Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Glutenvrije vanillecake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 mei 2014
in Allergenen, Cakes, Glutenvrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

glutenvrije vanillecake 1a

Het bakken van een glutenvrije cake was voor mij nogal een uitdaging geworden. Ik had al twee keer eerder een poging gedaan tot een glutenvrije en lactosevrije cake, maar deze kwam steeds al ingezakt uit de oven. Ik raakte er een beetje gefrustreerd van, maar het zou mij hoe dan ook gaan lukken! Achteraf ben ik gewoon iets te eigenwijs geweest. Ik dacht dat ik mijn eigen basis cake recept wel kon ombouwen tot een glutenvrije vanillecake. Niet goed over nagedacht dus, want dat ging steeds mis.

Bij poging nummer drie besloot ik iets minder ambitieus te zijn. Het lactosevrije gedeelte liet ik voor het gemak even achterwege, ik moest eerst het bakken zonder gluten maar eens onder de knie krijgen. Ook hield ik nu het recept van de verpakking aan  al gaf ik hier nog een eigen kleine twist aan. Dit bleek een succes te zijn! De cake zag er prachtig uit toen hij uit de oven kwam en rook ook nog eens heerlijk. Ik was nog even bang dat hij toch nog zou inzakken, maar dat gebeurde gelukkig niet. Echt een aanrader dit recept voor wie geen gluten mag!

glutenvrije vanillecake 2a

glutenvrije vanillecake 3a

Recept afdrukken

Glutenvrije vanillecake

Zelf een glutenvrije vanillecake maken is niet moeilijk met dit recept. De cake zal niet inzakken en is lekker luchtig. Je merkt niet dat hij glutenvrij is!
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 220 gram  glutenvrij meel, gezeefd (Schär Kuche & Keckse)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 4 eieren, gesplitst
  • 10 gram bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout

Instructies

  • Klop de eiwitten met de helft van de suiker stevig, het hoeft niet helemaal stijf te zijn. In een andere kom klop je de boter romig, voeg daarna de andere helft van de suiker toe en mix goed.
  • Voeg eigeel, meel, bakpoeder, vanille-extract, zout en melk toe en meng tot een beslag. Schep het schuim door het beslag, spatel het er rustig doorheen tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm van 25 centimeter.
  • Bak de cake in 50-60 minuten af op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

glutenvrije vanillecake 4a

De cake is echt heel erg lekker en je hebt helemaal niet het gevoel dat je een glutenvrije cake eet. Deze glutenvrije vanillecake is gewoon hartstikke luchtig en lekker, hij is alleen wat droger dan je misschien gewend bent. Omdat glutenvrije cakes vrij snel droog worden is het van groot belang dat je hem na afkoelen zo snel mogelijk luchtdicht verpakt. Wanneer je een plakje afsnijdt de cake ook gelijk weer goed inpakken (en snel het plakje opeten natuurlijk 😉 ).

Smullen geblazen!

Vorige post

Volgende post

Italiaans schuim
Royal Icing zonder eiwitpoeder?

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
14

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 115

  1. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik wil wel een plakje!

    Beantwoorden
  2. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon says:
    7 jaar geleden

    Die cake ziet er echt heel goed uit. Misschien moet ik gewoon maar onnodig glutenvrij gaan eten!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je zou het bijna doen hè 😛

      Beantwoorden
  3. Lian says:
    7 jaar geleden

    Daar is ‘ie dan! Ook lekker als marmercake hoor 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      haha ja! Dat moet ik ook maar eens proberen 🙂

      Beantwoorden
  4. Joëlle says:
    7 jaar geleden

    Super lekkere cake! Ook met appeltjes en kaneel erdoor erg lekker. Super recept, ik heb nog nooit zo’n lekkere glutenvrije cake gehad!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat fijn dat je hem zo lekker vindt! Ik wil er binnenkort ook eens mee gaan variëren 🙂

      Beantwoorden
  5. kimmy says:
    7 jaar geleden

    mmm ziet er heerlijk uit mij glutenvrij koemelkvrije cake mis lukken nog steeds

    Beantwoorden
  6. Greetje says:
    7 jaar geleden

    Mogen geen melk ei en gluten eten dus zelfde bloem gebruikt als jou met no egg en olijfolie maar niet helemaal goed gelukt ; wel lekkere smaak maar niet echt cake te moeten als je het ziet!

    Beantwoorden
  7. kimmy says:
    7 jaar geleden

    ik mag geen koemelk en geen gluten maak cakes met de schar cake mix die cakes zijn zoals bakstenen en als ik een grote cake maak valt hij in en zeer droog van textuur zou toch graag is een prefect gebak kunnen maken kan iemand mij helpen

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Het is mij ook nog niet gelukt om met schar meel ook een (mooie) lactose vrije cake te maken, ik kan je hier helaas (nog) niet bij helpen.

      Beantwoorden
      • Anouck says:
        6 jaar geleden

        Je kunt ook lactose vrije melk (merk naam minusL) in de winkel kopen werkt gewoon goed

        Beantwoorden
        • Jannie says:
          5 jaar geleden

          Rijstmelk kan ook, werkte bij mij perfect. Hier zit geen lactose in.

          Beantwoorden
  8. rianne says:
    7 jaar geleden

    nou mijn 2 zoontjes eten glutenvrij dus ga ik dit proberen super

    Beantwoorden
  9. kimmy says:
    7 jaar geleden

    mmm super zal ik is uit testen want de mijne zijn kurk droog

    Beantwoorden
  10. kathy says:
    6 jaar geleden

    Hoi ik ook quinoameel gebruiken.
    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb eerlijk gezegd geen idee, ik heb nog niet eerder met quinoameel gebakken.

      Beantwoorden
  11. kimmy says:
    6 jaar geleden

    mmm dat klinkt heerlijk dank u wel voor de tip Kathy

    Beantwoorden
  12. kimmy says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura

    heb je ondertussen al een nieuw receptje die wat degelijk is van structuur

    niet te droog en lekker van smaak heb van de week een appeltaart gemaakt hij

    kwam niet op

    was wel beter niet zo droog omdat ik er appelen en abrikozen confituur had opgedaan

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Zoek je een appeltaartrecept of een cake recept? Het appeltaartrecept dat op mijn blog staat is een topper en ook deze cake is lekker van structuur. (overigens is glutenvrij altijd wat droger van structuur)

      Beantwoorden
  13. kimmy says:
    6 jaar geleden

    ik zoek eigenlijk van beide een receptje

    ik denk dat ik is zal veranderen van bloem soort meschien is dat een oplossing

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      de glutenvrije cake vind je hier op deze pagina al 😉 Voor appeltaart kun je hier eens kijken: http://www.laurasbakery.nl/omas-appeltaart/

      Beantwoorden
  14. laleh says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze cake gister gemaakt en hij is erg goed gelukt.
    Ik heb alleen de melk vervangen voor amandelmelk en ik had toevallig
    glutenvrij bloem van een ander merk in huis.
    Heel goed recept.

    Ik bedacht mij later dat het mij ook lekker lijkt met jam.
    Ik had er slagroom op plantaardige basis bij. Heerlijk.

    Beantwoorden
    • laleh says:
      6 jaar geleden

      Mijn man die gewoon glutenvolle producten kan eten
      vond deze cake ook erg lekker en vroeg meteen wanneer ik hem
      weer wil maken 🙂
      Hij is helemaal niet droog. Komt juist door het eiwit denk ik.

      Beantwoorden
  15. kimmy says:
    6 jaar geleden

    hio Laleh

    welke glutenvrije bloem gebruik jij ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      van Schar

      Beantwoorden
    • laleh says:
      6 jaar geleden

      Ik heb zelf die van Orgran gebruikt.
      Staat er nu ook weer 1 in de oven 🙂

      Beantwoorden
  16. kimmy says:
    6 jaar geleden

    ik ook van schar maar ben nu over geschakeld naar deze van organ conzensa ik laat je het weten als het beter is van structuur

    Beantwoorden
  17. Jos Leunissen says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura,
    in je beschrijving hoe je de cake maakt, ben je de vanille extract vergeten. Ik neem aan dat het niet uitmaakt wanneer je die toevoegt, ik heb het met het eiwit mee geklopt. “Je cake” staat nu nog in de oven en is bedoeld voor mijn dochter, die morgen 20 jaar wordt (en glutenvrij wil eten).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb het gelijk even aangepast. Ik voeg het zelf tegelijk met het eigeel etc. toe. Je kunt het beter niet bij het eiwit en de suiker doen, als je dat stijf wilt kloppen moet je namelijk geen andere ingrediënten toevoegen. er hoeft maar iets van vettigheid bij te komen en het lukt niet meer.

      Beantwoorden
  18. Monika Steijvers says:
    6 jaar geleden

    Dank u wel . Vandaag gemaakt en is bijna op . Zoooooooo lekker

    Beantwoorden
  19. Ria says:
    6 jaar geleden

    Laura ga het ook proberen voor mijn dochter die een gluten en lactose allergie heeft de melk ga ik vervangen met sojamelk .

    Beantwoorden
  20. kimmy says:
    6 jaar geleden

    hoi laleh

    de bloem van organ is super goed en met wat glutenvervanger erbij

    kan het zeker niet meer mis lopen

    Beantwoorden
  21. Ireen says:
    6 jaar geleden

    Heerlijke cake, goed recept! Ik heb de cake gluten en lactose vrij gemaakt met rijstmelk en plantenboter.

    Beantwoorden
  22. Soheila says:
    6 jaar geleden

    Heey heey!

    Ik wil deze cake ook gaan maken, alleen een vraagje; Kan ik ook meel van de jumbo gebruiken die overigens gewoon glutenvrij is?

    Ik hoor het graag terug.

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met het glutenvrije meel van de Jumbo, maar dat zou ook prima moeten kunnen hoor!

      Beantwoorden
      • Soheila says:
        6 jaar geleden

        Hij is helaas mislukt, heb het nu 2 keer geprobeerd. 🙁 De cake zakt helemaal in elkaar naar ongeveer 50min in de oven te hebben gezeten. Zonder dat ik de oven deur heb opengemaakt of dergelijke.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Gebruik je een ander soort bloem misschien? Bij andere recepten (met deze bloem) had ik dat ook, maar deze blijft keer op keer perfect.

          Beantwoorden
  23. Laleh says:
    6 jaar geleden

    Hij staat nu weer in de oven, dit is ongeveer de
    7e keer en hij lukt altijd.
    Ik heb een combi magnetron en zet de oven inderdaad
    op 80 graden en laat de cake er 65 minuten in zitten.
    Ik gebruik Consenza meel, glutenvrije bakmix voor witbrood.
    Die is echt perfect voor deze cake. Die is te koop bij de Dekamarkt.
    Wordt heerlijk luchtig en niet droog.
    Kan ook gewoon met 125 ml water, de smaak blijft precies
    hetzelfde.

    Beantwoorden
  24. Laleh says:
    6 jaar geleden

    sorry, 180 graden natuurlijk geen 80

    Beantwoorden
  25. Lisanneleeft says:
    6 jaar geleden

    Mijn moeder heeft hem lactose/melkvrij voor mij gemaakt! Ze gebruikte sojamelk en boter uit een kuipje (die gluten en melkvrij is). Hij is erg goed gelukt 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      super, goed te horen dat dit ook goed lukt!

      Beantwoorden
  26. kimmy says:
    6 jaar geleden

    hoi lisanneleeft

    zou je het receptje willen delen

    want mij gluten en koemelvrije cake komt ook al inzakt uit de oven en hij is zeer droog hard van dexstuur ik kom er wat gefrustreerd heb al allerlei bloemsoorten gebrobeert van schar organ proceli conzensa ma vie sans gluten

    en niest brengt me tot een prefecte cake

    Beantwoorden
  27. laleh says:
    6 jaar geleden

    @kimmy zie mijn reactie boven die van Lisasnne voor mijn manier.
    Ik maak hem ook altijd lactosevrij en lukt altijd.

    Beantwoorden
  28. Laurie says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor het recept. De mijne staat nu in de oven. Heb als aanvulling een mix van appel, kaneel, zelfgemaakte vanille suiker, citoensap en wat amandelliqeur er door heen gedaan 🙂

    Beantwoorden
  29. cynthia says:
    6 jaar geleden

    Ik bak ook cakes met schar kuche/ kekse en doe dan ouderwets 200 gr suiker, 200 gr gezeefde meel, 200 gram boter en 4 eieren en een beetje bakpoeder. Heel lang mixen (10 minuten)
    Ik vind het zelf lekker om door het belag een beetje citroensap te doen en kaneel of koek en speculaaskruiden.

    Beantwoorden
  30. Dieneke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Gebruik je mix C of mehl/Farine van Schär?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De mix die ik gebruikte heette echt Kuche & Keckse, stond ook zo op de zak.

      Beantwoorden
  31. An says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura, ik gebruik i.p.v. boter wajang (groen) margarine, je kan eventueel ook de bleuband vloeibaar (gele flacons) gebruiken, (ook voor het insmeren van het bakblik) melk vervang ik door rijstmelk. Zowel cake als cup cakes bak ik hier mee.
    Voor een biscuit taart gebruik ik amandelmeel.
    Succes.

    Beantwoorden
  32. josita says:
    6 jaar geleden

    Ik heb meer dan 10 jaar glutenvrij gegeten, en nog steeds hou ik rekening met de producten die ik gebruik.
    Ipv een pakje kun je ook heel goed, rijstmeel en tapiocameel gebruiken, zo zijn er nog een aantal soorten meel. Misschien een idee voor volgende keer 🙂

    veel succes en plezier met bakken

    Beantwoorden
  33. Anoniem says:
    6 jaar geleden

    Ik wil hem voor vaderdag maken, maar bij de 2de alinea, moet dat in de 1ste of 2de kom?

    Beantwoorden
  34. Anoniem says:
    6 jaar geleden

    Ik bedoel dus, als je eigeel, vanille extract etc. erbij moet voegen.. ?
    Ik weet het niet, en ik wil hem snel maken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die voeg je aan het botermengsel toe, want het schuim voeg je pas later toe.

      Beantwoorden
  35. Maaike says:
    6 jaar geleden

    Hoii die cake ziet er heerlijk uit.. heb je misschien ook recepten zonder tarwe en suiker ??? Ik hoop van je te horen..
    xx maaike

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, ik heb nog geen cake waar ook geen suiker in zit. Maar je zou in dit recept natuurlijk een suikervervanger kunnen proberen.

      Beantwoorden
  36. ik says:
    6 jaar geleden

    hoii,

    Moet je de oven ook nog even voorverwarmen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Een oven moet altijd voorverwarmd zijn als je iets wilt bakken.

      Beantwoorden
  37. Harriët says:
    5 jaar geleden

    Laura, je bent echt mijn heldin. Ik zoek me een ongeluk naar glutenvrije recepten overal, maar iedereen doet zo belachelijk moeilijk met ingredienten. Als ‘beginner’ is dat gewoon niet leuk meer. Maar door jou ga ik het wel proberen! (Lichte glutenintolerantie).

    Beantwoorden
  38. Eline says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Wat is de functie van vanille-extract? Is dat alleen voor de smaak, of heeft het ook een ‘bakfunctie’?
    Groet, Eline

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat is vooral voor de smaak.

      Beantwoorden
  39. desiree says:
    5 jaar geleden

    Ik dacht he: die cake moet ik maken! Jammer dat het gewoon het basisrecept van schar is wat ik altijd al maak..

    Beantwoorden
    • Liesbeth Smulders says:
      8 maanden geleden

      Je hebt gelijk inderdaad, het is hetzelfde recept als op de verpakking van Schär. Alleen zit er daar minder suiker in.

      Beantwoorden
  40. Alexandra says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb de glutenvrije cake gemaakt, ben totaal niet handig in de keuken, maar dankzij jouw fijne recept en heldere uitleg is het de lekkerste cake geworden die ik ooit heb gegeten! Bedankt.

    Liefs Alexandra

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat fijn om te horen! 😀

      Beantwoorden
  41. Iris Traarbach says:
    5 jaar geleden

    Je kan bij diverse supermarkten lactosevrije melk vinden, van Campina en MinusL bijvoorbeeld. Bij de AH en de Jumbo haal ik het altijd. Daar kan je mee bakken en dat is fijn voor glutenvrije baksels.

    Beantwoorden
  42. Ramona says:
    5 jaar geleden

    Toen ik het zo maakte met glutenvrij meel (zelfrijzend) werd het te nat. Ik heb er dus ipv melk 75 ml spa rood in gedaan. ( Ik mag geen melk). En de rest hetzelfde gedaan en de cake is super geworden.

    Beantwoorden
  43. nadine says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil graag deze cake maken voor een bakvorm van 24 cm is dit dan genoeg ? Ik moet het nammelijk x 3 doen voor een recept ( Het is een kleurentaart ) En maakt het uit als het beslag dan buiten de oven stat of gaat alle lucht er dan uit ?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het recept is voor een 25cm cakevorm, 24 kan ook. Het is niet erg als het beslag even buiten de oven staat te wachten, zolang het maar geen uren duurt. Dan krijg je inderdaad een minder luchtig resultaat.

      Beantwoorden
  44. DW says:
    5 jaar geleden

    Hij moest uiteindelijk hier 10 minuutjes langer in de oven, maar wat een heerlijke luchtige cake is het geworden!

    Niet alle ingrediënten bleken in huis, dus in plaats van vanille essence > 1 zakje vanillesuiker gebruikt. En qua meel; 150gr Schär mix B, 50gr volkoren rijstmeel en 20gr Teff. Gelukkig is het goed gelukt…

    Ik zeg; toppertje en zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  45. William says:
    5 jaar geleden

    De cake gemaakt is prima gelukt.
    Ik heb rijstmelk gebruikt roomboter en glutenvrije bakmix van Boerjan (goudsbloem).
    Mooi gerezen en erg lekker.

    Beantwoorden
  46. Jannie says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor het recept. Vandaag gemaakt en hij was echt heerlijk 🙂

    Beantwoorden
  47. Romy says:
    5 jaar geleden

    Ohh ik ben je zó dankbaar voor dit recept! Vanwege verschillende intoleranties heb ik de taart ook melkvrij én ei-vrij gemaakt, en hij is zó ongelooflijk lekker! Veruit het allerbeste glutenvrije recept wat ik heb uitgeprobeerd! Zelfs het beslag smaakte al zo lekker haha! Mijn hele familie heeft meegesmuld en iedereen vond hem overheerlijk! Ik ben zo blij! 😀

    Beantwoorden
    • Julie says:
      4 jaar geleden

      Wat heb je gebruikt als ei-vervanger?

      Beantwoorden
  48. Judith says:
    4 jaar geleden

    Super recept. Ben over het algemeen handiger in de hartige keuken dan in de zoete maar deze lukte direct. Met een geprakte banaan erin wordt de cake niet droog.

    Beantwoorden
  49. Anne says:
    4 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Kun je hier ook cupcakes van maken? Hoe lang moeten ze dan in te oven?

    Beantwoorden
  50. Isabel says:
    4 jaar geleden

    hoi, toen ik mijn cake in de oven had werd hij heel erg snel al bruin (al na 15 minuten) heeft iemand hier tips voor? want ik denk nu dat ik hem er eerder uit moet halen maar dan ben ik bang dat hij nog niet gaar is?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je misschien een andere ovenstand gebruikt? Na 15 minuten al bruin is wel erg snel namelijk op boven- en onderwarmte.

      Beantwoorden
  51. Arlette says:
    3 jaar geleden

    Na 1 jaar proberen eindelijk een goed glutenvrij recept gevonden. Heerlijke cake. Ik mag ook geen lactose eten en heb de melk vervangen door lactosevrije melk van boni en de boter door soyaboter. Voor extra smaak 1 eetlepel amandelpoeder en 1 appel toegevoegd. Super lekker!

    Beantwoorden
  52. Nel says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,
    Kan ik ook maïsmeel gebruiken ipv het meel van Schär?
    Ik heb weleens kokosmeel gebruikt ipv ander meel dat was geen succes. Later las ik dat kokos veel vocht nijdig heeft oid. Daarom gok ik nu iets minder vaak ivm mislukken en bezoek krijgen:-)
    Alvast bedankt voor je reactie.
    De cake die je in deze blog beschrijft maakte ik wel al eerder en hij was verrukkelijk.
    Helaas vergat ik een foto te maken en bijv op fb te zetten maar ik maak het op deze manier n beetje goed.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, maar ik durf geen garanties te geven dat het gelijk lukt omdat ik er zelf geen ervaring mee heb.

      Beantwoorden
  53. Hilde says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Dankjewel voor het heerlijke recept van deze glutenvrije vanillecake!
    Voor al diegenen die glutenvrij moeten eten, wil ik graag meedelen dat het meel dat te koop is bij Aveve (ook online verkrijgbaar) onder de naam ‘no-risk mix voor brood en gebak’ dé oplossing is om heerlijke glutenvrije baksels te maken. Wérkelijk een echte aanrader! Brood en cake even luchtig als met gewoon meel. Ook verkopen ze daar ‘suikervervanger’ ( voor mensen met diabetes). De boter heb ik vervangen door een lactosevrije versie en de melk door amandelmelk.
    Bij dit recept heb ik het sap van een halve citroen toegevoegd (een tip die ik eens kreeg van een beroepsbakker). Ik heb vastgesteld dat de cake gemaakt met deze ingrediënten, niet sneller droog wordt dan een gewone cake. Top! Nogmaals bedankt Laura!

    Beantwoorden
  54. Lotte says:
    3 jaar geleden

    Je kan een glutenvrije cake ook heel gemakkelijk met de glutenvrije bloem en zelfrijzende bloem van Albert Hein doen, zo bak ik alles en dit gewoon volgens de niet-glutenvrije recepten 🙂

    Beantwoorden
  55. Geke says:
    3 jaar geleden

    Eindelijk een glutenvrije cake die goed is gelukt! Kan ik dit recept ook gebruiken voor cupcakes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima.

      Beantwoorden
    • Chiara says:
      2 jaar geleden

      Net je recept geprobeerd,
      Enkel wat amandelmeel toegevoegd ,
      Hopelijk is de cake gelukt hij moet nog afkoelen. 🙂

      Spannend 😀

      Beantwoorden
  56. Nicole says:
    2 jaar geleden

    Kun je dit recept gebruiken als basisrecpt en hieraan peren of ander fruit toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Jazeker, je kunt hier prima mee variëren.

      Beantwoorden
      • Nicole says:
        2 jaar geleden

        Ik ga het op korte termijn proberen. Dank je wel voor je reactie én natuurlijk voor het recept

        Beantwoorden
  57. Iris says:
    2 jaar geleden

    Maakt het nog uit wat voor een soort glutenvrij meel je gebruikt? Ik kan het merk glutenvrije meel wat jij gebruikt bij mij in de buurt niet vinden. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      een ander merk glutenvrij meel zal ook lukken. Let wel op dat je dan een mix van soorten meel gebruikt, daar was die van mij ook op gebaseerd.

      Beantwoorden
  58. Uschi Kuijpers says:
    2 jaar geleden

    Hee Laura,

    Mijn schoonmoeder eet glutenvrij en aangezien ik zondag mijn verjaardag vier wilde ik voor haar een glutenvrije vanille cake maken. Nu heb ik vandaag al een proef gebakken maar helaas, de cake was aan de bovenkant erg donker van kleur geworden en binnenin was hij nog niet gaar 🙁
    Weet je misschien waar dit aan kan liggen?

    Verder vroeg ik me af. Kun je plakjes cake invriezen? Als dit kan zou super zijn, dan kan ik ze per 2 invriezen en heeft ze altijd wat lekkers als ze hier is.

    Groetjes Uschi

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat ligt waarschijnlijk aan je oven, heb je misschien een combi magnetron. Die hebben dit probleem vaak met bakken. Plakjes cake invriezen kan prima.

      Beantwoorden
      • Uschi says:
        2 jaar geleden

        Mmhhh.. daar was ik al bang voor. Heb je daar tips voor…

        Heb een tweede gemaakt. Die is beter maar nogsteeds wat bruin van boven maar denk eetbaar.

        Plakjes invriezen ga ik proberen, dankjewel!

        Beantwoorden
        • Nicole says:
          2 jaar geleden

          Eventueel als de bovenkant bruin is afdekken met folie?!

          Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Goed bakken zal dan lastig worden. Ik zou een plattere vorm gebruiken zodat hij niet zo ‘dik’ is. En verder proberen met een lagere temperatuur en wat langer bakken. Bovenkant kan je afdekken met folie als de kleur goed is, kleurt hij niet meer maar gaart hij wel verder.

          Beantwoorden
  59. Suzanne says:
    2 jaar geleden

    Een aandachtspunt voor als mensen echt glutenintolerantie hebben. Dan kan je niet alle bakpoeders gebruiken, soms zit hierin tarwebloem waar natuurlijk gluten inzitten.

    Maar als je uit eigen keuze geen gluten eet kan zo’n heel klein beetje geen kwaad.

    Beantwoorden
  60. Natalie says:
    2 jaar geleden

    Als je de cakevorm invet en dan bestrooit met glutenvrije paneermeel ipv met bloem krijg je geen witte vlekken op de cake en wordt de buitenkant nog lekkerder!

    Beantwoorden
  61. José says:
    2 jaar geleden

    Wat voor maat taartvorm kan ik het beste gebruiken voor bovenstaand recept, om een ronde caketaart te maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat je zelf wil, hangt er maar net vanaf hoe hoog je hem wilt. Houd wel rekening met de baktijd, die wordt anders.

      Beantwoorden
  62. Maartje says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, gebruik je voor de boter ook glutenvrije boter? Want dat staat er niet achter.

    Beantwoorden
  63. Kimmy says:
    2 jaar geleden

    Hoi Maartje
    Ik heb coeliakie =glutenintolerantie
    Ik gebruik gewone boter alleen kijken
    of er geen gluten bevatende granen zoals tarwe Rogge gerst inzit in de ingrediënten lijst
    En dan is het ok

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Dank voor je reactie en toelichting Kimmy!

      Beantwoorden
      • Kimmy says:
        2 jaar geleden

        Graag gedaan Laura 😊
        Waneer komen er wat receptjes online
        Die ook glutenvrij glutenvrij gemaakt tarwezetmeelvrij en koemelkeiwitvrij zijn
        Ik zou graag lekkere broden kunnen bakken in mij oven
        Das nu nog steeds een ramp 🙈
        En lekkere baksels

        Met vriendelijke groeten

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 jaar geleden

          Gaat op de baklijst 😉

          Beantwoorden
  64. Kimmy says:
    2 jaar geleden

    Ooh zalig 🥳dankjewel 🥰

    Beantwoorden
  65. Leen says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura,
    Kan ik Schar mix B gebruiken ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Als ik daarop Google zie ik dat het een broodmix is, dus dat lijkt me niet. Beste het ‘gewone’ meel van ze.

      Beantwoorden
  66. Mieke Bekaert says:
    10 maanden geleden

    Zou ik ook half suiker half honing kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dat lijkt me geen probleem.

      Beantwoorden
  67. Sandra says:
    8 maanden geleden

    Heerlijke cake. Zelf gebakken met gluten vrije mix van een grote supermarkt en lactose vrij gemaakt door er kokosmelk in te doen. Lekker fris met wat vruchten erbij

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Wat goed zeg!

      Beantwoorden
  68. Evelien says:
    6 maanden geleden

    Ik zie nu pas dat je recept inmiddels al 6 jaar oud is! tjoe! dat ik die nooit eerder ontdekt heb. Lang leve de hussel techniek van pinterest! hah!
    Ik heb de cake vegan gemaakt, met floraplant, rijstmelk en no egg eivervangers. De rest van je recept gewoon gevolgd.
    Tijdens de eerste mix stappen leek het brouwsel geschift… ik ben gewoon doorgegaan en uiteindelijk werd het toch een stevig maar luchtig geheel.
    Voorzichtig in het bakblik geschept en nu fingers crossed wachten tot de oven klaar is!
    Om niet ongeduldig voor de oven te gaan zitten maar even de keuken opruimen hahaha.
    Ik zal straks wel even een kiekje op pinterest posten bij gebrek aan andere social media’s 🤗

    Beantwoorden
  69. Pauline says:
    5 maanden geleden

    Na 6 weken Fodmap dieet had ik wel weer zin in een eigen baksel. Dus deze cake gemaakt met Schar meel en lactosevrije melk. En hij is zo mooi en lekker!!
    Manlief is er ook blij mee. Wat ben ik toch blij met jouw gevarieerde recepten…

    Beantwoorden
  70. Miek says:
    1 week geleden

    Dag Laura, wordt de cake smeuïger als je meer boter gebruikt? Van mijn moeder leerde ik voor het het bakken van een cake gelijke hoeveelheden meel, boter en suiker te gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 dagen geleden

      Voor glutenvrij bakken werkt het altijd net even anders. Maar voor reguliere cakes geldt: als je minder ei en meer boter gebruikt zou het eindresultaat smeuïger moeten worden. Het toevoegen van yoghurt/slagroom/roomkaas kan daar ook voor helpen: https://www.laurasbakery.nl/smeuige-citroencake/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Zo kun je het best koekjes bewaren

Amerikaanse ingrediënten vertaald

Zelf aardbeienjam maken

Ravioli ovenschotel

Volgende Post
Royal Icing zonder eiwitpoeder?

Royal Icing zonder eiwitpoeder?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan