Wanneer ik een tulband maak, focus ik mij normaal gesproken alleen maar op de smaak. Dit keer wilde ik meer aandacht besteden aan het uiterlijk. Dat is lekker vrolijk geworden met de typische kerstkleuren. De smaak is gewoon basic, het is een heerlijke vanillecake. Helemaal niets mis mee natuurlijk.
Als extra smaakmaker gebruikte ik witte chocolade als topping, een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. En de kerstsprinkles bovenop maken het helemaal af. Een perfecte cake voor de kerstdagen!
BAKTIP: Om kleurrijke cakes te maken werk ik het liefst met deze kleurstoffen op gelbasis.
Héérlijk kersterig! Deze komt met kerst bij de koffie!
Waar koop je de kleurstoffen en de sprinkler?
de sprinkels…
Die kun je kopen bij (online) kookwinkels en taartdecoratiewinkels.
Deze kerst tulband ziet er heel erg lekker uit!
Dat ziet er echt ontzettend leuk uit!!
Hoi Laura, jij gebruikt zelfrijzend bakmeel in dit recept. Is dat een bewuste keuze?
In mijn beleving vallen de cakes wat droger uit met zelfrijzend bakmeel, daarom gebruik ik 1/2 cakemeel en 1/2 tarwebloem. Ik weet niet of het te verklaren is, maar dit maakt mijn cake wat minder droog.
Wat een leuk effect met deze kleuren in de tulband. Echt een kersteffect!
Ik maak cakes altijd met zelfrijzend bakmeel. Het is niet meer dan bloem met wat rijsmiddel (net als cakemeel, al zitten daar ook nog wat smaakstoffen in). Als je cake droog is, zal dat eerder komen omdat hij te heet of te lang gebakken wordt.
Wat een prachtige kerstcake!