Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Glutenvrije vanillecake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 mei 2014
in Allergenen, Cakes, Glutenvrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

glutenvrije vanillecake 1a

Het bakken van een glutenvrije cake was voor mij nogal een uitdaging geworden. Ik had al twee keer eerder een poging gedaan tot een glutenvrije en lactosevrije cake, maar deze kwam steeds al ingezakt uit de oven. Ik raakte er een beetje gefrustreerd van, maar het zou mij hoe dan ook gaan lukken! Achteraf ben ik gewoon iets te eigenwijs geweest. Ik dacht dat ik mijn eigen basis cake recept wel kon ombouwen tot een glutenvrije vanillecake. Niet goed over nagedacht dus, want dat ging steeds mis.

Bij poging nummer drie besloot ik iets minder ambitieus te zijn. Het lactosevrije gedeelte liet ik voor het gemak even achterwege, ik moest eerst het bakken zonder gluten maar eens onder de knie krijgen. Ook hield ik nu het recept van de verpakking aan  al gaf ik hier nog een eigen kleine twist aan. Dit bleek een succes te zijn! De cake zag er prachtig uit toen hij uit de oven kwam en rook ook nog eens heerlijk. Ik was nog even bang dat hij toch nog zou inzakken, maar dat gebeurde gelukkig niet. Echt een aanrader dit recept voor wie geen gluten mag!

glutenvrije vanillecake 2a

glutenvrije vanillecake 3a

Recept afdrukken

Glutenvrije vanillecake

Zelf een glutenvrije vanillecake maken is niet moeilijk met dit recept. De cake zal niet inzakken en is lekker luchtig. Je merkt niet dat hij glutenvrij is!
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 220 gram  glutenvrij meel, gezeefd (Schär Kuche & Keckse)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 4 eieren, gesplitst
  • 10 gram bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout

Instructies

  • Klop de eiwitten met de helft van de suiker stevig, het hoeft niet helemaal stijf te zijn. In een andere kom klop je de boter romig, voeg daarna de andere helft van de suiker toe en mix goed.
  • Voeg eigeel, meel, bakpoeder, vanille-extract, zout en melk toe en meng tot een beslag. Schep het schuim door het beslag, spatel het er rustig doorheen tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm van 25 centimeter.
  • Bak de cake in 50-60 minuten af op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

glutenvrije vanillecake 4a

De cake is echt heel erg lekker en je hebt helemaal niet het gevoel dat je een glutenvrije cake eet. Deze glutenvrije vanillecake is gewoon hartstikke luchtig en lekker, hij is alleen wat droger dan je misschien gewend bent. Omdat glutenvrije cakes vrij snel droog worden is het van groot belang dat je hem na afkoelen zo snel mogelijk luchtdicht verpakt. Wanneer je een plakje afsnijdt de cake ook gelijk weer goed inpakken (en snel het plakje opeten natuurlijk 😉 ).

Smullen geblazen!

Vorige post

Volgende post

Italiaans schuim
Royal Icing zonder eiwitpoeder?

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 118

  1. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik wil wel een plakje!

    Beantwoorden
  2. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon says:
    7 jaar geleden

    Die cake ziet er echt heel goed uit. Misschien moet ik gewoon maar onnodig glutenvrij gaan eten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je zou het bijna doen hè 😛

      Beantwoorden
  3. Lian says:
    7 jaar geleden

    Daar is ‘ie dan! Ook lekker als marmercake hoor 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      haha ja! Dat moet ik ook maar eens proberen 🙂

      Beantwoorden
  4. Joëlle says:
    7 jaar geleden

    Super lekkere cake! Ook met appeltjes en kaneel erdoor erg lekker. Super recept, ik heb nog nooit zo’n lekkere glutenvrije cake gehad!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat fijn dat je hem zo lekker vindt! Ik wil er binnenkort ook eens mee gaan variëren 🙂

      Beantwoorden
  5. kimmy says:
    7 jaar geleden

    mmm ziet er heerlijk uit mij glutenvrij koemelkvrije cake mis lukken nog steeds

    Beantwoorden
  6. Greetje says:
    7 jaar geleden

    Mogen geen melk ei en gluten eten dus zelfde bloem gebruikt als jou met no egg en olijfolie maar niet helemaal goed gelukt ; wel lekkere smaak maar niet echt cake te moeten als je het ziet!

    Beantwoorden
  7. kimmy says:
    7 jaar geleden

    ik mag geen koemelk en geen gluten maak cakes met de schar cake mix die cakes zijn zoals bakstenen en als ik een grote cake maak valt hij in en zeer droog van textuur zou toch graag is een prefect gebak kunnen maken kan iemand mij helpen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het is mij ook nog niet gelukt om met schar meel ook een (mooie) lactose vrije cake te maken, ik kan je hier helaas (nog) niet bij helpen.

      Beantwoorden
      • Anouck says:
        6 jaar geleden

        Je kunt ook lactose vrije melk (merk naam minusL) in de winkel kopen werkt gewoon goed

        Beantwoorden
        • Jannie says:
          5 jaar geleden

          Rijstmelk kan ook, werkte bij mij perfect. Hier zit geen lactose in.

          Beantwoorden
  8. rianne says:
    7 jaar geleden

    nou mijn 2 zoontjes eten glutenvrij dus ga ik dit proberen super

    Beantwoorden
  9. kimmy says:
    7 jaar geleden

    mmm super zal ik is uit testen want de mijne zijn kurk droog

    Beantwoorden
  10. kathy says:
    6 jaar geleden

    Hoi ik ook quinoameel gebruiken.
    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb eerlijk gezegd geen idee, ik heb nog niet eerder met quinoameel gebakken.

      Beantwoorden
  11. kimmy says:
    6 jaar geleden

    mmm dat klinkt heerlijk dank u wel voor de tip Kathy

    Beantwoorden
  12. kimmy says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura

    heb je ondertussen al een nieuw receptje die wat degelijk is van structuur

    niet te droog en lekker van smaak heb van de week een appeltaart gemaakt hij

    kwam niet op

    was wel beter niet zo droog omdat ik er appelen en abrikozen confituur had opgedaan

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Zoek je een appeltaartrecept of een cake recept? Het appeltaartrecept dat op mijn blog staat is een topper en ook deze cake is lekker van structuur. (overigens is glutenvrij altijd wat droger van structuur)

      Beantwoorden
  13. kimmy says:
    6 jaar geleden

    ik zoek eigenlijk van beide een receptje

    ik denk dat ik is zal veranderen van bloem soort meschien is dat een oplossing

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      de glutenvrije cake vind je hier op deze pagina al 😉 Voor appeltaart kun je hier eens kijken: http://www.laurasbakery.nl/omas-appeltaart/

      Beantwoorden
  14. laleh says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze cake gister gemaakt en hij is erg goed gelukt.
    Ik heb alleen de melk vervangen voor amandelmelk en ik had toevallig
    glutenvrij bloem van een ander merk in huis.
    Heel goed recept.

    Ik bedacht mij later dat het mij ook lekker lijkt met jam.
    Ik had er slagroom op plantaardige basis bij. Heerlijk.

    Beantwoorden
    • laleh says:
      6 jaar geleden

      Mijn man die gewoon glutenvolle producten kan eten
      vond deze cake ook erg lekker en vroeg meteen wanneer ik hem
      weer wil maken 🙂
      Hij is helemaal niet droog. Komt juist door het eiwit denk ik.

      Beantwoorden
  15. kimmy says:
    6 jaar geleden

    hio Laleh

    welke glutenvrije bloem gebruik jij ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      van Schar

      Beantwoorden
    • laleh says:
      6 jaar geleden

      Ik heb zelf die van Orgran gebruikt.
      Staat er nu ook weer 1 in de oven 🙂

      Beantwoorden
  16. kimmy says:
    6 jaar geleden

    ik ook van schar maar ben nu over geschakeld naar deze van organ conzensa ik laat je het weten als het beter is van structuur

    Beantwoorden
  17. Jos Leunissen says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura,
    in je beschrijving hoe je de cake maakt, ben je de vanille extract vergeten. Ik neem aan dat het niet uitmaakt wanneer je die toevoegt, ik heb het met het eiwit mee geklopt. “Je cake” staat nu nog in de oven en is bedoeld voor mijn dochter, die morgen 20 jaar wordt (en glutenvrij wil eten).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb het gelijk even aangepast. Ik voeg het zelf tegelijk met het eigeel etc. toe. Je kunt het beter niet bij het eiwit en de suiker doen, als je dat stijf wilt kloppen moet je namelijk geen andere ingrediënten toevoegen. er hoeft maar iets van vettigheid bij te komen en het lukt niet meer.

      Beantwoorden
  18. Monika Steijvers says:
    6 jaar geleden

    Dank u wel . Vandaag gemaakt en is bijna op . Zoooooooo lekker

    Beantwoorden
  19. Ria says:
    6 jaar geleden

    Laura ga het ook proberen voor mijn dochter die een gluten en lactose allergie heeft de melk ga ik vervangen met sojamelk .

    Beantwoorden
  20. kimmy says:
    6 jaar geleden

    hoi laleh

    de bloem van organ is super goed en met wat glutenvervanger erbij

    kan het zeker niet meer mis lopen

    Beantwoorden
  21. Ireen says:
    6 jaar geleden

    Heerlijke cake, goed recept! Ik heb de cake gluten en lactose vrij gemaakt met rijstmelk en plantenboter.

    Beantwoorden
  22. Soheila says:
    6 jaar geleden

    Heey heey!

    Ik wil deze cake ook gaan maken, alleen een vraagje; Kan ik ook meel van de jumbo gebruiken die overigens gewoon glutenvrij is?

    Ik hoor het graag terug.

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met het glutenvrije meel van de Jumbo, maar dat zou ook prima moeten kunnen hoor!

      Beantwoorden
      • Soheila says:
        6 jaar geleden

        Hij is helaas mislukt, heb het nu 2 keer geprobeerd. 🙁 De cake zakt helemaal in elkaar naar ongeveer 50min in de oven te hebben gezeten. Zonder dat ik de oven deur heb opengemaakt of dergelijke.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Gebruik je een ander soort bloem misschien? Bij andere recepten (met deze bloem) had ik dat ook, maar deze blijft keer op keer perfect.

          Beantwoorden
  23. Laleh says:
    6 jaar geleden

    Hij staat nu weer in de oven, dit is ongeveer de
    7e keer en hij lukt altijd.
    Ik heb een combi magnetron en zet de oven inderdaad
    op 80 graden en laat de cake er 65 minuten in zitten.
    Ik gebruik Consenza meel, glutenvrije bakmix voor witbrood.
    Die is echt perfect voor deze cake. Die is te koop bij de Dekamarkt.
    Wordt heerlijk luchtig en niet droog.
    Kan ook gewoon met 125 ml water, de smaak blijft precies
    hetzelfde.

    Beantwoorden
  24. Laleh says:
    6 jaar geleden

    sorry, 180 graden natuurlijk geen 80

    Beantwoorden
  25. Lisanneleeft says:
    6 jaar geleden

    Mijn moeder heeft hem lactose/melkvrij voor mij gemaakt! Ze gebruikte sojamelk en boter uit een kuipje (die gluten en melkvrij is). Hij is erg goed gelukt 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      super, goed te horen dat dit ook goed lukt!

      Beantwoorden
  26. kimmy says:
    6 jaar geleden

    hoi lisanneleeft

    zou je het receptje willen delen

    want mij gluten en koemelvrije cake komt ook al inzakt uit de oven en hij is zeer droog hard van dexstuur ik kom er wat gefrustreerd heb al allerlei bloemsoorten gebrobeert van schar organ proceli conzensa ma vie sans gluten

    en niest brengt me tot een prefecte cake

    Beantwoorden
  27. laleh says:
    6 jaar geleden

    @kimmy zie mijn reactie boven die van Lisasnne voor mijn manier.
    Ik maak hem ook altijd lactosevrij en lukt altijd.

    Beantwoorden
  28. Laurie says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor het recept. De mijne staat nu in de oven. Heb als aanvulling een mix van appel, kaneel, zelfgemaakte vanille suiker, citoensap en wat amandelliqeur er door heen gedaan 🙂

    Beantwoorden
  29. cynthia says:
    6 jaar geleden

    Ik bak ook cakes met schar kuche/ kekse en doe dan ouderwets 200 gr suiker, 200 gr gezeefde meel, 200 gram boter en 4 eieren en een beetje bakpoeder. Heel lang mixen (10 minuten)
    Ik vind het zelf lekker om door het belag een beetje citroensap te doen en kaneel of koek en speculaaskruiden.

    Beantwoorden
  30. Dieneke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Gebruik je mix C of mehl/Farine van Schär?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De mix die ik gebruikte heette echt Kuche & Keckse, stond ook zo op de zak.

      Beantwoorden
  31. An says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura, ik gebruik i.p.v. boter wajang (groen) margarine, je kan eventueel ook de bleuband vloeibaar (gele flacons) gebruiken, (ook voor het insmeren van het bakblik) melk vervang ik door rijstmelk. Zowel cake als cup cakes bak ik hier mee.
    Voor een biscuit taart gebruik ik amandelmeel.
    Succes.

    Beantwoorden
  32. josita says:
    6 jaar geleden

    Ik heb meer dan 10 jaar glutenvrij gegeten, en nog steeds hou ik rekening met de producten die ik gebruik.
    Ipv een pakje kun je ook heel goed, rijstmeel en tapiocameel gebruiken, zo zijn er nog een aantal soorten meel. Misschien een idee voor volgende keer 🙂

    veel succes en plezier met bakken

    Beantwoorden
  33. Anoniem says:
    6 jaar geleden

    Ik wil hem voor vaderdag maken, maar bij de 2de alinea, moet dat in de 1ste of 2de kom?

    Beantwoorden
  34. Anoniem says:
    6 jaar geleden

    Ik bedoel dus, als je eigeel, vanille extract etc. erbij moet voegen.. ?
    Ik weet het niet, en ik wil hem snel maken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die voeg je aan het botermengsel toe, want het schuim voeg je pas later toe.

      Beantwoorden
  35. Maaike says:
    6 jaar geleden

    Hoii die cake ziet er heerlijk uit.. heb je misschien ook recepten zonder tarwe en suiker ??? Ik hoop van je te horen..
    xx maaike

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, ik heb nog geen cake waar ook geen suiker in zit. Maar je zou in dit recept natuurlijk een suikervervanger kunnen proberen.

      Beantwoorden
  36. ik says:
    6 jaar geleden

    hoii,

    Moet je de oven ook nog even voorverwarmen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Een oven moet altijd voorverwarmd zijn als je iets wilt bakken.

      Beantwoorden
  37. Harriët says:
    5 jaar geleden

    Laura, je bent echt mijn heldin. Ik zoek me een ongeluk naar glutenvrije recepten overal, maar iedereen doet zo belachelijk moeilijk met ingredienten. Als ‘beginner’ is dat gewoon niet leuk meer. Maar door jou ga ik het wel proberen! (Lichte glutenintolerantie).

    Beantwoorden
  38. Eline says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Wat is de functie van vanille-extract? Is dat alleen voor de smaak, of heeft het ook een ‘bakfunctie’?
    Groet, Eline

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat is vooral voor de smaak.

      Beantwoorden
  39. desiree says:
    5 jaar geleden

    Ik dacht he: die cake moet ik maken! Jammer dat het gewoon het basisrecept van schar is wat ik altijd al maak..

    Beantwoorden
    • Liesbeth Smulders says:
      8 maanden geleden

      Je hebt gelijk inderdaad, het is hetzelfde recept als op de verpakking van Schär. Alleen zit er daar minder suiker in.

      Beantwoorden
  40. Alexandra says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb de glutenvrije cake gemaakt, ben totaal niet handig in de keuken, maar dankzij jouw fijne recept en heldere uitleg is het de lekkerste cake geworden die ik ooit heb gegeten! Bedankt.

    Liefs Alexandra

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat fijn om te horen! 😀

      Beantwoorden
  41. Iris Traarbach says:
    5 jaar geleden

    Je kan bij diverse supermarkten lactosevrije melk vinden, van Campina en MinusL bijvoorbeeld. Bij de AH en de Jumbo haal ik het altijd. Daar kan je mee bakken en dat is fijn voor glutenvrije baksels.

    Beantwoorden
  42. Ramona says:
    5 jaar geleden

    Toen ik het zo maakte met glutenvrij meel (zelfrijzend) werd het te nat. Ik heb er dus ipv melk 75 ml spa rood in gedaan. ( Ik mag geen melk). En de rest hetzelfde gedaan en de cake is super geworden.

    Beantwoorden
  43. nadine says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil graag deze cake maken voor een bakvorm van 24 cm is dit dan genoeg ? Ik moet het nammelijk x 3 doen voor een recept ( Het is een kleurentaart ) En maakt het uit als het beslag dan buiten de oven stat of gaat alle lucht er dan uit ?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het recept is voor een 25cm cakevorm, 24 kan ook. Het is niet erg als het beslag even buiten de oven staat te wachten, zolang het maar geen uren duurt. Dan krijg je inderdaad een minder luchtig resultaat.

      Beantwoorden
  44. DW says:
    5 jaar geleden

    Hij moest uiteindelijk hier 10 minuutjes langer in de oven, maar wat een heerlijke luchtige cake is het geworden!

    Niet alle ingrediënten bleken in huis, dus in plaats van vanille essence > 1 zakje vanillesuiker gebruikt. En qua meel; 150gr Schär mix B, 50gr volkoren rijstmeel en 20gr Teff. Gelukkig is het goed gelukt…

    Ik zeg; toppertje en zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  45. William says:
    5 jaar geleden

    De cake gemaakt is prima gelukt.
    Ik heb rijstmelk gebruikt roomboter en glutenvrije bakmix van Boerjan (goudsbloem).
    Mooi gerezen en erg lekker.

    Beantwoorden
  46. Jannie says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor het recept. Vandaag gemaakt en hij was echt heerlijk 🙂

    Beantwoorden
  47. Romy says:
    5 jaar geleden

    Ohh ik ben je zó dankbaar voor dit recept! Vanwege verschillende intoleranties heb ik de taart ook melkvrij én ei-vrij gemaakt, en hij is zó ongelooflijk lekker! Veruit het allerbeste glutenvrije recept wat ik heb uitgeprobeerd! Zelfs het beslag smaakte al zo lekker haha! Mijn hele familie heeft meegesmuld en iedereen vond hem overheerlijk! Ik ben zo blij! 😀

    Beantwoorden
    • Julie says:
      4 jaar geleden

      Wat heb je gebruikt als ei-vervanger?

      Beantwoorden
  48. Judith says:
    4 jaar geleden

    Super recept. Ben over het algemeen handiger in de hartige keuken dan in de zoete maar deze lukte direct. Met een geprakte banaan erin wordt de cake niet droog.

    Beantwoorden
  49. Anne says:
    4 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Kun je hier ook cupcakes van maken? Hoe lang moeten ze dan in te oven?

    Beantwoorden
  50. Isabel says:
    4 jaar geleden

    hoi, toen ik mijn cake in de oven had werd hij heel erg snel al bruin (al na 15 minuten) heeft iemand hier tips voor? want ik denk nu dat ik hem er eerder uit moet halen maar dan ben ik bang dat hij nog niet gaar is?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je misschien een andere ovenstand gebruikt? Na 15 minuten al bruin is wel erg snel namelijk op boven- en onderwarmte.

      Beantwoorden
  51. Arlette says:
    3 jaar geleden

    Na 1 jaar proberen eindelijk een goed glutenvrij recept gevonden. Heerlijke cake. Ik mag ook geen lactose eten en heb de melk vervangen door lactosevrije melk van boni en de boter door soyaboter. Voor extra smaak 1 eetlepel amandelpoeder en 1 appel toegevoegd. Super lekker!

    Beantwoorden
  52. Nel says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,
    Kan ik ook maïsmeel gebruiken ipv het meel van Schär?
    Ik heb weleens kokosmeel gebruikt ipv ander meel dat was geen succes. Later las ik dat kokos veel vocht nijdig heeft oid. Daarom gok ik nu iets minder vaak ivm mislukken en bezoek krijgen:-)
    Alvast bedankt voor je reactie.
    De cake die je in deze blog beschrijft maakte ik wel al eerder en hij was verrukkelijk.
    Helaas vergat ik een foto te maken en bijv op fb te zetten maar ik maak het op deze manier n beetje goed.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, maar ik durf geen garanties te geven dat het gelijk lukt omdat ik er zelf geen ervaring mee heb.

      Beantwoorden
  53. Hilde says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Dankjewel voor het heerlijke recept van deze glutenvrije vanillecake!
    Voor al diegenen die glutenvrij moeten eten, wil ik graag meedelen dat het meel dat te koop is bij Aveve (ook online verkrijgbaar) onder de naam ‘no-risk mix voor brood en gebak’ dé oplossing is om heerlijke glutenvrije baksels te maken. Wérkelijk een echte aanrader! Brood en cake even luchtig als met gewoon meel. Ook verkopen ze daar ‘suikervervanger’ ( voor mensen met diabetes). De boter heb ik vervangen door een lactosevrije versie en de melk door amandelmelk.
    Bij dit recept heb ik het sap van een halve citroen toegevoegd (een tip die ik eens kreeg van een beroepsbakker). Ik heb vastgesteld dat de cake gemaakt met deze ingrediënten, niet sneller droog wordt dan een gewone cake. Top! Nogmaals bedankt Laura!

    Beantwoorden
  54. Lotte says:
    3 jaar geleden

    Je kan een glutenvrije cake ook heel gemakkelijk met de glutenvrije bloem en zelfrijzende bloem van Albert Hein doen, zo bak ik alles en dit gewoon volgens de niet-glutenvrije recepten 🙂

    Beantwoorden
  55. Geke says:
    3 jaar geleden

    Eindelijk een glutenvrije cake die goed is gelukt! Kan ik dit recept ook gebruiken voor cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
    • Chiara says:
      2 jaar geleden

      Net je recept geprobeerd,
      Enkel wat amandelmeel toegevoegd ,
      Hopelijk is de cake gelukt hij moet nog afkoelen. 🙂

      Spannend 😀

      Beantwoorden
  56. Nicole says:
    2 jaar geleden

    Kun je dit recept gebruiken als basisrecpt en hieraan peren of ander fruit toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Jazeker, je kunt hier prima mee variëren.

      Beantwoorden
      • Nicole says:
        2 jaar geleden

        Ik ga het op korte termijn proberen. Dank je wel voor je reactie én natuurlijk voor het recept

        Beantwoorden
  57. Iris says:
    2 jaar geleden

    Maakt het nog uit wat voor een soort glutenvrij meel je gebruikt? Ik kan het merk glutenvrije meel wat jij gebruikt bij mij in de buurt niet vinden. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      een ander merk glutenvrij meel zal ook lukken. Let wel op dat je dan een mix van soorten meel gebruikt, daar was die van mij ook op gebaseerd.

      Beantwoorden
  58. Uschi Kuijpers says:
    2 jaar geleden

    Hee Laura,

    Mijn schoonmoeder eet glutenvrij en aangezien ik zondag mijn verjaardag vier wilde ik voor haar een glutenvrije vanille cake maken. Nu heb ik vandaag al een proef gebakken maar helaas, de cake was aan de bovenkant erg donker van kleur geworden en binnenin was hij nog niet gaar 🙁
    Weet je misschien waar dit aan kan liggen?

    Verder vroeg ik me af. Kun je plakjes cake invriezen? Als dit kan zou super zijn, dan kan ik ze per 2 invriezen en heeft ze altijd wat lekkers als ze hier is.

    Groetjes Uschi

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat ligt waarschijnlijk aan je oven, heb je misschien een combi magnetron. Die hebben dit probleem vaak met bakken. Plakjes cake invriezen kan prima.

      Beantwoorden
      • Uschi says:
        2 jaar geleden

        Mmhhh.. daar was ik al bang voor. Heb je daar tips voor…

        Heb een tweede gemaakt. Die is beter maar nogsteeds wat bruin van boven maar denk eetbaar.

        Plakjes invriezen ga ik proberen, dankjewel!

        Beantwoorden
        • Nicole says:
          2 jaar geleden

          Eventueel als de bovenkant bruin is afdekken met folie?!

          Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Goed bakken zal dan lastig worden. Ik zou een plattere vorm gebruiken zodat hij niet zo ‘dik’ is. En verder proberen met een lagere temperatuur en wat langer bakken. Bovenkant kan je afdekken met folie als de kleur goed is, kleurt hij niet meer maar gaart hij wel verder.

          Beantwoorden
  59. Suzanne says:
    2 jaar geleden

    Een aandachtspunt voor als mensen echt glutenintolerantie hebben. Dan kan je niet alle bakpoeders gebruiken, soms zit hierin tarwebloem waar natuurlijk gluten inzitten.

    Maar als je uit eigen keuze geen gluten eet kan zo’n heel klein beetje geen kwaad.

    Beantwoorden
  60. Natalie says:
    2 jaar geleden

    Als je de cakevorm invet en dan bestrooit met glutenvrije paneermeel ipv met bloem krijg je geen witte vlekken op de cake en wordt de buitenkant nog lekkerder!

    Beantwoorden
  61. José says:
    2 jaar geleden

    Wat voor maat taartvorm kan ik het beste gebruiken voor bovenstaand recept, om een ronde caketaart te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat je zelf wil, hangt er maar net vanaf hoe hoog je hem wilt. Houd wel rekening met de baktijd, die wordt anders.

      Beantwoorden
  62. Maartje says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, gebruik je voor de boter ook glutenvrije boter? Want dat staat er niet achter.

    Beantwoorden
  63. Kimmy says:
    2 jaar geleden

    Hoi Maartje
    Ik heb coeliakie =glutenintolerantie
    Ik gebruik gewone boter alleen kijken
    of er geen gluten bevatende granen zoals tarwe Rogge gerst inzit in de ingrediënten lijst
    En dan is het ok

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Dank voor je reactie en toelichting Kimmy!

      Beantwoorden
      • Kimmy says:
        2 jaar geleden

        Graag gedaan Laura 😊
        Waneer komen er wat receptjes online
        Die ook glutenvrij glutenvrij gemaakt tarwezetmeelvrij en koemelkeiwitvrij zijn
        Ik zou graag lekkere broden kunnen bakken in mij oven
        Das nu nog steeds een ramp 🙈
        En lekkere baksels

        Met vriendelijke groeten

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 jaar geleden

          Gaat op de baklijst 😉

          Beantwoorden
  64. Kimmy says:
    2 jaar geleden

    Ooh zalig 🥳dankjewel 🥰

    Beantwoorden
  65. Leen says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura,
    Kan ik Schar mix B gebruiken ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Als ik daarop Google zie ik dat het een broodmix is, dus dat lijkt me niet. Beste het ‘gewone’ meel van ze.

      Beantwoorden
  66. Mieke Bekaert says:
    11 maanden geleden

    Zou ik ook half suiker half honing kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Dat lijkt me geen probleem.

      Beantwoorden
  67. Sandra says:
    8 maanden geleden

    Heerlijke cake. Zelf gebakken met gluten vrije mix van een grote supermarkt en lactose vrij gemaakt door er kokosmelk in te doen. Lekker fris met wat vruchten erbij

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Wat goed zeg!

      Beantwoorden
  68. Evelien says:
    6 maanden geleden

    Ik zie nu pas dat je recept inmiddels al 6 jaar oud is! tjoe! dat ik die nooit eerder ontdekt heb. Lang leve de hussel techniek van pinterest! hah!
    Ik heb de cake vegan gemaakt, met floraplant, rijstmelk en no egg eivervangers. De rest van je recept gewoon gevolgd.
    Tijdens de eerste mix stappen leek het brouwsel geschift… ik ben gewoon doorgegaan en uiteindelijk werd het toch een stevig maar luchtig geheel.
    Voorzichtig in het bakblik geschept en nu fingers crossed wachten tot de oven klaar is!
    Om niet ongeduldig voor de oven te gaan zitten maar even de keuken opruimen hahaha.
    Ik zal straks wel even een kiekje op pinterest posten bij gebrek aan andere social media’s 🤗

    Beantwoorden
  69. Pauline says:
    5 maanden geleden

    Na 6 weken Fodmap dieet had ik wel weer zin in een eigen baksel. Dus deze cake gemaakt met Schar meel en lactosevrije melk. En hij is zo mooi en lekker!!
    Manlief is er ook blij mee. Wat ben ik toch blij met jouw gevarieerde recepten…

    Beantwoorden
  70. Miek says:
    2 weken geleden

    Dag Laura, wordt de cake smeuïger als je meer boter gebruikt? Van mijn moeder leerde ik voor het het bakken van een cake gelijke hoeveelheden meel, boter en suiker te gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Voor glutenvrij bakken werkt het altijd net even anders. Maar voor reguliere cakes geldt: als je minder ei en meer boter gebruikt zou het eindresultaat smeuïger moeten worden. Het toevoegen van yoghurt/slagroom/roomkaas kan daar ook voor helpen: https://www.laurasbakery.nl/smeuige-citroencake/

      Beantwoorden
  71. Eef says:
    3 dagen geleden

    Beste Laura
    Op t zakje bakpoeder staat bij ingrediënten ‘zetmeel’. Even nagezocht en bevat tarwezetmeel, dus dat is dan toch niet volledig glutenvrij?

    Beantwoorden
    • Evelien says:
      2 dagen geleden

      Als het goed is, word het woord zetmeel alleen gebruikt op verpakkingen als de tarwezetmeel dusdanig goed gewassen is dat alle gluten gescheiden worden van de zetmeel.
      Daarnaast worden vaak zetmelen gebruikt van aardappel of mais.
      Als je op Google zoekt naar zetmeel glutenvrij? Vind je aardig wat informatie hierover.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 uur geleden

      Zetmeel in regulier bakpoeder is maiszetmeel en dat is glutenvrij. Dit artikel geeft uitgebreider antwoord op je vraag: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrije-bakpoeder/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post
Royal Icing zonder eiwitpoeder?

Royal Icing zonder eiwitpoeder?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan