Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Makkelijke karamel fudge

Laura Kieftdoor Laura Kieft
23 januari 2017
in Truffels & Bonbons, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Driemaal is scheepsrecht zullen we maar zeggen, de eerste twee pogingen tot een recept voor makkelijke karamel fudge verliepen namelijk niet helemaal zoals ik het in gedachten had. Poging één was meer een spread met suikerkorrels die niet goed waren opgelost. Bij de tweede poging ging het wel goed, maar vond ik het eindresultaat te veel smaken naar witte chocola. Dat was namelijk één van de ingrediënten. Ook niet de bedoeling, want dan kan ik net zo goed snelle chocolade fudge maken. Bij poging nummer drie besloot ik het dus helemaal anders aan te pakken. Ik nam mijn recept voor snelle karamel als basis en paste dit een beetje aan. Resultaat? Heerlijke makkelijke karamel fudge!

Het enige verschil met de klassieke fudge is dat deze variant op het eerste oog een iets andere structuur heeft. Bij het eten merk je dat eigenlijk alleen als je je tanden erin zet. Hij brokkelt iets sneller als je een hapje neemt, maar eenmaal in je mond is het een smeuïge en smaakvolle karamel fudge. Precies zoals fudge moet zijn.

Recept afdrukken

Makkelijke karamel fudge

Je hebt slechts vier ingrediënten nodig voor deze makkelijke karamel fudge. Klinkt simpel toch, en dat is het ook! En natuurlijk hartstikke smaakvol.
Porties: 50 stukjes

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille extract

Instructies

  • Neem een grote (kook)pan waar je alle ingrediënten in doet. Op een laag vuur roer je tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Dan kun je het vuur iets hoger zetten, maar niet te veel.
  • Blijf constant roeren in de pan met een spatel en zorg dat je de bodem ook steeds meeneemt. Je wilt niet dat er stukjes gaan aanbranden. Als het mengsel eenmaal begint te borrelen blijf je nog zo’n 8-10 minuten doorroeren.
  • Haal dan de pan van het vuur en laat hem een paar minuten staan. Als je een gezouten karamel fudge wilt kun je nu een flinke snuf zeezout toevoegen.
  • Ondertussen bekleed je een ovenschaal met bakpapier, mijn vorm was ongeveer 15×20 centimeter.
  • Pak de pan met de fudge er weer bij en roer het mengsel door. Dit keer ongeveer 5 minuten. Je zult zien dat het steeds een beetje dikker wordt. Ik stopte met roeren op het moment dat ik met een spatel een streep trok over de bodem en de fudge nog maar heel langzaam terugliep.
  • Stort het mengsel dan in de vorm en verdeel met een spatel gelijkmatig over de bodem, druk het ook stevig aan. Kijk uit voor je handen, want het mengsel is gloeiend heet!
  • Laat de fudge nu op kamertemperatuur een paar uur staan tot hij volledig is afgekoeld. Snij dan met een scherp mes in kleine blokjes.
Bewaren

In een afgesloten trommel kun je de blokjes fudge zo’n 2-3 weken bewaren, als je dat redt tenminste. Of je kunt ze leuk verpakken en cadeau geven aan vrienden en familie. Puur uit zelfbescherming uiteraard 😉

Vorige post

Volgende post

Wanneer is brood gaar?
Gebakken peer met notenvulling en ijs

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 109

  1. Homemade by Joke says:
    4 jaar geleden

    Oh Lau, dat ziet er echt zalig uit!
    Een heerlijke combinatie lijkt mij als caramel liefhebber.
    Liefs, mam ❤️

    Beantwoorden
  2. Adeline says:
    4 jaar geleden

    Klinkt superlekker Laura! Het is vast net zo’n succesrecept als die voor snelle chocolade fudge.
    Of nog beter… gezouten karamelfudge… mmmm
    Ook leuk om allebei in 1 keer te maken, mooi kadootje inderdaad 🙂

    Beantwoorden
    • Ankie says:
      2 maanden geleden

      Wordt 1 van de zelfgemaakte kerst presentjes onder de kerstboom dit jaar….

      Beantwoorden
  3. Ellen says:
    4 jaar geleden

    Ik ben heel benieuwd…… Ze staan af te koelen en morgenavond gaan ze mee naar mijn zoon en schoondochter!

    Beantwoorden
    • Hennie Goossens says:
      1 jaar geleden

      Perfect recept!! 8 minuten op het vuur is meer dan voldoende,ik heb 10 minuten aangehouden maar ik kreeg mijn lepel bijna niet meer geroerd bij het 5 minuten koud roeren 🙂
      Bedankt voor dit heerlijke recept!!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Wat fijn! Geniet ervan!

        Beantwoorden
  4. Carla says:
    4 jaar geleden

    Dat klinkt en is waarschijnlijk onwaarschijnlijk lekker!
    Ik denk dat het laten afkoelen mij niet lukt.
    Voor het helemaal afkoelen zijn ze al op. Lol.
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  5. Wil says:
    4 jaar geleden

    Mijn bericht van vanmorgen is niet geplaatst, daarom nogmaals een poging wagen. Toen de mail met dit recept binnen kwam, meteen uit gaan proberen. Het hele recept gevolgd, het werd een mooie caramel kleur maar dat was dan ook het enige… Het mengsel stonk (verse ingrediënten gebruikt), de olie van de boter wilde niet mengen, het werd niet hard en smaakte naar Caramac i.p.v. fudge. Echt een tegenvaller.. De “fudge” ligt inmiddels in de kliko.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Wat gek zeg, hier rook juist het hele huis heerlijk naar karamel en was het supersnel opgesteven. Heb je wel constant geroerd en de bodem ook steeds goed meegenomen? (PS. Ik kwam net je andere reactie tegen in de spam map, daar had je het over een tweede keer opwarmen. Dat is niet nodig, de tweede keer is alleen maar roeren en niet verwarmen. Dit kan wel eens de oorzaak zijn)

      Beantwoorden
      • Wil says:
        4 jaar geleden

        Voor dat ik voor de 2e keer ging verwarmen (sorry fout gelezen) lag de olie vd boter al bovenop.. echt geen idee wat er fout gegaan is. Heb constant geroerd. Volgende week nog maar eens een poging wagen 🙂

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Wat Loes zegt is een optie inderdaad, dat het vuur wat te hoog stond. Je hebt wel roomboter gebruikt?

          Beantwoorden
          • Anneke says:
            3 jaar geleden

            Bij mij wil het idd ook niet opstijven….. Het smaakt overigens wel heerlijk en rook ook lekker maar je moet het met een leppeltje eten.

            Ik heb nog geprobeert om het in een taart en in de cake te verwerken maar daar is het te zwaar voor en zakt het door het deeg en het beslag heen. Hoe zorg ik ervoor dat een vulling niet door de taart heen zakt?

          • Laura Kieft says:
            3 jaar geleden

            Als een beslag te luchtig is zakt het naar beneden, maar dit is ook een te zware/compacte vulling voor in een beslag. Niet alles werkt daar even goed voor.

  6. Daphne says:
    4 jaar geleden

    Ooooooh, kreun, dit lijkt me lekker zeg.
    Ik ga het misschien woensdag eens proberen, heb alle ingrediënten wel in huis.
    Mmmmmmmm

    Beantwoorden
  7. Loes says:
    4 jaar geleden

    Wil,
    Wellicht heb je de boter op een te hoog vuur gesmolten. Gaat dan soms schiften. Volgende keer voorzichtiger misschien?
    Loes

    Beantwoorden
  8. Annette says:
    4 jaar geleden

    Hier super goed gelukt, heerlijk!!!!!

    Beantwoorden
  9. Marloes says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Dit lijkt mij erg lekker om uit te proberen. Alles in huis behalve lichtbruine basterdsuiker. Wel heb ik donkerbruine basterdsuiker. Behalve dat het misschien wat donkerder wordt, zal er niet veel verschil zijn toch?
    Alvast bedankt!
    Groetjes Marloes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou gewoon even de juiste suiker in huis halen, naast dat het veel donkerder wordt kan het ook verbrand smaken omdat de donkere suiker al verder gekaramelliseerd is.

      Beantwoorden
      • Marloes says:
        4 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Zal het de volgende keer met lichtbruine basterdsuiker maken. Van de week de donkerbruine gebruikt. Het is niet verbrand, alleen werd het nauwelijks dikker. Kon geen streep trekken met de spatel. Helaas is het vloeibaar gebleven. Volgende keer beter.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Dat is op zich wel gek, dat het vloeibaar bleef. Misschien het vuur iets hoger of gewoon langer op het vuur laten staan. Het duurt echt wel even voordat het goed is.

          Beantwoorden
    • Ellen says:
      4 jaar geleden

      Ik heb ze vd week gemaakt. ik heb gekozen voor half donkere basterd en helft witte basterd. Heeft goed uitgepakt, ze waren heerlijk!!!

      Beantwoorden
    • Laurena says:
      2 jaar geleden

      Ik heb het met donkere plus een beetje witte basterdsuiker gedaan.
      Ik weet niet of het verder moet “drogen” maar het heeft meer een toffee structuur in plaats van een fudge structuur.
      Voor de rest is het super lekker!

      Beantwoorden
  10. Marja says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Echt alles gedaan volgens recept, zelfs langer geroerd, maar de substantie werd niet zo stijf als bij jou. Nog tips?
    Gr. Marja

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien het vuur ietsjes hoger, of een andere pan gebruiken.

      Beantwoorden
      • Marja says:
        4 jaar geleden

        Ik ga t gewoon nog een keer proberen. De aanhouder wint?.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Haha dat zeker! Bij mij duurde het ook even voordat het helemaal goed lukte 😉

          Beantwoorden
          • Marja says:
            4 jaar geleden

            En…..zoals ik al schreef: de aanhouder wint ?…..het was gelukt en heerlijk!

          • Laura Kieft says:
            4 jaar geleden

            Wat goed! 😀

        • Jeannette says:
          6 maanden geleden

          Hier afgelopen weekend gemaakt. Smaak is verrukkelijk maar het is meer toffee geworden dan stijve fudge… wat een straf komend weekend nog maar een keer proberen🤣

          Beantwoorden
        • Cindy says:
          4 dagen geleden

          Hoi..

          Heb gisteren de fudge gemaakt maar hij word maar niet hard.. blijft echt zo’n toffee substantie.
          Heb precies gedaan wat ik moest doen volgens de stappen..
          Wat heb ik verkeerd gedaan??
          Smaak is trouwens heerlijk.

          Gr cindy

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            3 dagen geleden

            Ik denk niet ver/lang genoeg ingekookt.

    • Renate says:
      8 maanden geleden

      Dit recept al vaker gemaakt! Smaakt echt heerlijk en leuk om bij de thee te trakteren. Je krijgt er een echte workout bij door het langdurig roeren in de pan 😉

      Beantwoorden
  11. Ilona says:
    4 jaar geleden

    Mijn fudge is heerlijk maar het eindresultaat bleef ook vrij zacht, ook nadat het al een tijd in de koelkast lag. Ik heb toch echt lang geroerd.
    Ik ga.
    Het zeker nog eens maken ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dan is het waarschijnlijk toch net niet lang genoeg geweest. Tijden zijn heel lastig aan te geven omdat het ook ligt aan de pan, de hitte, etc.

      Beantwoorden
  12. Yvonne says:
    4 jaar geleden

    Dat klinkt echt super lekker. Ik ga het binnenkort eens uitproberen.
    Moet de fudge in de koelkast bewaard worden of hoeft dat niet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat hoeft niet hoor.

      Beantwoorden
  13. Anne says:
    4 jaar geleden

    Goedemorgen Laura,
    gistermiddag voor de 2e keer je fudge gemaakt, maar nu de dubbele hoeveelheid. De fudge is heerlijk van smaak geworden maar iets zachter dan de vorige keer (omdat de hoeveelheid nu groter was).
    Toen de fudge gerust had en voor de laatste keer op het vuur moest heb ik hem in plaats van 5 minuten 8 minuten op het vuur gehouden. Maar misschien was dat nog niet genoeg.
    Mijn vraag is dus: hoe krijg ik een grotere hoeveelheid fudge wat steviger? Moet ik een wijdere pan nemen zodat het zich meer verspreidt? Had ik langer moeten doorroeren?
    Mijn hartelijke dank voor je antwoord.
    Hartelijke groet, Anne.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Een grotere pan zal helpen, en verder heeft een grotere hoeveelheid gewoon iets meer tijd nodig.

      Beantwoorden
  14. karlijn says:
    4 jaar geleden

    De eerste keer dat ik deze maakte waren ze gelukt. Dit keer niet, het zijn nu een soort toffees! Ook wel heel lekker 🙂
    Ik heb ze dit keer niet in een pan gemaakt maar in mijn Kitchenaid Cookprocessor, het heeft er ruim 20 minuten in gezeten maar werd niet dikker.
    De Cookprocessor kan maar tot 140C, zal dit het zijn geweest? Of moet ik dan gewoon nog wat meer geduld hebben haha
    Het voordeel hiervan is wel dat je niet zelf hoeft te roeren, maar de cookprocessor dit voor je doet 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zal inderdaad aan de andere bereidingswijze hebben gelegen, kan zijn dat je daarbij nog langer moet wachten (of dat hij gewoon niet warm genoeg wordt)

      Beantwoorden
  15. Hanneke says:
    4 jaar geleden

    Vandaag gemaakt.. gevolg: mijn thermometer weg moeten gooien (was erin gevallen) en twee verbrande vingers. Maar de fudge is heerlijk!! 🙂 Beter van structuur, brokkelt niet.
    Is leuk om op tafel te zetten in een glazen pot.

    Beantwoorden
  16. Laura says:
    4 jaar geleden

    Super lekker van smaak maar bleef toch nog iets aan de zachte kant, net een soort toffee. De volgende keer ga ik het au bain marie proberen, dat was bij de andere soorten fudge ook goed gegaan. Dankjewel!

    Beantwoorden
  17. Rene says:
    3 jaar geleden

    Het zag er lekker uit, dus ook maar eens aan de gang.
    Alle ingrediënten er in en roeren maar (totdat ik een ons woog). Ik kreeg het redelijk dik, maar niet zoals in het recept. Helaas, dan maar iets zacht. Even de lepel geproefd, ja lekker. En dan wachten.
    Maar ik heb het idee dat ik iets niet goed gedaan hebt. De fudge had een overtreffende smaak van de “sweetened condensed milk”. Niet zoals ik gewend was met fudge dat ik in de supermarkt had gekocht. Nu heb ik eigengemaakte fudge dat waarschijnlijk voor een hele tijd in de koelkast ligt. Nu maar eens kijken of het ook kan met gewone melk, ipv condensed milk.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Met gewone melk zal het niet lukken in dit recept, dan kun je beter een heel ander recept gebruiken om fudge te maken. Dat de smaak niet helemaal exact zo is als in de winkel kan wel kloppen, maar ik vond het zelf wel heel dichtbij komen.

      Beantwoorden
  18. Marjolein says:
    3 jaar geleden

    Het wordt weer tijd voor lekkere zoete baksels. Dus ik wilde fudge eens proberen. Ik loop alleen tegen een probleem aan waar ik geen oplossing voor kan vinden. Ik deed vandaag voor de tweede keer een poging fudge te maken en net als de vorige keer gaat de temperatuur niet boven 108graden. En dat na 30min koken! Ik denk dat ook deze batch weer een suikerpap wordt. Kan je een reden verzinnen dat het kookproces niet verder gaat?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat gek dat de temperatuur niet verder oploopt. Durf daar geen verklaring voor te geven helaas. Misschien proberen in een andere pan? Of op een grotere/hetere pit op het fornuis?

      Beantwoorden
  19. Sandra Lander says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Kan je voor dit recept ook vanille poeder gebruiken i.p.v. extract?
    Of is dat dan weer te puur?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan kan ook prima hoor.

      Beantwoorden
      • Sandra Lander says:
        3 jaar geleden

        Dank je voor je antwoord.
        Ik ga het zeker maken.

        Beantwoorden
  20. Evelien says:
    3 jaar geleden

    Bedankt voor het recept! Zij had geen vanille dus heb ik 2 zakjes vanille suiker gebruikt en de bruine suiker iets geminderd. Perfect gelukt?

    Beantwoorden
  21. Sandra Lander says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb de fudge ook gemaakt en ik moet zeggen dat het goed gelukt was.
    Ik zeg met nadruk was omdat het binnen een dag op was omdat iedereen het zo lekker vond ?
    Ik heb het gemaakt met een mespunt pure vanille poeder i.p.v. 2 tl vanille extract.
    Ik heb geen thermometer gebruikt maar heb gewoon constant geroerd. Kreeg er een lamme arm van maar dat had ik ervoor over.
    Ga het zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  22. vegtklas says:
    3 jaar geleden

    Vanmiddag de hele boel mislukt en wist dat het met de temperatuur te maken had. Jammer genoeg was het de laatste roomboter die ik had gebruikt dus het voelde niet goed dat het mislukt was. Vanavond toch in de spoelende regen op de fiets gesprongen om roomboter te halen want dat het s middags was mislukt bleef knagen. Nu ligt er al een hele doos klaar want ik moest toch mijn gram halen en bijna een tennisarm er aan over gehouden. Maar wel gelukt (zelf mag ik ze niet eten maar toch heel even gezondigd) het was de moeite waard om even op de fiets te stappen. Vrijdag avond heb ik voor mijn allerliefste mannen een lekkere verassing klaar staan.

    Beantwoorden
  23. Thijs says:
    3 jaar geleden

    Geachte Laura en lezers,

    Ik lees een hoop reacties waarin de “Fudge niet wil uitharden en er een laag olie op de Fudge ligt…..Gebruikt men wel de juiste “Roomboter” in de schappen van de winkel liggen diverse producten die als Roomboter worden verkocht maar geen Roomboter zijn…..De juiste Roomboter is met dierlijk vet en dus niet Plantaardig vet…Hoop dat dit kan helpen

    Beantwoorden
  24. Korine says:
    3 jaar geleden

    Fudge is super goed gelukt en het belangrijkste..overheerlijk! 😁

    Beantwoorden
  25. Iris says:
    3 jaar geleden

    Whooo wat zijn ze lekker… staan hier op tafel (heb er ook nog een paar verstopt).. want ze gaan erg snel. Maar.. hoe krijg ik ze wat harder??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou het dan nog iets langer door kunnen laten koken.

      Beantwoorden
  26. Eline says:
    2 jaar geleden

    Ik heb het vandaag gemaakt, met bruine suiker en één zakje vanille suiker. Ik ben eigenwijs, en het is perfect gelukt! Hele blije kinderen en een fijn idee voor kerst.
    Ik kom ook vaak terug op je site voor de boterkoek 😍

    Beantwoorden
  27. Petra says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Dez heb ik vandaag gemaakt en bij mij werd hij behoorlijk korrelig, bij het snijden brokkelde hij hier in daar in kleinere stukjes. De suiker was wel goed opgelost voor het koken en hij werd ook mooi stevig tijdens het roeren, maar wel redelijk snel. Na het rusten kon ik hem nog maar heel even doorroeren, omdat hij toen eigenlijk al te stevig was. De volgende keer korter koken misschien? Ik zou het de volgende keer ook met wat minder suiker willen proberen, omdat ik hem wel mega zoet vind, is dat een optie of moet ik dan dan wat minder gecondenseerde melk gebruiken denk je? Ik vind het een leuk recept, maar hij lukte dus nog niet helemaal perfect. Tips welkom!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk dat hij inderdaad te lang is gekookt. Fudge is zoet, daar ontkom je niet aan. Je kunt het proberen met minder suiker, maar dat heeft ook invloed op het resultaat.

      Beantwoorden
      • Petra says:
        2 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie, ik probeer de volgende keer een kortere kooktijd om te kijken of dat de structuur ten goede komt. En over smaak valt absoluut te twisten, ze vielen vandaag erg goed in de smaak namelijk;-).

        Beantwoorden
  28. Gea Schuurman says:
    2 jaar geleden

    Wat is de inhoud van het blikje gecondenseerde melk? In de winkel verschillende maten aangetroffen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      397 gram

      Beantwoorden
  29. Lonne says:
    2 jaar geleden

    ‘’Pak de pan met de fudge er weer bij en roer het mengsel door. Dit keer ongeveer 5 minuten.‘’

    Begrijp ik het goed dat je hem hier weer op het vuur zet? Of moet je gewoon alleen toeren zonder een warmtebron..?

    Beantwoorden
    • Sandra Lander says:
      2 jaar geleden

      Hou Lonne,

      Niet terug op het vuur zetten.
      Goed blijven roeren zonder warmtebron.
      Succes.
      Groetjes Sandra

      Beantwoorden
  30. Hanny says:
    2 jaar geleden

    Dit recept klopt dus niet. De sleutel is de juiste temperaturen gebruiken anders hou je caramel over een geen fudg, maw zet dan geen recept online.

    Beantwoorden
    • L says:
      2 jaar geleden

      Wat een rotreactie zeg. Het recept is prima, maar er kunnen wat persoonlijke verschillen zijn, liggende aan de pan, soort gasfornuis, etc. Etc. Het recept is prima, het maken van fudge vergt oefenening, het maakt niet uit welk recept je gebruikt. Dus reageer met respect of helemaal niet.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat L zegt. En verder: je hoeft het niet te maken natuurlijk 😉

      Beantwoorden
  31. Jacqueline says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kun je het alleen maar maken met roomboter? Ik ben lactose intollerant en gebruik bij het bakken altijd wajang, en tot nu toe werkt dat altijd goed, maar ik heb nog nooit fudge gemaakt.

    Alvast bedankt!
    Jacqueline

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hmm, dat durf ik je in dit geval niet met zekerheid te zeggen. Vaak gaat het vervangen goed, maar fudge is wel weer heel anders. Misschien gewoon eens in een kleine hoeveelheid proberen 🙂

      Beantwoorden
      • Jacqueline says:
        2 jaar geleden

        Thanks! Ga het gewoon proberen!

        Beantwoorden
  32. Anja says:
    2 jaar geleden

    Ik heb het vanmiddag gemaakt, maar het resultaat is te zacht, maar de smaak is prima. Heb het in een pot gedaan en nu gebruiken we het als smeersel tussen 2 biscuitjes, of op 2 boterhammen waarvan 1 met pindakaas. Volgende keer beter!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Klinkt ook heerlijk! Volgende keer wat langer doorkoken en dan moet het goed komen.

      Beantwoorden
  33. Geertje says:
    2 jaar geleden

    Ik heb nu al een paar keer fudge gemaakt met dit recept, ook om als kerstcadeautjes te geven. Natuurlijk tussendoor alvast wat van gesnoept. Oei! Veel te lekker!

    Beantwoorden
  34. Claudia says:
    2 jaar geleden

    Bij mij is het ook te zacht. Denk te kort geroerd. Kan ik hem nu na uren weer terug op het vuur zetten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het proberen, maar ik ben er niet zeker van of het dan nog lukt.

      Beantwoorden
  35. Geertje says:
    2 jaar geleden

    Ik heb dat ook eens gehad. Ook na uren smolt de fudge wel, maar had flink de neiging om aan te branden. Je kunt het beste een pan met anti-aanbak-laag gebruiken, de pan op een heel zacht vuurtje zetten en heel goed roeren.

    Beantwoorden
  36. Carla says:
    2 jaar geleden

    Heb gisteren de fudge met rietsuiker gemaakt, had geen bastardsuiker in huis.
    Goed gelukt! Blijft een beetje spelen met het gas, en zeker 15 minuten geroerd.

    Beantwoorden
  37. Wilhelmien says:
    2 jaar geleden

    Ik heb dit gisteren ook gemaakt, en het smaakt lekker maar is ook stroperig gebleven! Ook bij mij kwam op een gegeven moment de boter bovendrijven, toen heb ik de plaat wat lager gezet maar dat maakte geen verschil! Ik heb roomboter gebruikt misschien is dat niet de bedoeling? En nu realiseer ik me net dat ik ook maar 100 gr basterdsuiker heb gebruikt, misschien ook een oorzaak! Ik ga het zeker nog eens proberen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat je minder suiker hebt gebruikt zal de oorzaak zijn inderdaad.

      Beantwoorden
  38. angela van bentum says:
    1 jaar geleden

    Ben er mee bezig ,de eerste ronde ging perfect maar de laatste 5 min niet🙁 moet die tweede keer nu wel of niet terug op het vuur?

    Beantwoorden
    • angela van bentum says:
      1 jaar geleden

      Het is gelukt: had het de tweede keer wel op het vuur gedaan, maar toen werd het dunner. Dus vuur uit ,blijven roeren, fingers crossed en gieten! Heb het wel in de koelkast gedaan: hard geworden en superlekker!
      Mijn tweede favoriet naast de karamel chocolat brownies!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Mooi dat het gelukt is! In de koelkast stijft het een stuk sneller op inderdaad.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nee, niet terug op het vuur.

      Beantwoorden
  39. Rolanda says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura, jouw recept gebuikt. Ging prima. Kreeg het mengsel alleen niet egaal verdeeld in de vorm. Alles bleef steeds aan de spatel plakken. P.s. dank voor al je heerlijke recepten!

    Beantwoorden
  40. Elise says:
    9 maanden geleden

    Kan dit ook met gewone kristal suiker

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat geeft niet hetzelfde gekarameliseerde resultaat, maar je zou het kunnen proberen.

      Beantwoorden
      • Elise says:
        9 maanden geleden

        Ja ik heb het gister geprobeerd het was een beetje droog komt dat door die suiker of is dat ook zo met basterdsuiker want het was nu meer een koekje

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Nee, het hoort wel echt fudge te zijn.

          Beantwoorden
  41. Ilvy says:
    9 maanden geleden

    Hallo heb de fuge ook gemaakt smaakt heerlijk. Alleen kon ik het niet gieten omdat het te kruimelig was, het leek net een koekbodem. Hoe kan dat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Heb je iets veranderd aan het recept? Zo nee, dan heb je het waarschijnlijk te lang ingekookt

      Beantwoorden
      • Ilvy says:
        8 maanden geleden

        Bedankt voor je reactie!
        Ik had perongeluk gewone suiker in plaats van basterd suiker gebruikt. Kan dat het misschien zijn? Ik denk niet dat ik het te lang heb gekookt omdat ik het korter dan het recept heb gekookt.

        Beantwoorden
        • Elise says:
          8 maanden geleden

          Ik zou inderdaad gewoon basterdsuiker gebruiken ik had ook kristalsuiker gebruikt en het werd meer een koekje ik zou wel ook zo lang als het recept zegt koken

          Beantwoorden
          • Ilvy says:
            8 maanden geleden

            Oke heel erg bedankt! Ik ga het proberen!

  42. Lyra says:
    8 maanden geleden

    Fungeert is net klaar! Zooooo lekker!!! Het is maar goed dat het voor een cadeautje is (anders was alles al op geweest😂) heel erg bedankt Voor dit lekkere recept!!!!

    PS. Ga het binnenkort weer maken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ah wat leuk als cadeautje!

      Beantwoorden
  43. Merel says:
    6 maanden geleden

    Bij mij is de fudge ook zacht gebleven. Volgende keer langer koken denk ik.

    Nog ideeën wat ik met de zachte fudge kan doen? Kan ik het ergens in verwerken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Als een soort karamelsaus gebruiken voor over cake of in een yoghurt toetje?

      Beantwoorden
  44. Marijke says:
    5 maanden geleden

    Ik heb alleen donkere en witte basterdsuiker in huis, kan ik 1 van de 2 vervangen voor lichtbruine basterdsuiker? Of mengen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Ik zou ze mengen! Iets meer van de witte dan van de bruine gebruiken.

      Beantwoorden
  45. ries says:
    3 maanden geleden

    hallo laura, ik heb d e fudge in een dolfijnijsblokjesvorm gedaan. ze staan nu af te koelen. hoop dat het mooie dolfijntjes worden. groet ries

    Beantwoorden
  46. Ankie says:
    2 maanden geleden

    Wordt 1 van de zelfgemaakte kerst presentjes onder de kerstboom dit jaar….

    Beantwoorden
  47. Sarina says:
    2 maanden geleden

    Heb de fudge al een paar keer gemaakt en het is een groot succes. Vandaag had ik het vuur iets te hoog, bij de 2e keer roeren was de boter losgekomen maar met roeren loste dat weer op. De chocolade fudge is me nog niet gelukt maar misschien heb ik daar ook wel een te hoge temperatuur gebruikt. Die fudge bleef bij mij namelijk zacht.

    Beantwoorden
  48. Eva van Asten says:
    3 weken geleden

    Hoi Laura!
    Ik lees bij veel reacties dat de fudge te zacht bleef. Nu durf ik het niet meer te proberen omdat ik bang ben dat dit bij mij ook zal gebeuren. Tips om dat te voorkomen?

    Daarnaast vroeg ik me af of je het recept kunt halveren. En zo ja, verandert de bereidingswijze dan?

    Fijne dag!
    Groetjes Eva

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Misschien goed om te weten dat mensen eigenlijk alleen reageren als er iets niet goed gaat met een recept. Als je het recept gewoon volgt zal het prima gaan, halveren lijkt me absoluut geen probleem (alleen onhandig want dan heb je een half blikje gecondenseerde melk over).

      Beantwoorden
      • Eva van Asten says:
        3 weken geleden

        Ja, jammer is dat. Schetst ook zo’n vervelend beeld… Ik ga het volgende week maken en zal dan ook reageren als het wel lukt ; )

        Bedankt voor de snelle reactie,
        Liefs Eva !

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 weken geleden

          Haha super, veel bakplezier!

          Beantwoorden
  49. Jeffrey de Smit says:
    6 dagen geleden

    Ondertussen al een aantal keren de fudge gemaaktmet dit recept, erg blij met dit recept. Heeft tot nu toe nog niet teleurgesteld bij ons. Heb je misschien nog ideeën voor variaties en de daarbij behorende hoeveelheden? Cacao, koffie, …….? Bedankt alvast voor je reactie!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 dagen geleden

      Wat vind je hiervan bijvoorbeeld? https://www.laurasbakery.nl/pecan-karamel-chocoladefudge/

      Beantwoorden
      • Jeffrey says:
        3 dagen geleden

        Ziet er geweldig uit, ga ik zeker proberen!! Dank je!

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
Gebakken peer met notenvulling en ijs

Gebakken peer met notenvulling en ijs

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-26

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan