Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Kinder chocolade cheesecake

Lian van Rensdoor Lian van Rens
15 september 2018
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Nadat jullie zo massaal enthousiast hadden gereageerd op de no bake Kinder chocolade cheesecakejes overtuigde ik Laura dat ik er ook wel een gebakken variant van kon maken. Net zoals Laura ben ik zelf ook dol op Kinder chocolade – wie eigenlijk niet? – maar houd ik meer van een gebakken cheesecake dan een no bake.  Ik vond het daarom een goed idee om mezelf uit te dagen en een ware Kinder chocolade cheesecake te maken. Ik kan jullie vertellen dat dit echt de lekkerste chocolade cheesecake is die ik ooit heb gegeten. Een ware guilty pleasure die jou direct terugbrengt naar je kindertijd. De cheesecake bevat ook nog een mega lekkere verrassing, dus vliegensvlug naar het recept én meer foto’s.

Recept afdrukken

Kinder chocolade cheesecake

Deze Kinder chocolade cheesecake is zonder twijfel een guilty pleasure! Een heerlijke taart die waarschijnlijk erg goed in de smaak zal vallen!
VOOR EEN 24 CM SPRINGVORM, 12-14 PERSONEN

Ingrediënten

  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 500 gram zachte roomkaas
  • 4 eieren (M)
  • 250 gram Kinder chocolade
  • 200 gram crème fraîche
  • Kinder Bueno (hoeveelheid naar keuze)

Ter decoratie

  • 150 gram melkchocolade
  • 250 ml slagroom
  • 1 klontje boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • extra Kinder chocolade en Kinder Bueno

Instructies

  • Maal de koeken fijn en doe in een kom. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en roer door totdat alle kruimels de boter hebben opgenomen. Bekleed met dit kruimelmengsel de bodem van een ingevette springvorm waarvan de bodem is bekleed met bakpapier. Druk de koekbodem met de achterkant van een lepel goed aan en zet weg in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150 °C (boven- en onderwarmte). Laat de Kinder chocolade, met vulling, ondertussen au bain marie smelten.
  • Terwijl de Kinder chocolade staat te smelten doe je de roomkaas in een grote kom en mix je deze glad. Voeg vervolgens één voor één alle eieren toe terwijl je tussendoor steeds mixt. Schraap tussendoor de zijkanten schoon.
  • Wanneer de chocolade is gesmolten, voeg je de crème fraîche toe. Roer dit tot een glad mengsel. Voeg toe aan het roomkaas mengsel en mix nog een keer door tot een glad geheel.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en giet ongeveer 1/3 van het beslag erin. Plaats een aantal kinderbueno’s op deze laag en verdeel de rest van het beslag hier weer overheen.
  • Bak de cheesecake in 55-60 minuten gaar. De buitenkant moet stevig aanvoelen, de binnenkant daarentegen mag nog wiebelig zijn. De bovenkant moet echter wel gestold zijn.
  • Laat je Kinder chocolade cheesecake volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Voor het beste resultaat laat je de cheesecake in de oven staan en zet je de deur op een kiertje. Laat de Kinder cheesecake het liefst één nachtje – minimaal 4 uur – verder afkoelen en stevig worden in de koelkast.
  • Maak met de melkchocolade en 100 ml van de slagroom een ganache. Doe de melkchocolade in een hittebestendige kom. De slagroom verhit je in een pannetje, zodra het aan de randen begint te borrelen giet je de slagroom bij de chocolade. Voeg een klontje boter toe en roer met een spatel door tot alle chocolade en de boter is gesmolten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het over de koude cheesecake giet.
  • Klop de resterende slagroom met de vanillesuiker stijf en spuit een aantal toeven op de Kinder chocolade cheesecake. Decoreer met stukje Kinder chocolade om het af te maken.

Tips

Bewaren: afgedekt in de koelkast voor 3-4 dagen.

Vorige post

Volgende post

Pretzel bites
Appelcake met citroencrème en rood fruit

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 46

  1. Chantal says:
    2 jaar geleden

    Deze ziet er echt heerlijk uit. Maar je hebt het over kinderchocolade. Dat zijn voor mij die reepjes met wit erin. Maar daarna lees ik kinderbueno (en die vind ik niet lekker haha). Welke gebruik je nou in de taart? Erbovenop kan natuurlijk alles wat je wilt 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De Kinder bueno is voor wat stukjes door het beslag en ter decoratie bovenop, ik zal het in het recept nog even iets duidelijker zetten. Stukjes door het beslag kun je ook vervangen door Kinder chocolade hoor.

      Beantwoorden
      • Chantal says:
        2 jaar geleden

        Oke dank je wel!

        Beantwoorden
  2. Marja says:
    2 jaar geleden

    Hoi Lian,
    Zet jij ook een schaal water onder in de oven als je een cheescake bakt om scheuren te voorkomen? Of een waterbad, au bain marie in de oven dus?
    Dat staat niet in je recept en ik dacht dat een van beiden altijd moest? Dat heb ik eens van een pattisseier gehoord, die drong hier zelfs op,aan dat ik het niet vergeten moest! Vandaar ook mijn vragen.
    Verder lijkt het me een zálige guilty pleasure taart waar ik me graag aan zou bezondigen!
    Ik ga hem op zeker een keer namaken en wacht even op je reactie mbt het water in de oven.
    In elk geval heel erg bedankt voor dit heeeerlijke recept en tot de volgende keer.
    Een heel fijn weekend verder, groetjes aan Laura en een hartelijke groet,
    Marja

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als er een bak water bij moet in de oven, staat dit in het recept. Voor deze cheesecake is het dus niet nodig. Ik weet dat het soms wordt gedaan, maar het hoeft niet altijd.

      Beantwoorden
      • Marja says:
        2 jaar geleden

        Ok, dan weet ik voor nu genoeg. Bedankt voor het snelle antwoord!
        Fijne avond verder en een goede Zondag.
        Hartelijke groetjes,
        Marja

        Beantwoorden
      • Monique says:
        2 jaar geleden

        Hm, die van mij is toch gescheurd helaas..

        Beantwoorden
  3. seren says:
    2 jaar geleden

    wauw wat een zalig recept seg…deze ga ik ook zeker een keer maken, helaas heb ik niet zoveel ervaring of kennis ivm. roomkaas. ik heb wat opzoekwerk gedaan en kom hierbij uit op Philadelphia. deze heeft wel een licht zoute smaak en daarom durf ik deze niet direct te geruiken. zou je me soms kunnen zeggen welk merk van roomkaas jij gebruikt? dat zou een hele opluchting zijn voor mij. alvast bedankt voor uw antwoord en de lekkere recepten…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      ik gebruik altijd philadelphia, Lian maakt ook graag gebruik van monchou.

      Beantwoorden
  4. Jalou says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,

    Kun jij mij helpen op welke temperatuur en hoeveel minuten deze taart in een heteluchtoven kan worden afgebakken? Helaas beschik ik niet over een gewone oven. Zou de taart dolgraag maken!

    Groetjes Jalou

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      voor hetelucht zet je de oven 10-20% lager, tijd blijft hetzelfde.

      Beantwoorden
  5. Daniëlle says:
    2 jaar geleden

    Mm dit lijkt mij zo lekker! Ziet er namelijk echt zo uit!

    Beantwoorden
  6. Angela says:
    2 jaar geleden

    Wow, je moet er maar op komen, lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  7. Angy says:
    2 jaar geleden

    Jammer van de bodem…is hij mooi uitgehard is de koelkast, gaat hij weer de oven in…de boter heeft zich een weg door de springvorm gevonden en is er uit gelopen waardoor de bodem soppig werd. Dit is mijn eerste taart die niet in 1x op ging.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Oh wat jammer! Ik heb ook ooit eens een springvorm gehad die makkelijk lekte.

      Beantwoorden
    • Anja says:
      2 jaar geleden

      Bij mij ook een en al vettigheid doordat de boter uit de springvorm was gelopen. Hij staat nu verder af te koelen en op te stijven in de koelkast. Gaat dat nog goed komen met de bodem? Of is er misschien nog een tip die nuttig is voor deze (mislukte) bodem??

      Beantwoorden
      • Marieke says:
        1 jaar geleden

        Ik had het ook met die bodem. Maar na een nachtje in de koelkast was de bodem perfect! Dus komt goed!

        Beantwoorden
  8. Linda says:
    2 jaar geleden

    De taart staat nu in de oven!
    Het mengsel vond ik zo dun…. hopelijk gaat het goed!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Cheesecakebeslag is altijd dun/vloeibaar 😉

      Beantwoorden
      • Linda says:
        2 jaar geleden

        Nou hij was perfect gelukt!

        Beantwoorden
  9. Lotte says:
    2 jaar geleden

    Als ik een 20 cm springvorm gebruik, hoe lang moet hij dan in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dan zal hij meer tijd nodig hebben, lastig te zeggen hoeveel meer precies. Dat hebben wij niet getest, even goed in de gaten houden dus. (of je rekent de hoeveelheden gewoon om)

      Beantwoorden
      • Lotte says:
        2 jaar geleden

        Bedankt! De stukjes kinder bueno kwamen naar boven drijven bij mij, hoe zou ik dat in het vervolg kunnen voorkomen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Heb je misschien iets anders gedaan dan het recept?

          Beantwoorden
        • Irene says:
          2 jaar geleden

          He Lotte,

          Je was niet de enige, ik had precies hetzelfde, en had me toch helemaal aan het recept gehouden…
          Verder was hij erg lekker

          Groetjes

          Beantwoorden
          • Thalia says:
            2 jaar geleden

            Bij mij gingen de stukjes kinder bueno ook gelijk drijven en heb perfect het recept gevolgd. Kan het aan het soort kaas liggen?
            Ik las pas achteraf dat goedkopere roomkaas nogal waterig kan zijn. Misschien daarom?

            Grtjs

          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Dat ligt zo te horen inderdaad aan de roomkaas.

          • Marieke says:
            1 jaar geleden

            Bij mij kwamen ze ook naar boven drijven.

  10. Anna says:
    2 jaar geleden

    Gemaakt voor de verjaardag van mijn jongste die geen taart lust, maar wel taart wil… hij lust kwark, hij lust chocola, dus wie weet… supergoed gelukt en wonder boven wonder, meneertje vond hem erg lekker!!! En de gasten ook!! Echt een groot succes!

    Beantwoorden
  11. Marieke says:
    1 jaar geleden

    De taart was superlekker maar heel erg zwaar. Heb je nog tips zodat de taart wat minder machtig wordt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nee, dat is eigenlijk echt hoe een cheesecake hoort. Kleinere stukjes snijden? 🙂

      Beantwoorden
  12. Kayleigh says:
    1 jaar geleden

    Hoihoi,

    Onlangs deze taart gemaakt, maar ik miste toch wat aan de binnenkant qua chocolade. De kinder bueno vond ik persoonlijk niet zo lekker aan de binnenkant.

    Is er wellicht nog iets anders wat ik in het midden kan doen, wat ook de oven in kan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat klinkt alsof deze cheesecake het misschien niet helemaal voor jou is. Wat dacht je van mijn stroopwafel cheesecake (https://www.laurasbakery.nl/no-bake-stroopwafel-cheesecake/) of de chocolate chip cookies cheesecake? https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookie-cheesecake-taart/

      Beantwoorden
      • Erik says:
        11 maanden geleden

        Thanks voor de tip! Ga het proberen! Heb toch alle tijd in deze COVID 19 tijd.

        Beantwoorden
  13. Erik says:
    11 maanden geleden

    Hee hallo!

    Ik weet niet ik fout heb gedaan, begrijp me niet verkeerd hij ziet er wel goed maar. Om te eten is het echt niet te doen. De bueno die er in zit word echt een soort klef karton. Ik snap dat cheesecake is maar dan hoeft het niet naar kaas te smaken toch?. Ja ik weet het gewoon niet zo goed met deze taart. Nja ik weet het wel, in de kliko ermee.

    Sorryyyyyyyyyy

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat jammer om te lezen zeg! Je hebt niks aan het recept veranderd? Smaken kunnen natuurlijk verschillen.

      Beantwoorden
  14. Joan says:
    10 maanden geleden

    Wow wat een geweldig recept, bedankt daarvoor. Mijn man is gek op kinder chocolade in alle vormen, dus heb ik dit gemaakt voor zijn verjaardag morgen. Ben benieuwd, hij staat nu in de oven.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ah schot in de roos dan! Eetsmakelijk alvast 😉

      Beantwoorden
  15. Daniëlle says:
    9 maanden geleden

    Klinkt als een lekker recept! Zou je hier ook kleine cheesecakes van kunnen maken? Wat zou je dan moeten aanpassen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Dat moet lukken, de baktijd veranderd dan: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

      Beantwoorden
  16. Sofie Reynders says:
    4 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Bij de ingrediënten vermeld je 200 gram crème fraiche, bij decoratie 250ml slagroom. Heb ik het juist dat slagroom de opgeklopte versie van crème frèche is ? Enkel voor het maken van de toeven moeten we slagroom opkloppen. Hierdoor twijfel ik of de 200gram crème fraiche (ingrediënten) hetzelfde is als de 100gram slagroom gebruikt voor de ganache.

    Dank voor je heerlijke recepten, een onuitputtelijke bron voor gestimuleerde smaakpapillen !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Nee, de crème fraiche gaat door de vulling en de slagroom is voor de decoratie bovenop (deels voor de ganache en deels om op te kloppen).

      Beantwoorden
  17. Tessa says:
    3 maanden geleden

    Goeiemorgen
    Misschien is het een domme vraag… maar kan je de creme fraiche vervangen voor Mascarpone?
    Groetjes Tessa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Nee, dat is niet de bedoeling.

      Beantwoorden
  18. Liz says:
    6 dagen geleden

    Hallo, kleine vraag kan mascarpone ook gebruikt worden als roomkaas? Hoor het graag.

    Groetjes, Liz

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 dagen geleden

      In principe moet dat kunnen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post
Appelcake met citroencrème en rood fruit

Appelcake met citroencrème en rood fruit

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-4

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan