Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Koffie-karamel cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 juni 2013
in Cupcakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik hou dus helemaal niet van koffie, ik ben een echte theeleut. Dat kan ik echt de hele dag door drinken (en dat doe ik dan ook regelmatig). Toch vind ik deze koffie-karamel cupcakes overheerlijk! Wel met een kopje thee erbij, dat dan weer wel. Alsof de toef vanillecrème met karamelsaus nog niet feestelijk genoeg is, is er ook nog een verassing in de cupcake meegebakken. Als je een hap neemt van het heerlijk zachte cakeje zul je namelijk ook nog een lekker stukje karamel tegenkomen. Begin je al te watertanden? Lees dan snel verder, noteer de ingrediënten en sprint naar de supermarkt om deze in huis te halen!

Recept afdrukken

Koffie-karamel cupcakes

Een smeuïge cupcake met karamelvulling en een topping van vanillecrème overgoten met karamelsaus. Klinkt heerlijk nietwaar? Klik snel door voor het recept!
Porties: 16 cupcakes

Ingrediënten

  • 225 ml melk
  • 3 el oploskoffie
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 16 stukjes karamel (Lonka)
  • vanillecrème (recept)
  • karamelsaus

Instructies

  • Los de koffie op in de melk. Klop de eieren en suiker luchtig, voeg dan de boter in gedeeltes toe en meng tot een glad geheel. Voeg bloem, bakpoeder en ‘koffiemelk’ in delen toe aan het mengsel, mix tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag dan over de cupcake vormpjes. Omdat het beslag vrij dun is voeg je nog niet gelijk de karamelstukjes toe, anders zakken ze helemaal naar de bodem.
  • Bak de cupcakes 10 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte). Schuif de cupcakes er dan kort uit, leg overal een stukje karamel op en schuif de cupcakes weer terug in de oven. Bak de cupcakes dan nogmaals 10 minuten tot ze gaar zijn.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je er een toef vanillecrème op spuit. Zorg dat de karamelsaus op kamertemperatuur is voordat je deze over de toeven spuit, anders loopt de karamel niet mooi langs de toef. Ik gebruik altijd een karamelsaus van de Makro maar ook Dr. Oetker bijvoorbeeld heeft er eentje in het assortiment.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!

Wat ga jij dit weekend bakken? Worden het deze koffie-karamel cupcakes of staat er al iets anders op de planning?

Vorige post

Volgende post

Snel en eenvoudig karamel maken
Uitgelicht: Alles wat je wilt weten over vanille

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 40

  1. Anniek Nederpel says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura!
    De cupcakes zien er heerlijk uit.
    Is die karamelsaus ook de karamelsaus die je in je boekjes gebruikt? Ik vroeg me namelijk al af of je daar een recept voor had. Ik heb de boekjes al helemaal bestudeerd haha, super leuk!

    Liefs, Anniek

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ja dit is ook de karamelsaus die ik in de boekjes heb gebruikt! Ik heb er geen recept voor, ik koop een grote fles bij de Makro. Ben wel van plan om eens een recept te zoeken/bedenken hiervoor 🙂

      Beantwoorden
    • Anonymous says:
      8 jaar geleden

      Daar ben ik dan ook wel benieuwd naar. Voor de hobbyist is de Makro namelijk niet zo bereikbaar 🙁 En toch wil ik ook zo’n lekkere karamelsaus

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ik heb nu een eigen pas maar hiervoor ging ik erheen met mijn vaders pas. Vraag eens in je omgeving, er zijn vaak meer mensen dan je denkt met zo’n pas. Ik zal zelf eens gaan zoeken in de supermarkt voor een makkelijker verkrijgbare variant!

      Beantwoorden
    • Anniek Nederpel says:
      8 jaar geleden

      Dankjewel voor je antwoord! 🙂 Ik had die van Dr. Oetker, maar deze ziet er zoveel lekkerder uit. Gelukkig is de schoonfamilie in het bezit van een Makro-pas, dus de volgende keer gaan we eens even zoeken! 🙂

      Beantwoorden
  2. Joyce says:
    8 jaar geleden

    Lijkt me erg lekker!

    Beantwoorden
  3. Kimberly Wolvers says:
    8 jaar geleden

    Deze zien er echt heel lekker uit! Ik wil ze wel eens proeven hihi

    Beantwoorden
  4. Sabrina Mehrezi says:
    8 jaar geleden

    Zien er prachtig en heerlijk uit!

    Beantwoorden
  5. Laura Christy says:
    8 jaar geleden

    Het ziet er lekker uit, alhoewel ik totaal niet van koffie houd. Kom via Girlscene op je blog terecht. Je hebt echt een onwijs leuke blog met al die recepten. Ik weet niet of je het ziet zitten, maar is het geen idee om filmpjes te maken van je recepten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      (how-to) filmpjes staan op de planning. Ik moet alleen nog even moed verzamelen 😉 (en tijd!)

      Beantwoorden
  6. Anne says:
    8 jaar geleden

    Yummy! Thanks for the recipe!
    http://annescribblesanddoodles.blogspot.com/

    Beantwoorden
  7. Ons gezin en de Stichting says:
    8 jaar geleden

    Iedere keer weer is het een verassing wat voor lekkers je nu weer hebt gemaakt.Echt meid heerlijk dit recept ook weer.

    Beantwoorden
  8. Yolanda says:
    8 jaar geleden

    Laura, Bedankt voor weer een lekker recept. Ik heb de koffie cupcakes inmiddels gemaakt en ze waren heerlijk! Omdat wij in Frankrijk wonen heb ik er een eigen “Franse” draai aan het recept gegeven.
    http://www.annekoendigitaal.blogspot.fr

    Beantwoorden
  9. Pingback: Cupcakes koffie-karamel / Koffieblog
  10. Samantha says:
    7 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Als je deze cupcakes bakt, smelt de lonka dan ook?
    Of hou je een ”hard” stukje over?

    Groetjes Samantha

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      De Lonka smelt tijdens het bakken en wordt daarna wel weer wat steviger, maar niet zo hard als ze waren

      Beantwoorden
      • Maaike says:
        6 jaar geleden

        Ik heb ze afgelopen weekend gemaakt en bij mij gebeurde dat niet, ook moesten ze veel langer dan 20 min in de oven. en we konden er 26 maken van het recept.

        Beantwoorden
        • Winterroosje says:
          5 jaar geleden

          Ik had inderdaad ook geen gesmolten Lonka’s. Alleen de buitenkant van de karamel was een beetje dun, de rest gewoon zoals t was. Ik heb ze wel 20 minuten meegebakken.

          Beantwoorden
  11. Pingback: Laura's Bakery: blog voor bakkers - Like & Love (it!)
  12. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Toevallig heb ik net een recept gemaakt met zoute karamelsaus, maar deze ziet er ook heerlijk uit

    Groet Ellen

    Beantwoorden
  13. Maril says:
    6 jaar geleden

    De cupcakes gemaakt en ze waren heerlijk! Zeker in combinatie met die goede crème. Thanks !

    Beantwoorden
  14. Milou says:
    6 jaar geleden

    Heyy laura,
    Ik heb een vraagje. Welk spuitmondje gebruik je om cupcakes te decoreren met botercreme?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Milou, ik gebruik bijna altijd de Wilton 1M

      Beantwoorden
  15. Claudia says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura,

    Erg lekker recept meerdere malen gebakken en dan rum aroma toegevoegd.

    Beantwoorden
  16. Marianne says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, Wat voor cupcake vormpjes gebruik jij. Ik vind ze vaak zo vettig aan de buitenkant worden.
    Het liefst heb ik ze van aluminium maar die zie je nergens meer.
    Groetjes, Marianne

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Meestal House of Marie, Wilton heeft ook papiertjes met aluminium.

      Beantwoorden
      • Marianne says:
        5 jaar geleden

        Dank je wel, ik ga op zoek.
        Ik geniet van je blog en zoveel lekkere recepten dat je niet weet wat je nou eens eerst gaat maken.
        Ik denk de rondo’s met amandelspijs. Heb de ringen en spijs al besteld bij Bouwhuis zoals jij aangaf.
        Groetjes, Marianne

        Beantwoorden
  17. Carlijn says:
    4 jaar geleden

    Hoi!
    Hoelang kun je deze cupcakes bewaren? En moet dat in de koelkast?
    Ik ben namelijk van plan om deze straks te gaan maken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      In dit artikel staan al mijn tips + handige info over het bewaren van cupcakes: http://www.handigebaktips.nl/cupcakes-bewaren/

      Beantwoorden
  18. Carola says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, beetje rare vraag misschien maar wat bedoel je precies met oploskoffie? Koffie zetten en daar 3 eetlepels van? Of gewoon de koffiekorrels zeg maar.. Ik hoor het graag. Groetjes Carola

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      oploskoffie zijn van die korrels (of poeder)

      Beantwoorden
      • Carola says:
        4 jaar geleden

        Dank je!

        Beantwoorden
  19. Anja says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura dit zie er heerlijk uit kun je deze van tevoren bakken en ook in de diepvries doen ik wil ze zonder karamels er in doen maken

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima

      Beantwoorden
  20. Keetie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura en andere bak(k)(st)ers,

    Misschien zou je ook het recept van de dulce de leche kunnen gebruiken om karamel saus te maken? De dulce gewoon iets vloeibaarder houden, (korter koken).
    ook al heb je een Makro pas, vaak zit de winkel niet gelijk in de buurt….. en iets lekkers willen maken komt toch regelmatig onverwachts voor…..

    Of zou het misschien lukken om de snoepjes zo ver te verwarmen dat je ‘draadjes’ kunt trekken over de vanille creme…..

    Succes! Ik ga straks Lemon merengue pie bakken en de rijstevlaai van deze website?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt beter de dulce de leche dan gewoon 3 uur laten koken, en even opwarmen in een pannetje zodat hij dunner wordt.

      Beantwoorden
  21. Mady says:
    4 jaar geleden

    Stiekem ben ik nu zo langzamerhand alles op de site aan het bakken. (Zoet) Alles lukt tot nu toe perfect en is super lekker! Afgelopen week de red velvets gedaan. De week ervoor de koffietulband en vanille perzik tulband, daarvoor de oreo… Je snapt hem wel. Deze cupcakes moet ik ook nog eens maken. Maar mijn vraag is: stop jij een heel snorpje van lonka er in of snij je hem nog doormidden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Hier gingen ze er helemaal in 🙂

      Beantwoorden
  22. Melissa says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Is dit recept ook te maken zonder de koffie? Is dan het enige wat je hoeft te doen de oploskoffie weg laten of veranderd er nog meer qua ingrediënten ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt inderdaad gewoon de koffie weglaten.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Uitgelicht: Alles wat je wilt weten over vanille

Uitgelicht: Alles wat je wilt weten over vanille

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-11

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan