Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

How to: Cupcakes bakken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 januari 2011
in Cupcakes, Handige Baktips, How To, Technieken
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze maak, ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Voor het maken van het cupcake beslag gebruik ik de mix voor cupcakes van FunCakes. Heel gemakkelijk zul je zeggen.. en inderdaad, dat is ook zo. Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd en elke keer werden ze niet zoals ik ze wilde hebben. Denk hierbij aan papiertjes die loslaten, een ‘zwevende’ cupcake in het vormpje en te compacte cupcakes. Dit zijn dingen die je niet wilt hebben als je cupcakes gaat decoreren. Ik heb toen de mix van funcakes eens uitgeprobeerd, ik vind het een súpermix en heb ook nooit meer iets anders gebruikt.

Voor 24 cupcakes gebruik ik 500 gram mix, 250 gram boter en 250 gram ei. 250 Gram ei staat gelijk aan 5 medium eieren, ik gebruik alleen joekels van eieren en heb er aan 4 genoeg.

Voor wat extra smaak voeg ik een beetje citroenrasp toe, te vinden in de supermarkt, en een snufje zout.

Dan doe je alle ingrediënten tegelijk in een mengkom, geen gedoe met droge en natte ingrediënten los van elkaar mixen voordat je ze samenvoegt. Nee hoor, lekker makkelijk alles bij elkaar.

Na ongeveer een half minuutje mixen zet ik hem even uit en schraap met een pannenlikker langs de zijkanten van de mengkom om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten worden opgenomen in het beslag. Daarna ongeveer nog 4 minuten rustig mixen. Ik zet hem meestal toch ietsjes sneller en laat hem wat langer mixen. Het beslag is dan lekker luchtig.

Om de cupcake papiertjes te vullen kun je natuurlijk gewoon met lepels aan de gang, maar omdat dat zo’n vreselijke kliederboel wordt vul ik een spuitzak met het beslag waar ik het puntje afknip. Ik gebruik snoepzakken als spuitzak, na gebruik kun je hem gewoon weggooien.

Omdat je bij het decoreren graag cupcakes wilt hebben die allemaal even hoog zijn weeg ik ze af. Ik doe 40 gram mix in elk cupcake papiertje. Het lijkt misschien wat werk om ze allemaal af te wegen maar het gaat hartstikke snel als je de smaak eenmaal te pakken hebt.

Na 20 minuten in de oven op 180 graden komen ze er zo uit. Ik heb meestal een klein ‘bolletje’ op mijn cupcakes, wanneer je dit niet wilt kun je na het bakken een broodplank op de cupcakes leggen. Je moet ze dan uiteraard wel gebakken hebben in een cupcake blik. Het verschilt per oven hoe lang de cupcakes nodig hebben om gaar te worden en natuurlijk ook hoe hoog ze worden na het rijzen. Dit zul je voor jezelf even moeten uitvinden. De richtlijnen die ik heb genoemd zullen voor de meesten goed uitkomen.

Ik vond het erg leuk om een ‘how to’ te maken en ben van plan in de toekomst meer te maken. Variërend van basisdingen, zoals deze cupcakes en biscuits bakken en vullen, maar ook decoreer technieken. Heb jij iets wat je graag zou willen zien? Laat het weten en ik zal kijken of ik er iets mee kan doen!

Vorige post

Volgende post

Cupcake wrappers uitgetest
Pip studio

Related Posts

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 47

  1. liane says:
    10 jaar geleden

    Die mix is superlekker, ik gebruik ook nooit meer wat anders. Nog een tip voor om je beslag in het papiertje te krijgen zonder gesmeer: ik gebruik altijd mijn ijsbolletjes-tang ! Het zal niet precies zo op de gram af zijn als jij doet, maar voor mij werkt het prima, alle cupcakes zijn even hoog !

    Beantwoorden
    • Desirée says:
      8 maanden geleden

      Ik gebruik hem sinds kort ook, geen dr oetker meer hier in huis!

      Beantwoorden
  2. Caroline Brouwer says:
    10 jaar geleden

    Duidelijke uitleg met mooie foto’s!

    Beantwoorden
  3. Scallie says:
    10 jaar geleden

    Je maakt mooie dingen en de foto’s zien er ook geweldig uit hoor! En wat handig om het met de spuitzak te doen en het af te wegen, ik sta inderdaad altijd te klooien en de hoogtes verschilde bij mij ook wel eens!! Thnx

    Beantwoorden
  4. Stéphanie says:
    10 jaar geleden

    Leuke how to, dankjewel! Ik heb zelf laatst niet zo’n succes gehad met cupcakes bakken, ik ga nu zeker eens die mix proberen! Heb er al helemaal zin in!

    Beantwoorden
  5. Anneke says:
    10 jaar geleden

    Zo handig he die mix 🙂 Heb hem ook al gebruikt en hij lekker en handig!
    Groetjes Anneke

    Beantwoorden
  6. Anonymous says:
    10 jaar geleden

    heel mooi hè echt waar

    Beantwoorden
  7. Marjolein says:
    10 jaar geleden

    Ik ben benieuwd waar jij nu je cup-cakes in bakt.. een bakblik of een silicone mal? Want wouw wat zien ze er perfect uit!

    Beantwoorden
  8. Laura says:
    10 jaar geleden

    Hoi Marjolein,
    Ik bak mijn cupcakes in een bakblik. Ik heb er eentje van Wilton en een van xenos, allebei werken prima.

    Beantwoorden
  9. Anonymous says:
    10 jaar geleden

    Hoi,
    Even een vraag van iemand zonder ervaring, maar als ik het beslag rechtstreeks in de papieren vormpjes de gebeurd er dan niks mee in de oven. Of ik het beter om in een bakblik te doen?

    Beantwoorden
  10. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Met heel veel plezier heb ik de laatste tijd veel dingen gelezen op je blogs. Je bent heerlijk perfectionistisch wat ik zelf ook ben. Even een vraagje, ik heb geregeld bij cupcakes dat de papiertjes loslaten met de cupcakemix van Funcakes. Heb je een idee hoe dat zou kunnen? Nu zie ik dat je blue band gebruikt, ik gebruik vaak roomboter, is dat misschien te vet? Volgende week moet ik er 120 maken voor een bruiloft en dan kan ik dat niet echt gebruiken.
    Groetjes, Zilpa

    Beantwoorden
  11. Laura says:
    9 jaar geleden

    Het is het mooist om de papieren vormpjes in een bakblik te zetten.

    Zilpa, het moet volgens mij niets uitmaken dat je roomboter gebruikt. Het kan wel aan de papieren vormpjes liggen. Dr petoet papiertjes laten bij mij altijd los, met andere eigenlijk nooit. Een enkele keer wel eens eentje hoor, als een een grote opdracht heb bak ik dan ook altijd een aantal extra.

    Beantwoorden
  12. Margriet says:
    9 jaar geleden

    Ik kende je website al langer, maar op de een of andere manier stond hij niet meer in mijn favorieten. Na een Google-actie van ongeveer een uur vond ik je weer, uiteindelijk op de zoekactie ‘taart decoreren ruitjes’ omdat ik nog wist dat jij zo’n schitterende ruitjestaart had gemaakt. Hoezee!

    Toen ik alles weer ‘herontdekt’ had op je site (en vanzelfsprekend je adres weer had opgeslagen) vond ik dit artikel, en echt precies op tijd want ik wil voor kerst een lading cupcakes bakken. Maar geen enkel recept was naar mijn zin. Ik kreeg opengebarsten cupcakes of ze zakten in, of de smaak was niet goed. Maar nu, dankzij jouw tips, heb ik de perfecte cupcakes te pakken! Daar ben ik je erg dankbaar voor. Ook het afwegen van het beslag en het gebruiken van een snoepzak; geniaal! Tof, ik hoop dat je vaker how-to’s gaat maken want ze zijn echt heel erg bruikbaar!

    Groetjes en succes met je site!
    Margriet

    Beantwoorden
  13. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Wow dit is echt een handige manier! En lekker natuurlijk! 😀
    Zou u misschien een keer een how-to kunnen maken om zo’n mooie topping te maken? (en hoe je ‘m er dan zo mooi op krijgt 🙂 ).
    groetjes!

    Beantwoorden
  14. Marie-Louise says:
    9 jaar geleden

    Hoi Laura
    Je hebt een leuke site en er staan leuke tips op, ik ben vanmiddag Cupcakes gaan bakken , en met de weegschaal erbij, maar is 40 gr niet teveel voor een kleine cupcake, ik had hem met 17 gr al voor meer als de helft volzitten
    Groetjes marie-Louise

    Beantwoorden
  15. Laura says:
    9 jaar geleden

    @ marie-Louise, ik bak hier ook het gewone formaat cupcakes (bodem is 5cm doorsnee). Voor mini cupcakes durf ik niet te zeggen welke hoeveelheid je moet gebruiken, deze heb ik nog niet eerder gemaakt.

    Beantwoorden
  16. Marie-Louise says:
    9 jaar geleden

    Hoi Laura
    Ik heb nu voor de kleine cupcakes 15 gr afgewogen en dat gaat redelijk goed, maar ik vind het een nadeel dat je dan toch de vormpjes wat uit model haalt, omdat je ze weer op moet pakken om in het bakblik te doen, ik gebruik die van Jamin

    Beantwoorden
  17. Laura says:
    9 jaar geleden

    @ Marie-Louise, goed te horen dat het nu beter gaat! Wat ik vaak doe is een kaasschaaf onder de cupcakes en dan boven het bakblik er vanaf schuiven, je laat ze er dan als het ware in vallen. Wat nóg makkelijker is, zet het bakblik op de weegschaal en na elke gevulde baking cup weer op nul zetten. Dat doe ik zelf nu regelmatig en dat werkt super! Om het display goed af te kunnen lezen zet ik een emmer fondant onder het bakblik op de schaal of iets anders.

    Beantwoorden
  18. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Hoi Laura

    Prachtige site en nu ga ik ze zeker proberen te maken , maar waar krijg ik de deegmix. Heeft de Jumbo deze mix.

    Heel leuk van je dat je door de site mij aan het bakken krijgt.

    Beantwoorden
  19. Endless Cantabile says:
    9 jaar geleden

    Wat een super mooie blog heb je ^^
    Ik bak zelf ook regelmatig cupcakes, maar ik heb er nooit echt aan gedacht om er een spuitzak voor te gebruiken om ze te vullen, of ze af te wegen.
    Dit ga ik zeker nog proberen! Ik zal zeker je blog in de gaten houden voor meer van deze tips.

    -x-

    Mariselle

    Beantwoorden
  20. Louies sweet kitchen says:
    9 jaar geleden

    Super coole blog, en je how to tips zijn echt handig !

    Beantwoorden
  21. Maycke says:
    9 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Na vele vruchteloze pogingen voor mooie cupcakes, had ik eigenlijk de hoop een beetje opgegeven. Jouw blog had mijn hoofd echter al weer helemaal op hol gebracht en toen ik ook nog eens dit fool-proof cupcakerecept tegen kwam wist ik het zeker; ik moest het echt nog één keer proberen. De meeste spulletjes heb ik al, maar ik vroeg me alleen af waar jij je snoepzakken koopt? In ieder geval alvast superbedankt voor het weer oppeppen van mijn inspiratie en ik hoop nog veel dingen op je blog voorbij te zien komen!
    Groetjes, Maycke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Hoi Maycke, ik heb mijn snoepzakken destijds van iemand overgekocht die ze bij een groothandel had ingekocht. Vaak kun je in snoepwinkels ook wel vragen of je er een aantal mag kopen. en in taartshops zijn ook wegwerp spuitzakken te koop. Succes met het bakken van de cupcakes! Groetjes Laura

      Beantwoorden
  22. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan je beslag bewaren in de koelkast of vriezer? Bij de funcakemix kan je dan ook zelf nog extra suiker toevoegen?

    Groeten,

    Kim

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Hoi Kim, in de vriezer heb ik het niet geprobeerd maar in de koelkast kun je het zeker bewaren. Ik heb het eens ’s avonds gemaakt en toen de volgende dag gebruikt in tijdsnood. Je zou extra suiker toe kunnen voegen, ik vind het zelf niet nodig voor de smaak.

      Beantwoorden
  23. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Via het forum van deleukstetaarten.nl kwam ik op je site terecht. Erg leuk en informatief!
    De tip om een spuitzak met het beslag te vullen vind ik echt briljant. Ik bak regelmatig cc’s en heb idd altijd ruzie met het vullen.
    Binnenkort ga ik het zeker proberen incl. de weegtip.
    thnx!!!

    Beantwoorden
  24. Nathalie Visser says:
    8 jaar geleden

    Ik gebruikte van de week die mix voor het eerst.
    Ze rezen hartstikke goed.
    Ik heb een ijsbolletjestang gebruikt.
    Maar naderhand zaten ze onder de bovenkant van het cupje.
    En los gelaten ook waarschijnlijk omdat ze zo gekrompen waren.
    Ik heb hetelucht gebruikt 160 graden 18 minuten zoals op de verpakking stond.
    Met roomboter gemaakt.

    Beantwoorden
  25. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Dat zijn geen cupcakes die nog geen cm boven de bakingcups uitkomen 😐

    Beantwoorden
  26. sandra says:
    6 jaar geleden

    Voor de eerste keer cupcakes gebakken met funcakes.
    ik wilde 9 cupcakes maken dus heb de ingrediënten gehalveerd.
    ik heb alles gedaan zoals op het pak staat vermeld.
    Alleen de roomboter bleef klonterig na 4 min rustig mixen.

    Alleen de cupcakes zijn nu heel erg vet. Zo erg dat zelfs aan de onderkant het vet eruit drupt. Dit was al zichtbaar tijdens het bakken.

    Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Was je boter wel op kamertemperatuur? Als hij nog te koud is kan hij klonterig blijven. Dat ze zo vet zijn zou aan het merk boter kunnen liggen of aan de papiertjes die je hebt gebruikt. Papiertjes met een slechte kwaliteit houden het vet niet tegen namelijk, dan komt het gewoon door het papiertje heen.

      Beantwoorden
      • sandra says:
        6 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie
        Boter had ik 2 uur uit de koelkast liggen. Boter gekocht bij lid papiertjes van de peter gaat normaal altijd goed.
        Ga het vandaag nog maar eens proberen met vloeibare boter.

        Normaal als ik een goedkoper merk kant en klaar beslag neem gebruik ik ook altijd vloeibare boter.

        Vanmiddag poging 2☺

        Beantwoorden
        • sandra says:
          6 jaar geleden

          Wil even laten weten dat de cupcakes super goed zijn gelukt voor de 2e keer.
          heb ze nu gemaakt met gewone vloeibare boter.
          vanavond decoreren met een heerlijke toef botercreme en morgen ervan genieten ☺

          Beantwoorden
          • Marloes says:
            6 jaar geleden

            Hai,

            Van welk merk heb je de vloeibare boter gebruikt? Wil vandaag cupcakes bakken met mix voor boerencake van Koopmans. Gebruikte daar altijd vloeibare boter van C1000 voor, maar die is nu weg bij ons. Er is een Jumbo voor in de plaats gekomen. Bedankt alvast!

            Groetjes Marloes

  27. hannah says:
    6 jaar geleden

    hallo, wat een leuk idee !!
    ik wil deze graag maken, maar mijn cupcakes zakken vaak in elkaar na het bakken.
    heb jij misschien een idee hoe ik dit kan voorkomen?
    groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      dat leg ik uit in dit artikel op Handige Baktips: http://www.handigebaktips.nl/waarom-zakken-cupcakes-in-na-het-bakken/

      Beantwoorden
      • hannah says:
        6 jaar geleden

        Sorry, helemaal niet gezien. Bedankt voor de snelle reactie. Ga het morgen gelijk uitproberen

        Beantwoorden
  28. Astrid says:
    6 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb net de cupcakes gemaakt met de funcake mix en ik heb een Cupcake maker gebruikt, dan zijn ze in 12 minuten gaar.
    Ik heb het gedaan met een spuitzak zoals je uitlegde, maar nu heb ik in de cupcakes lucht holtes.. waar geen cake zit..ik heb met een spuitzak in ronddraaiende beweging het beslag gedaan, het lijkt alsof het niet goed uitgevloeid is..?
    Misschien de volgende keer met een lepel doen?

    groetjes Astrid.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat zou niet aan de manier van vullen moeten liggen. Heb je het misschien te luchtig geklopt? Het zou ook aan de cupcake maker kunnen liggen, die bakt natuurlijk anders dan een oven doet.

      Beantwoorden
  29. Astrid says:
    6 jaar geleden

    Hoi laura,

    Ik denk dat ik het toch iets te luchtig had geklopt.. ik had hem toch een paar keer even op snel gezet..Oops.
    Ik ga zo nog een aantal cupcakes bakken want ik moet er voor morgen 20 klaar hebben en dan bak ik wel een paar extra en dan de eerste maar open snijden om te controleren.. dit kan ik natuurlijk helaas niet bij elke cupcake doen haha.
    Bedankt voor het reageren.
    Groetjes Astrid.

    Beantwoorden
  30. Sonja says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Hoeveel beslag doe je in een mini cupcake?
    Groetjes, Sonja

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je vult de vormpjes voor tweederde 🙂

      Beantwoorden
  31. Erika says:
    5 jaar geleden

    De Cupcakes met een toef, op hoeveel graden bewaar je die het beste?
    En hoelang is de topping in een spuitzak bewaarbaar?

    MVG

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik bewaar ze op een koele plek buiten de koelkast. Hoe lang een topping te bewaren is, hangt helemaal af van het soort topping.

      Beantwoorden
  32. Sofie says:
    5 jaar geleden

    Waar koop je die mix? Ik wil dit recept graag proberen in combinatie met een van jouw kerstversiersels voor 25 december (kook dan voor mijn ouders en wil dit ook gebruiken als waarschijnlijk nagerecht).

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bij kookwinkels en taartdecoratiewinkels kun je die kopen. Maar je zou ook het recept voor cupcakes van mijn blog kunnen gebruiken, die zijn nog lekkerder 😉

      Beantwoorden
  33. Anoniem says:
    2 jaar geleden

    Ik zou graag een How To willen over hoe je cupcakes mooi kunt decoreren… Ik krijg nooit mij decoraties mooi glad of de juiste verhoudingen en dat vooral met fondant

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Dat gaat op mijn lijstje! Kijk ondertussen eens tussen mijn cupcake recepten: https://www.laurasbakery.nl/category/zoet-bakken/zoete-cupcakes/page/2/
      Of hoe ik deze rozetten maakte: https://www.laurasbakery.nl/rozetten-cupcakes-taarten/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Pip studio

Pip studio

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan