Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Magimix Patissier

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 juli 2014
in Apparaten, Reviews
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

review magimix patissier 1

Deze prachtige Magimix Patissier staat inmiddels alweer een poosje op het aanrecht te pronken en ik heb hem goed kunnen testen op bakgebied. Tijd voor een review dus van deze multifunctionele foodprocessor!

Ik zal alvast zeggen dat ik even moest wennen aan het werken met deze Magimix. De Patissier trekt zich niets aan van alle ‘regels’ die er zijn op het gebied van bakken. Eerst suiker en boter luchtig kloppen als je koekjes maakt en daarna pas de rest van de ingrediënten stap voor stap toevoegen? Niks ervan. In dit apparaat doe je gewoon alle ingrediënten in de kom, drukt op de knop en met een minuut is jouw koekjesdeeg klaar. Echt waar.

Is het echt zo’n wonderapparaat dat het je in de keuken allemaal veel gemakkelijker maakt? Lees snel verder!

review magimix patissier 2

Multifunctioneel. Een kort en bondige omschrijving van de Magimix Patissier. Je kunt er echt van alles mee en het vervangt heel wat apparaten in je keuken. Weg met de (staande) mixer, hakmolen, citruspers, sapcentrifuge en meer. Dit ene apparaat kan het allemaal!

Inhoud

Bij de Magimix Patissier worden een hoop hulpstukken geleverd:

  • 1 RVS mengkom (4,9 liter inhoud)
  • 3 kunststof mengkommen (1,2/2,6/3,6 liter inhoud)
  • 2 metalen messen
  • 2 raspschijven
  • 2 snijschijven
  • 2 spatels
  • 1 eiwitklopper
  • 1 RVS kneedmes
  • 1 sapcentrifuge (ook voor het maken van smoothies)
  • citruspers met 2 maten kegels
  • pureepers
  • opbergdoos voor accessoires
  • 2 receptenboekjes

Deze multifunctionele foodprocessor vervangt dus heel wat apparaten in de keuken. Feit blijft dat je alsnog wel wat ruimte nodig hebt voor alle accessoires. Naast het apparaat dat op het aanrecht staat heb ik ook nog ruimte nodig in de kast voor de set met kunststof kommen, de opbergdoos met accessoires, citruspers, pureepers en sapcentrifuge. Heb jij alle apparaten nu los, dan zal het je zeker in ruimte gaan schelen als je besluit de Magimix Patissier te kopen. In andere gevallen zal het weinig uitmaken of heb je misschien juist meer ruimte nodig.

review magimix patissier 5

Het eerste dat opvalt is dat er maar drie knoppen op deze machine zitten;  stop, auto en pulse. Het spreekt eigenlijk voor zich. De auto knop gebruik je om het apparaat aan te zetten en continu te laten draaien. Met de stop knop zet je hem weer uit. Wil je liever met tussenpozen werken, gebruik dan de pulse knop, de machine stopt met draaien zodra je de knop loslaat.

Maar hoe zit dat met snelheden wil je weten? Ja, ik was ook enigszins verbaasd dat deze machine slechts één stand heeft. Zoals ik het boekje staat past de motor zijn kracht aan bij elke bereiding. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier weinig van merk, het zal ongetwijfeld gebeuren, maar hij blijft gewoon ontzettend snel gaan. Ik was bang dat dit niet voor ieder deeg handig zou zijn. Een brooddeeg kneed je immers rustig in de mixer, toch ging ook dit goed.

review magimix patissier 3

Kijk, dit is de RVS mengkom met kneedhaak en glazen deksel. Deze is speciaal voor de zoete keuken en gebruik ik dan ook het meest. Belangrijk is dat je eerst de kneedhaak in de kom zet en daarna de ingrediënten toevoegt. Niet andersom proberen, dat wordt een rommeltje 😉 . De glazen deksel vind ik echt heel erg fijn, zo kan ik goed in de gaten houden of het deeg al klaar is of dat het nog wat meer tijd nodig heeft.

Op de glazen deksel zit ook een dop, als je die er afhaalt zit er een handige opening in. Door deze opening kun je ingrediënten toevoegen, maar in sommige gevallen laat je de dop er ook af zodat er lucht bij je mengsel kan komen. Bij slagroom kloppen moet de dop er bijvoorbeeld niet op blijven  zitten.

review magimix patissier 12

De RVS mengkom gebruik ik dus het meest. Hierin maak je koekjesdeeg, brooddeeg, cakebeslag, slagroom, schuim en meer. Eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken in de zoete keuken.

Op bovenstaande foto was ik koekjesdeeg aan het maken. Hier was ik nog eigenwijs begonnen met alleen boter en suiker waarna ik de rest van de ingrediënten toevoegde. Dat gaat wel, maar de mixer moet je dan tussendoor regelmatig uitzetten om over de bodem te schrapen zodat alle ingrediënten goed vermengt worden. Toen ik het deeg uit de kom haalde moest ik het deeg met de hand nog even kneden zodat het echt één geheel was.

review magimix patissier 11

De keer daarop werd ik verstandiger 😉 . Ik luisterde nu naar het advies om alle ingrediënten in één keer in de kom te doen en dan de machine aan te zetten. Dat had ik eerder moeten doen. Dit ging echt veel beter.

Het deeg was veel sneller klaar en de randen bleven ook nog eens veel schoner. Ik hoefde het deeg ook niet meer te kneden. Alleen storten op keukenfolie, inpakken en laten afkoelen in de koelkast. Heel erg handig, in 1-2 minuten is het koekjesdeeg gewoon klaar.

review magimix patissier 14

Ook brooddeeg maak je met de RVS mengkom en kneedhaak. Wederom alle ingrediënten in de kom en aanzetten maar. Hier was ik even bang dat de mixer te snel zou gaan. Ik heb altijd geleerd dat je de mixer zachtjes aanzet bij het maken van brooddeeg. Die optie heeft de Patissier niet, die gaat alleen maar heel snel.

Tot mijn verbazing kwam er gewoon een prima brooddeeg uit. Ik heb het nog even met de hand een beetje gekneed voordat ik het liet rijzen en daarna kon het gebakken worden. Resultaat was een heerlijk luchtig brood!

review magimix patissier 10

Dan ook nog even de RVS mengkom met de eiwitklopper. Die gebruikte ik hier om slagroom te kloppen. Ik hoefde maar één bekertje slagroom te kloppen en ik dacht dat dit te weinig zou zijn voor deze grote kom. Zoals je ziet zit de slagroom helemaal tegen de rand, maar het was wel goed stijf geklopt. Hartstikke snel ook.

review magimix patissier 4

Tot zover mijn ervaringen met de RVS kom. Dit zijn de kunststof mengkommen met deksel. De drie kommen passen precies in elkaar, dat bespaart weer wat ruimte in de keukenkastjes. In de grote kunststof kom zet je de kleine kommen wanneer je deze gebruikt, maar ook de citruspers, sapcentrifuge en pureepers.

De kunststof kommen gebruik je met de metalen messen om voor hakken, mengen, emulgeren en fijnmalen. Met de schijven kun je ingrediënten snel in plakjes snijden of raspen.

review magimix patissier 13

De kunststof kom gebruikt ik regelmatig om dingen fijn te malen. Hier verkruimelde ik bastogne koeken om de bodem van de MonChou taart mee te maken. Dit deed ik voorheen in de blender en dat moest in delen gebeuren. Hier gooi ik gewoon een hele verpakking koeken in de machine die ze in een mum van tijd helemaal fijnmaalt.

review magimix patissier 7

De accessoires dan. In totaal zitten er dus 4 schijven bij de Magimix Patissier. Twee raspschijven en 2 snijschijven. Perfect voor het snijden en raspen van al je groenten en fruit. Een komkommer had ik binnen no-time in fijne plakjes gesneden zonder dat het een prutje werd.

review magimix patissier 8

Links de twee metalen messen die je gebruikt in de kunststof kommen. De eiwitklopper in het midden gebruik je in de RVS kom om eiwitten en slagroom op te kloppen. Helemaal rechts staat de citruspers. Daar zitten twee kegels bij, voor elke maat vruchten is er dus een juiste kegel. Met de persdeksel kun je het fruit eenvoudig uitpersen. Toen ik een flinke berg sinaasappels ging persen ben ik begonnen met de persdeksel, dat leek mij wel makkelijk. Ik stapte hier al snel vanaf, want je moet na elke halve vrucht de machine uitschakelen, de vrucht verwisselen en weer aanzetten. Ik vind het persoonlijk handiger om gewoon met de hand de vruchten er op te duwen, dan hou je er ook meer controle over.

review magimix patissier 9

Links de sapcentrifuge, hier kun je ook smoothies mee maken. Het hulpstuk zet je op de grootste kunststof mengkom. Zet de deksel er op en voeg alles toe waar je een sapje van wilt maken. Appels, wortels, peren, kiwi’s… Eigenlijk alle groenten en fruit (met veel vocht) kun je hierin tot een sapje maken. In het mandje blijft het pulp zitten. Dat mandje is overigens wel vrij lastig schoon te maken, maar dit is zo bij elke sapcentrifuge.

Rechts de pureepers. Hierin maak je puree en vruchtenmoes met een super gladde structuur. Ook dit opzetstuk is wat lastiger om schoon te maken.

Onderstaand de opbergdoos waarin je alle kleine accessoires kunt opbergen. Een hele fijne box waarin alle onderdelen netjes hun eigen plekje hebben.

review magimix patissier 6

Wat vind ik van de Magimix Patissier?

Laat ik beginnen met het geluid. Het geluid van deze machine is echt ideaal. Je kan gewoon prima een gesprek voeren naast de mixer zonder je stem te moeten verheffen. Dat hoefde ik bij de vorige mixer niet te proberen. Het geluid is iets harder wanneer je de dop van de glazen deksel haalt, maar zelfs dan is het heel goed te doen.

De snelheid waarmee dit apparaat alles mengt is ook onvoorstelbaar. Een simpel deeg is in 1-2 minuten gewoon echt klaar. Toch vind ik het ergens ook wel een nadeel dat er maar één stand is. Er zijn wel eens recepten waarvoor je je beslag gewoon rustig wilt mengen of ingrediënten op een lage stand moet toevoegen, dat is geen optie voor de patissier. Ik gebruik daarom ook nog met enige regelmaat een handmixer. Ik gebruik hem wel minder dan voorheen.

Ik heb mij erover verbaast hoeveel dingen je kunt maken met de RVS kom en kneedhaak. Zoveel verschillende gerechten met dezelfde opzetstukken. Daar verbaas ik mij eerlijk gezegd nog steeds over, maar elk recept is tot nu toe goed gelukt. Ik heb er dus echt niets op aan te merken dat je voor cake en brood hetzelfde kneedmes gebruikt. Handig eigenlijk wel, je hoeft totaal niet na te denken wel opzetstuk je nu eigenlijk nodig hebt.

Afwassen vind ik wel een dingetje. Alle kommen zijn goed schoon te maken, maar er zijn echt veel kiertjes waar water in blijft hangen. In het handvat bij de kunststof en RVS kom, de onderkant van de RVS kom en de deksel van de RVS kom. Uit kiertjes blijft elke keer wel weer vocht komen. Ik zet die onderdelen meestal op hun zij zodat het vocht er uit kan lopen. Bij het afdrogen draai ik hem nog een paar keer rond om na te kijken of echt al het vocht er uit is. Verder zijn alle onderdelen (met uitzondering van de pureepers en sapcentrifuge) echt heel gemakkelijke schoon te maken, dat drogen vergt wat meer tijd.

Waar koop je het?

De Magimix Patissier is te koop bij de betere kookwinkels en in verschillende webshops. De prijs is misschien nog wel een klein obstakel. De Magimix Patissier kost namelijk -hou je vast- €799,- euro. Een behoorlijk bedrag dus. Maar als je hem eenmaal bij elkaar hebt gespaard is het zijn geld dubbel en dwars waard. Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn, zul je deze Patissier ook ontzettend vaak gebruiken. Niet alleen in de zoete keuken, maar ook voor zo’n beetje elke andere maaltijd.

Zou jij de aanschaf van de Magimix Patissier overwegen?

Dit product is opgestuurd door een merk of bedrijf, lees mijn disclaimer.

Vorige post

Volgende post

Hands off my chocolate cookie
Zelf aardbeienjam maken

Related Posts

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft
30 januari 2021
24

Vandaag...

Winactie kids bakpakket uitgelicht

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft
20 december 2020
5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te...

Kinderbakquiz uitgelicht

Doe mee aan de Kinderbakquiz!

door Laura's Bakery
30 september 2020
0

Afgelopen...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 36

  1. Sabine says:
    7 jaar geleden

    Klinkt als een geweeeeldig apparaat! Zeker wanneer je veel bakt lijkt het me een geweldige uitkomst. Ik zal het geld er zelf niet voor over hebben omdat ik daarvoor naar mijn idee toch te weinig bak en ik de paar minuutjes extra kneden nog wel kan overzien, maar voor jou lijkt het me een ideale aanwinst.

    Duidelijke review trouwens!

    Beantwoorden
  2. Jolanda Baltus says:
    7 jaar geleden

    Nee, heb voor een hele mooie prijs mijn eerste keukenmachine gekregen, een Kenwood Major Titanium en die bevalt me prima, inmiddels foodprocessor erbij kunnen aanschaffen. Ik ben tevreden 🙂 Maar mocht ik deze ergens kunnen winnen doe ik mee om hem aan een lief bakmaatje te geven 🙂

    Beantwoorden
  3. Marloes says:
    7 jaar geleden

    Wauw, wat een mooie machine! Maar die prijs… Nee, dan laat ik hem toch maar in de winkel staan. Wel een fijne review, ik weet nu precies wat hij kan, en dat is heel veel blijkbaar!

    Beantwoorden
  4. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Wat een handig ding! Jammer van de prijs, dat vind ik toch wat te duur.

    Beantwoorden
  5. Arja says:
    7 jaar geleden

    Laten we het zo zeggen: na deze review hoop ik hem ooit in mijn keuken te mogen ontvangen, de ruimte om alles op te bergen heb ik al 🙂

    Beantwoorden
  6. Mildred says:
    7 jaar geleden

    Wauw, mooie machine, maar net als de voorgaande reacties vind ik de prijs wel erg hoog, en aangezien er hier ook al een paar andere apparaten staan blijft deze de komende paar jaar wel gewoon in de winkel staan, en is ie misschien als ik hem ‘nodig’ heb ook wat prettiger geprijst 😉

    Beantwoorden
  7. KnutzEls says:
    7 jaar geleden

    Vroeger had ik een Braun keukenmachine, waarin ik heerlijk deeg kon maken. Met diverse hulpstukken erbij en dat moest wel allemaal opgeborgen worden. Toen hij na vele jaren (ik had hem 2e hands) kapot ging, kocht ik een Magimix. Zo te zien ongeveer hetzelfde apparaat dat jij nu hebt, met alleen een grote en kleine perspex deegkom, wel de zelfde messen en platen, klopper en als bonus een citruspers. De voorloper van deze, zeg maar.
    Mijn man zwoer bij de oude Braun, waarin hij krentenbrooddeeg maakte. De Magimix vindt hij maar niks. Zelf vind ik het apparaat prima om snel deeg te maken, maar vooral voor brooddeeg prefereer ik de handmethode. Met alle bloem op het aanrecht, een wel en dan kneden maar. Leuker dan de sportschool 😉
    Maar als je veel (professioneel) bakt, is zo’n machine natuurlijk heerlijk. Alleen de prijs is nogal flink gepeperd.

    Beantwoorden
  8. Marja says:
    7 jaar geleden

    Wat een prachtige machine! En een super review van jou. Ik heb 3 jaar terug de Kitchenaid© ( het zusje van Magimix ) gekocht voor €600,- en vorig jaar de ijsmaker er bij voor €100,-. De staande mixer is dat dan. Een appeltjesgroene met grote glazen kom. Dus ik denk niet dat mijn man staat te springen als ik nu de Magimix wil hebben. Het zou een uitkomst wezen, vooral voor het kneden en raspen en snijden omdat ik artrose in mijn handen heb. Maar ik ben verder erg tevreden over de Kitchenaid hoor! Ik moet ook eens leren dankbaar te zijn! Maar de Magimix is en blijft een supermachine, die toch stiekem op mijn verlanglijstje staat! Ik heb er een Kenwood foodprocessor bij gehad, maar wat een snertding is dat! Ik heb hem van ellende weggegeven. Ik ben nu echt in love van de Magimix na jouw super review. Ik zou zeggen….geniet er van Laura! Je hebt hem verdiend en hij staat er om vooral vaak en veelvuldig te gebruiken met heel veel plezier! Ik vind het leuk dat je zo enthousiast bent! Nog veel plezier. Liefs, Marja. 😉

    Beantwoorden
  9. Magda says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb pas je blog ontdekt omdat ik op zoek was naar iets over baking soda, waar jij zulke leuke weetjes over hebt geschreven. Nu lees ik je uitgebreide en eerlijke review over de magimix patissier. Wat een apparaat zeg, geweldig zoveel mogelijkheden in één.
    Maar ik zal hem voorlopig niet kopen, heel lang geleden, dat kan wel 30 jaar geleden zijn, heb ik een moulinex masterchef aangeschaft, met een mes, deeghaken, slagroomklopper, 3 rasp- en snijschijven, een spatel, en een blender die ik er bovenop kan zetten zonder de deegkom te verwijderen. Daarbij heb ik een kleine notenmolen gekocht die ik op de plaats van de blender kan zetten. Ideaal want ik woon in het land van de amandelen en ik maal supersnel mijn eigen amandelmeel, amandelspijs voor onderin de appeltaart. Ook kan ik met dit molentje kruiden fijnsnijden zoals peterselie. Fijn vind ik dat de snelheid helemaal te regelen valt en dat lijkt me een gemis in de patissier. Mocht mijn foodprocessor het begeven dan zal ik wel overwegen de magimix aan te schaffen omdat dit zo’n compleet apparaat is. Ik gebruik iedere dag mijn losse citruspers en de mogelijkheid voor sap maken en puree vind ik een groot pluspunt van de patissier.
    Veel plezier met je prachtige machine!
    Groetjes,
    Magda

    Beantwoorden
  10. Michelle says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een leuke review schrijf je zeg, ik heb je site vandaag ontdekt omdat mijn vorige recept appeltaart niet zo lekker was, en ik een nieuw recept zocht.
    Heerlijk!

    Wat betreft de machine, heel erg gaaf wat hij kan.. Ik heb zelf een bosch mum 5, hierbij heb je een basis aanschaf en kunt behoorlijk uitbreiden met accessoires zoals snij schijven, fruitpersen ed.
    Ook hier zit je dan wel ook op een wat hogere uitgave, maar in ieder geval geen 800 euro…

    Bedankt voor je inspirerende blog!
    Ik zal hier zeker nog wat uurtjes op vertoeven!

    Groetjes Michelle

    Beantwoorden
  11. Ans van der Loop says:
    6 jaar geleden

    Inmiddels ben ik een gelukkige bezitter van deze Patissier…. Welke volgorde van werken hou je aan bij een basisrecept cake, zo’n vanillecake als die op deze website staat? Doe je dan ook alle ingrediënten tegelijk in de RVS kom?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ook alles tegelijk inderdaad. Ik heb het wel eens stap voor stap geprobeerd, maar dan ben ik constant bezig om de bodem schoon te schrapen 😉 Dat heb je niet/nauwelijks als je alles in één keer doet.

      Beantwoorden
  12. Nicole says:
    6 jaar geleden

    Was gisteren nog opzoek naar een goede blender, maar na het lezen van deze blog wil ik echt geen blender meer ;). Ik wil de Megimix 5200 premium gaan bestellen. Recensies zijn echt geweldig.

    Beantwoorden
  13. Josine says:
    6 jaar geleden

    Leuk om je review te lezen.
    Zelf heb ik dit jaar de Magimix 4200 XL én de Kitchen aid gekocht. De Magimix gebruik ik voornamelijk voor het snijden en hakken en de kitchen aid voor het kneden en mixen. De Magimix springt er qua kracht en stabiliteit wel met kop en schouder boven uit! Kitchen Aid is ook wel prima, maar de veel lovende reacties kan ik toch wel wat onderuit halen..

    Tip om je sapcentrifuge schoon te maken: nr. 1 is toch wel om het direct na gebruik te doen. Afspoelen met warm water. Een nagelborsteltje helpt heel goed om te laatste vezels eruit te halen.

    Beantwoorden
  14. Maria says:
    5 jaar geleden

    Hi! Ik ben de gelukkige bezitster van een kitchenaid en een magimix 5200xl. Ik heb de eerste gekocht omdat ik echt geen goed cakebeslag uit de magimix kreeg. Met de kitchenaid is het beslag veel witter, luchtiger en bakt het veel mooier. De magimix is echt een supermachine, maar cakebeslag moet toch echt op een andere manier!

    Beantwoorden
  15. Esther says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik vraag me af of je met de magimix patissier ook een biscuitdeeg kan maken.
    Heb nu een kenwood keukenmachine staan maar ben er niet echt tevreden over. Nu lijkt me de magimix erg handig maar kan nergens vinden of je er een luchtig biscuitdeeg mee kan maken.
    Groetjes Esther

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd eigenlijk, maar op zich denk ik wel dat het moet lukken.

      Beantwoorden
  16. Inge says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik denk erover om ook een Magimix aan te schaffen maar ik twijfel tussen de Patissier en de 5200 XL. Ik zal hem vooral gebruiken om babyvoeding te maken en (biscuit)taarten te bakken. Wat zie jij als voordelen van de Patissier tov de 5200 XL? Welke zou jij aanraden?

    Groetjes Inge

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou even kijken of de 5200XL ook de mogelijkheid heeft om iets luchtig te kloppen qua opzetstuk. Ik ken de 5200XL niet in gebruik, dus durf niet te zeggen of dat beter is. Patissier is in ieder geval meer gericht op bakken.

      Beantwoorden
  17. Stephanie says:
    4 jaar geleden

    Beate Laura,

    Je schrijft in je recencie dat je het lastig vindt dat de Magimix maar 1 stand heeft en alleen maar heel snel kan menen, met name als je rustig wat ingredienten wilt doorroeren. Hier is de pulsefunctie voor bedoeld. Verder valt het mij op dat veel mensen de Magimix nogal duur vinden, maar je hebt 30 jaar!!! garantie op de machine. Mijn eerste machine, een 2000 uit 1981 staat nog steeds te full time te snorren in de keuken van mijn nichtje in haar jonge gezin. 36 jaar oud en geen flauwe koolstaafjes die de levensduur bepalen van het apparaat. De reden dat ik die mooie oude machine doorgaf is dat ik een grotere machine nodig had.

    Beantwoorden
  18. Anita says:
    3 jaar geleden

    Ik had nog een vraag, zit er ook een onderdeel op om van noten een pasta te maken?
    Want ik maak vaak taarten met een bodem of vulling van noten.
    Hoor het graag,

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt dat in principe gewoon in de ‘hakmolentjes’ maken.

      Beantwoorden
  19. Wiena says:
    3 jaar geleden

    Hallo,
    Ik heb al een poosje de magimix patissier. Had hem nog niet zoveel gebruikt voor kneden van deeg. Wat mij opvalt is dat het mes dat bij de rvskom hoort niet “vast” klikt. Hierdoor komt er deeg onder het mes waardoor het mes omhoog gaat en het deeg eronder komt. Had hem wat langer aan (hooguit paar minuten) omdat het deeg nog geen bol werd. Ondertussen zat het deeg al in de binnekant van het mes en zelfs op de machine en onder de kom. Het was niet een grote hoeveelheid. Deeg van 500 gram meel en 300 ml water. Ligt dit aan mij of heb jij deze ervaring ook al gehad?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb dit een keer gehad omdat ik eerst de ingrediënten in de kom deed en daarna pas het mes. Als je eerst het mes erin doet en dan de ingrediënten gebeurt dit niet (bij mij althans).

      Beantwoorden
  20. Anke says:
    3 jaar geleden

    O, schaam, schaam. Ik zeg Pauline, maar je bent natuurlijk Laura! Sorry!

    Beantwoorden
  21. susanne says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, nu mijn keukenmachine last heeft van plastic verval ben ik op zoek naar een nieuwe. Ik ben benieuwd of je de magimix patissier nog steeds gebruikt om te bakken of gebruik je alleen nog maar de kitchenaid?
    Ik zit in dubio of ik 2 apparaten wil aanschaffen of dat de patissier echt goed voldoet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Momenteel gebruik ik alleen maar de kitchenaid en ik heb er een kleine foodprocessor bij. Dat past het best bij mijn gebruik.

      Beantwoorden
      • Sigrid says:
        2 jaar geleden

        Hoi! Welke foodprocessor gebruik je? Ik ben op zoek naar één, maar er is zoveel keus!
        Ik hoor het graag! 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 jaar geleden

          Ik heb de KitchenAid foodprocessor met een inhoud van 1,7 liter. Topding overigens.

          Beantwoorden
      • Peter says:
        1 jaar geleden

        Huh, zoveel enthousiasme voor de patissier machine en dan gebruik je ‘m niet meer……
        Gaat beslag en deeg toch beter in een klassieke machine?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Dat ik enthousiast ben over het ene apparaat betekent niet dat ik mijn andere apparaten niet meer prettig vindt. Ik werk met deeg het allerliefst met mijn KitchenAid keukenrobot.

          Beantwoorden
          • Peter says:
            7 maanden geleden

            Ok. Dus voor deeg geen Magimix.

  22. Jose Boll says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik vraag mij af of de rvs-kom patissier ook past op de motorblok van de 5200xl. Want dan kan ik ook alleen nog zo’n rvs kom los aanschaffen. Ik heb de 5200xl premium.

    bvd
    Jose boll

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Hi Jose, hiervoor kun je het beste even een bericht aan de Magimix klantenservice sturen.

      Beantwoorden
  23. Sharon says:
    12 maanden geleden

    Ik heb de maggimix 5200 xl
    En ben er super blij mee.
    Deze had ik aangeschaft in aanbieding bij Sligro.
    Ik werkte er mee op mijn oude werk. En bij mijn huidige baan heb ik er ook een aan mogen schaffen.
    Ik verbaas mezelf elke keer weer hoe snel alles gaat. Terwijl anders veel meer tijd kwijt bent aan voorbereiden.
    Topper dus. De patissier is een droom een om aan te schaffen. Misschien ooit…
    Maar voor nu alles met 5200 XL zowel zoet al hartig.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Fijn dat je er blij mee bent!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Zelf aardbeienjam maken

Zelf aardbeienjam maken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan