Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

How to: taart strak afsmeren

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 februari 2017
in Handige Baktips, How To, Taarten, Technieken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Dit is alweer de derde keer dat je deze roze taart voorbij ziet komen. Eerst in de how to drip cake, toen als Valentijn drip cake en nu helemaal kaal. Vandaag heb ik namelijk weer een nieuwe how to: een taart strak afsmeren. Dat daar vraag naar is bleek wel na die eerste twee artikelen, iedereen wilde weten hoe je dat nu doet. Na een beknopte beschrijving bij de Valentijn taart, leg ik je in dit artikel uitgebreid uit hoe ik mijn taarten strak afsmeer.

Dit heb je nodig

  • een taart
  • botercrème (recept)

In dit voorbeeld heb ik een taart gebruikt die uit 3 lagen cake bestaat. Je kunt ook prima een taart van biscuit gebruiken, het principe is hetzelfde. Datzelfde geldt voor de botercrème. Er zijn meer mogelijkheden om de taart mee af te smeren, het kan ook met (opgeklopte) ganache bijvoorbeeld.

Crumb coat + basis

We beginnen met een dun laagje botercrème. Hiermee vul je als het ware alle kiertjes op en haal je oneffenheden weg. Dit wordt ook wel een crumb coat genoemd. Bij het afsmeren komen er namelijk ook altijd wat cakekruimels los en hiermee zet je ook die vast. Zo heb je na het ‘echte’ afsmeren geen zichtbare kruimels. Je hebt zo al een vrij strakke basis gemaakt. Je kunt nu gelijk doorgaan, of de cake even in de koelkast zetten zodat hij steviger wordt. Bij een biscuit doe ik dit wel eens, bij een cake meestal niet.

De volgende stap is de cake rondom voorzien van een laag botercrème. Ik begin bovenop en werk dan rondom de zijkant af. Het hoeft niet netjes, maar probeer wel om overal ongeveer evenveel botercrème aan te brengen. Ik gebruik hiervoor een spatel, maar je kunt ook een mes gebruiken.

Taart strak afsmeren

Tijd om de taart strak af te smeren! Ik gebruik hiervoor een deegschraper. Dit exemplaar is van plastic, maar ik heb ook een grote metalen die ik gebruik voor grotere en hogere taarten. Zorg in ieder geval dat je schraper hoger is dan je taart. Je koopt dit soort schrapers trouwens in kookwinkels. Met een grote spatel of mes kan het ook, alleen heb je dan iets minder controle over wat je doet.

Zet dan je schraper op het taartplateau (of waar je taart dan ook op staat), plaats hem in een schuine hoek tegen je taart aan. Denk qua hoek aan dezelfde hoek waarmee je met een mes je broodje smeert.

Belangrijk is dat je de schraper niet te hard tegen de taart drukt, anders schraap je de botercrème er namelijk af. Dat is niet de bedoeling, je wilt alleen de crème gelijkmatig verdelen en een strakke buitenkant krijgen.

Ga met de schraper rustig rondom de taart. Het makkelijkst is een draaiplateau om dit te doen, maar ook zonder lukt het prima. Ga door tot je tevreden bent met de zijkanten.

De bovenkant doe je als laatst. Schraap van de randen naar het midden toe om de rand zo scherp mogelijk te krijgen. Geloof mij dat het zelfs nog veel strakker kan dan je op de foto’s ziet.

Als laatst maak ik vaak nog even een rondje met de schraper rondom de taart, maar dit hoeft niet per se.

Schoon plateau

Nu is je taart wel heel mooi en strak, maar het plateau heeft nog wat restjes crème. Om dit schoon te maken neem ik een stukje keukenpapier wat ik om mijn vinger wikkel, zo kun je het plateau heel voorzichtig schoonmaken.

Eerst doe ik dit met een droog stukje papier, daarna maak ik hem een beetje vochtig om zo de vettige vegen ook weg te kunnen halen. Kijk wel heel goed uit, je wilt niet per ongeluk met je vinger in de taart prikken. Ik zal je ook vast vertellen dat dit je geheid wel een keer gaat gebeuren, ik ben hier zelf ook -nog steeds- schuldig aan.

En dat is het! Ik hoop dat met deze uitleg het helemaal duidelijk is hoe je een taart strak afsmeert. Zoals je ziet is het echt niet moeilijk. Meer een kwestie van oefening en geduld.

Vorige post

Volgende post

Mijn favoriete spuitmondjes
De basis van het bakken

Related Posts

Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft
07 april 2021
1

Zoals...

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
2

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
32

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 57

  1. Irene says:
    4 jaar geleden

    Voor een superstrakke bovenkant moet je eens het truukje van lifeofpie gebruiken. Botercreme op bakpapier en de taart andersom afsmeren dus de bovenkant zet je op dat laagje botercreme. Dan als laatste omdraaien dmv taartplateau op de taart en hups omdraaien, bakpapier eraf en superstrakje bovenkant!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik ken de truc inderdaad, ik vind zelf alleen deze manier prettiger werken. Daarnaast is het risico op beschadigingen bij het omdraaien vrij groot als je er niet echt geoefend in bent 😉 (en niet van die compacte/stevige cakes gebruikt als life of pie)

      Beantwoorden
      • Irene says:
        4 jaar geleden

        Ik vond het ook wel eng ja eerste keer haha maar eenmaal hard geworden is hij zo stevig met de botercreme, maar ieder zijn manier natuurlijk!

        Beantwoorden
      • Nathalie says:
        2 maanden geleden

        Hoi hoi ik heb dus paar bakvormen ongeveer 24cm? Maar ik ga dus 2 opelkaar doen van 24cm hoeveel fondant heb ik daar voor nodig? X

        Beantwoorden
  2. lotte says:
    4 jaar geleden

    waar kan je z’n plastic schraper kopen ?
    ben er namelijk naar opzoek en kan der nergens een vinden.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Bij kookwinkels.

      Beantwoorden
  3. Nienke says:
    3 jaar geleden

    ik heb zelf geen deegschraper, is dit erg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee hoor. Met een mes kan het ook, ik vind alleen zelfeen deegschraper erg fijn en makkelijk werken.

      Beantwoorden
  4. Danae says:
    3 jaar geleden

    Kan ik met deze techniek de taart ook eerst een vulling geven en ziet het er dan alsnog zo strak uit ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zeker, ik vul mijn taarten zelf ook altijd.

      Beantwoorden
  5. Cathy says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel porties basis botercreme heb je nodig voor het afsmeren van deze taart? Red ik dat met 1 of heb ik dubbel nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      aan 1 recept heb je meer dan genoeg (als je ook dit formaat aanhoudt en de taart er ook mee vult)

      Beantwoorden
  6. Rosanne says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoelang kan ik een afgesmeerde taart in de koelkast bewaren? Of is het beter de taart net voor het bekleden af te smeren? Ik ben nu bezig het biscuit te vullen, maar heb eigenlijk geen tijd om meteen te gaan bekleden🙈. Hoor het graag:).

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt hem best 1-2 dagen in de koelkast bewaren, maar houd er rekening mee dat de taart eenmaal af dan minder lang houdbaar is (en minder vers)

      Beantwoorden
  7. Lotte says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura,

    Hoe verplaats je je afgesmeerde taart van de draaischijf of je taart steun? Of leg je er iets onder?

    Groetjes,

    Lotte

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik leg er meestal een taartkarton onder als ik hem wil verplaatsen. Maar 9 van de 10 keer zet ik de taart gewoon al op het bord/plateau waar ik hem op wil serveren.

      Beantwoorden
  8. Wilma says:
    2 jaar geleden

    Hee Laura,

    Taarten als carrot cake en red velvet bak ik iedere laag apart. Het nadeel hiervan is dat mijn taarten allemaal een bolletje op top hebben. Hierdoor is opbouwen altijd een beetje lastig en worden m’n taarten vaak scheef.
    Wat ik nu meestal doe is stukjes van de bovenkant af snijden, maar ik vind dit eigenlijk heel zonde! Dus nu vroeg ik me af of hier nog andere trucjes voor zijn.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Op een lagere temperatuur bakken (en dan wat langer) helpt vaak ook tegen de bolling

      Beantwoorden
  9. Felmy says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik wil mijn cake, 4 lagen biscuit met botercrème, afmaken met een mirror glaze.
    Nu heb ik bij alle mirror glaze recepten gezien dat ze een cheesecake/kwarktaart invroren.

    Alleen wil ik dus geen cheesecake, maar slechts een biscuit laagjestaart met frosting.

    Zou ik de taart gewoon een nachtje in de koeling kunnen laten staan en er de volgende ochtend de glaze overheen doen? Of denk je dat de frosting dat niet houdt en zal smelten?

    De glaze laat ik sowieso eerst afkoelen tot 28-30 graden.

    Groetjes,
    Felmy

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb nog nooit een glaze taart gemaakt, maar zou inderdaad de taart in de koeling zetten.

      Beantwoorden
    • Felmy says:
      2 jaar geleden

      De testtaart is gelukt! Allebei voldoende laten afkoelen (de glaze natuurlijk niet te koud) en dan kan de glaze over een standaard biscuittaart met frosting gegoten worden 🙂

      Beantwoorden
  10. Marjolein says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura, hoe zorg ik dat de botercrème de roze kleur krijgt? Met kleurstof?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Hiervoor wordt inderdaad kleurstof gebruikt.

      Beantwoorden
    • Lynn says:
      2 maanden geleden

      Vandaag geprobeerd met sap van geplette frambozen ( gezeefd) , ook lekker en een mooie roze kleur!

      Beantwoorden
  11. Karima says:
    2 jaar geleden

    Hoi, ik heb een vraagje. Ik wil graag een chocoladetarat, met chocoladeganachevulling afstrijken met gekleurde botercreme. Kan dit zonder dat deze gaat mengen met de kleur vd chocolade. Bijv door eerst de taart met vulling in de ijskast uit te laten harden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Dat is inderdaad de slimste manier. Ook helpt het om de stukken met chocolade ganache eerst dun met de gekleurde botercrème af te dekken en daarna de totale taart af te smeren. Succes!

      Beantwoorden
  12. Marloes says:
    2 jaar geleden

    Ik vind persoonlijk botercreme niet zo lekker, nu heb ik wat gelezen over chantilly crème…kan ik hier ook glad mee afsmeren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Dat lijkt mij niet, gezien dat een soort slagroom is. Misschien kun je proberen de botercrème een smaak te geven die je wel lekker vindt? Zoals met witte chocolade of karamel.

      Beantwoorden
  13. jolien says:
    2 jaar geleden

    Afsmeren met ganache gaat dit op dezelfde wijze? Zou graag roze ganache maken (basis van witte chocolade). Heb je tips voor me?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kun je het beste even dit lezen: https://www.laurasbakery.nl/zelf-ganache-maken/

      Beantwoorden
  14. Pingback: Basisrecept vanille botercrème - Laura's Bakery
  15. Pingback: Honeycomb chocoladetaart - Laura's Bakery
  16. Kim says:
    11 maanden geleden

    Hi Laura,
    Hoeveel botercreme gebruik je/heb je nodig voor zo’n stapeltaart? Ik ga hem zaterdag maken!

    Groetjes Kim

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Dat hangt helemaal af van de grootte van de taart. Hier een voorbeeld: https://www.laurasbakery.nl/valentijn-drip-cake/

      Beantwoorden
    • Kim says:
      11 maanden geleden

      Dankje!!

      Beantwoorden
  17. Kelly says:
    9 maanden geleden

    Hooiii

    Hoe kan het na dat je de taart hebt aangesmeerd en in de koelkast gezet hebt de botercreme gaat scheuren?

    De taart was een stapeltaart met bavevroise kwam dus uit de vriezer eerst!
    Aangesmeerd was echt strak!
    En daarna de koelkast halve dag later zaten er scheuren in!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Hi Kelly, je hebt deze vraag ook onder een ander artikel gesteld, daar heb ik ‘m beantwoord.

      Beantwoorden
  18. Ruth says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura dankjwel voor uitleg.
    Ik heb een vraag hoe lang blijf de taart mooi staan?
    ZONDER te smelten ?
    Soms ben ik bij verjaardag feest zie ik dat de taart begin in mekaar te zaken hoe komt dat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Een taart kan sowieso niet te lang buiten de koeling (ook om hygiëne redenen), maar daarnaast gebruik je taart dowels om te voorkomen dat een hoge laagjestaart in kan storten.

      Beantwoorden
  19. Jidske says:
    8 maanden geleden

    Ik krijg de taart inmiddels goed strak aan de zijkanten maar heb altijd nog moeite met de rand van de bovenkant. Die krijg ik niet goed strak afgewerkt doordat een deel van de botercreme meekomt van de zijkant. Heb je daar nog een trucje voor?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Misschien is je botercrème te warm/zacht?

      Beantwoorden
      • Jidske says:
        8 maanden geleden

        Dat zou idd kunnen… Maar wat is de juiste temperatuur om hem in één keer te kunnen afmeren? ik zal proberen om dan eerst de zijkant te doen en dan even kort in de koelkast voordat ik de bovenkant afsmeer.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Dat heb ik nog nooit opgemeten.

          Beantwoorden
  20. Lisa Hengels says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura, ik heb heel veel last van luchtbellen in de botercrème. De snelheid waar de keukenmachine op staat geeft geen verschil.. hier tips voor?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Wat vervelend, dat heb ik eigenlijk nooit. Ik zou de crème goed door spatelen tot de bellen eruit gaan.

      Beantwoorden
  21. Claudia says:
    6 maanden geleden

    Hi Laura,

    Kun je een chocoladebiscuit ook goed dekkend afgemeerd krijgen met botercreme (zonder te kleuren) of blijf je de chocola er doorheen zien?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Ja hoor! Als je met schone materialen werkt (en de kruimels er niet opnieuw opsmeert) en de laag botercrème dik genoeg is.

      Beantwoorden
  22. Runida says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura, dit ziet er super mooi uit maar ik had een vraagje welke cake vorm je gebruikt? Wat is de afmeting ervan en heb je misschien een linkje van de cake vorm die jij gebruikt en stapel je er dan 2 op elkaar? Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Het werd uiteindelijk deze taart: https://www.laurasbakery.nl/valentijn-drip-cake/

      Beantwoorden
  23. Kim says:
    2 maanden geleden

    Hallo,

    Ik heb even een vraagje. Als ik na de eerste laag botercréme de biscuit even in de koelkast wil plaatsen om hem steviger te laten worden en ik er hem dan terug uithaal om hem mooi strak af te smeren gaat men botercréme iedere keer schiften. Hoe kan ik dit voorkomen? De bc mee de koelkast in? Maar dan is hij te hard om de taart verder af te smeren ? Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Runida says:
      2 maanden geleden

      De botercreme moet volgensmij de koelkast in hoor, anders word die warm en door de boter of door of chocolade etc gaat het dus schiften. Hou het in de gaten dat je botercreme niet te hard en te koud word dan maar ik doe altijd mijn botercreme in de koelkast mee en het komt dan altijd goed. Ik hoop dat ik je ook snel heb kunnen helpen en Laura reageert anders sowieso nog ook op je vraag, succes!

      Beantwoorden
      • kim says:
        2 maanden geleden

        Dank je voor je antwoord.
        Ik probeer het eens uit!

        Beantwoorden
  24. Tugce says:
    2 maanden geleden

    Hi Laura! In je botercreme recept geef je in de reacties aan dat je voor het afsmeren van de taart beter geen botercreme kunt gebruiken. Nu ben ik even in de war. Hoe kan ik m’n taart het beste afsmeren? Met je botercreme recept of met 1:1 boter en poedersuiker? Liefs

    Beantwoorden
    • Thea says:
      2 maanden geleden

      Ik heb dezelfde vraag.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Die botercrème moet je er inderdaad niet gebruiken in combinatie met fondant, het bevat teveel vocht en dan heb je kans op smelten of scheuren. Dus inderdaad 1:1 botercrème gebruiken. Maar dat is niet waar bovenstaand artikel specifiek voor bedoeld is, kijk dit eindresultaat maar eens: https://www.laurasbakery.nl/valentijn-drip-cake/

      Beantwoorden
      • Tugce says:
        2 maanden geleden

        Dus als ik het goed begrijp gebruik je 1:1 botercreme als je met fondant gaat werken. Als je geen fondant gebruikt, kan ik jouw recept voor botercreme gebruiken.

        Beantwoorden
  25. Monique says:
    1 uur geleden

    Ik vind botercreme vaak erg machtig, nu lees ik ook wel eens over enchanted crème. Was is het verschil precies en Zou ik hiermee ook mijn taart kunnen vullen en afsmeren of moet ik het als combinatie gebruiken?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=92da077fa026e2c77829ed9868697e75&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Citroen-gember havermoutkoeken

Bierbrood

Frambozen-citroen ijstaart

Wit brood

Volgende Post
De basis van het bakken

De basis van het bakken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan