Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

How to: Praline bonbons maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 november 2012
in Allergenen, Glutenvrij, Handige Baktips, How To, Technieken, Truffels & Bonbons, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik ben geen chocolade expert, wel een groot liefhebber hiervan! Al heb ik niet veel verstand van de juiste smelt temperaturen van chocola en de juiste verwerking hiervan wilde ik al heel lang eens bonbons maken, een workshop hierover staat dan ook op mijn lijstje. Stiekem had ik geen zin om te wachten tot ik eens een workshop zou kunnen volgen, ik besloot dan ook om het maar gewoon te proberen!

Al vond ik de smaak heerlijk, de uitvoering kan zeker nog beter. Geen luchtbelletjes meer langs de randjes bijvoorbeeld. Ik miste bij de bonbons ook een knapperige bite, mijn chocola bleef vrij zacht. Over chocola kan ik dus nog zat leren. Mijn bonbons waren misschien niet perfect en volgens de regels, toch wil ik jullie laten zien hoe je zelf bonbons met een vulling kunt maken!

Je hebt eigenlijk helemaal niet zoveel nodig om bonbons te kunnen maken. Het belangrijkste is een bonbonvorm. Degene die ik gebruikte is van heel dun siliconen, dat werkt makkelijk bij het lossen van de vorm. Kun je dit niet vinden? Een ijsblokjesvorm werkt ook prima en is in vele verschillende vormen te verkrijgen. Naast de vorm heb je ook een rooster nodig en een schaal of plaat waar je dit rooster overheen zet. Ik gebruikte ook mijn chocoladesmelter, als je deze niet hebt kun je ook je chocola in de magnetron smelten. Dit is alles wat je nodig hebt naast de chocola en praline. Klaar voor wat geklieder?

Vul je vorm met chocola en zet deze op het rooster. Tik met je rooster op het aanrecht zodat de luchtbelletjes in de chocola naar het oppervlak stijgen. Wanneer de luchtbellen weg zijn zet je je rooster boven de schaal en keer je de bonbon vorm om op je rooster. Wacht tot de chocola er niet meer uitdruppelt en keer dan de vorm om. Haal de chocola uit de schaal en doe dit weer in je chocoladesmelter (of even in de magnetron).

Je hebt nu als het ware chocolade bakjes gemaakt. Deze kun je nu vullen met praline (of een vulling die jij lekker vindt). Vul de vormpjes niet helemaal tot aan de rand, anders kan de chocolade niet meer goed hechten. Als je in elk vakje de vulling hebt gedaan is het tijd om ze af te sluiten met nog een laagje chocola. Giet dit voorzichtig over de praline heen en laat goed drogen.

Als de chocola volledig is afgekoeld kun je de bonbons gemakkelijk uit de vorm drukken.

Zet je gemaakte bonbons op een schaaltje en serveer dit gezellig met een kopje thee, succes verzekerd!

Vorige post

Volgende post

Choco praline pops
Recept: Pepernoten (kruidnoten)

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft
07 april 2021
1

Zoals...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 53

  1. Dreaming of Cakes says:
    8 jaar geleden

    Bonbons maken staat ook op mijn lijstje, thuis heb ik al een mal
    Maar de tijd …..
    Heb ik nog niet gehad, ze zullen vast lekker zijn van je foto’s krijg al trek
    Groetjes Esther

    Beantwoorden
  2. Anneke says:
    8 jaar geleden

    Lekker he! Ik doe altijd eerst een klein laagje met chocolade en laat deze uitleggen terug boven mijn chocolade pot 🙂 Daarna gaan ze even de ijskast in om hard te worden en dan doe ik er de vulling in, en daarna weer de chocolade en in de ijskast! Misschien een tip, en dan zijn ze steviger 😉

    Beantwoorden
  3. de Bakmadam! says:
    8 jaar geleden

    Ja, inderdaad: tussendoor even in de koelkast (zo doen we dat op de les ook). Ze zien er lekker uit!

    Beantwoorden
  4. Caroline Brouwer says:
    8 jaar geleden

    Ik heb al een paar keer een bonbonworkshop gevolgd. Maar mij er thuis nog niet aan gewaagd.Inderdaad deden wij de vorm ook eerst in de koelkast als de eerste laag chocolade er in zit. En met de vorm ook een paar keer op het aanrecht slaan, om de luchtbelletjes weg te laten gaan. Maar je bonbons zien er heerlijk uit. Ik zou er wel eentje willen proeven! ;-))

    Beantwoorden
  5. anouk says:
    8 jaar geleden

    Dit lijkt me echt heel leuk om te maken, misschien ook maar eens een keer proberen!

    Beantwoorden
  6. Maddy says:
    8 jaar geleden

    Jum, wat zien die er weer enorm lekker uit, krijg er direct zin in:-)! Ik zag laatst bij de Action van die Siliconen chocolademallen in leuke vormpjes. Het is wel een week of twee terug dus ik weet niet of ze, ze nog hebben…maar misschien een tip om eens te kijken!

    Beantwoorden
  7. Uit Pauline's keuken says:
    8 jaar geleden

    Ah leuk zeg en ook nog goed gelukt ook! Fijn weekend 🙂

    Beantwoorden
  8. Joke says:
    8 jaar geleden

    Voor een eerste keer vind ik ze heel mooi geworden ze zien er ook heel smaakvol uit!!!

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  9. Denise says:
    8 jaar geleden

    hey,

    heb je de chocola wel getemperd? want daardoor wordt de chocolade ook steviger. Je kan dit ook heel makkelijk thuis doen. en idd even in de vriezer. als je er chocolade in de mal hebt gegoten even de mal boven de chocolade bak uitkloppen. zo loopt de overige chocolade eruit en heb je minder lucht belletjes.

    Veel Liefs Denise

    Beantwoorden
  10. Laura's Bakery says:
    8 jaar geleden

    Bedankt voor de tips. Volgende keer ga ik ze in de koelkast zetten om uit te harden!

    Beantwoorden
  11. Angela Taartwens says:
    8 jaar geleden

    Zien er heerlijk uit! Ach, die luchtbelletjes, tis handwerk, vind dat je dat best mag zien 🙂

    Beantwoorden
  12. Lian says:
    8 jaar geleden

    Dat ziet er erg lekker uit, wel een knoeiwerk denk ik maar wat een leuk eindresultaat!

    Beantwoorden
  13. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura, Weet jij toevallig of zo’n mal voor bonbons ook werkt met fondant of marsepein? groetjes Raquel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Raquel, deze mallen kun je ook prima voor fondant/marsepein gebruiken!

      Beantwoorden
  14. De Bakgarage says:
    8 jaar geleden

    Erg leuk om te zien dat er steeds meer mensen met chocola gaan werken!
    Voor degenen die het moeilijk vinden om de chocola te tempereren, wij hebben de uitkomst!
    WIj hebben speciale smeltchocolade (ook bekend als candy melts) en deze hoef je alleen maar te smelten (au bain marie) en uit laten harden. De chocolaatjes glimmen moet en hebben een goede bite!
    Kijk maar eens op onze website. Hier staan ook allerlei verschillende mallen op!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ik vind persoonlijk dat Candy melts hier niet geschikt voor zijn. Dit is meer smelt snoep dan chocolade, de echte chocoladesmaak ontbreekt dan ook. Lijkt meer op witte chocolade met een bijsmaakje.

      Beantwoorden
  15. Danielle says:
    8 jaar geleden

    Misschien een gekke vraag; maar waar koop ik losse praliné? Ik heb een mall voor kerstchocolade in huis en wil die graag gaan uitproberen! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ik heb hem toen van het merk Funcakes gekocht, bij deleukstetaartenshop

      Beantwoorden
  16. Sylvia says:
    7 jaar geleden

    Kwam deze video tegen waarin de chocola getemperd wordt, lijkt niet zo moeilijk… Ga zeker ook een keer aan de slag. De mal heb ik al, lekker goedkoop bij de Lidl gehaald, nu de rest nog. Wens iedereen veel succes en plezier bij het maken van de bonbons.
    Dank voor je mooie, inspirerende blog Laura!
    http://www.therawchef.com/tempering-raw-chocolate/?gw=rawchoco123&contactId=173226&inf_contact_key=60324ee79355c3b1d5d885eda1ea2026568c3078f4e7310853042adbce8397c4&inf_field_Email=sylviayellowlunarsun%40gmail.com&inf-XDQSuE5tSsLOh7Yj=

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Zeker een leuke video, bedankt voor de tip! Ga ik ook eens proberen, er ligt hier ook al een mal voor zo’n reep veel te lang te wachten tot hij gebruikt gaat worden 🙂

      Beantwoorden
  17. Natasja says:
    7 jaar geleden

    Tempereren is inderdaad erg belangrijk om glimmende en “knapperige” chocolade te krijgen. Ik heb vorige week een workshop gehad van Janny Bakker van Janny Bakker Pattisserie. Echt een aanrader!
    Ik las hier boven dat het niet moeilijk lijkt, maar het is toch lastiger dan je denkt. De temperatuur bij het tempereren steekt nl. erg nauw. Doe je dit niet goed, dan komt de chocolade moeilijker uit de mallen (ik heb nl. niet alleen siliconen mallen), ze glimmen niet en hebben de bite niet.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het tempereren is zeker lastig. Deze bonbons hadden inderdaad niet de goede bite. Het staat nog steeds op mijn lijstje om een chocolade workshop te volgen, want dat lijkt me toch wel heel leuk om te leren!

      Beantwoorden
  18. Godelieve says:
    7 jaar geleden

    Chocolade temperen. Moeilijk. Maar voor de hobbykok is er een simpele manier.
    Neem telkens 1/3 van de hoeveelheid chocolade die je wenst te smelten. leg die opzij. Smelt de overige 2/3 in een kom boven heet water (niet meer kokend). Zodra gesmolten, de pan van vuur nemen en overige chocolade (1/3) toevoegen in kom en er onder mengen
    Deze chocolade koelt de massa af en brengt deze op de juiste temperatuur.
    De chocolade is ook mooi glanzend.
    Dus bij een tablet van 220gr breek je telkens 2 repen af (die in de kom boven vuur gaan) en leg je 1 reep opzij.
    Makkelijk en goed resultaat.

    Beantwoorden
    • Sylvia says:
      7 jaar geleden

      Geweldige tip! Dank je Godelieve!

      Beantwoorden
  19. Linda says:
    7 jaar geleden

    Zien er heerlijk uit. Maar hoe heb je de vulling gemaakt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze vulling heb ik niet zelf gemaakt, maar gekocht. Van het merk Funcakes.

      Beantwoorden
  20. Roos says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Vraagje wat als je de bonbons niet uit de vorm krijgt?
    Moet je ze dan snijden? Of…
    Laat het me weten

    Xjes roos

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het is mij nog nooit gebeurd dat bonbons niet los komen uit een siliconen vorm. Als ze echt stevig vast zitten kun je de vorm even in de koelkast/vriezer zetten zodat ze wat steviger worden en nog makkelijker te lossen zijn.

      Beantwoorden
  21. catherine says:
    6 jaar geleden

    Hoi laura
    ik heb de oplossing voor je bubbeltjes probleem
    als je de bonbon vorm hebt gevuld dan tril je de vorm op de werkbank aan de rand van de tafel zo gaat de lucht eruit en blijft je chocolade mooi

    Gr catherine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat had ik bij deze inderdaad ook gedaan, maar ze waren toch niet allemaal weg. Maar dat is inderdaad een goede manier! 🙂

      Beantwoorden
      • catherine says:
        6 jaar geleden

        Hoi laura heb je eerst de chocolade erin gegoten en toen getrild op werkbank dan moet je echt flink doorgaan met trillen totdat er geen luchi meer in zit
        en dan de mal op zijn zijkant neerzetten ff in laten drogen en absoluut niet in de koelkast dan kan de chocolade wit uitslaan ik heb een cursus ervoor gehad
        Het temperen komt wel erg nauw succes en Ik vindt je blog super ga zo Door

        Groetjes catherine

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Hoi Catherine,
          Ik denk dat mijn chocolade niet goed getempereerd was toen, voor de rest wel gedaan zoals jij omschrijft.
          Ik moet het gewoon nog maar eens proberen denk ik 😉
          Groetjes, Laura

          Beantwoorden
  22. Allard says:
    6 jaar geleden

    Misschien je chocolade temperen voor gebruik 🙂

    Beantwoorden
  23. Siema says:
    6 jaar geleden

    Heb je de praline zelf gemaakt of kan je het kant en klaar kopen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb de praline vulling gekocht.

      Beantwoorden
  24. Willemijn says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ook wel eens chocolaatjes met vulling gemaakt en heb toen een blikje caramel(in blik gekookte gecondenseerde melk) voor de vulling gebruikt. Was ook heel erg lekker!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan ook heel goed ja, heerlijke vulling 🙂

      Beantwoorden
    • Angenita says:
      3 jaar geleden

      hoe heb je dat gemaakt?

      Beantwoorden
  25. Marina says:
    5 jaar geleden

    Ik heb onlangs ook de grote stap gezet om zelf eens bonbons te maken. Had de siliconen vormen al een tijdje in huis en na het zien van Rudolph van Veen toch maar aan het proberen gegaan samen met een vriendin.
    Het resultaat mocht er meteen zijn! allemaal hebben wij en de collega’s er flink van gesnoept.
    Inderdaad het tempereren van de chocolade is eigenlijk nog een meeste werk, buiten het maken van de vullingen, maar dan is het ook zo gepiept. Tempereren van chocolade is niet echt moeilijk, even je aandacht erbij houden. Of je het nu via de tableermethode doet (uitstrijken op een marmeren tegel) of via de entmethode (koude chocolade bij de gesmolten chocolade doen) even oefenen en je krijgt de perfecte bonbons. Qua vulling kun je op internet tal van mogelijkheden vinden van ganache, chocolademousse, gels tot caramels. Wat ik het meest moeilijke, maar meest belangrijke, vindt is dat het laagje chocolade in de vormen heel dun is voordat je de vulling erin doet.
    Deze siliconen vormen zijn zowat het hele jaar door te koop bij de Xenos.
    Veel bonbonplezier,
    groetjes van een “chocoladefanaat”

    Beantwoorden
  26. Marina says:
    5 jaar geleden

    oh ja, bedankt voor de hele goede tip om het op een rooster uit te laten lekken met daaronder een bak om de restant chocolade op te vangen!!!

    Beantwoorden
  27. Michel says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,
    Op internet kun je veel info over tempereren vinden, de meeste echter zonder de achterliggende reden te benoemen waardoor het wat magische handelingen lijken.
    Waar het om gaat is dat de juiste cacaoboter kristallen ontstaan. Er kunnen 6 soorten ontstaan met verschillende smelttemperaturen. Alleen de 5e soort geeft de goede kraak zoals je wilt. Voor het juiste resultaat laat je eerst alle kristallen smelten (ong 40gr) en vervolgens afkoelen tot in ieder geval een klein stukje onder de smelttemperatuur van de gewenste kristallen, maar net boven de ongewenste. Wat ook kan is iets verder afkoelen en dan weer verwarmen tot net onder de smelttemperatuur van de gewenste kristallen. De goede kristallen hebben dan een goede voorsprong om verder te kristalliseren bij rustig verder afkoelen. Soms wordt bij chocolade ook door de fabrikant een kristalisatiecurve meegeleverd( bijv Callebaut). Op http://www.patesserie.com/algemeen/chocolade-tempereren staat het ook heel goed uitgelegd. En ja, het maakt echt een groot verschil!

    Beantwoorden
  28. esmee says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura

    ik wil graag dit recept maken alleen staat de ingredienten lijst er niet? klopt dit?

    groeten,
    Esmee

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat klopt inderdaad, het is meer een uitleg over het principe van bonbons maken dan een recept 🙂 (zou ook niet meer weten welke hoeveelheden ik destijds heb gebruikt helaas)

      Beantwoorden
  29. De Schuyter Freddy says:
    4 jaar geleden

    Ik heb al aan vele de vraag gesteld maar nooit een duidelijk antwoord ontvangen.
    Als men een doos mix pralines besteld van de gekende merken zijn bijna alle pralines gevuld met de simpele bruine vulling. De pralines met lopende creme zijn meestal zoek. Als ik een doos bestel vraag ik de helft met lopende creme en dan is het precies tegen hun zin dat ze dat doen. Hoe komt dat?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik vrees dat ik je daar ook geen duidelijk antwoord op kan geven. Misschien is het makkelijker te maken voor ze, of ligt het aan de kosten. Denk dat je het beter kunt vragen aan de winkel waar je ze bestelt voor het juiste antwoord 🙂

      Beantwoorden
  30. Thierry says:
    4 jaar geleden

    Koop een harde plastic bonbon mal werkt makkelijker en als je hard plastic gebruimt glimmen de bonbons mooier. Voordat je de mal gebruikt even heel kort warm maken met bijv een fohn

    Beantwoorden
    • Tly says:
      4 jaar geleden

      Hallo Thierry ik heb ook een harde mal maar krijg mijn chokolade er niet uit. Wat doe ik dan verkeert??

      Beantwoorden
      • Nathalie says:
        3 jaar geleden

        Dan heb je helaas je chocolade niet goed getemperd. Met temperen van de chocolade zorg je voor glans en knapperigheid. Maar temperen zorgt er ook voor dat de chocolade ietsje krimpt waar door het dus super makkelijk uit je vorm komt.

        Beantwoorden
  31. Marina says:
    3 jaar geleden

    Heel leuk die bonbons! Je moet 2/3 van je chocolade au bain marie smelten en als dat gebeurt is je bekken van het vuur halen en de overige chocolade erbij doen en zorg ervoor dat de toegevoegde chocolade is opgeslost. Dan stolt je chocolade mooi!

    Beantwoorden
  32. Jolien says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat bedoel je met onderstaande zin in je tekst hierboven?

    Haal de chocola uit de schaal en doe dit weer in je chocoladesmelter (of even in de magnetron).

    Groetjes Jolien

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat gaat over de chocola die uit de vorm in de schaal eronder druppelt.

      Beantwoorden
  33. pim says:
    2 jaar geleden

    Goh, wat zien die bonbons er lekker uit. Ik vind het bijzonder dat je zonder cursus zulke goede praline bonbons hebt kunnen maken. Die luchtbelletjes zijn wat mij betreft een teken ervan dat de bonbons handgemaakt zijn.

    Beantwoorden
  34. Grietje says:
    2 jaar geleden

    Wat een leuke site , en het zijn prachtige Bonbons .

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Recept: Pepernoten (kruidnoten)

Recept: Pepernoten (kruidnoten)

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan