Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Harde broodjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 juni 2015
in Brood, Hartige recepten, Koken, Ontbijt & Lunch
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

harde broodjes

Ik heb een paar favoriete boeken als het gaat om brood bakken. Bakken met Paul Hollywood is daar één van. Op zoek naar een recept waarmee ik lekkere harde broodjes kon maken, sloeg ik dit boek weer eens open. Ik vond daar een heerlijk recept wat ik vandaag met jullie deel.

De truc om deze broodjes knapperig te krijgen is een braadslede met water op de bodem van de oven. Als je geen braadslede neerzet (of één met te weinig water) krijg je wat zachtere broodjes. Ook die zijn nog steeds hartstikke lekker!

harde broodjes

harde broodjes

Recept afdrukken

Harde broodjes

Op zoek naar een goed recept voor harde broodjes? Zoek niet verder, ik heb een heerlijk en makkelijk recept voor jullie met duidelijke uitleg.
Porties: 12 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram patentbloem
  • 10 gram zout
  • 10 gram instantgist
  • 20 gram zachte ongezouten roomboter
  • 320 ml koud water

Instructies

  • Doe de bloem, zout, gist en boter in een kom. Voeg driekwart van het water toe en meng op lage snelheid. Wanneer het zich begint te binden voeg je de rest van het water toe. Meng nu nog zo’n 5 minuten door met een mixer tot het deeg zacht en elastisch is.
  • Plaats de bal deeg in een kom die je invet met een beetje olie. Bedek de kom met een schone theedoek en laat minimaal een uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Haal het deeg uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkblad. Druk het lucht er uit en verdeel in 12 gelijke stukken. Maak van al die stukken mooie bolletjes. Dit doe je door een stukje deeg op het werkblad te leggen, vorm met je hand een kommetje dat je over het balletje deeg zet. Draai je hand nu rond, in je handpalm vormt het deeg zich tot in mooi bolletje.
  • Leg alles broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek deze af met folie of een theedoek. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot de broodjes in volume zijn verdubbeld. Na het rijzen snij je met een scherp mes een kruis in de broodjes.
  • Giet heet water in de braadslede (die op de bodem van de oven staat) en zet de broodjes in het midden van de oven. Bak ze 15-20 minuten op 220 °C(boven- en onderwarmte) tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je op de onderkant klopt.
Bewaren

Broodjes bewaren? In dit artikel lees je hoe je brood kunt bewaren zodat het lekker vers blijft.

harde broodjes

Vorige post

Volgende post

Ik bak geweldig, jij trouwens ook
Pastasalade met kip

Related Posts

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
4

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft
29 januari 2021
2

Perfect...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 76

  1. corry van Nunen says:
    6 jaar geleden

    Hoeveel graden moet de oven voor de broodjes.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      220 graden, was ik er vergeten bij te zetten maar heb het gelijk aangepast 😉

      Beantwoorden
  2. Marie says:
    6 jaar geleden

    Kan dit ook met volkorenmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, je krijgt dan uiteraard wel een ander resultaat.

      Beantwoorden
      • miranda says:
        10 maanden geleden

        moet je dan bij volkoren niet meer gist erin doen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Als je een luchtig deeg wilt moet je inderdaad meer gist toevoegen, maar dat vind ik bij zulke kleine broodjes niet per se nodig. Kijk dit recept maar eens: https://www.laurasbakery.nl/volkoren-kaiserbroodjes/

          Beantwoorden
  3. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Broodjes staan zeker op mijn to bake lijst voor deze zomer. Maar ik vind nergens op hoeveel graden je de oven hebt gezet. Lees ik erover?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Oeps, daar lees je niet overheen, dat ben ik gewoon vergeten neer te zetten. Heb het gelijk even toegevoegd!

      Beantwoorden
    • miranda says:
      10 maanden geleden

      warme lucht 200 graden

      Beantwoorden
  4. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat zien ze er heerlijk fluffy uit van binnen!

    Beantwoorden
  5. Carolien says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura ik zou persoonlijk de broodjes liever wat bruiner van kleur hebben kan ik ze dan wat langer in de oven laten

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker. Ze waren overigens in het echt wel iets bruiner dan ze op de foto lijken (gek genoeg).

      Beantwoorden
  6. Agnetha says:
    6 jaar geleden

    De broodjes gaan nu de oven in. Ik ben heel benieuwd!

    Beantwoorden
  7. chucky1012 says:
    6 jaar geleden

    Dat zijn heerlijke broodjes.

    Beantwoorden
  8. Isa says:
    6 jaar geleden

    Mmmm, ziet er lekker uit! Ik wil er graag aan beginnen, maar patentbloem ken ik niet… Is er misschien een andere benaming voor? Of kan je er een foto bij plaatsen?
    Bedankt! En doe zo voort!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat koop je gewoon in de supermarkt, op het pak bloem staat dan ‘patentbloem’.

      Beantwoorden
      • Isa says:
        6 jaar geleden

        Okee, ik heb het even gegoogled en blijkbaar is dit hetzelfde als patisseriebloem of vloeibare bloem. Leuk weetje voor de Belgen die je volgen…

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Ah, ik had niet door dat je in België woonde. Van vloeibare bloem heb ik dan weer nooit gehoord, ook voor mij een leuk weetje 😉

          Beantwoorden
  9. Vero says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, deze broodjes zien er heerlijk uit ! Er staan heel wat lekkere en gemakkelijke recepten in het boek van Paul Hollywood. Heb het met jou advies gekocht en ben dan ook zeer tevreden.

    Beantwoorden
  10. Liana says:
    6 jaar geleden

    Hoi,

    Ik wil de boordjes vandaag maken en morgen het liefste afbakken. Kan dit? En hoe bewaar ik de boordjes dan het beste tot morgen?

    Liana

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt ze het best gewoon bakken en dan in een zak of schone theedoek bewaren. De volgende dag kun je ze dan weer even opwarmen in de oven.

      Beantwoorden
  11. Marja says:
    6 jaar geleden

    Tja, en mijn harde broodjes zakten in bij het insnijden, daarna bleven ze redelijk plat, dus van mijn ronde broodjes bleef niet zo veel over.

    Echt gaar waren ze ook niet van binnen, dus ga het zeker nog eens proberen en dan maar zonder inkeping. Of kan dat ook anders?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb je ze wel goed opgebold? Ze kunnen ook te luchtig zijn geweest waardoor ze inzakten na insnijden. Je kunt ze ook bakken zonder in te snijden, dan scheuren ze waarschijnlijk wel open.

      Beantwoorden
  12. Marja says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor je reactie Laura. Ja, ik heb ze goed opgebold, ze waren schitterend mooi rond en goed gerezen. Ik had me al voorgenomen om ze zonder insnijding nog eens te maken, opengebarsten is ook leuk!

    Beantwoorden
  13. jose says:
    5 jaar geleden

    hoi Wat een leuk recept ik wil deze broodjes graag maken
    kan ik de bloem gewoon vervangen door speltbloem?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  14. Loes says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Wat voor oven gebruik jij voor al je recepten? Ik heb namelijk een heteluchtoven, en vraag me af of ik de oven dan wat minder hoog moet zetten.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voor een heteluchtoven zet je de temperatuur 20% lager. De temperaturen die ik hier op het blog noem, zijn voor een oven met boven- en onderwarmte

      Beantwoorden
  15. Frankie says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Vandaag jou broodjes gemaakt, lekker.
    Maar mijn deeg was zeer plakkerig, dienen er veel patentbloem bij te doen om de deeg van mijn handen af te krijgen en er goede bollen van te rollen. wat heb ik verkeer gedaan? Heb jou recept percies gevolgd.
    Groet, Frankie

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan aan verschillende dingen liggen, manier van kneden, soort bloem, temperatuur, luchtvochtigheid, , etc. Juiste oplossing is inderdaad meer bloem toevoegen.

      Beantwoorden
  16. flore says:
    5 jaar geleden

    Hmm jammer… 🙁 ik heb ze gebakken, maar ik vond ze erg zout (en ik had er al minder zout en wat extra bloem en water bij gedaan). De structuur is wel goed! Half wit, half volkorenbloem gebruikt en wat extra pitten en zaden. Aanrader.

    Beantwoorden
  17. Thomas says:
    4 jaar geleden

    Als ik dit precies zo doe als in de ingrediënten staat kan ik er geen bol van maken want de hele deeg is vloeibaar……
    Dit is wel de eerste keer dat ik dit doe….

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je de ingrediënten wel goed afgewogen, het hoort namelijk echt een deeg te worden.

      Beantwoorden
  18. cindy says:
    4 jaar geleden

    hallo ,

    ik wil dit recept graag gaan maken alleen de helft minder broodjes kan ik alle ingrediënten dan gewoon halveren groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  19. Robert says:
    3 jaar geleden

    Erg lekkere broodjes! Makkelijk recept. Misschien de baktijd iets verlengen zodat ze wat bruiner worden.

    Beantwoorden
  20. Geoffrey says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Bedankt voor je heerlijke recept. Ik heb er voor eigen voorkeur nog een ei door heen gedaan, vind ik wat lekkerder. De broodjes smaken heerlijk!

    Ik heb hetzelfde recept gebruikt met zelfrijzend bakmeel. Niet doen!…. Dan is de binnenkant niet lekker.

    Uiteraard heb ik de baktijd ook iets verlengt met beide recepten, dan is de binnenkant iets minder vochtig

    Beantwoorden
  21. Cynthia says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, jammer dat je vergeet erbij te zetten dat je de bolletjes vóór het afdekken met folie nog even met olie moet insmeren… Nu bleef het folie zodanig plakken na het rijzen dat de bolletjes helemaal uit z’n voegen waren getrokken.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat staat er niet bij omdat ik dat niet doe (en ze dan niet/nauwelijks aan het folie plakken). Misschien is jouw deeg te plakkerig geweest door een afwijking in de ingrediënten?

      Beantwoorden
  22. Mark says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, dank voor je recept. Ik bak zelf ook al langere tijd brood. Een prachtig proces. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat.Maar dit recept is wel mijn favoriet. De broodjes worden prachtig rond en zijn echt lekker. Dat kan ik niet van alle zelf gebakken broden zeggen. Maar dit recept is echt goed. Dank je wel.

    Beantwoorden
  23. Maurice says:
    3 jaar geleden

    kan ik het opgebolde deeg invriezen en later de broodjes naar behoefte afbakken..?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, want het deeg blijft werken. Dan kun je beter de broodjes bakken en invriezen (en even opwarmen wanneer je ze wilt eten).

      Beantwoorden
  24. Jolleke says:
    3 jaar geleden

    Tipje je kan n appelpartjes vorm gebruiken om mooie strepen te krijgen eerst beetje bloem
    T er in drukken op die kant laten rijzen daarna omdraaien en bakken

    Beantwoorden
  25. wilma says:
    3 jaar geleden

    320 water en ik heb brei… 230 en deeg is goed. Weet je het zeker dat het goed staat opgeschreven

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De verhoudingen kloppen zeker, ik (en vele anderen) hebben ze al vaak gemaakt en ze lukken iedere keer weer.

      Beantwoorden
  26. Heidi says:
    3 jaar geleden

    Zou je het water ook kunnen vervangen met melk?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat moet denk ik wel lukken.

      Beantwoorden
  27. Carl Stoepker says:
    2 jaar geleden

    Waarom zorgt het hete water voor een krokantere korst?

    Beantwoorden
  28. Linda says:
    2 jaar geleden

    hoeveel gist heb je nodig as je verse gist gebruikt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hier lees je alles over het onderling vervangen: https://handigebaktips.nl/verschil-tussen-droge-en-verse-gist/

      Beantwoorden
    • Frank says:
      2 jaar geleden

      30 gram ongeveer
      10 gr droge gist is 30 gr verse gist

      Beantwoorden
  29. Charlotte says:
    2 jaar geleden

    He hallo, hier even een vraagje vanuit Thailand. Bak hier mijn eigen brood en probeer van alles uit. Nu wil ik graag jouw harde broodjes maken en zag dit recept. Snap het helemaal, behalve van het water in de braadslee… hoeveel water moet ik in de braadslee doen en moet ik het water eerst koken of moet er koud water in? Alvast enorme dank voor je antwoord.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je giet heet water in de braadslede, kan eerst gekookt zijn of gewoon heet water uit de kraan.

      Beantwoorden
  30. Frank says:
    2 jaar geleden

    Als ik de hoeveelheden in het recept aanhoud is het deeg veel te nat.
    Heb recept aangepast naar 560 gram bloem dan is het deeg goed.

    Beantwoorden
  31. Diana says:
    2 jaar geleden

    Hoi laura
    Ik wilde even zeggen dat je een leuke site hebt. En Ik heb vandaag je harde broodjes gemaakt ze waren super lekker. Groetjes Diana

    Beantwoorden
  32. Fenne says:
    2 jaar geleden

    Als je de broodjes wat bruiner wilt kunt je ze voor je ze gaat bakken met een kwastje een beetje nat maken

    Beantwoorden
  33. Mart says:
    2 jaar geleden

    Ik heb je broodjes gebakken volgens het recept maar ze wilden niet mooi rijzen! Ze bleven plat net als pitabroodjes en alles zat erin ook gist.
    Groetjes Mart.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Heb je wel goed gekneed?

      Beantwoorden
  34. Mart says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura ik heb ook een vraag, mijn deeg bleef te slap mijn bolletjes werden pita broodjes. Hoe kan dat nu?
    Mart.m

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Lastig te zeggen zonder verdere informatie, heb je je wel aan het recept gehouden?

      Beantwoorden
    • Adrie says:
      1 jaar geleden

      (te) slap deeg kan door het vochtgehalte van de bloem komen. Ik hou altijd vijf tot tien procent vocht achter om dat pas toe te voegen als het deeg wat te stevig blijft (als er droge bloem in de keukenmachine blijft liggen na een paar minuten kneden.) Een extra handje bloem toevoegen kan natuurlijk ook. (De meeste recepten komen niet heel kritisch.)
      Een slap deeg zakt uit tijdens het rijzen als de rijsplek (te) warm is.

      Beantwoorden
  35. Daniele says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze broodjes vandaag gemaakt MAAR ik heb aan het deeg wat knoflook en madame jeanet toegevoegd en toen de broodjes gevuld met kip ajam ze waren heerlijk

    Beantwoorden
  36. Fender says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura

    Wil het graag eens proberen maar voor de eerste keer wil ik er 6 maken ,dus de ingredieënten halveren maar ook de tijden om te rijzen neem ik aan.En ik heb een hete luchtoven dus zoals je zei 1/5 lager dan 220 gr en de tijd 15-20 min? Ik ben benieuwd ,leuke blog.

    Grt Fender

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je minder wilt maken halveer je alleen de ingrediënten, voor de rest volg je gewoon het recept.

      Beantwoorden
  37. Jan says:
    1 jaar geleden

    hallo laura kan ik het deeg voor de broodjes ook met het broodmachien maken .

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Vast wel, maar daar heb ik geen ervaring mee.

      Beantwoorden
    • Adrie says:
      1 jaar geleden

      In de broodmachine gaat prima, daarna ook de eerste rijs in de machine (die houdt een fijne rijstemperatuur aan en je hoeft het niet af te dekken.

      Beantwoorden
      • jan says:
        1 jaar geleden

        hallo adrie.
        bedankt voor u antwoord maar ik heb nog een vraagje op welk proggamma nummer ?

        Beantwoorden
        • Adrie says:
          10 maanden geleden

          Sommige machines hebben een alleen kneden (en rijzen) programma, anders gewoon tijdens de eerste rijs de machine uitzetten en verder op het aanrecht en in een bakblik of op een bakplaat.
          Ik heb de broodmachine niet meer, ik gebruik alleen de mixer om te kneden. Een kwartier op laagste snelheid.
          Met de hand kneden is nog lekkerder, maar ik ben lui…
          Afbakken op een pizzasteen is ook een aanrader! Vloer brood uit eigen oven.

          Beantwoorden
  38. Meike says:
    1 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb een vraagje kan je ook bijvoorbeeld chocola of vruchten in het beslag van het broodje toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zolang het gedroogde vruchten zijn lijkt me dat geen probleem.

      Beantwoorden
  39. Gijs says:
    10 maanden geleden

    broodjes doen het prima heb er alleen wat boter 20 gram aan toegevoegd en wat meer bloem 50 gram
    ik maak de dubbele hoeveelheid .
    ik gebruik mijn oude broodbakmachine om te kneden, bijkomstig is dat dan ook het deeg opgewarmd word naar 30 graden , zodra die uitgedraaid is op een bebloemd werkblad storten en doorkneden en opbollen theedoek erover eerste rijs 30 minuten uitslaan en doorkneden,portioneren 50 gram en opbollen 15 bolletjes op 2 bakplaten in oven met rijsstand (35 graden) en een bak heet water.
    perfecte rijs van een uur . de andere 15 bolletjes op een platte plaat in de vriezer als ze bevroren zijn in een zakje. Die bevroren bolletjes savonds op een bakplaat in keuken onder een lauwwarme wochte doek tot smorgens laten staan en smorgens afbakken… werkt perfect.

    Beantwoorden
  40. Sanne says:
    4 maanden geleden

    Hallo kan dit ook in de airfryer Xxl
    En op hoeveel graden en minuten alvast bedankt .

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest.

      Beantwoorden
  41. Peter says:
    2 maanden geleden

    Vandaag je broodjes in de test gedaan. Wil ze vrijdag 1ste kerst gaan gebruiken bij de gourmet. Dan is het wel goed om van te voren even te testen. Nou kan je zeggen ze zijn lekker.

    Heb wel met de hand gekneed omdat mijn ervaring er betere gluten door ontstaan. Maar dat is persoonlijk.

    Vond ze zeker lekker. Wat ik me wel afvraag zou je de boter kunnen vervangen voor bijv knoflook olie of zou je dan meer bloem of zo nodig moeten hebben? Wil namelijk een broodje met een smaak je maken.

    Maar echt super recept. Dank je wel. En zo zie je jaren laten zijn er nog steeds mensen die oude recepten van je vinden

    Fijne dagen

    Peter

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wat fijn dat ze je bevallen! Je zou dan bijvoorbeeld kruiden door het deeg kunnen kneden, zoals knoflookpoeder. Kijk maar eens hoe ik dat hier heb gedaan bijvoorbeeld: https://www.laurasbakery.nl/focaccia-met-olijven-en-knoflook/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Cake bewaren doe je zo!

Zo kun je het best koekjes bewaren

Amerikaanse ingrediënten vertaald

‘Beschuit met muisjes’ baby truffels

Volgende Post
Pastasalade met kip

Pastasalade met kip

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan