Harten koekjes met Tony’s frambozen chocolade

Gepost: 1 februari 2017 Laatst bewerkt: 25 juli 2023
120

Al ruim een maand lag er in mijn keukenla een witte Tony’s reep met frambozen omdat ik er een leuk bakideetje mee had voor Valentijn. Wonder boven wonder heb ik mij in weten te houden en kon ik deze leuke harten koekjes met Tony’s frambozen chocolade maken. Het leuke is dat deze koekjes echt heel simpel zijn, maar dat de roze chocolade ze qua uiterlijk en smaak net even wat specialer maakt. Ook leuk: de knettersuiker hoor je tijdens het smelten van de chocola een beetje knetteren, maar er blijft nog genoeg over voor de koekjes. Dus ook als je daar een hap van neemt knettert het in je mond.

Als basis gebruikte ik mijn recept voor shortbread koekjes, deze zijn lekker bros en fijn van structuur. Dat combineert prima met de roze frambozen chocolade. En je raadt het al, deze koekjes zijn perfect voor Valentijn! Verpak de koekjes in een doosje en geef ze aan iemand cadeau op 14 februari.

BAKTIP: Op zoek naar nog meer bakinspiratie voor Valentijnsdag? In Het Feestdagen Bakboek vind je nog veel meer verassende recepten.

Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Harten koekjes met Tony’s frambozen chocolade

Ben jij ook zo dol op Tony’s chocolade? Dan zul jij deze harten koekjes met Tony’s frambozen chocolade vast een groot succes vinden.
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram bloem
  • 90 gram Tony’s wit framboos chocolade
  • Extra: kleine harten uitsteker. Die van mij is ongeveer 5 cm, hoeveel koekjes je kunt maken is afhankelijk van de grootte van je uitsteker.

Instructies

  • Klop de boter en poedersuiker romig, voeg dan de vanille extract toe en mix tot dit is opgenomen. Als laatst schep je het bloem in de kom, kneed tot een mooi koekdeeg.
  • Verpak het koekdeeg in folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Na het koelen rol je het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Steek met je uitsteker de hartjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte). Als je koekjes groter zijn dan die van mij hebben ze iets meer tijd nodig.
  • Wanneer de koekjes zijn afgekoeld, smelt je de chocolade au bain-marie. Dip de koekjes voor de helft in de chocolade en strijk de onderkant langs de rand van het kommetje om overtollige chocola te verwijderen. Leg de koekjes terug op de bakplaat en laat de chocolade helemaal uitharden.
Bewaren

Eenmaal uitgehard kun je ze leuk verpakken en cadeau geven, of gewoon in de koektrommel doen. In dat laatste geval zijn ze zo’n 3 weken houdbaar.

* De Tony’s frambozen chocolade koop je in de supermarkt met een Tony’s assortiment, maar je vindt ze ook bij Wereldwinkels, Marqt, WAAR, de Bijenkorf en Jamin.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

27 reacties

  1. Mirjam schreef:

    Dat ziet er echt heel leuk én lekker uit! Leuk als verrassing voor mijn kinders in hun broodtrommel op 14 febr. Gauw op zoek naar de frambozenreep 🙂

  2. Homemade by Joke schreef:

    Oh wat een lekkere combinatie is dit lieverd.
    Net gegeten maar zit te watertanden achter de computer 😉

    Liefs, mam ♥

  3. Ja wat een tof idee!! En knap dat jij jezelf hebt ingehouden al die tijd!! Dat lukt mij nooit…. Maar deze koekjes ga ik zeker een keer maken!

  4. joke schreef:

    Hallo Laura ze zien er fantastisch uit
    ga ze het weekend maken
    vraagje kan je de chocola gelijk in de pan laten smelten of boven kokend water
    en dan de helft van het koekje er indopen
    heb er nu al trek in Groetjes Joke

    1. Laura schreef:

      au bain marie is in een kom boven kokend water 🙂

  5. Jenny Peters schreef:

    Hoi Laura,
    Wat leuk dit recept! En toch best eenvoudig 🙂 Deze ga ik van het weekend zeker uitproberen!
    Groetjes Jenny

  6. Marinda schreef:

    Hmm dat ziet er lekker uit. Het deeg ligt klaar. Ik doe het wel een beetje anders, want die chocolade reep heb ik net niet. Dus helemaal een verassing hoe het straks smaakt!

  7. Tonny schreef:

    Hoi Laura, wat zien ze er heerlijk uit! Een leuk Valentijnscadeau.
    Groetjes Tonny

  8. Caroline nu schreef:

    Hoi Laura
    Weer een heerlijk recept zeg.yummie
    Wist je dat er een ECHTE TONY Chocolony STORE in Amsterdam zit???
    Ongelovelijk veel soorten hebben ze daar.

    Misschien een leuke TIP in combinatie met een dagje Amsterdam doen???
    Vlakbij het WESTERPARK ZIT IE.
    En bekijk de website maar voor verdere info.

    Gr Caroline

    1. Laura schreef:

      Ik ken de winkel inderdaad, gaaf he 🙂

  9. joke schreef:

    Hallo Laura de heerlijke Valentijns koekjes gebakken
    Super lekker
    Maar de chocola word niet echt hard
    wat heb ik fout gedaan
    groetjes Joke

    1. Laura schreef:

      Misschien is de chocolade te heet geworden, of het moet gewoon nog iets langer stollen.

  10. Tamara schreef:

    Hoi laura.

    Hoelang duurt het ongeveer tot de chocolade helemaal uitgehard is..??

    Groetjes tamara

    1. Laura schreef:

      Ik controleerde ze na 2 uur en toen waren ze al goed, maar waarschijnlijk wel wat sneller hoor 😉

  11. Ianna schreef:

    Wat een superleuk idee. Ze zien er heerlijk uit in ieder geval. 😀

  12. Denise schreef:

    Deze koekjes gemaakt voor Valentijnsdag (dubbel portie) en uitgedeeld. Zo leuk 🙂 En heel erg lekker! Bedankt!

  13. Hanneke schreef:

    Hoi Laura,

    Heb deze koekjes samen met mijn dochtertje gebakken maar dan zonder de chocola. Echt ideaal voor een kleuter omdat er geen rauw ei in zit. Kan ze er na het uitsteken mee spelen en van snoepen. Een basisrecept wat we zeker vaker gaan maken.

    Groeten Hanneke

  14. Marianne Köhlen schreef:

    Deze koekjes van de week gebakken. Erg lekker en dus zo op! Vandaag opnieuw gemaakt maar nu met caramel zeezout chocolade.

  15. Tessa schreef:

    Wat voor boter kan ik het beste gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      ongezouten roomboter 🙂

  16. Jessica schreef:

    Hoi, ik wil deze koekjes ook gaan maken maar kan ik in plaats van de chocola, ook jouw makkelijke karamelsaus gebruiken?

    Alvast bedankt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee helaas, die hardt niet uit zoals chocolade dat doet.

  17. B schreef:

    Hallo, zou ik ipv van tonys chocola ook andere chocolade kunnen gebruiken? Waar ik woon hebben ze namelijk geen tonys

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja zeker kan dat! Eigenlijk welke chocolade je maar wilt, liefst wit in dit geval.

  18. Lottie schreef:

    Ik ben ze aan het maken voor mijn man, die dol op koekjes is! Het ruikt hier heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah wat lief, fijne Valentijn!

  19. Daniëlle schreef:

    Heerlijke koekjes! Ik heb ze gisteren gebakken voor mijn bruiloft volgende week. Vanwege corona wordt het heel klein. Geen groot feest, maar wel lekkere koekjes. En ze zien er ook mooi en lief uit. Het was ook niet moeilijk om ze te maken. Erg bedankt voor dit recept Laura. Ik ga ze zeker vaker bakken. Ze staan al op het lijstje voor kerst, dan in een andere vorm en met andere chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *