Lemon meringue pie

Gepost: 17 mei 2014 Laatst bewerkt: 6 februari 2023
165

lemon meringue pie 1a

Ik vind lemon meringue pie echt heel erg lekker. Maar ik moet ook bekennen dat ik er nog nooit zelf zo’n citroen schuimtaart had gemaakt. Schandalig eigenlijk en dus besloot ik daar verandering in te brengen. Resultaat van dit bakavontuur is een heerlijk fris-zure taart. Alhoewel de bodem en de topping van schuim zoet zijn, is de vulling van lemon curd lekker fris en een beetje zuur. Deze combinatie van smaken is echt heerlijk! Als je een hapje neemt proef je eerst het zoete van de bodem en de topping maar de nasmaak is heerlijk fris door de vulling. Perfecte taart voor een zomerse dag. En voor elke andere dag eigenlijk ook wel ;).

lemon meringue pie 2a

lemon meringue pie 3a

lemon meringue pie 4a

Recept afdrukken

4.91 van 10 stemmen

Lemon meringue pie

Een lekkere fris-zure taart deze lemon meringue pie. Het recept staat hier online met handige bakinstructies. Perfect voor zomerse dagen.
Porties: 36 cm langwerpige vorm

Ingrediënten

Bodem

  • 225 gram bloem
  • 160 gram ongezouten roomboter
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • half losgeklopt ei
  • snuf zout

Vulling en topping

Instructies

  • Maak de lemon curd van te voren. Dit kun je prima al enkele dagen eerder maken.
  • Voor de bodem voeg je alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten met een mixer of met de hand tot een bal deeg. Laat het deeg minimaal een half uur rusten voordat je verder gaat.
  • Vet de vorm in en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit tot een lap en bekleed de vorm. Vind je dat lastig? Verkruimel en verdeel dan de stukjes deeg in de vorm en druk deze met je vingers aan.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg een vel bakpapier in de vorm waar je de bakbonen op legt. Geen bakbonen in de buurt? Je kunt ook rijst gebruiken als blindbakvulling.
  • Bak de koekbodem op 180 °C (boven- en onderwarmte). Eerst 20 minuten met blindbakvulling, dan nog 10 minuten zonder deze vulling. Laat de bodem goed afkoelen.
  • Terwijl de bodem staat af te koelen kun je het Italiaanse schuim vast maken.
  • Zodra de koekbodem is afgekoeld verdeel je lemon curd over de bodem. Gebruik zoveel lemon curd als je zelf wilt. Overgebleven lemon curd is heerlijk bij desserts of op een cracker.
  • Dan is het tijd voor het schuim. Dit kun je er natuurlijk gewoon op scheppen en uitsmeren, maar ik vond het leuk om het mooi op te spuiten. Ik gebruikte spuitmondje 6B van Wilton. Je kunt ook spuitmondje 1M gebruiken voor mooie rozetten. Doe wat jij leuk en mooi vindt!
  • Om de bovenkant die mooie goudbruine details te geven gebruik je een gasbrandertje. Je kunt hem ook een paar minuutjes onder de grill zetten, hou de taart dan wel goed in de gaten.
Tips

Dit recept is voldoende voor een springvorm van 24 centimeter, maar je kunt hem ook maken in een langwerpige vorm zoals je op de foto ziet. Gebruik bakbonen om de bodem blind te bakken. Om het schuim een knapperig en goudbruin laagje te geven gebruik je een gasbrandertje.
Bewaren

Eenmaal aangesneden kun je de lemon meringue taart 3-4 dagen in de koelkast bewaren (goed afgesloten). Ikzelf breng zet de taart het liefst zo laat mogelijk in elkaar zodat de koelkast geen effect kan hebben op de meringue en je zeker weet dat de bodem niet slof wordt.

Hier lees je meer over het bewaren van gedecoreerde taarten.

lemon meringue pie 5a

Yum, echt een succesrecept deze taart!

Heb jij al eens een lemon meringue pie gemaakt?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

191 reacties

  1. Albertien schreef:

    Hoelang moet deze taart in de oven, nadat schuim erop is gespoten? Hoeveel graden??
    Staat niet bij recept.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Albertien,
      Ik heb het bericht bijgewerkt. Je gebruikt een gasbrandertje voor de goudbruine details.
      Liefs, Laura

  2. MySimplySpecial schreef:

    Dat ziet er geweldig uit!

  3. Albertien schreef:

    Aha bedankt Laura. Tja ik heb nog nooit Italiaans schu gemaakt, vandaar mijn (domme) vraag. Hihi

  4. Michelle schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Deze staat al lange tijd op mijn to-do list en met deze uitleg ga ik het snel eens proberen!

  5. petra schreef:

    tis al een plaatje om te zien zeg, knuf peet

  6. Yvette schreef:

    Mijn deeg krijg ik amper tot een bal omdat het zo erg kruimelt.. Hoe komt dit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je misschien te veel bloem gebruikt of te weinig vocht? Je kunt een klein beetje extra ei toevoegen om het deeg soepeler te maken.

  7. Kayleigh schreef:

    Het ziet er overheerlijk uit 🙂

  8. Het ziet er lekker uit! Ik ga het zeker eens proberen!

  9. Anja schreef:

    Bij de eerst volgende gelegenheid zal ik deze taart eens gaan maken. Lijkt me heerlijk!!! Maar even een heel andere vraag, ik ben al een tijd op zoek naar de vorm die je hier hebt gebruikt. langwerpig. Ik kan deze nergens kopen, alleen een vierkante (ook mooi, maar een langwerpige vind ik nog mooier hihi) Weet jij waar ik die kan vinden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze vorm heb ik bij Dille en Kamille gekocht!

    2. Dorien schreef:

      Blokker heeft hem ook, van Rudolph. Ik heb de mijne van Albert Heijn.
      Groetjes Dorien

  10. Esther schreef:

    Vandaag deze heerlijke frisse lemon-meringue-pie gemaakt.
    Een aanrader super lekkere frisse taart!
    Ik had nog nooit Italiaanse meringue gemaakt maar dankzij jou goede uitleg is het super lekker geworden!

    1. Laura's Bakery schreef:

      wat leuk dat je hem hebt gemaakt! Valt reuze mee hè dat Italiaanse schuim?!

  11. HEEEEEERLIJK DIT!
    Ik hoop dat we binnenkort met de familie een keer een zoete middag organiseren zodat ik deze kan maken!

  12. Margriet schreef:

    Ik heb een paar jaar geleden eens zo’n taart gemaakt maar dan met limoen ipv citroen (ook heel fris en lekker). Maar was er toen niet helemaal tevreden over, de meringue was lang niet zo hoog als ik had gewild en de bodem had wel wat langer gebakken kunnen worden. Maar met jouw recept durf ik een nieuwe poging te doen! Ik laat je weten of het is geslaagd!

  13. Marjolein Goetgeluk schreef:

    Heb gisteren deze taart voor het eerst gemaakt en geproefd. Geeft echt een smaakkick dat zoete met dat zure van de lemoncurd! Ga ik zeker nog eens maken. Bedankt voor het delen en voor de goede uitleg! Hij ws super goed gelukt!

  14. Sharona schreef:

    Hoe lang blijft de taart ongeveer lekker? Ik wil hem maken voor de winkel waar ik werk maar zou graag willen weten hoe lang hij ongeveer houdbaar is in de koeling.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hij blijft wel even goed hoor, hij was hier in 2-3 dagen op en smaakte nog prima!

      1. Maartje schreef:

        Zakt de merengue dan niet in in de koelkast?

        1. Laura Kieft schreef:

          Uiteindelijk wel wat ja, daarom kun je de meringue het best zo kort mogelijk van tevoren aanbrengen.

          1. Maartje schreef:

            Dank je wel dan weet ik wat ik moet doen

  15. Petra schreef:

    Hoi Laura,

    Dankjewel voor dit recept. Ik had alleen een vraagje…… Na het blind bakken bleek de bodem erg nat te zijn van boter. Raad je aan de volgende keer minder boter te gebruiken? Of hoort dit?

    Na het ‘gewoon’ bakken was de bodem nog erg zacht. Ik heb het nu nog maar even in de nog warme oven staan, ook al staat hij wel uit.

    Ik wacht het even af….

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat gek, de bodem hoort niet zacht te zijn. Na het blind bakken al niet meer. Niet per ongeluk teveel boter toegevoegd?

      1. Petra schreef:

        nee, weet nog heel goed dat ik het goed heb afgewogen, uiteindelijk was de bodem ook wel goed geworden hoor, wellicht gaat het volgende keer beter.

        Ik had de lemon curd er ook al te vroeg op gedaan, ik zie dat het restje in de koelkast nog dikker is geworden, maar ik wilde gewoon snel mijn kitchenaid uitproberen 😉

        Op naar de volgende keer!

  16. HanXiang schreef:

    Moet je de taart nadat je de meringue erop hebt gedaan, ook nog in de oven zetten, zodat het ‘hard’ wordt? En daarna de brander voor de bruine details.
    Of zorgt de brander er ook voor dat de binnenkant van het schuin ‘hard’ wordt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De ‘binnenkant’ van dit schuim blijft op taarten juist zacht. Met het brandertje geef je het een knapperig laagje en wat kleur, maar die laag wordt ook niet echt keihard hoor. De taart hoeft in ieder geval niet meer in de oven! 🙂

  17. Marieke schreef:

    Neem aan dat je bedoelt: eerst 20 minuten zonder vulling en daarna nog 10 minuten met vulling bakken? 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik bedoel wel echt met vulling en daarna zonder, maar ik heb het dan wel over de blindbak vulling en niet over de Lemon curd 😉

      1. Marieke schreef:

        Tuurlijk! Kwartje viel wat laat! 😉

      2. ida schreef:

        misschien dit in het recept aanpassen….ik snapte er niets van en ging dus eerst 20 minuten met bakbonen bakken en daarna met curdvulling omdat ik niet begreep wat er bedoeld werd. Moest eerst door de reviews om dat te snappen. Het zou handiger zijn wanneer in het recept staat dat je eerst 20 minuten bakt met bakbonen, deze er uit haalt en daarna nog 10 minuten de bodem doorbakt en dat je niet met curdvulling bakt…is maar een tip. Had mij een extra bakpoging gescheeld.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Er staat duidelijk in het recept dat je het eerst met vulling en daarna zonder vulling bakt. De lemon curd voeg je pas toe nadat de bodem is afgekoeld. Belangrijk is om recepten goed en in het geheel te lezen voordat je begint met bakken. Dan kan er eigenlijk niets mis gaan 🙂

          1. Dutchfoodista schreef:

            Lekker taartje goed recept! Kindkandewasdoen

  18. Nena schreef:

    Zou je deze taart ook met een gewone ronde taartvorm kunnen maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      ja hoor, deze taart kan je in allerlei soorten vormen maken 🙂

  19. Henk schreef:

    Net de Lemmon meringue pie gemaakt,en hij is super lekker geworden,bedankt voor het recept.

  20. Roos schreef:

    Ik heb ook deze uitgeprobeerd! Hij is goed gelukt en erg lekker! Het zuur en zoet zijn mooie tegenhangers. Het schuim is ook heerlijk, moeilijk om vanaf te blijven! Gelukkig had ik nog wat over en staan er nu wat lekkere schuimpjes in de oven 😀

  21. Ageeht schreef:

    Kun je deze taart ook invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je hem invriest zou ik dat zonder de meringue doen.

  22. Ageeth schreef:

    Hallo Laura,
    Nog even een vraagje m.b.t de lemon curd: bedoel je met 1,5 recept anderhalf recept of een half recept?

  23. Kim schreef:

    Hoi! Heerlijke taart lijkt me dit die ik donderdag voor mijn moeders verjaardag wil maken. Nu alleen mijn vragen:
    Moet de bodem perse blind gebakken worden, zo ja kan dit ook met rijst erin?
    En de suikersiroop, heb je daar perse een thermometer voor nodig of kan je het wel ongeveer zelf zien? Anders moet ik even een thermometer kopen..

    1. Kim schreef:

      En kan de taart in een vlaaivorm?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ja hoor, ook dat kan 🙂

    2. Laura's Bakery schreef:

      De bodem moet inderdaad blind gebakken worden, hij mag namelijk niet (te veel) rijzen. Dit kan eventueel ook met rijst. Voor de meringue vind ik het zelf het prettigst om met en thermometer te werken omdat dit behoorlijk nauw luistert.

  24. Alicia schreef:

    hallo
    ik heb twee vraagjes
    1. is lemon curd lekker
    2. hoe vindt jij de taart

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vind het heerlijk en daarmee deze taart dus ook 😉

  25. Petra schreef:

    Hoi Laura!

    Dank voor je recept! Ik ga hem vandaag maken. Tot nu toe bakte ik de bodem nooit blind, maar denk dat dat wel beter is! En tot nu maakte ik altijd ‘gewone’ Franse meringue, maar ik vind het toch fijner om die Italiaanse variant te maken, zodat je ook geen rauw eiwit meer hebt. Nu wil ik een digitale suikerthermometer, net zo 1 als jij hebt. Waar heb jij hem vandaan? Ben net in 2kookwinkels geweest, maar helaas, niet gevonden.

    Groet Petra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Mijn suikerthermometer heb ik gekocht bij kookwinkel De Huismuis (in Haarlem)

  26. Sinajda schreef:

    Afgelopen zondag deze taart gemaakt en heel goed gelukt!!!
    En lekker dat íe was. Vooral de Italiaanse meringue, heerlijk.
    Dankjewel voor dit recept Laura en de goede uitleg 🙂

    Groetjes Sinajda

    Ik ben best trots dus hierbij een fotootje.
    http://screencast.com/t/sqSBRKCDgD

    1. Laura's Bakery schreef:

      ziet er prachtig en heerlijk uit!

  27. lot schreef:

    wat kan ik doen als ik geen gasbrander heb

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt hem ook even onder de grill zetten

  28. dymphe schreef:

    Ziet er lekker uit! Ga het morgen uitproberen. Ik heb alleen een vorm van 28cm. Zou ik dan meer deeg moeten maken, of red ik het ook met deze hoeveelheden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je redt het hier ook mee, maar je krijgt een dunnere bodem. Als je liever een wat dikkere bodem hebt zou ik iets extra maken.

  29. anne schreef:

    Kan ik toekomen met iets minder dan 1 recept schuim? Hier zijn namelijk veel eieren voor nodig (ik schat 8?). Of misschien een idee wat ik met al dat eigeel zou kunnen doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou ook iets minder schuim kunnen maken als je minder eieren wilt gebruiken. Met overgebleven eidooiers kun je wel hele lekkere banketbakkersroom maken: http://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/

      1. Anne schreef:

        Heerlijk recept, dit is een blijver! Lekkere schuimpjes en de banketbakkersroom gemaakt met wat overbleef. De taart was in een wip op!

  30. annuschka schreef:

    hoi ik heb geen gasbrabdertje kan je hem ook ff onder de gril zetten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      ja hoor, dat is een prima alternatief!

  31. Janneke schreef:

    Jammer genoeg is mijn pie helemaal mislukt 🙁
    Aller eerst het deeg, ik haalde de taart uit de oven na 20, 10 minuten. Het leek eigenlijk wel op een zandkoekjestaart hihi. Zou dit kunnen komen doordat ik kristalsuiker heb gebruikt in plaats van witte basterdsuiker? Ik ben bang van wel…
    De Lemon curd ging in eerste instantie prima, maar het wilde maar niet dikker worden. Het was meer een soort dunne saus. (Verder wel lekker natuurlijk ^^)
    En dan de meringue. Ik heb de eiwit en poedersuiker goed luchtig geklopt, maar toen moest de suikersiroop erbij, en dat ging geloof ik niet zo best want het is nu oranje! Het wilde eerst ook niet stijf worden, maar na een nachtje in de koelkast was het wel steviger.
    Maarja, toen moest het allemaal bij elkaar! En een lekker begin: Mijn taart brak in 2en. :c En aangezien die lemon curd heel dun was liep dat er zo af…

    Nou ja, het is dus helemaal verkeerd gegaan. Ik hoop dat het de volgende keer beter gaat! Ben dan ook een beginnende bakker (15) maar ik vind je recepten echt he-le-maal geweldig! Liefs,, ♥

    1. Laura's Bakery schreef:

      oh jee, dat klinkt niet goed.
      De bodem ligt waarschijnlijk aan het gebruik van kristalsuiker, maar op zich is het sowieso wel een vrij knapperige/brosse bodem hoor. Waardoor jouw lemon curd dun bleef is lastig te zeggen, na afkoelen moet het goed indikken. Misschien iets langer laten doorkoken de volgende keer? Heb je de suiker misschien te lang laten doorkoken voor het schuim? De suikersiroop mag niet al bruin gekleurd zijn, dan blijft je schuim inderdaad niet wit.
      Heel veel succes (en plezier!) als je hem nog eens gaat maken. Dat gaat je zeker lukken 🙂

  32. Patricia schreef:

    Ik zit al een geruime tijd op jouw site te genieten van al het lekkers wat er voorbij komt! Zo heb ik al heel wat pakjes en zakjes vervangen door jouw heerlijke verse recepten (bbr, botercrème en cupcakes nooit meer uit een pakje!) Dit weekend ga ik me wagen aan de lemon merengue pie, ook maak ik een Dudok appeltaart (recept andere site) en ga ik nog even verder struinen naar een 3de recept erbij… Dank je wel voor al je inspiratie! Groetjes Patricia

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! Veel bakplezier dit weekend! 🙂

  33. Alie schreef:

    Hoi Laura,

    Zou je voor dit recept ook een ander recept voor schuim kunnen gebruiken want ik heb geen suikerthermometer. Ook wil ik het graag op basis van eiwitpoeder maken, wat zou jouw advies zijn?

    Groetjes Alie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je het op basis van eiwitpoeder wilt maken zou ik gewoon het advies van de verpakking aanhouden. Omdat je eiwitpoeder gebruikt kun je die zeker gebruiken bij deze taart.

  34. Ellen schreef:

    Dag Laura,

    Zaterdag wil ik graag deze taart presenteren aan mijn gasten. Ze ziet er heerlijk uit.
    Kan ik al enkele dingen op voorhand doen (zoals lemoncurd)
    Maar kan ik ook al de taartbodem op voorhand bakken? En houden tot zaterdag?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt de taartbodem zeker al van te voren bakken, de lemon curd kun je ook al eerder maken. De meringue zou ik op de dag zelf maken. En de taart ook vullen op de dag zelf.

  35. Judy schreef:

    Hey, kan je inplaats van een gasbrander ook de taart even in de oven zetten voor een mooie kleur ? Of word de bodem dan zacht doordat de lemon curd warm wordt ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Onder de grill zou kunnen, gewoon in de oven duurt te lang waardoor de hele laag meringue gaat drogen.

  36. Lisette schreef:

    Hoi Laura,
    Super leuke blog.
    Wel een vraagje, ik heb gelezen dat je dit schuim ook als vulling voor een met fondant beklede taarten kunt gebruiken. Kan dat ook een dag van te voren? En zo ja, hoe kan ik hem dan het beste bewaren?
    Alvast bedankt, fijn weekend
    Groetjes Lisette

    1. Laura's Bakery schreef:

      Volgens mij maak je dan met dit schuim een meringue botercrème, ik heb nog niet eerder gehoord dat alleen de meringue als vulling werd gebruikt. Hier lees je meer over het bewaren van gedecoreerde taarten: http://www.handigebaktips.nl/gedecoreerde-taarten-bewaren/

  37. gerda schreef:

    Hallo Laura,
    Ik woon in Duitsland en hier zijn ze gek op gebak! Hier ben ik dan ook veel meer gaan bakken als vroeger en mijn gebak valt altijd heel erg in de smaak. Is heel anders dan hier, eigelijk verfijder. Deze week had ik voor een club vrouwen een high tea gemaakt met de nodige recepten van jouw blog en dus ook deze lemon merinque met italiaans schuim en zelgemaakte lemon curd. Alles was gelukkig heel goed gelukt(had wel een paar dingen geoefend) en iedereen was laaiend enthousiast. Deze lemon merinque pie was snel op en ze zaten allemaal met gesloten ogen te genieten, ééntje zei zelfs :hier wil ik voor sterven:-):-):-)) Groot succes dus, bedankt voor je heerlijke recepten, geniet er echt van en deel lekker uit, anders groei ik dicht.
    Groetjes Gerda.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Gerda,
      Wat ontzettend leuk om te horen dat de taart zo in de smaak viel!

  38. dianne schreef:

    Hoi,

    Die ziet er lekker uit!! Als ik deze nu wil maken in een springvorm van 18 cm, hoeveel heb ik dan ongeveer nodig? Hoe kan ik dat berekenen?

    Groeten Dianne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hier kun je lezen hoe je een recept kunt omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  39. Jenny schreef:

    Hoi Laura,

    De lemoncurd is heerlijk. Heb alleen een probleem met de bodem, die brak in 2en.
    Vind ook de bodem wat hard, alles netjes afgewogen.
    Weet jij hiervoor een oplossing?

    Groetjes Jenny

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien volgende keer minder lang bakken? Hij hoort lekker bros te zijn, zeker niet hard.

  40. Maxime schreef:

    Is het het beste om de taart buiten de koelkast te bewaren of juist in de koelkast?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze kun je gewoon buiten de koelkast op een koele plek bewaren, in de zomer wellicht beter in de koelkast (maar dan wel heel goed luchtdicht afgesloten).

  41. Vi schreef:

    Hoi Laura,

    Bedankt voor het delen van het recept!
    Ik ga het zeker uitproberen.
    Een vraagje: kan je kristalsuiker ook vervangen door basterdsuiker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan wel hoor, alleen zal de bodem dan iets minder knapperig/bros worden.

  42. Eva schreef:

    Gisteren dit recept geprobeerd, alles was goed te doen en niet moeilijk. Lemon curd is erg lekker niet te zuur. Alleen is mijn zanddeeg echt mega droog uit de oven gekomen. Volgende keer zal ik de bodem dus minder lang in de oven doen, op het moment dat deze namelijk zonder vulling nog in de oven moest was hij al aardig goudbruin. Waarschijnlijk was deze toen al goed.
    Nu een nachtje in de koelkast gehad en ik hoop dat de lemoncurd eventueel er een beetje in is getrokken zodat hij wat zachter is geworden.
    Bedankt voor je recepten!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dat zou verklaren waarom het zo snel ging bij je. En anders de volgende keer gewoon iets korter, hopelijk is hij wel lekker! 🙂

      1. Eva schreef:

        Inderdaad een hete lucht oven, had hem expres al iets lager gezet de temp.
        Weer een weetje voor volgende keer ☺️ Dankje

  43. Choco schreef:

    Hey Laura het ziet er super uit !
    Ik wil dit graag van de week maken maar had een klein vraagje. Ik wilde het in kleine vormpjes gaan maken, maar weet dan niet hoelang ze in de oven moeten ?

    Groetjes !

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hangt helemaal van de grootte af. Probeer de baktijd maar eens te halveren en dan even controleren. je kunt ze altijd nog wat langer laten staan als ze niet goed zijn.

  44. Marjolein schreef:

    Je taart ziet er geweldig uit en ik wil hem dolgraag een keer maken, maar ik heb geen suikerthermometer. Is dat op de een of andere manier op te lossen?

    Groetjes!

  45. Emma schreef:

    Superleuk idee! Maar voor hoeveel personen is dit recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik haalde er 10-12 stukjes uit.

  46. Evelien schreef:

    Hoi Laura,
    Hier een vraag: ik lees dat je de bodem eerst moet bakken met vulling en daarna zonder. Dit bedoel je andersom neem ik aan?!
    Lijkt mij super lekker, hij is bijna klaar 🙂

    Groetjes Evelien

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik bedoel hier met vulling de blindbakvulling, de keramische knikkers die ik gebruikte.

  47. Nancy schreef:

    Ik heb hem vandaag gemaakt en in het zonnetje in de tuin gegeten. Heerlijk !!!

  48. michelle schreef:

    Hoi Laura,

    Van welk merk ik jou suikerthermometer? (En waar heb je deze gekocht).
    Klinkt super handig met een seintje dat hij geeft op 121 graden.
    Omdat mijn thermometer niet heel precies is, gaat het nu vaak mis bij mij.

    Ik hoor het van je! Groetjes Michelle

    1. Laura schreef:

      Hij is van het merk CDN, ik heb hem bij een kookwinkel gekocht.

  49. Patricia schreef:

    Hoi Laura,
    Verleden weekend deze taart gemaakt. Ik kreeg alleen het deeg niet goed uitgerold, bleef plakken aan mijn roller. Heb t met mijn handen gedaan, maar was wel een dikke bodem nu. Niet dat die niet lekker was hoor, maar had liever een iets dunnere bodem gehad. Heb wel gemerkt dat de taart met de dag steeds lekker werd! Volgende keer maak ik t een keer met sinaasappels, kan ik dan gewoon t recept van Lemon curd aanhouden? Maar ipv citroenen gebruik ik sinaasappels.
    Deze taart is echt een blijvertje hier! ?
    Dank je wel voor je recept!

    1. Laura schreef:

      Als het deeg heel plakkerig is, zou je nog wat bloem kunnen toevoegen. Met sinaasappels heb ik nog niet eerder curd gemaakt, maar ik zou gewoon de hoeveelheden van de lemon curd aanhouden. Moet goed gaan 😉

      1. Patricia schreef:

        Dank je, ik ga het eens een keer proberen en laat je weten of het gelukt is.

  50. Majlen schreef:

    Echt een super lekker recept! Ik zou het graag voor kerst nog een keer willen maken in kleine 10 cm spingrvormpjes. Ik weet alleen niet hoeveel ik ongeveer nodig zou hebben voor 10 van die kleine taartjes.

    1. Laura schreef:

      Met dit artikel kun je eenvoudig recepten omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      1. Majlen schreef:

        Dankjewel!

  51. Vosje schreef:

    Hi Laura,
    Dankje voor dit erg lekkere en erg mooie recept. Heb de taartbodem en curd gisteren gemaakt. Voorheen kocht ik de “potjescurd” maar ben nu helemaal om. Ik heb m gemaakt met 1 Bergamot citroen en 1 gewone citroen. Echt HEERLIJK (heb bijna de helft al weggesnoept :-)). Ik heb wel wat problemen gehad met het schuim. Nu denk ik dat dit ligt aan het niet stijf genoeg kloppen vóórdat ik de poedersuiker erbij deed. Het is nu eerder een soort marshmallow geworden. Maar ik ga nog verder oefenen…
    Nogmaals dank!

    1. Laura schreef:

      Dat klinkt inderdaad alsof de eiwitten en suiker nog niet stijf genoeg waren. Fijn dat je de curd al zo lekker vindt! 😀

  52. Elise schreef:

    Is het ook mogelijk/lekker om een vlaai te maken met als vulling alleen de lemon curd? En misschien dan wat slagroom toefjes op de bovenkant..
    Het ziet er wel super lekker uit!

    1. Laura schreef:

      Kun je zeker proberen, ik zou er voor de smaak dan denk ik wel iets extra’s bij doen, anders heb je voornamelijk een hap lemon curd 😉

  53. Daphne schreef:

    Heb deze vandaag voor de eerste keer gemaakt, was bang dat het never nooit zou lukken.

    Heb alleen maar lovende reacties gehad!!! 🙂 was iets te ongeduldig met het laten opstijven van de curd (mag dat ook in de koelkast??) maar smaken waren geweldig !!

    Kom maar op met de verjaardagen ?

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen! Zou de curd niet gelijk in de koelkast zetten, maar als het al wat meer afgekoeld is kan dat wel.

  54. Karina schreef:

    Hoi Laura,

    Bedankt voor het recept! Ik heb de pie nu twee keer gemaakt en het is echt superlekker! Ik heb alleen één probleempje: we eten de pie niet in een keer op, dus hij gaat terug in de koelkast. Als ik het een tijdje later uit de koelkast haal, is de schuim uitgelopen en glijdt van de lemon Curs af. Enig idee wat ik hier aan kan doen (behalve in één keer opeten ?)?

    Groeten,

    Karina

    1. Laura schreef:

      Ik bewaar hem zelf niet in de koelkast, maar dek hem af met folie en laat hem buiten de koelkast.

      1. Karina schreef:

        Dank je, dan ga ik dat proberen.

  55. Carolien schreef:

    Kan ik ipv roomboter ook plantaardige boter gebruiken? Zit op een zuivelvrij dieet ivm allergie.

    1. Laura schreef:

      Dat kan prima.

  56. Mildred schreef:

    Hoi Laura, ik wil dit recept maken als toetje voor de kerst, maar dan opgebouwd in kleine potjes…zou ik de bodem ook als een soort crumble kunnen bakken, of is dit recept daar niet geschikt voor en kan ik hem beter gewoon bakken en daarna verkruimelen?
    Ik ben benieuwd wat jouw idee is…
    groetjes

    1. Laura schreef:

      Leuk idee! Ik zou dan gewoon koekjes nemen en die verkruimelen voor de bodem 🙂

  57. Puck Christine schreef:

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ga dit met kerst maken. Ik heb wel een vraagje. Ik wil de taart iets minder zoet maken omdat een aantal familieleden die komen daar niet zo van houden niet zo van zoetige dingen. Kan ik in de curd minder suiker gebruiken of mislukt hij dan? En in de bodem? Ik durf het niet zo goed aan met het Italiaans schuim omdat ik weet dat schuim dan vrij snel kan mislukken

    1. Laura schreef:

      Je kunt experimenteren met de hoeveelheid suiker, maar ik kan je niet garanderen of het dan ook lukt.

  58. Maud schreef:

    Jaaa, gek op deze taart!! Alleen.. Ik maak ‘m meestal in een ronde vorm met een losse bodem. De zijkanten zakken dan meestal naar beneden dus dan heb ik een hele lage zijkant. Enig idee hoe dit kan komen?

    1. Laura schreef:

      Het is normaal dat de rand iets inzakt, ik zou hem dan gewoon iets hoger maken dan je hem uiteindelijk wilt hebben.

    2. Gita schreef:

      Hoi Maud,
      Wat je eens kan proberen (maar wellicht ben je daar zelf ook al achtergekomen) is om het deeg in de vorm te doen en dan in te vriezen. Het deeg dan meteen vanuit de vriezer in de voorverwarmde oven te ztten. Dan zouden de randen niet mogen inzakken. Of je gaat hem eerst blind bakken.

      Groetjes, Gita

  59. Gerda schreef:

    Hoi hoi..

    Wat een heerlijke taart en zo simpel eigenlijk met je beschrijving.
    Groot succes hier…
    De lemon curd ga ik ook gebruiken in een soort tirasimu…
    Thanks…

  60. Margot schreef:

    Was op zoek naar een lemon curd taart, en kwam dit heerlijke recept tegen.
    Ik was verkocht. Ik heb alleen niet de lemon curd zelf gemaakt, want voor mijn mans verjaardag heb ik ook oma’s appeltaart, de stroopwafelcake en de havermoutkersenrepen gemaakt. En ik moet zeggen, alle baksels werden zeer gewaardeerd door de gasten. Laura, hartelijk dank voor de heerlijke recepten!
    Je hebt er een volger bij!

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen!

  61. Lieke schreef:

    Heb geen bakbonen oid in huis?? Andere tips en kan het ook zonder??

  62. Yvette schreef:

    Hoi Laura!

    Ik wil deze taart maken als één van mijn bruidstaarten (ik maak er 6) maar maak me zorgen of de meringue niet van de taart af loopt als deze 3 kwartier in de auto wordt vervoert en daarna pas weer de koelkast in kan. Hoe houd ik mijn meringue goed?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik bewaar hem zelf niet in de koelkast, daar kan de meringue namelijk niet tegen. Beste is om hem zo kort mogelijk voor serveren in elkaar te zetten.

  63. Eva schreef:

    Ik kijk er al een half jaar na uit om deze taart voor de verjaardag van mijn man te maken. Volgende week is het zover.
    Ik zelf ben 4 maanden zwanger, is het echt veilig om deze taart met schuim te eten voor mij?
    Dankjewel!

    1. Laura Kieft schreef:

      Zeker, je verhit de eiwitten namelijk. Je zou eventueel ook gepasteuriseerde eiwitten kunnen gebruiken, dan ben je al helemaal zeker 🙂 (die koop je tegenwoordig gewoon in een fles in de supermarkt)

  64. Niki schreef:

    Hoi,

    Ik heb deze taart al vaak gemaakt en kreeg geweldige reacties. Dankjewel!

    Ik heb een vraag, ik wil m nu maken voor een groot feest zaterdag maar natuurlijk wil ik zo veel mogelijk voorbereiden zodat ik me zaterdag tot de gasten komen alleen druk moet maken om t hoogst noodzakelijke. Het deeg en de curd liggen al klaar, ik wilde vanavond vast het deeg bakken.

    Denk je dat ik de curd vast in de afgekoelde deegbodem kan doen? Dan voeg ik het schuim zaterdag pas toe. Ik vrees dat t deeg zompig wordt maar misschien valt dat mee? Zo ja, bewaar ik het dan in de koel/vrieskast of daarbuiten?

    Alvast bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou gewoon alles op het laatst doen, bewaart makkelijker en de lemon curd over de bodem verdelen is het werk nu ook weer niet 😉

  65. St schreef:

    Ik neem aan dat je dit andersom bedoelt? “Eerst 20 minuten met vulling, dan nog 10 minuten zonder vulling. Laat de bodem goed afkoelen.”
    Anders moet de vulling er in en er uit gehaald worden 🙂

    1. Marja schreef:

      Met de vulling bedoelt ze de blindbak vulling (bakbonen). Niet de lemoncurd, die bak je niet mee.

    2. Laura Kieft schreef:

      Het staat juist in het recept, met die vulling gaat het namelijk over de bakbonen (blindbakvulling), heb het in het recept even erbij gezet.

    3. Petra schreef:

      Ik wil deze lemon meringue pie zaterdag maken, Ik heb alleen geen rechthoekige vorm, maar een grote ronde. Kan ik den dezelfde hoeveelheid deeg gebruiken?

      1. Lian van Rens schreef:

        Hier lees je er meer over: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ in de reacties de tip als je van vierkant/rechthoek naar rond wilt.

  66. Monica schreef:

    Even een vraag hoeveel lemon curd kan je maken met die INGREDIËNTEN die er staan?? En hoe en wat bedoel je met 1,5 recept lemon curd??

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat je 1,5 keer het recept voor lemon curd nodig hebt om deze taart te kunnen vullen.

  67. Gisèle schreef:

    Bodem staat af te koelen, schuim is klaar. Maar waar is nu de lemon curd die ik een paar dagen geleden al had gemaakt? ?

    Navraag bij gezin geeft antwoord: op! ?? Was erg lekker in de yoghurt schat! En ook tussen die Maria biscuitjes mam! ???

    Haha, er is nog een klein potje dat ik aan m’n moeder wilde geven op moederdag, verder alles op! Winkels zijn al dicht hier vanwege hemelvaartsdag. Nu maar jam er tussen! Heel ander effect! ???

    1. Laura Kieft schreef:

      Hahaha, hopelijk was de taart met jam ook lekker!

  68. Annemiek schreef:

    Hij is klaar….we gaan proeven!!!

  69. Noeki schreef:

    Hi Laura,

    Ik sta te popelen om dit recept uit te proberen! Ik wil de taart alleen niet maken in één grote vorm, maar als kleine taartjes in fruittaart vormpjes. Heb je nog tips wat betreft de baktijd van de bodem, of blijft die hetzelfde?

      1. Noeki schreef:

        Die had ik gespot ja, dankjewel! Omdat dat deze koekbodem in dikte natuurlijk niet zoveel scheelt van het origineel, in tegenstelling tot de cake voorbeelden die je in dat artikel geeft, heb ik zelf maar wat geïmproviseerd, en de tijden met 25% verminderd. Dat werkte uiteindelijk prima 🙂

  70. Elina schreef:

    Hoi Laura,

    Is de langweerpige vorm ook 24 cm.

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee die is 36 cm zoals in het recept staat.

  71. Cindy schreef:

    Hallo Laura,
    Recept lijkt me heerlijk. Ik wil deze taart in een ronde vorm maken, bij gebrek aan zo’n mooie rechthoek. Heb je een idee welke doorsnede mijn bakvorm dan moet hebben voor de hoeveelheden in het recept?

    1. Lian van Rens schreef:

      Ik zou het proberen met een vrij standaard ronde vorm. Zo’n 24-25 cm vorm ongeveer. Omrekentabellen gaan meestal over de zelfde vorm en dan groter of kleiner.

  72. Rosanna schreef:

    Hoi Laura & Lian, ik loop tegen het probleem aan dat mijn deeg op sommige delen in de bakvorm gaat krimpen tijdens het bakken. Smaak van de taart is meer dan prima, alleen het oog wil natuurlijk ook wat 😉 Hebben jullie misschien tips hoe dit te voorkomen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Deeg krimpt altijd een beetje door het bakken. Als het op specifieke delen gebeurt zit het deeg misschien niet goed aan elkaar geplakt of zaten er al scheuren in?

  73. Marja schreef:

    Hoi Laura,
    Wat een zalige taart! Ik ben dol op lemoncurd en kan zo op gemak een potje leeglepelen! Deze taart was dan ook een groot suc6.
    Ik heb recent deze vorm, de langwerpige, van een tante gekregen die er niets mee deed en vroeg of ik hem wilde. Nou graag zei ik, maar had nog geen idee wat ik er in zou bakken. Totdat ik deze lemoncurd taart van jou zag! Nu weet ik waar ik hem voor gebruiken kan en je maakt ook erg makkelijk porties van zo’n taart! Ideaal wat mij betreft. (Bedankt tante!)
    Bedankt voor de tip en het recept en tot de volgende keer.
    Een hartelijke groet,
    Marja

  74. Heleen schreef:

    Dag Laura,

    wat een leuk recept. Alles “los” smaakt al heerlijk, nu nog alles samenbrengen in één taart 😉 Vraagje: wanneer los jij de bodem uit de vorm? Ik heb het net geprobeerd na een beetje afkoelen, maar helaas de zijkanten breken er allevier af! 🙁 Heb je tips?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik haal hem er pas uit als de bodem helemaal is afgekoeld, dan is hij goed stevig

      1. Heleen schreef:

        Dank voor jouw reactie. Dan ga ik dat eens proberen! Gelukkig was ’t met een nieuw gebakken bodem heel erg lekker geworden. Dank voor de recepten!

  75. Renske schreef:

    Hoi Laura,

    Mijn dochter wil deze taart zelf bakken voor haar 9de verjaardag. We hebben helaas niet zo’n mooie rechthoekige vorm, alleen en springvorm. Is dat ook oké? Gebruiken we dan dezelfde hoeveelheden?
    Ik hoor het graag!

    Groetjes Renske

  76. Renske schreef:

    Hoi Laura,

    Mijn dochter wil deze taart zelf bakken voor haar 9de verjaardag. We hebben helaas niet zo’n mooie rechthoekige vorm, alleen een springvorm. Is dat ook oké? Gebruiken we dan dezelfde hoeveelheden?
    Ik hoor het graag!

    Groetjes Renske

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan ook. Je kunt het omrekenen, of gewoon proberen (hangt natuurlijk ook af van het formaat, oppervlakte moet ongeveer gelijk zijn)

  77. Anoushka schreef:

    Hoi Laura,

    Is het ook mogelijk om de meringue een dag van te voren te maken? Zo ja hoe bewaar ik deze dan het beste?

  78. Merel schreef:

    Hi Laura,
    Wat een heerlijke taarten, recepten en leuke dingen staan er op je website.
    Eigenlijk mislukt er nooit een recept die van jou maak, maar de lemon curd krijg ik niet goed dik. De taart loopt letterlijk leeg bij aansnijden. Nu tweemaal dit probleem gehad? Heb je hiervoor tips?
    Groetjes Merel

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is vervelend! Heb je het citroensap afgewogen en de lemon curd lang genoeg laten indikken? Heb je de lemon curd op laten stijven in de koelkast? Dat zijn wel cruciale punten voor een goed stevige lemon curd.

  79. joke schreef:

    Hoi, ik heb een potje lemon curd (340 gram), kant en klaar, van bij Dille en Kamille staan. Kan ik dit gebruiken in dit recept?
    Groetjes, Joke.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat lijkt me wel (als het stevig genoeg is).

  80. Suzanne schreef:

    Hi Laura,
    Gisterenavond deze taart dmv jouw recept gemaakt na mijn reis door Chili (waar ik verliefd ben geworden op deze taart) voor het eerst gebakken l.

    Eindresultaat prima voor een eerste keer!
    Ik moet wel zeggen dat ik de hoeveelheden suiker voor in de citroen compote en merengue aan de hoge kant vond. Taart is erg zoet geworden. En ik heb teveel merengue in verhouding met de citroen compote.

    Heb jij deze ervaring ook als je hem zelf bakt?

    Verder heel fijn en duidelijk recept om voor het eerst deze taart mee te bakken. bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Suzanne, ik heb het recept precies zo afgestemd als dat ik het lekker vindt. Je kunt zelf altijd experimenteren met minder, maar met de meringue gaat dat niet.

  81. Saskia schreef:

    Hoi Laura,

    Deze taart wil ik maken voor mijn verjaardag dinsdag. De lemoncurd staat al klaar in de koelkast, maar kan ik de bodem maandag alvast maken? Dat ik dinsdagochtend de taart in elkaar zet en de meringue maak? En kan ik de taart dan woensdag ook nog op mijn werk uitdelen? Hoe moet ik hem dan bewaren?

    Alvast bedankt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je kunt de bodem prima een aantal dagen van tevoren maken! De complete taart luchtdicht in de koelkast bewaren.

  82. Milou schreef:

    Dit is echt een geweldig recept! Een favoriet bij ons thuis, en ik maak hem graag voor vrienden en familie! De recepten en uitleg zijn duidelijk, net zoals vele andere recepten hier!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Yes, wat leuk om te lezen 😀

  83. Djamila Atlaoui schreef:

    Hoi hoi,

    Ik heb vandaag deze taart gemaakt, maar zowel mijn lemon curd als mijn meringue zijn niet echt stevig. Hoort dit? En is de meringue wel ‘gaar’ genoeg als ik alleen met de brander eroverheen ga?

    Moet denkt ik toch maar een nieuwe poging wagen.

    Groetjes,
    Djamila

    1. Laura's Bakery schreef:

      Doordat het schuim gekookt is met de suikersiroop is het gaar en veilig voor iedereen om te eten. De meringue moet zo stijf zijn als je van meringue gewend bent. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden etc 😉 Had de lemon curd al wel in de koeling gestaan na het maken? Daar stijft het ’t beste op.

  84. Marijke schreef:

    Heerlijk recept! Alleen hoeveelheid schuim is echt veel te veel. Ik denk dat 1/3 al genoeg is voor een topping van 5 cm bij een springvorm van 24 cm.
    De volle bak schuim die over was in de koelkast gedaan en 2 dagen later was het nog prima! M.i. Kan het dus heel goed van te voren gemaakt worden.

    Al veel recepten van je gemaakt, en ik ben nog nooit teleurgesteld. Echt top!

  85. Myrthe schreef:

    Hoi Laura,

    ik wil dit recept heel graag gaan proberen en ik vroeg mij af hoe lang ik deze taart kan bewaren. Als ik hem bijvoorbeeld op donderdag maak, is hij zaterdag dan nog (even) lekker?

    1. Myrthe schreef:

      Oh sorry! Ik zie dat dezelfde vraag een paar reacties eerder al is gesteld. Ik ben eruit dus, dankjewel!

  86. Claire schreef:

    Hee Laura! Ik maak al een hele tijd jouw lemon meringue taart van de website. Erg populair ook bij mijn familie en vrienden! Nu wil ik hem vanavond maken; maar ik heb iemand die gluten vrij is. Heb je tips voor hoe ik de bodem (die normaal met bloem is) gluten vrij kan maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Claire, volgens mij heb ik je vraag ook al via Instagram ontvangen en beantwoord, maar hierbij voor de zekerheid nogmaals mijn antwoord. Ik zou deze glutenvrije zandkoekjes gebruiken als vervanging voor de zanddeegbodem: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrije-zandkoekjes/
      De verhouding weet ik niet precies, maar het zou fijn zijn als jij het wilt delen als je het hebt geprobeerd zodat andere lezers dat ook weten!

  87. Sanne schreef:

    Hi Laura,

    Ik heb deze taart al vaak gemaakt, super lekker! Nu wil ik hem binnenkort voor mijn werk maken en ivm corona mag ik geen grote taart maken (moeten porties zijn) nu heb ik bedacht om deze in cupcake vormpjes e.d. te bakken, maaar dan hoeft de bodem natuurlijk niet 30 min in totaal in de oven.. Heb jij een idee hoe ik dit het beste kan aanpakken?

    Thnx alvast!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk heb je dan genoeg aan 10 minuten in de oven. Hou ze goed in de gaten of test er eerst eentje!

  88. Lonneke Bronswijk schreef:

    Losse onderdelen zijn in ieder geval lekker! Wij hadden geen thermometer maar ook uit de losse hand gelukt. Iets minder suiker voor de stroop gebruikt en ook minder water dus. Dit al zwenkend aan de kook gebracht. Op het moment dat het begint te bruisen van het vuur afgehaald en dan heb je een heldere siroop. Werkte prima. Wij hadden echter teveel schuim. Daar nog maar schuimpjes van gemaakt…

  89. Savannah schreef:

    Ik heb deze taart gemaakt en ze is super lekker! Het enige probleem is dat als ik ze wil aansnijden de curd nog al wat lopend is en deze wegglijdt uit de taart. Enig idee hoe dit zou komen? En is het een slim idee om in de toekomst een gelatineblaadje toe te voegen aan de curd om dit tegen te gaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Had je de lemoncurd van het recept gebruikt of een andere? Kan misschien wat verschillen in vastheid.

  90. Savannah schreef:

    Heb die van je recept gebruikt. Ik heb hem lang genoeg laten inkoken en het heeft ook de hele nacht in de frigo gestaan. Dus ik weet echt niet goed wat de oorzaak kan zijn.

  91. Kimberley schreef:

    Hi Laura!
    Heb jij enig idee welke temperatuur en tijd ik de bodem het beste kan bakken met een hete luchtoven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik adviseer bij heteluchtovens om de temperatuur met 10-20% te verlagen in vergelijking tot mijn recept. De baktijd blijft hetzelfde.

  92. Henrike Hiltjesdam schreef:

    Net als jij stelde ik het maken van kookschuim uit 🙂 Maar ik had deze week je lemon curd weer eens gemaakt (die altijd heel goed lukt, mooi stevig ook!) en nog wat over, dus 1 recept erbij gemaakt en de stoute schoenen maar eens aangetrokken.. Het is heel goed gelukt, de taart is een plaatje en met de smaak zit het vast wel goed. Dank voor al je fijne recepten!!

  93. Cynthia van wassenhove schreef:

    Dag Laura,

    Kan je bodem al van tevoren maken? Hoelang en hoe bewaar ik dit best?

    Bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker! Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

  94. Elsa Zwart schreef:

    Moet het deeg in de koelkast rusten of gewoon op het aanrecht?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat mag gewoon op het aanrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *