Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Help! Mijn botercrème is geschift!

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 oktober 2014
in basiskennis, Handige Baktips, soort gebak, tips en trucs, vullingen en toppings
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

botercreme geschift

Mijn botercrème is geschift, hoe kan dat en kan ik er nog iets aan doen?

Soms gebeurt het wel eens. Je hebt net een overheerlijke botercrème gemaakt maar dan ineens gaat het mis en lijken er allemaal kleine korreltjes in de crème te zitten. Hoewel de smaak dan nog prima is wil je dit natuurlijk niet, het oog wilt immers ook wat.

Waarom schift botercrème?

De oorzaak dat botercrème kan schiften is het verschil in temperatuur van de ingrediënten. Als de basis voor je crème al op kamertemperatuur is en je voegt koude roomboter toe kan je crème dus in de schift schieten. Het is dus heel erg belangrijk dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Ook door het toevoegen van teveel vocht moet je uitkijken, daardoor kan het soms ook schiften. Dit kan bijvoorbeeld gebeurden wanneer je gepureerd fruit toevoegt. Lees in dit artikel al mijn tips over hoe je een volgende keer schiften kunt voorkomen.

Hoe zorg ik dat ik mijn geschifte botercrème nog kan gebruiken?

In de meeste gevallen is je geschifte botercrème nog te redden en hoef je het niet weg te gooien. Neem een schaal met warm water waar je de kom met crème in kunt zetten. Door de crème te verwarmen krijgen alle ingrediënten weer dezelfde temperatuur. Mix je crème terwijl het in de kom met water staat en zo krijg je vanzelf weer een mooie gladde crème.

Bij grote hoeveelheden crème is dit soms wat moeilijker. Je kunt het dan beter in kleinere porties verdelen en die opnieuw mixen.

Mijn botercrème is geschift na het invriezen

Een restje botercrème ingevroren? Wanneer dit ontdooit is, is de kans groot dat het is gaan schiften. Mix de crème dan even goed door zodat het weer een mooie gladde crème wordt.

Op zoek naar een goed basisrecept voor botercrème, deze vind je op mijn andere blog.

Op zoek naar het recept van de foto? Die staat op Laura’s Bakery: Stroopwafel cake deluxe

Vorige post

Volgende post

Monster cupcakes
Stukjes zakken naar de bodem van de cake

Related Posts

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
30

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 39

  1. Lisa says:
    6 jaar geleden

    Wat een handig artikel dit!
    Heb net voor het eerst meringue botercreme gemaakt, en het was dus geschift. (had nog te koude boter gebruikt en de meringue-mengsel was nog warm, domme ik) Maar het smaakte zo goed dat ik het niet wilde weggooien! Nou met deze tips is het dus toch nog gelukt! Kan ik toch nog mijn cupcakes versieren

    ERG Bedankt!!!

    Beantwoorden
  2. angelina says:
    6 jaar geleden

    Heb een erge noodgeval… ik maak een koemelk vrije aardbei botercreme met soja boter voor mijn nichtje. Nu is mijn botercreme in de schift en ik krijg het er niet uit. Ik heb veel dingen geprobeerd. Au bain marie, koude boter toevoegen. Maar helpt niet. Ik kan geen roomboter gebruiken want ze is allergisch. Wat kan ik eraan doen ?

    Beantwoorden
  3. Sabine says:
    5 jaar geleden

    Jaaa, gelukt! Bak warm water onder het beslag en hoera, uit de schift geklopt, dank je wel voor de tip!

    Beantwoorden
  4. Maureen says:
    5 jaar geleden

    Nog een tip: pak je staafmixer. Daarmee lukt het ook vaak om hem uit de schift te krijgen. Tip van rudolph van veen

    Beantwoorden
  5. Ingrid says:
    5 jaar geleden

    Dank je voor de tip! Mijn kersttaart is gered. De bak warm water heeft prima gewerkt.

    Beantwoorden
  6. Niki says:
    5 jaar geleden

    Dank je wel voor de heldere instructie. Gisteren heb ik mijn valentijn botercreme uit de schift gekregen! Top. Was er reuze blij mee.

    Beantwoorden
  7. Daniëlle says:
    4 jaar geleden

    Hier gooi ik de haardroger erop tijdens het mixen, omdat ik geen handmixer heb. Ideaal, ook bij het maken van geschifte ganache.

    Beantwoorden
  8. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Supertip tegen het schiften !!!! Botercreme is gered in no-time!
    heel erg bedankt! Nu weer ik ook dat ik fout heb gedaan. Gebeurt me niet nogeens hihihi!

    Beantwoorden
  9. Unigirl538 says:
    4 jaar geleden

    Thanks voor da tipjuhh! Ik heb zo wel drie taartjuhhs kunnen redden. Ze werden best wel een beetja lelaik maar wel lekkah.

    Beantwoorden
  10. Anke says:
    4 jaar geleden

    Laura, je hebt zojuist mijn botercreme gered. Dank je wel!

    Beantwoorden
  11. Pascale says:
    3 jaar geleden

    Dank je Laura! Het is me al een zelden keer voorgevallen, maar vandaag kon ik niet terug opnieuw beginnen, dus ff gegoogeld en dankzij jouw fantastisch artikel weet ik nu wat de fout is en hoe ik het kan oplossen mocht het nog een keertje gebeuren!

    Beantwoorden
  12. Mathilde says:
    3 jaar geleden

    Nu weet ik wat ik moet doen als mijn botercreme weer eens gaat schiften.
    Maar wat moet je eigenlijk doen om het te voorkomen?
    Ik heb altijd veel spuitzakken botercreme op voorraad nodig.
    Moet ik de koelkast op een lagere temperatuur zetten misschien?
    Zou dat het probleem kunnen voorkomen?
    Ik kan nl niet steeds het benodigde opnieuw kloppen.

    Beantwoorden
  13. Mathilde says:
    3 jaar geleden

    Is de zelfgemaakte botercreme met bloem gemaakt ook geschikt om bloemen strak mee op te spuiten?

    Beantwoorden
  14. Maria says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, supertip! Maar wat moet je doen als je cupcakes voorziet van een toef botercreme en mooi versiert en het gaat dan schiften op de cupcake?? Stel
    Ik wil cupcakes maken voor morgen, en heb de volgende dag niet veel tijd, dus k versier ze en zet ze in de koelkast, wat is dan t handigst?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  15. Ann says:
    2 jaar geleden

    Hoï, als ik citroensmaak toevoeg, gaat de botercreme dan nog geler worden?

    Beantwoorden
  16. Chantal says:
    2 jaar geleden

    Kan het zijn de als je een restje oude boter en nieuwe boter gebruikt voor Cream cheese frosting, dat er klontjes in komen omdat de oude boter wat harder van structuur is omdat het oud is? Had het namelijk wel op kamertemperatuur gebruikt. De frosting kwam echter wel uit de koelkast. Maar vroeg me sowieso af als je alles op kamertemperatuur zou gebruiken of t dan uitpakt of je een oud restje boter gebruikt.

    Beantwoorden
  17. Jo says:
    2 jaar geleden

    Als de creme bij mij in de schift is doe ik het in de kitchenaid, laat hem kloppen en verwarm voorzichtig met een fohn de buitenkant van de kom, doe ik ook wel met cakebeslag als ik geen tijd heb om alles op kamertemperatuur te laten komen.

    Beantwoorden
  18. J + A says:
    12 maanden geleden

    Wauw wat is dit geweldig zeg. Wij hebben net botercrème gemaakt en met rode bieten gekleurd. Door de rode bieten sap werd het heel erg schifterig. Doordat ik dit deed is het nu niet meer zo. Dankjewel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat fijn om te lezen en leuk dat dit lukte met rode bietensap.

      Beantwoorden
    • Sharita says:
      9 maanden geleden

      Ik heb dit recept gevolgd en de botercreme ging schiften. Ik heb het toen een beetje verwarmd en dat verhielp het. Alleen de botercreme is daarna te vloeibaar geworden (zelfs na een paar dagen koelkast). Hoe kan dat? Wat doe ik verkeerd?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Hi Sharita, dat is gek! Heb je het wel weer opnieuw opgeklopt met de mixer? Het zou niet vloeibaar moeten kunnen zijn na de koeling.

        Beantwoorden
        • Sharita says:
          9 maanden geleden

          Hoi, bedankt voor je reactie! Zou ik het moeten opkloppen voordat het de koelkast ingaat (na beetje opwarmen) of juist na de koelkast? Dan ga ik dat volgende keer proberen.

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            9 maanden geleden

            Je blijft het kloppen totdat het uit de schift is, maar het zou niet helemaal moeten smelten. Je laat het dan weer een beetje opstijven en dan mix je het weer etc. Als het in de koeling is geweest altijd mixen voor gebruik.

  19. Ton Heijkoop says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb net botercreme gemaakt, en deze is inderdaad in de schift geraakt. Nu weet ik dat je dit kan verwarmen en dat het er dan uit gaat. Maar nee dus. Ik had voor de variatie citroensap erbij gedaan tijdens het mixen. (al eerder gedaan, geen problemen gehad) Nu dus wel. Wat ik ook doe, ik krijg het er niet uit. Kan niet te föhnen, want dan wordt het te warm en dan wordt het te slap. Door het draaien is dit het al een beetje. De crème staat nu in de koelkast en dan lijkt het net of er druppeltjes opzitten. Weet jij nog een tip? Behalve opnieuw beginnen. 🙂 Ik heb plantaardige margarine, soja melk, glutenvrij bloem en poedersuiker gebruikt en citroensap.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Hi Ton, zoals in het artikel staat moet je het dus wel verwarmen dmv een waterbad of föhn. Het kan dan later weer opstijven in de koelkast. Het geheel terugsmelten naar dezelfde temperatuur zodat het weer bindt is helaas de enige manier.

      Beantwoorden
      • Ton Heijkoop says:
        3 maanden geleden

        Hoi Laura,

        Ik had dat al een paar keer gedaan. Helaas zonder resultaat.
        Ik heb het op een andere manier opgelost. Ik heb er vier eieren bij gedaan, en glutenvrije zelfrijzend bakmeel. Een soort cakebeslag. Dit in de oven en ik moet zeggen dat het resultaat niet slecht.
        Intussen heb ik nieuwe creme gemaakt. Deze is wel goed gelukt. Dit keer zonder citroen, maar met Vanille.
        Prettig weekend

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 maanden geleden

          Wat vervelend zeg! Bij mij is dat altijd nog gelukt. Slim om er vervolgens gewoon een cake van te maken 🙂

          Beantwoorden
          • Ton Heijkoop says:
            3 maanden geleden

            Bij mij was het ook altijd gelukt, alleen deze keer niet. Ik denk haast dat het toch door de citroensap komt. Misschien te snel erbij gedaan. Bedankt voor je hulp en nog veel bakplezier

  20. Maarit Verjans says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura, als ik boter crème maak dan gaat de melk en meel al klonteren bij het opwarmen voordat het een papje wordt.
    Heb je een tip hoe ik dit kan voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik zou het vuur dan lager zetten, dan bindt het in principe te snel. Goed blijven roeren met een kleine garde helpt ook!

      Beantwoorden
  21. Sandra says:
    1 week geleden

    Hoi Lauren,

    Ik zit altijd te stoeien met de botercreme, vaak gaat hij schiften en dan krijg ik het met jou tip er wel weer uit. Maar ik krijg nooit die mooie botercreme. Hij is vaak snel slap als ga afsmeren, dan gaat hij in de koelkast en stijft hij wel weer op, dan roer ik hem goed door en ga weer afsmeren maar dan is hij alweer snel te slap. Klop ik hem misschien niet lang genoeg?? Het is me nog nooit gelukt om goede botercreme te maken.

    Beantwoorden
    • Sandra says:
      1 week geleden

      Laura bedoel ik natuurlijk🙈

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 dagen geleden

      Super vervelend zeg! Al mijn tips daarvoor vind je hier: https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156636391_1169278336865105_3759401783293442872_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=kSdCumLR24sAX-1MlkN&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=bdb5b6d88cd5c043eac8ff835d930f59&oe=6069A542' title='NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online op Laura's Bakery, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood'>
  • Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156580703_451280679542007_126100774414389601_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=v6A-Rn1HWSIAX-f8p9j&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d7891865f5fd2f44ff84e055d7c51234&oe=6068D074' title='Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op '4 persoons taart met rood fruit'. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake'>
  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=36adc5559cdd04a3f64489706715fbca&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=-sIRLaM29bUAX8MwIO0&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=749ea7e96ca1c07cd4b418f10929cab5&oe=60693F90' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Appelcake met chocola en karamel

Appel-kaneel kwarkcake

Chocolade freakshake

Cake bewaren doe je zo!

Volgende Post
Stukjes zakken naar de bodem van de cake

Stukjes zakken naar de bodem van de cake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

06 maart 2021

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Mr. & Mrs. Potato Easter egg head

door Laura Kieft-22 april 2011-8

Helemaal geïnspireerd op de aardappel hoofden uit de leuke film Toy Story! Vorig jaar heb ik kuikens gemaakt van paaseieren, nu was het tijd voor iets nieuws. Een paar weken geleden was ik aan het...

Recept: Chocolate chip cookies

door Laura Kieft-17 april 2011-78

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het...

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan