Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

How to + recept: Speculaas(plank)

Laura Kieftdoor Laura Kieft
04 december 2011
in Feestdagen, Handige Baktips, How To, Koekjes, Koekjes, Sinterklaas, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het is de tijd van het jaar waarin iedereen massaal aan het speculaas gaat, maar ook taai-taai, marsepein en schuimpjes mogen niet ontbreken in deze periode. Ik ben zelf gek op het snoepgoed, vooral marsepein en speculaas gaan er moeiteloos in. Wat nog lekkerder is; zelfgemaakt speculaas! Ik wilde dit jaar niet de standaard pepernoten gaan maken, maar aan de slag gaan met heuse speculaasplankjes. Afgelopen zomer had ik al wat plankjes aangeschaft, nu kwam het er eindelijk van om ze dan ook daadwerkelijk te gebruiken. Dat het werken met speculaasplankjes nog niet zo makkelijk is bleek al snel, in het begin wilde het totaal niet lukken en stond ik haast op het punt er maar gewoon pepernoten van te maken. Gelukkig kreeg ik niet veel later de slag te pakken en geurde het huis naar versgebakken speculaas.

Recept afdrukken

Speculaas(plank)

Zelf speculaasjes maken maakt het Sinterklaasfeest natuurlijk helemaal compleet. Met dit recept voor speculaas(plank) is dat ook nog eens hartstikke makkelijk.

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 2 el melk
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 mespuntje zout
  • speculaasplankje(s)

Instructies

  • Het bereiden van dit recept is erg eenvoudig. Je doet alles tegelijk in een kom en mengt het tot het deeg stevig en donkerbruin kleurt. Het laatste stukje kneed je met de hand tot een bal. Wikkel het deeg in folie en laat het minstens 2 uur in de koelkast rusten. Het is nog makkelijker om het al een dag van te voren te maken. Heb je nog geen speculaasplankjes? Dille en Kamille heeft er een aantal in het assortiment. Op het internet is veel te lezen over het ‘voorbereiden’ van zo’n plank. Dit varieert van ‘een nacht in koud water’ tot ‘goed insmeren met slaolie’. Ook las ik dat de plank door gebruik vanzelf vet zou worden. Dit klonk het makkelijkst dus daar ben ik voor gegaan.
  • Voordat je begint warm je de oven voor op 250 °C (boven- en onderwarmte). De kleine figuurtjes (9cm hoog) bak je in 6 minuten gaar, de molen (12cm hoog) hebben een minuutje langer nodig. De hoeveelheid deeg is goed voor 14 poppetjes en 6 molens.
  • De plank heb ik hier al een paar keer gebruikt, je ziet dat hij al vettiger is geworden. De eerste paar keren zul je er hoogstwaarschijnlijk geen normaal figuur uit krijgen, dus heb geduld!
  • Bestuif de plank goed met bloem
  • Klop het bloem er weer af, zorg dat het bloem niet in de kieren gaat zitten. Dit gaat namelijk ten koste van de print in het speculaas
  • Neem een bolletje van het deeg en vorm dit al iets naar de vorm in de plank
  • Druk het deeg goed aan in de vorm, ga hierbij over de randjes heen
  • Met een goed scherp mes snijd je het overtollige deeg weg. houdt het mes goed plat zodat je geen gaten snijdt in het figuur
  • Je figuur is nu klaar om te lossen
  • Sla met de rand van het plankje op het aanrecht tot de randjes los komen te zitten. Haal voorzichtig het figuur los, houdt hierbij het plankje zo horizontaal mogelijk en dicht bij het aanrecht of je hand
  • Leg de figuren op een ingevette bakplaat (of op bakpapier) en bak ze in de oven.
Bewaren

In een trommel 2 weken houdbaar.

Heerlijk bij een lekker kopje thee! En voor degene die het nog niet hebben gevierd:

Fijne pakjesavond!

Vorige post

Volgende post

Webshop: Uit eigen streek
Verlate kersttaart

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 45

  1. Mariska says:
    9 jaar geleden

    Als je het viert wens ik jou ook een fijne pakjesavond! nog leuke taart/koekspulletjes gevraagd?

    Beantwoorden
  2. Desiree says:
    9 jaar geleden

    hoi Laura,
    bedankt voor je fijne recept. een tip van 24 kitchens Rudolph van Veen: bestuif het plankje met rijstebloem.
    gezellige pakjesavond!

    Beantwoorden
  3. Carola says:
    9 jaar geleden

    Fijn nog wat extra tips. Ik heb de plankjes al jaren maar nog nooit gebruikt. Ze zijn onlangs wel flink in de olie gezet maar er was dit jaar geen tijd meer om ze te bakken. Misschien deze zomer en dan de popjes zomers aankleden met icing dan maar?

    Beantwoorden
  4. Ineke van den Akker says:
    9 jaar geleden

    Goed gedaan!

    Beantwoorden
  5. Blondie says:
    9 jaar geleden

    Na deze post staat een speculaasplank dus op mijn verlanglijstje voor de kerstman, haha!

    Beantwoorden
  6. joannski and photoshop says:
    9 jaar geleden

    super! Ik heb 2daagen geleeden gemaakt 🙂 lekker !!! Groetjes

    Beantwoorden
  7. Harriet says:
    8 jaar geleden

    Bedankt voor je recept en how-to! Kun je het plankje naderhand gewoon schoon maken met water of moet dat met iets anders?

    Beantwoorden
  8. Annelies says:
    6 jaar geleden

    Hoe lang moeten ze in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      dat hangt af van de grootte, dit staat onder de eerste stap-voor-stap foto

      Beantwoorden
  9. Rick says:
    6 jaar geleden

    Dat was nog best lastig, ‘bloem niet in de kieren’. En ook wilde het deeg niet altijd even makkelijk loslaten. Maar met wat gepriegel en plakwerk zijn de speculaasjes nog best goed gelukt.

    Beantwoorden
  10. Rick says:
    6 jaar geleden

    Voor wat betreft de oven, trouwens, mijn recept, uit het boek van Holtkamp zei 30 minuten op 150 graden…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      de baktijd hangt natuurlijk wel af van de grootte van de koek. 30 minuten lijkt mij niet voor kleine speculaasjes maar voor grote poppen?

      Beantwoorden
  11. Annelies says:
    6 jaar geleden

    Dank jullie wel, ga dit weekend bakken 🙂

    Beantwoorden
  12. Rick says:
    6 jaar geleden

    Ze hadden van mij misschien iets korter gemogen, maar die 30 was zo gek nog niet. Hangt natuurlijk ook van de temperatuur af hoe lang ze moeten….

    Beantwoorden
  13. Roos says:
    6 jaar geleden

    Ik had al een heerlijk recept voor speculaas, maar dit recept lukt beter met de plankjes (het andere deeg is nogal plakkerig).
    Ze zijn echt heel goed gelukt! Bedankt!
    En… mijn kindjes vinden deze de lekkerste!

    Beantwoorden
  14. Marieke says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk recept: lekker makkelijk… Morgen verse speculaas! dank hoor!

    Beantwoorden
  15. Jeroen says:
    6 jaar geleden

    Deze zijn echt lekker! Heeft iemand nog een tip om de speculaasplank schoon te krijgen? Gebruik nu warm water en een afwasborstel, hierdoor wordt het hout zachter waardoor de afwasborstel de nerfjes beschadigd.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik maak het zelf op dezelfde manier schoon, maar ik laat het plankje niet in het water liggen. Gewoon direct onder de hete kraan, dan heeft het hout geen tijd om echt zacht te worden 😉

      Beantwoorden
  16. Lizanne says:
    6 jaar geleden

    Bij mij werden de speculaasjes nogal hard en donker in de oven (donkerder dan op jouw foto). Ik had de oven gewoon op 250 graden staan.. Wel met boven-onderwarmte. Welke ovenstand gebruik jij voor de speculaasjes?

    Ik had voor gebruik de plank ingevet met olie en even laten intrekken. De speculaasjes kwamen er perfect uit zonder te prutsen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Lizanne, ik gebruik ook boven en onderwarmte. Het kan zijn dat jouw oven gewoon minder tijd nodig heeft, of op een lagere temperatuur bakken.

      Beantwoorden
  17. Ria says:
    5 jaar geleden

    Laura, is de 250 graden die vermeld staat wel juist? Lijkt me wat aan de hoge kant.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat klopt zeker. Door ze op een hoge temperatuur te bakken (kort) worden ze juist lekker bros.

      Beantwoorden
  18. MJH says:
    5 jaar geleden

    Hoe kun je het beste amandelschaafsel op de achterkant krijgen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan leg je amandelschaafsel op de bakplaat waar je de ongebakken speculaasjes bovenop legt. Na het bakken zitten ze vanzelf vast 🙂

      Beantwoorden
  19. Mieke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb pas een speculaasplankje (molen) gekocht en wil nu graag eens speculaas bakken. Dank je voor dit recept met fijne overzichtelijke uitleg met foto’s. Voor rommboter-speculaas ga ik wel half bruine en half witte basterdsuiker gebruiken.

    Beantwoorden
  20. Annemieke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Gisteren de speculaas poppen gemaakt, maar veel te donker geworden bij 240 graden (had de oven al iets lager gezet dan de voorgeschreven 250 graden.
    Wat is jouw advies qua oven temperatuur, stuk lager zetten?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur 20% lager staan. Zo niet, dan zou ik ze korter bakken en niet de temperatuur aanpassen.

      Beantwoorden
  21. Manon says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik zie dat overal op internet andere recepten en oventemperaturen staan. Misschien vind je deze site informatief: https://www.kokswereld.nl/patisserie/deeg_speculaas.html

    Hier staan dat voor speculaasjes 170 graden en 25 min baktijd wordt aangeraden. Een hogere oventemperatuur zou zorgen voor een minder bros product.

    Veel bakplezier!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Elk recept verschilt inderdaad, dat klopt. Maar met de genoemde oven instellingen kreeg ik een perfect resultaat. Hou er ook rekening mee dat de instructies op genoemde website vaak bedoeld zijn voor professionele ovens, dat werkt anders dan de oven die jij en ik thuis hebben staan.

      Beantwoorden
  22. Mirjam says:
    4 jaar geleden

    Het 3e jaar op rij dat ik je recept weer maak. …
    Het deeg ligt weer braaf te rusten in de koelkast. Ik kan niet wachten. …
    Bedankt voor je recept

    Beantwoorden
  23. Cynthia says:
    4 jaar geleden

    Kan je uit het deeg ook gewoon vormpjes steken als je geen speculaas plankje hebt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan ook

      Beantwoorden
  24. Liesbeth says:
    3 jaar geleden

    Yes het is gelukt. Ik heb 3 verschillende plankjes. De molentjes zijn de kleinste maar heb ook poppen van 30 cm. Die mogen wel langer maar lagere temperatuur de binnenkant was niet lekker bros. Echt een super fijne handleiding.

    Beantwoorden
  25. Ann says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ik heb een vraagje ibm bruine basterdsuiker, is dit lichte of donkere basterdsuiker.
    dank u

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb de donkere gebruikt.

      Beantwoorden
  26. Kathinka says:
    2 jaar geleden

    Elke keer als ik met mijn zoontje iets wil bakken en een recept google, kom ik op jouw site uit. Zulke fijne recepten: makkelijk te maken, duidelijke uitleg en bovenal heerlijke resultaten. Bedankt dus! Mijn zoon vraagt bijna elke dag: ‘Mama, gaan we vandaag weer iets lekkers bakken?’ De speculaasjes staan voor vandaag op het programma 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat leuk om te horen!

      Beantwoorden
  27. Rita says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura,
    Allereerst, mijn complimenten voor je site en onwijs heerlijke recepten.
    Deze week bij de molen sint en Piet plankjes gekocht. Daar kreeg ik het advies eerst insmeren met zonnebloemolie en daarna met rijstebloem bestuiven en uitklappen. Toch blijft er bloem in de groeven zitten en moest ik zowat elke figuur er voorzichtig uit prutsen met de punt van een mesje. Heb je goeie tip hoe ik ze zonder problemen uit het plankje kan tikken?
    Alvast dank.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Rita, wat vervelend dat het nog niet wil met jouw plank. Ik vind het lastig om nog meer tips te geven dan al in bovenstaand artikel staan, dat is nl precies hoe ik het gedaan heb.

      Beantwoorden
  28. Rita says:
    1 jaar geleden

    Dankjewel Laura,
    Uiteindelijk heb ik mijn planken flink met zonnebloemolie ingesmeerd en een dag laten indrogen. Nu gebruik ik Zeeuws meel (is wat vettiger meel), met Goed succes. Nu vallen ze er goed uit.
    Er zijn trouwens veel verschillende recepten voor speculaas te vinden. Opvallend tref ik op een aantal dat de verhouding boter en suiker hetzelfde moet zijn. In jou recept is dat niet en blijft het deeg erg brokkelig. Mis ik nog iets?
    In ieder geval, super bedankt en alvast fijne dagen. Gr Rita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Fijn dat het inmiddels gelukt is. Het deeg was bij mij totaal niet kruimelig zoals op de foto te zien is, maar precies goed zo. Veel plezier met speculaas bakken!

      Beantwoorden
  29. Cindy says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura

    Ik maakte dit recept en liet het deeg een nachtje in de koelkast. Ik kreeg er echter maar 3 vormen (20cm) uit en vond het deeg heel erg plakkerig…
    Ik denk dat ik het recept helemaal gevolgd heb… heb ik iets over het hoofd gezien

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wat vervelend zeg! Ik durf het niet te zeggen zo op afstand.

      Beantwoorden
  30. Nathalie Dercksen says:
    2 maanden geleden

    Hoe lang kan je ze bewaren ?:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Zeker twee weken in een trommel.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Advent 15: Sneeuwpop op de slee

Bladerdeeg cadeau pakketjes

Zelfgebakken brood bewaren

Oud en Nieuw champagnetaart

Volgende Post
Verlate kersttaart

Verlate kersttaart

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Verlate kersttaart

door Laura Kieft-27 december 2011-5

Ik had grootse plannen deze kerst, ik zou heerlijk in de keuken allerlei lekkers bakken en dat aan jullie laten zien zodat jullie allemaal inspiratie hadden voor de feestdagen. Mijn school dacht daar alleen iets...

How to + recept: Speculaas(plank)

door Laura Kieft-04 december 2011-45

Het is de tijd van het jaar waarin iedereen massaal aan het speculaas gaat, maar ook taai-taai, marsepein en schuimpjes mogen niet ontbreken in deze periode. Ik ben zelf gek op het snoepgoed, vooral marsepein...

Webshop: Uit eigen streek

door Laura Kieft-29 november 2011-1

Gisteren heeft weer een nieuwe webshop haar virtuele deuren geopend, en niet zomaar één. Mede blogster Pauline (die jullie vast allemaal kennen van uit Pauline’s keuken) heeft maandenlang hard gewerkt aan haar bedrijf Uit eigen...

Gestrikt!

door Laura Kieft-18 november 2011-3

De lussenstrik staat denk ik nu al ruim een jaar op mijn lijstje ‘wil ik nog eens maken’. Elke keer weer bedenk ik mij te laat dat er dan tylose door het fondant moet worden...

Liefde is…

door Laura Kieft-13 november 2011-12

Liefde is… een speciale taart aan je vriendje geven omdat hij jarig is. Dit deed een vriendin van mij. Na veel wilde plannen voor de taart zijn we uiteindelijk toch op een vrij eenvoudige versie...

Review: workshop De Koekenbakkers

door Laura Kieft-06 november 2011-7

Gisteren heb ik dan eindelijk een workshop van Mariëlle van De Koekenbakkers mogen volgen! Een paar maanden geleden heb ik mij al ingeschreven voor deze workshop en heb er dus lang naar uit mogen kijken....

Eindstand Pink Ribbon actie

door Laura Kieft-01 november 2011-12

De maand oktober is voorbij en het geld is overgemaakt. Er is een einde gekomen aan de maand die in het teken van borstkanker staat en daarmee is er ook een einde gekomen aan mijn koekjesactie....

Recept Royal Icing

door Laura Kieft-31 oktober 2011-158

Laatst gaf ik jullie al het recept voor suikerkoekjes, nu geef ik jullie het recept Royal icing zodat je de koekjes kunt gaan decoreren. Deze hoeveelheid Royal icing is genoeg voor het recept van de...

Zoetigheden uit Parijs

door Laura Kieft-23 oktober 2011-8

Vorige week zondag vertrok ik samen met mijn ouders en zusje naar Parijs. Hier gingen we donderdagochtend vroeg weer weg om nog 2 dagen naar Disneyland te gaan! Ik was nog nooit in Parijs of...

Recept Suikerkoekjes

door Laura Kieft-14 oktober 2011-218

Wanneer ik koekjes decoreer, zijn deze suikerkoekjes echt mijn go to recept. Mijn favoriet waar ik bijna nooit van afwijk. Het enige andere recept dat ik nog wel eens wil gebruiken is een aanpassing op dit...

De Pink Ribbon koekjesfabriek

door Laura Kieft-05 oktober 2011-16

koekjes uitsteken Gezien de hoeveelheden koekjes die hier in huis gebakken worden mag ik het met recht een koekjesfabriek noemen. De actie is een ontzettend groot succes, groter dan ik ooit had durven dromen. Er...

Een actie voor Pink Ribbon

door Laura Kieft-01 oktober 2011-10

Oktober is de maand waarin er extra aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks wordt bij ruim 13.000 mensen borstkanker vastgesteld. Iedere vrouw heeft een kans...

Vintage baking

door Laura Kieft-28 september 2011-8

Deze cupcakes wilde ik eigenlijk gisteren al met jullie delen, toen was ik alleen te druk met naar de oven hollen. Waarom zul je denken, daar hoor je dit weekend meer over. Ik heb namelijk...

It’s my birthday

door Laura Kieft-20 september 2011-6

Nou ja, afgelopen zondag dan. 18 September werd ik 21 jaar, écht volwassen dus. Familie en vrienden lieten al weten dat zij nieuwsgierig waren naar de taart. Dit keer alleen geen fondant taart zoals ze...

Gestencilde bloesemtak

door Laura Kieft-13 september 2011-8

Bij Ellen in Donderen had ik in mijn vakantie zo’n ontzettend leuk stencil gekocht die ik ontzettend graag wilde uitproberen. Maar om nu gelijk een hele taart te maken, dat moet anders kunnen dacht ik zo. Zo...

Glinsterende snoepjes

door Laura Kieft-07 september 2011-6

Deze cupcakes heb ik al een poosje geleden gemaakt en wilde ik jullie eigenlijk dit weekend al laten zien. Dat was mijn bedoeling in ieder geval.. KPN werkte alleen even niet mee, na een storing...

De vakantie zit er weer op

door Laura Kieft-27 augustus 2011-5

Bij het gebrek van een echte zomer probeer ik er dan maar wat vrolijks van te maken. Want die zomer, die is dit jaar compleet verregend. Zo mooi als het voorjaar was, zo slecht is...

Review: De oude bakkerij

door Laura Kieft-18 augustus 2011-6

Al tijden geleden las ik in het tijdschrift MjamTaart over het bakkerijmuseum in Medemblik. Ik wist gelijk; ‘daar wil ik heen!’. Het  heeft enige tijd geduurd maar afgelopen weekend was het dan zover, samen met...

Review: Baking cups

door Laura Kieft-12 augustus 2011-32

Ik ben gek op leuke baking cups, ze maken je cupcakes helemaal af. Tegenwoordig kun je je lol op met alle leuke kleurtjes en printjes. Sommigen zien er in de verpakking alleen heel erg leuk...

65 met toblerone en appel-kaneel

door Laura Kieft-04 augustus 2011-9

Voor de verjaardag van de vader van mijn overbuurvrouw (snappen jullie het nog) vond ik het moeilijk om de kleuren te bepalen. Want wat zijn nu echte mannenkleuren in combinatie met cupcakes. Ik dacht nog...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan