Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Help! Mijn botercrème is geschift!

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 oktober 2014
in basiskennis, Handige Baktips, soort gebak, tips en trucs, vullingen en toppings
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

botercreme geschift

Mijn botercrème is geschift, hoe kan dat en kan ik er nog iets aan doen?

Soms gebeurt het wel eens. Je hebt net een overheerlijke botercrème gemaakt maar dan ineens gaat het mis en lijken er allemaal kleine korreltjes in de crème te zitten. Hoewel de smaak dan nog prima is wil je dit natuurlijk niet, het oog wilt immers ook wat.

Waarom schift botercrème?

De oorzaak dat botercrème kan schiften is het verschil in temperatuur van de ingrediënten. Als de basis voor je crème al op kamertemperatuur is en je voegt koude roomboter toe kan je crème dus in de schift schieten. Het is dus heel erg belangrijk dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Ook door het toevoegen van teveel vocht moet je uitkijken, daardoor kan het soms ook schiften. Dit kan bijvoorbeeld gebeurden wanneer je gepureerd fruit toevoegt. Lees in dit artikel al mijn tips over hoe je een volgende keer schiften kunt voorkomen.

Hoe zorg ik dat ik mijn geschifte botercrème nog kan gebruiken?

In de meeste gevallen is je geschifte botercrème nog te redden en hoef je het niet weg te gooien. Neem een schaal met warm water waar je de kom met crème in kunt zetten. Door de crème te verwarmen krijgen alle ingrediënten weer dezelfde temperatuur. Mix je crème terwijl het in de kom met water staat en zo krijg je vanzelf weer een mooie gladde crème.

Bij grote hoeveelheden crème is dit soms wat moeilijker. Je kunt het dan beter in kleinere porties verdelen en die opnieuw mixen.

Mijn botercrème is geschift na het invriezen

Een restje botercrème ingevroren? Wanneer dit ontdooit is, is de kans groot dat het is gaan schiften. Mix de crème dan even goed door zodat het weer een mooie gladde crème wordt.

Op zoek naar een goed basisrecept voor botercrème, deze vind je op mijn andere blog.

Op zoek naar het recept van de foto? Die staat op Laura’s Bakery: Stroopwafel cake deluxe

Vorige post

Volgende post

Monster cupcakes
Stukjes zakken naar de bodem van de cake

Related Posts

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 36

  1. Lisa says:
    6 jaar geleden

    Wat een handig artikel dit!
    Heb net voor het eerst meringue botercreme gemaakt, en het was dus geschift. (had nog te koude boter gebruikt en de meringue-mengsel was nog warm, domme ik) Maar het smaakte zo goed dat ik het niet wilde weggooien! Nou met deze tips is het dus toch nog gelukt! Kan ik toch nog mijn cupcakes versieren

    ERG Bedankt!!!

    Beantwoorden
  2. angelina says:
    6 jaar geleden

    Heb een erge noodgeval… ik maak een koemelk vrije aardbei botercreme met soja boter voor mijn nichtje. Nu is mijn botercreme in de schift en ik krijg het er niet uit. Ik heb veel dingen geprobeerd. Au bain marie, koude boter toevoegen. Maar helpt niet. Ik kan geen roomboter gebruiken want ze is allergisch. Wat kan ik eraan doen ?

    Beantwoorden
  3. Sabine says:
    5 jaar geleden

    Jaaa, gelukt! Bak warm water onder het beslag en hoera, uit de schift geklopt, dank je wel voor de tip!

    Beantwoorden
  4. Maureen says:
    5 jaar geleden

    Nog een tip: pak je staafmixer. Daarmee lukt het ook vaak om hem uit de schift te krijgen. Tip van rudolph van veen

    Beantwoorden
  5. Ingrid says:
    5 jaar geleden

    Dank je voor de tip! Mijn kersttaart is gered. De bak warm water heeft prima gewerkt.

    Beantwoorden
  6. Niki says:
    5 jaar geleden

    Dank je wel voor de heldere instructie. Gisteren heb ik mijn valentijn botercreme uit de schift gekregen! Top. Was er reuze blij mee.

    Beantwoorden
  7. Daniëlle says:
    4 jaar geleden

    Hier gooi ik de haardroger erop tijdens het mixen, omdat ik geen handmixer heb. Ideaal, ook bij het maken van geschifte ganache.

    Beantwoorden
  8. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Supertip tegen het schiften !!!! Botercreme is gered in no-time!
    heel erg bedankt! Nu weer ik ook dat ik fout heb gedaan. Gebeurt me niet nogeens hihihi!

    Beantwoorden
  9. Unigirl538 says:
    4 jaar geleden

    Thanks voor da tipjuhh! Ik heb zo wel drie taartjuhhs kunnen redden. Ze werden best wel een beetja lelaik maar wel lekkah.

    Beantwoorden
  10. Anke says:
    4 jaar geleden

    Laura, je hebt zojuist mijn botercreme gered. Dank je wel!

    Beantwoorden
  11. Pascale says:
    3 jaar geleden

    Dank je Laura! Het is me al een zelden keer voorgevallen, maar vandaag kon ik niet terug opnieuw beginnen, dus ff gegoogeld en dankzij jouw fantastisch artikel weet ik nu wat de fout is en hoe ik het kan oplossen mocht het nog een keertje gebeuren!

    Beantwoorden
  12. Mathilde says:
    3 jaar geleden

    Nu weet ik wat ik moet doen als mijn botercreme weer eens gaat schiften.
    Maar wat moet je eigenlijk doen om het te voorkomen?
    Ik heb altijd veel spuitzakken botercreme op voorraad nodig.
    Moet ik de koelkast op een lagere temperatuur zetten misschien?
    Zou dat het probleem kunnen voorkomen?
    Ik kan nl niet steeds het benodigde opnieuw kloppen.

    Beantwoorden
  13. Mathilde says:
    3 jaar geleden

    Is de zelfgemaakte botercreme met bloem gemaakt ook geschikt om bloemen strak mee op te spuiten?

    Beantwoorden
  14. Maria says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, supertip! Maar wat moet je doen als je cupcakes voorziet van een toef botercreme en mooi versiert en het gaat dan schiften op de cupcake?? Stel
    Ik wil cupcakes maken voor morgen, en heb de volgende dag niet veel tijd, dus k versier ze en zet ze in de koelkast, wat is dan t handigst?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  15. Ann says:
    2 jaar geleden

    Hoï, als ik citroensmaak toevoeg, gaat de botercreme dan nog geler worden?

    Beantwoorden
  16. Chantal says:
    2 jaar geleden

    Kan het zijn de als je een restje oude boter en nieuwe boter gebruikt voor Cream cheese frosting, dat er klontjes in komen omdat de oude boter wat harder van structuur is omdat het oud is? Had het namelijk wel op kamertemperatuur gebruikt. De frosting kwam echter wel uit de koelkast. Maar vroeg me sowieso af als je alles op kamertemperatuur zou gebruiken of t dan uitpakt of je een oud restje boter gebruikt.

    Beantwoorden
  17. Jo says:
    2 jaar geleden

    Als de creme bij mij in de schift is doe ik het in de kitchenaid, laat hem kloppen en verwarm voorzichtig met een fohn de buitenkant van de kom, doe ik ook wel met cakebeslag als ik geen tijd heb om alles op kamertemperatuur te laten komen.

    Beantwoorden
  18. J + A says:
    12 maanden geleden

    Wauw wat is dit geweldig zeg. Wij hebben net botercrème gemaakt en met rode bieten gekleurd. Door de rode bieten sap werd het heel erg schifterig. Doordat ik dit deed is het nu niet meer zo. Dankjewel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat fijn om te lezen en leuk dat dit lukte met rode bietensap.

      Beantwoorden
    • Sharita says:
      8 maanden geleden

      Ik heb dit recept gevolgd en de botercreme ging schiften. Ik heb het toen een beetje verwarmd en dat verhielp het. Alleen de botercreme is daarna te vloeibaar geworden (zelfs na een paar dagen koelkast). Hoe kan dat? Wat doe ik verkeerd?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        8 maanden geleden

        Hi Sharita, dat is gek! Heb je het wel weer opnieuw opgeklopt met de mixer? Het zou niet vloeibaar moeten kunnen zijn na de koeling.

        Beantwoorden
        • Sharita says:
          8 maanden geleden

          Hoi, bedankt voor je reactie! Zou ik het moeten opkloppen voordat het de koelkast ingaat (na beetje opwarmen) of juist na de koelkast? Dan ga ik dat volgende keer proberen.

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            8 maanden geleden

            Je blijft het kloppen totdat het uit de schift is, maar het zou niet helemaal moeten smelten. Je laat het dan weer een beetje opstijven en dan mix je het weer etc. Als het in de koeling is geweest altijd mixen voor gebruik.

  19. Ton Heijkoop says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb net botercreme gemaakt, en deze is inderdaad in de schift geraakt. Nu weet ik dat je dit kan verwarmen en dat het er dan uit gaat. Maar nee dus. Ik had voor de variatie citroensap erbij gedaan tijdens het mixen. (al eerder gedaan, geen problemen gehad) Nu dus wel. Wat ik ook doe, ik krijg het er niet uit. Kan niet te föhnen, want dan wordt het te warm en dan wordt het te slap. Door het draaien is dit het al een beetje. De crème staat nu in de koelkast en dan lijkt het net of er druppeltjes opzitten. Weet jij nog een tip? Behalve opnieuw beginnen. 🙂 Ik heb plantaardige margarine, soja melk, glutenvrij bloem en poedersuiker gebruikt en citroensap.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Hi Ton, zoals in het artikel staat moet je het dus wel verwarmen dmv een waterbad of föhn. Het kan dan later weer opstijven in de koelkast. Het geheel terugsmelten naar dezelfde temperatuur zodat het weer bindt is helaas de enige manier.

      Beantwoorden
      • Ton Heijkoop says:
        3 maanden geleden

        Hoi Laura,

        Ik had dat al een paar keer gedaan. Helaas zonder resultaat.
        Ik heb het op een andere manier opgelost. Ik heb er vier eieren bij gedaan, en glutenvrije zelfrijzend bakmeel. Een soort cakebeslag. Dit in de oven en ik moet zeggen dat het resultaat niet slecht.
        Intussen heb ik nieuwe creme gemaakt. Deze is wel goed gelukt. Dit keer zonder citroen, maar met Vanille.
        Prettig weekend

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 maanden geleden

          Wat vervelend zeg! Bij mij is dat altijd nog gelukt. Slim om er vervolgens gewoon een cake van te maken 🙂

          Beantwoorden
          • Ton Heijkoop says:
            3 maanden geleden

            Bij mij was het ook altijd gelukt, alleen deze keer niet. Ik denk haast dat het toch door de citroensap komt. Misschien te snel erbij gedaan. Bedankt voor je hulp en nog veel bakplezier

  20. Maarit Verjans says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura, als ik boter crème maak dan gaat de melk en meel al klonteren bij het opwarmen voordat het een papje wordt.
    Heb je een tip hoe ik dit kan voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Ik zou het vuur dan lager zetten, dan bindt het in principe te snel. Goed blijven roeren met een kleine garde helpt ook!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
Stukjes zakken naar de bodem van de cake

Stukjes zakken naar de bodem van de cake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-26

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan