Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Inspiratie voor de paasbrunch

Lian van Rensdoor Lian van Rens
11 april 2017
in Feestdagen, Inspiratie, Pasen, Thema inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Het is bijna Pasen en net zoals we dat met Kerstmis doen, gaan wij Nederlanders graag bij vrienden en familie op bezoek om samen heerlijk te eten. Ik houd er wel van en geef met Pasen de voorkeur aan een lekkere brunch. Om die reden presenteer ik jullie vandaag de ideale paasbrunch, want wellicht ga jij er één organiseren op eerste of tweede Paasdag. Je kunt de losse recepten gebruiken als inspiratie voor die paasbrunch of simpelweg alle negen recepten opvolgen en op die manier de perfecte brunch op tafel zetten. Ik heb er namelijk voor gezorgd dat de recepten goed bij elkaar passen en er van alles wat tussen zit – brood, hartig en zoet. Doe dus je inspiratie op of maak het jezelf makkelijk en zie dit artikel als een perfect samengestelde paasbrunch. Je hoeft er alleen nog wat beleg en lekkere sapjes aan toe te voegen. 

1. Krans van gevulde broodjes

Misschien door Laura gemaakt voor een kerstbrunch, maar je zet deze broodkrans natuurlijk net zo makkelijk met Pasen op tafel. De broodjes zijn al heerlijk gevuld en om het helemaal af te maken kun je de broodjes natuurlijk ook in een paasei vorm op de bakplaat leggen en bakken. Met Pasen draait het natuurlijk ook om het delen van eten en zo’n broodkrans vind ik er dus ideaal bij passen.

Hier vind je het recept!

 2. Kleine knoop broodjes

Ik had natuurlijk kunnen kiezen voor de konijnen broodjes hier op het blog, maar persoonlijk vind ik deze knoop broodjes veel leuker staan. Kleine broodjes doen het altijd goed op een brunch en je steelt hiermee echt de show. Natuurlijk ben je er vrij in om de konijnen broodjes te maken, maar zorg in ieder geval dat er wat broodjes op tafel staan die men zelf kan beleggen naar smaak.

Hier vind je het recept!

3. Citroen scones met lemon curd

Scones vind ik echt een perfect broodje voor in de lente en dus perfect voor bij de paasbrunch. Deze citroen scone is lekker fris en een goede afwisseling op de hartige broodjes en hapjes die op tafel staan. Serveer met een lekkere lemon curd of aardbeienjam en iedereen kan aanvullen.

Hier vind je het recept!

4. Met kwarktaart gevulde chocolade paaseieren

Een gevuld paasei is zo lekker als je van zoet houdt. In mijn ogen een ontzettend geinig idee. Ikzelf heb een chocolade ei ooit gevuld met chocolademousse, maar om een chocolade ei te vullen met kwarktaart lijkt mij net zo lekker. Ik ben zelf sowieso fan van die chocolade paaseieren die je uit kunt lepelen. Een leuke zoete traktatie voor bij de paasbrunch.

Hier vind je het recept!

5. Paasei sloffentaart

Een mooie paastaart hoort ook op tafel te staan en ik denk dat je met deze sloffentaart altijd goed zit. Sloffenbodems lijken moeilijk, maar is het absoluut niet.  Je bent trouwens niet verplicht deze taart in een paasei vorm te maken, maar het staat wel net wat feestelijker.

Hier vind je het recept!

6. Paasei croissants

Gevulde croissants horen er ook zeker bij en hoe leuk is het om ze juist met paaseitjes te vullen. Laura weet wel wat lekker is en ik heb van haar geleerd dat er altijd wel iets lekkers te maken is van croissantjes uit blik. Snel gemaakt en waarschijnlijk nog sneller opgegeten. Een echte aanrader.

Hier vind je het recept!

7. Spinazie roomkaas wraps

Deze heb ik laatst nog mogen proeven op mijn baby shower en ik durf daarom met zekerheid te zeggen dat ze heel erg lekker zijn en super snel gemaakt. Ik kon het daarom ook niet laten om het recept opnieuw onder de aandacht te brengen. Door het kleine formaat zijn deze wraps het ideale hapje bij de paasbrunch en een lekkere afwisseling op al het zoet en de chocolade.

Hier vind je het recept!

8. Stokbrood gevuld met ei

Een lekker gebakken ei hoort ook bij Pasen. Maak het extra speciaal door het ei al te bakken in een stokbrood en op tafel aan te snijden, zodat iedereen een stukje kan pakken. Gebakken eieren uit de oven vind ik zelf erg lekker en ik weet zeker dat dit voor anderen ook geldt.

Hier vind je het recept!

9. Bacon ei muffins

Ik eindig met nog een ei-gerecht, namelijk muffins van bacon en ei. Geen deeg of brood, gewoon een lekker hapklaar gebakken eitje uit de oven. Opnieuw een perfect hapje voor bij een paasbrunch vanwege het formaat.

Hier vind je het recept!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb er honger van gekregen. Ik ben benieuwd of jij een van deze recepten met Pasen op tafel tovert en welke het dan wordt.

Vorige post

Volgende post

Broodmuffins met ei en spek + paasontbijt tips
Lemon curd trifle met rood fruit

Related Posts

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft
12 april 2021
0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura's Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan!...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 3

  1. Margot says:
    4 jaar geleden

    Wat ziet alles er heerlijk (en vrolijk) uit!

    Beantwoorden
  2. Jolleke says:
    4 jaar geleden

    Heb nog n tipje voor de bacon ei muffins ik maak ze ook met brood
    N witte boterham korst verwijderen met boter in smeren duw de boterkant in cupcake bakblik vul t bakje met beleg (spek of ham) daarna tik ik t eitje erin beetje peper zout en schuif t in de oven

    Als t klaar is heb je toast ei bakje gr jolleke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Die zijn toevallig gisteren online gekomen, lekker is dat he 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade
  • BAKTIP! Een typisch Hollandse cake: de stroopwafel tulband. Samen met de oranje sprinkles perfect voor Koningsdag! Is een complete tulband te groot? Maak dan gewoon minder beslag en bak er cupcakes van.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tulband #koningsdag #oranjeboven #stroopwafel
  • BORRELHAPJE! Als je op Koningsdag een lekker hartig hapje in oranje kleuren op de borreltafel wilt serveren, dan zit je helemaal goed met deze pompoen-feta bruschetta. Heerlijk zijn ze!⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk op het blog te vinden, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#pompoen #feta #bruschetta #borrelhapje
  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=UkVsInqPusYAX_I-YVf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f592ec44ded5caec5cd8acfa0721c5e7&oe=609F0365' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=0u1pZzSiTaYAX_PAL_3&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=6b6b2e383c750b48d43946413287790c&oe=60A1AF2F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Lemon curd trifle met rood fruit

Lemon curd trifle met rood fruit

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kitkat chocolade fudge

door Laura Kieft-17 april 2021-4

Chocolade fudge is één van de meest makkelijke recepten om te maken, maar toch kreeg ik het voor elkaar dat ik dit recept opnieuw moest maken. En wel om deze reden: ik had de eerste keer...

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-4

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-9

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-4

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan