Kiwi sorbetijs

Gepost: 24 juli 2019 Laatst bewerkt: 17 juni 2023
48

Voor het thema van ijs en drankjes deze zomer leek het mij lekker om weer eens een recept voor sorbetijs online te zetten, dat werd uiteindelijk dit heerlijke frisse kiwi sorbetijs. Kiwi’s heb ik altijd al lekker gevonden, maar ik heb ze heel wat jaren niet gegeten. Ik kreeg er namelijk na het eten altijd last in mijn mond van, die ging helemaal tintelen, vooral mijn tong. Niet een heel erg fijn gevoel. Uiteindelijk ben ik na een aantal jaar weer begonnen met gele kiwi’s waar ik wel tegen kon, en inmiddels eet ik ook de groene variant weer zonder problemen. Gelukkig maar, want ik zou dit frisse kiwi ijs absoluut niet willen missen.

BAKTIP: Dit recept is zowel met als zonder ijsmaker te maken. Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie.

Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Kiwi sorbetijs

Zelfgemaakt ijs hoort er wel een beetje bij in de zomer. Dit heerlijke frisse kiwi sorbetijs is zeker een aanrader tijdens warm weer!
Porties: 1 bak ijs

Ingrediënten

  • 500 gram geschild en gesneden kiwi 8-10 kiwi’s
  • sap van 1 limoen
  • 1 el honing

Instructies

  • Schil en snijd de kiwi’s in kleine stukjes, dit moet neerkomen op ongeveer 500 gram. Doe de kiwi in een bak en vries in.
  • Doe de bevroren kiwi samen met de limoensap en de honing in een keukenmachine of blender en mix tot één glad geheel. Eet direct op of vries voor 1-2 uur in (met tussendoor doorroereals deze te zacht is geworden.
  • Laat het ijs iets op temperatuur komen voordat je deze serveert.

Tips

  • Bewaren: Maximaal drie maanden houdbaar in de vriezer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

  1. recept bloggers schreef:

    Het ijs ziet er zo apart en lekker uit, krijg er trek in.

  2. Laura schreef:

    Was heerlijk verantwoord smullen op een warme dag! Dankjewel voor het recept.

  3. Olivia schreef:

    Moeten je kiwi stukjes helemaal bevroren zijn of is dat niet noodzakelijk? Ziet er trouwens heerlijk uit! ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze moeten echt bevroren zijn!

  4. Marjon schreef:

    Kun je ook ander fruit hier voor gebruiken?
    Heb heel wat bramen die ik graag zou gebruiken.

  5. Monique schreef:

    Kan er ook drank in om de smaak iets te versterken en zo ja, welke drank en hoeveel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *