleden

      Ik heb gisteren dit recept gevolgd. Het mengen van de suiker en boter duurde heel erg lang. Het kookte ook nog niet. Als ik had geweten dat hier de smaak gevormd zou worden, dan had ik dat langer de tijd gegeven. Ook bij mij was de slagroom snel opgenomen en toen heb ik hem 5 minuten laten koken. Die herkenbare caramelsmaak proef je iets. Ik baal dat ik er vanille extract doorheen heb gegooid want die smaak is overheersender.. maar: zo leer je weer voor de volgende keer:)

      Ik heb hem buiten de koelkast laten afkoelen maar hij is nu nog zo vloeibaar dat ik het niet kan gebruiken voor in de taart… Ik hoop dat hij na een tijdje in de koelkast harder wordt.

      Beantwoorden
    • Simone says:
      2 jaar geleden

      Had ik ook hoor. Proefde ook niet echt romige caramelsmaak.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Misschien nog iets langer doorkoken dan, want dat is wat voor die heerlijke smaak zorgt. Ik heb ook wel eens de karamel te kort op het vuur gehad waardoor de smaak minder duidelijk aanwezig was.

        Beantwoorden
  17. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt voor de gegrilde perziken. Ze staan nu af te koelen in 3 potjes. Zo hebben we elke keer wat. Smaakt nu al heerlijk!

    Beantwoorden
  18. Priscilla says:
    4 jaar geleden

    hooi ik heb even een vraagje, ik ga hem van het weekend gebruiken en wil hem graag door de botercreme gaan mengen zoals je andere recept. maar ik ga hem erna verwerken in een stapeltaart die aan het einde v/d dag en dan ook de hele nacht in de koelkast gaat, is dit een probleem voor de karamel? groetjes Priscilla

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat is geen probleem, maar houd er wel rekening mee dat hij in de koelkast steviger/harder wordt.

      Beantwoorden
  19. Eva says:
    3 jaar geleden

    Wat is dit een fantastische saus. Vandaag gemaakt en vreselijk verslavend en overheerlijk. Bedankt voor dit recept!

    Beantwoorden
  20. Josien says:
    3 jaar geleden

    Dit recept wil ik vanmiddag gaan proberen maar ik lees dat je moet tellen na het koken? WaarOm moet je tellen en hoe lang? Of lees ik ergens overheen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat tellen slaat op die 5 minuten 😉

      Beantwoorden
  21. Laureen says:
    3 jaar geleden

    Klinkt als een lekker recept kan je deze karamel saus ook gebruiken om een karamel taart te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, lekker juist 🙂

      Beantwoorden
  22. Anoniem says:
    3 jaar geleden

    Kan het eetbarekoekjesdeeg ook zonder basterd suiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het niet weglaten, maar je zou wel een andere soort suiker kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
  23. Janwillem van Boven says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura, heb zojuist jouw KARAMELSAUS gemaakt. Werkelijk erg lekker. Staat nu in drie potjes af te koelen. Ga morgen een potje gebruiken voor de “Chocoladetulband met noten en karamel” uit jouw Basis Bakboek. Volgende keer maak ik de saus, maar voeg gebrande noten toe en een glaasje Sinaasappel likeur. Ben benieuwd hoe dat smaakt. Misschien is koffie-likeur een beter idee. De toekomst zal het uitwijzen. Mijn vanille extract is bijna klaar. Nog twee weken wachten. Dan hebben mijn 8 vanille stokjes 2 maanden staan trekken in 650 ml wodka.
    MVG
    Janwillem

    Beantwoorden
  24. DC van Barneveld says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk recept,superlekker.
    Nou heb ik gewoon de vanille aroma bij de slagroom gedaan en dat in zijn geheel bij de massa gegooid,ging prima,en als exstra heb ik er zeezout aan toegevoegd,ook lekker voor de gezoute caramelsaus variant.

    Beantwoorden
  25. Bep Jong says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk recept, heel makkelijk te maken en superlekker! Heb een aantal weken een pot gemaakt, en die was snel leeg. Morgen ga ik een nieuwe lading maken, verheug me er nu al op! Klopt trouwens wel dat karamelsaus harder wordt in de koelkast, en weer vloeibaar door verwarming. Alleen zonde dat als je de saus over ijs giet, hij ook weer hard en “toffee”achtig wordt.. Maar is en blijft heerlijk! Bedankt voor je recept!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat klopt inderdaad, in de koelkast stijft hij een beetje op. Datzelfde gebeurt inderdaad bij ijs (door die koeling), vind ik zelf stiekem wel heel erg lekker 😉 (trouwens, als je de saus eerst verhit en dan warm over je ijs giet zul je het minder hebben)

      Beantwoorden
  26. Lauren says:
    3 jaar geleden

    Kan je deze saus ook gebruiken om bijvoorbeeld twix te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, daar is deze te dun voor.

      Beantwoorden
  27. Ids Buijs says:
    3 jaar geleden

    Het duurde ff om de losse suikertjes er uit te krijgen maar daarna werd het helemaal mooi toen ik de slagroom erbij deed. Echt een top recept! Ik wist niet dat het zo makkelijk zou zijn.

    Beantwoorden
  28. Suzan says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Net geprobeerd om deze saus te maken, maar tijdens het afkoelen is het een grote harde bonk geworden. Waar kan dit aan liggen? Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Misschien heb je het te lang laten doorkoken. Bij afkoelen wordt het wel wat dikker, en in de koelkast wordt het hard. Op kamertemperatuur zou het echter nog wel vloeibaar moeten zijn.

      Beantwoorden
  29. Annefleur says:
    3 jaar geleden

    Hoi!
    Ik heb deze karamel gemaakt, ze vonden hem thuis allemaal lekker maar ze zeiden dat het niet smaakte naar de normale karamel die ze gewend waren. Misschien komt het ook omdat ik bruine basterdsuiker heb gebruikt inplaats van lichtbruine. Zijn er nog meer manieren om karamel te maken?
    Groetjes fleur

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan zeker aan de suiker liggen, die geeft een andere (sterkere) smaak af.

      Beantwoorden
  30. Karina says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura!
    Net de saus gemaakt en die staat nu af te koelen op het aanrecht. Echter, de saus ziet er eerder uit als appelstroop en smaakt lichtelijk bitter.
    Het duurde een poos voordat de suiker helemaal in de boter gesmolten was. De pan stond op zacht-medium vuur. Ik heb constant met garde geroerd totdat het suiker opgelost was. Daarna slagroom toegevoegd.

    Het is een super makkelijk recept, toch denk ik dat ik het niet goed heb gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als het bitter smaakt dan is het te lang en/of te heet verhit geweest. De pan kan hier ook invloed op hebben.

      Beantwoorden
  31. Marjo says:
    3 jaar geleden

    Kun je deze saus ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  32. patricia says:
    2 jaar geleden

    Als je Karamelsaus weer versuikerd, tijdens t afkoelen wat gaat er dan mis!!
    wat is er dan niet goed of wat kan je er aan doen, al t suiker was tijdens t roeren goed opgenomen!!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kans dat het met vocht en/of temperatuur van opbergen te maken heeft. Als je het weer opnieuw verwarmt zou het goed moeten komen.

      Beantwoorden
  33. Diana says:
    2 jaar geleden

    Hoi, wat een superrecept die karamelsaus! Inmiddels een potje met gezoute karamel aan mijn zus gegeven.
    Kan je de saus ook gebruiken om er bv een notentaart van te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik weet niet hoe je de taart wilt maken, maar je kunt het ook meebakken als je dat wil.

      Beantwoorden
  34. Saskia van Brederode says:
    2 jaar geleden

    Hoi,
    De karamelsaus is erg goed gelukt. Nu heb ik nog de helft over. Heb je misschien een recept waar ik dit in kan verwerken?
    Groetjes Saskia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      meer dan genoeg, zoek maar eens tussen de recepten op het blog 😉

      Beantwoorden
  35. Noor says:
    2 jaar geleden

    Kun je de lichtbruine basterdsuiker ook gedeeltelijk vervangen door kristalsuiker? Iets met geen zin om boodschappen te doen 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zou ik in dit geval niet doen omdat juist die bruine basterdsuiker ook voor de kleur en smaak zorgt.

      Beantwoorden
      • Noor says:
        2 jaar geleden

        Aha, dankjewel voor de snelle reactie! Toch maar even naar de winkel dan..

        Beantwoorden
  36. Janwillem van Boven says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik heb nog twee potjes van jouw lekkere caramelsaus staan. Nu wil ik in mijn ijsmachine caramel-ijs maken. Kan dat met de caramelsaus ? En zo ja: wat worden dan de verhoudingen als hoeveelheid slagroom / (gecondenseerde) melk, (ei)dooier, caramelsaus.
    Hoop op een snelle reactie.

    MVG
    Janwillem van Boven

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan zeker. Heb het zelf nog niet geprobeerd op die manier, dus zou gewoon beetje bij beetje toevoegen.

      Beantwoorden
  37. Mayo says:
    2 jaar geleden

    Dit is zooooo lekker! Ik heb al andere manieren geprobeerd, zoals gecondenseerde melk, suiker met wat water, etc, maar nooit was het wat ik zocht. DIT recept is het helemaal! Goddelijk, romig zacht, heerlijke karamelsmaak en super eenvoudig. Het enige wat ik fout deed was een te kleine pan gebruiken, waardoor het overkookte… zonde hoor! Ik had alsnog 2 potjes vol, plus een half theekopje (wat ik met een lepeltje, op de bank gezeten, opgesnoept heb, haha!)
    TOP!

    Beantwoorden
  38. Heidi says:
    2 jaar geleden

    Hoi,
    Kun je in plaats van vanille extract ook gewoon een vanille stokje gebruiken? Zo ja, hoeveel moeten dat er dan zijn?
    Groeten Heidi

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan ook, 2-3 tl extract staat gelijk aan een stokje.

      Beantwoorden
  39. ChocoTof says:
    2 jaar geleden

    De beste karamelsaus ……..ooit zo gemakkelijk en super lekker. Dikke duim👍
    Groetjes Christel van ChocoTof.

    Beantwoorden
  40. Rian says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de caramelsaus afgelopen weekend gemaakt en is erg goed gelukt! Het smaakt iets meer naar toffee dan naar caramel. De volgende keer zal ik de slagroom nog langer uitstellen zodat het nog meer kan inbranden.
    Ik was bang dat de saus zou schiften, maar dit is compleet ongegrond!
    Na het maken heb ik de saus ik de pan iets laten afkoelen en toen in een potje laten afkoelen naar kamertemperatuur, hierna pas de saus in de koelkast gedaan.
    Super eenvoudig recept!

    Beantwoorden
  41. Marjolein says:
    1 jaar geleden

    Gemaakt! Helemaal top! Niks niet geschift! Ik ga hem zaterdag door de boterceme doen!

    Bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Heel fijn om te lezen! Geniet ervan!

      Beantwoorden
  42. Esmeralda says:
    1 jaar geleden

    Ik lees hier al een paar keer hetzelfde probleem. En dat probleem heb ik ook. Bij het afkoelen in de pan, gewoon in de keuken, komt de boter uit de saus en dus is al het vet uit de caramel. Na opnieuw verwarmen gaat het er wel weer doorheen, maar voordat het genoeg afgekoeld is in te kunnen eten scheidt het alweer. Ook is de caramel dan erg korrelig, ook al was dat in de pan niet zo. Ik kook overigens op inductie en dan op een gemiddelde warmte

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat klinkt alsof de saus geschift is bij je. Wat vervelend! Ik heb hem al vaak gemaakt maar dit is bij mij nog nooit gebeurd. Je hebt geen andere ingrediënten gebruikt (wel ongezouten roomboter bijvoorbeeld, en normale slagroom, geen light versie)? Schiften gebeurt meestal door temperatuurverschil en/of door vocht, dus waarschijnlijk licht het daaraan.

      Beantwoorden
  43. Vossie says:
    1 jaar geleden

    Hoi hoi! Ik wil dit recept graag eens uittesten maar hier komt (wellicht) een domme vraag:
    gebruik je opgeklopte slagroom (uit een spuitbus), of echt vloeibare slagroom uit een busje…

    Beantwoorden
    • Daphne says:
      1 jaar geleden

      Vloeibaar!

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      In mijn recepten bedoel ik altijd verse (dus ongeklopte) slagroomt, mits anders vermeld.

      Beantwoorden
  44. Veerle says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura,
    Super lekker recept! Ik had eerst even de reacties doorgelezen om eventuele fouten te voorkomen.
    Ik heb de suiker en de boter een paar minuten laten pruttelen voordat ik de slagroom erbij deed, de eerste versie was iets te donkere karamel voor mijn smaak, maar de tweede poging was perfect! geen last van schiften, of boter die er op bleef drijven.
    Ik heb het o.a. verwerkt in karamel botercreme in/op een mars taart… was super lekker!
    Bedankt weer 🙂 Ik ben heel erg blij met je site, dankje voor al je werk en je recepten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Klinkt heerlijk en goed bezig! Thanks voor je lieve bericht.

      Beantwoorden
  45. Stephanie says:
    12 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Kan je bij dit recept ook gewone kristalsuiker gebruiken in plaats van de lichte basterdsuiker?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Het kan vast ook, maar dit geeft het beste resultaat.

      Beantwoorden
  46. Jolien says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Voor het eerst heb ik caramel gemaakt wat ook nog eens in 1x is gelukt! Super blij!
    Ik ging wel gelijk voor een uitdaging vond ik zelf want ik maakte hem lactosevrij.
    Als boter heb ik wajang gebruikt en de slagroom van minusL.
    En wat is de smaak toch heerlijk!! 😍

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat fijn om te lezen!

      Beantwoorden
  47. Larissa says:
    11 maanden geleden

    Echt een super makkelijk recept. Maar ik vroeg me af of ik er ook bonbons mee kan vullen of is die daar de dun voor??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ik zou het daar zelf wel te dun voor vinden ja. Misschien wil je dan liever deze gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/overheerlijke-karamelspread/

      Beantwoorden
      • Larissa says:
        11 maanden geleden

        Dankjewel voor de tip😊

        Beantwoorden
  48. Moniek says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Zou ik deze karamel kunnen gebruiken bij het maken van een drip op een dripcake?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Als je zorgt dat de buitenkant van de taart goed koud is, dan stolt de karamelsaus denk ik wel.

      Beantwoorden
  49. Tinne says:
    9 maanden geleden

    Heerlijke karamel! Makkelijk om te maken ook, van de eerste keer meteen gelukt.
    Ik deed er nog wat zeezout bij, heerlijk!

    Beantwoorden
  50. Marjolijn says:
    3 maanden geleden

    Zojuist de karamelsaus gemaakt voor je recept van de koffie panna cotta. Na alle reacties hier, was ik heel voorzichtig met het maken de saus. Ik heb hem uiteindelijk veeeeeel langer dan de 5 minuten moeten doorkoken tot hij van een goede substantie was en ook goed naar karamel rook (juist vanwege de reacties dat hij niet naar karamel smaakte).

    Zojuist even geproefd en de karamelsaus is echt heerlijk geworden! Hij is nog wel aan het afkoelen, dus ik ben benieuwd of ik ook laagjes krijg, maar ik heb er een goed gevoel bij dat dat niet gaat gebeuren. Morgen zal ik het geheel, de koffie panna cotta, eens testen. Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
  51. Melissa van Proemeren says:
    2 weken geleden

    Hoi laura,
    Ik wil deze graag maken als vulling voor in bonbons. Maar blijft deze wel vloeibaar, dat is me niet helemaal duidelijk.
    En heb je nog andere recepten als suggestie?
    Ik hoor graag van je!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Hij blijft vloeibaar.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=4c4152ab63caf732059ce08b4dd32991&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=be3325b2e1dd8e072c903e03cfa4f965&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
M&M chocoladekoeken + Laura’s Bakery 7 jaar

M&M chocoladekoeken + Laura's Bakery 7 jaar

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-19

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan