Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Gezonde aardbeien kwarktaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 juni 2020
in Allergenen, Glutenvrij, Suikervrij, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik probeer weer wat verantwoorder te eten de laatste tijd. De afgelopen weken heb ik iets meer dan mij lief is geproefd van alle baksels die ik maakte, dus ik let weer even goed op mijn voeding. Die balans moet weer terug zeg maar. En tegelijkertijd kan ik je vertellen dat ik wel taart als ontbijt heb gegeten. Deze gezonde aardbeien kwarktaart om precies te zijn. Nagenoeg zoals mijn ontbijt is eigenlijk, maar dan in taartvorm. De kwarklaag is gemaakt van alleen kwark en fruit (en gelatine uiteraard). Daardoor is de taart niet heel erg zoet, afhankelijk van je smaak kun je nog wat suiker, honing of zoetstof toevoegen. De bodem bestaat voor een groot deel uit havermout, past perfect bij deze ontbijt kwarktaart. Al kun je deze taart natuurlijk ook prima op andere momenten eten 😉 .

Recept afdrukken

Gezonde aardbeien kwarktaart

Een kwarktaart zonder toegevoegde suikers en slagroom, kan dat? Jazeker, ik maakte deze gezonde aardbeien kwarktaart en deel het recept graag.
Porties: 10 personen
gebruik een 20 cm vorm

Ingrediënten

Bodem

  • 120 gram havermout (glutenvrij)
  • 80 gram cashewnoten
  • 80 gram dadels
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl vanille-extract

Kwarklaag

  • 12 blaadjes gelatine (20 gram)
  • 350 gram aardbeien in stukjes
  • 1000 gram (magere) kwark
  • sap van 2 sinaasappels
  • optioneel: suiker, honing of zoetstof naar smaak
  • Decoratie: extra aardbeien en 1 sinaasappel

Instructies

Bodem

  • Rooster de havermout samen met de cashewnoten in 10 minuten goudbruin in de oven op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ontpit de dadels, week ze 5 minuten in kokendheet water en giet ze daarna goed af.
  • Maal alle ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe om dit te bereiken. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk goed aan.

Kwarklaag

  • Laat de blaadjes gelatine minimaal 15 minuten weken in een schaaltje water.
  • Pureer de aardbeien met een staafmixer (of in de foodprocessor) fijn.
  • Doe de kwark en aardbeienpuree in een kom en meng door elkaar. Proef even of je de smaak goed vindt, dit is het moment om suiker, honing of een zoetstof toe te voegen.
  • Pers 2 sinaasappels uit en doe het vocht in een pannetje. Verwarm dit tot het lauwwarm is. Voeg dan de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer door tot de gelatine is opgelost en haal dan van het vuur.
  • Wacht tot het mengsel iets is afgekoeld, een beetje warm is prima. Laat het niet te lang staan, want dan gaat de gelatine al stollen. Giet het bij de kwark en roer het mengsel goed door.
  • Zorg dat de randen van je springvorm zijn ingevet en/of bekleed met bakpapier. Giet dan het kwarkmengsel in de vorm. Spreid gelijkmatig uit.
  • Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast.
  • Voor serveren decoreer je de taart met partjes sinaasappel en halve aardbeien.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast ongeveer 4 dagen houdbaar.

Vorige post

Volgende post

Nieuwe receptprintable: blueberry-lemon muffins
Wafels bakken in een wafelijzer of de oven?

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 52

  1. Laura says:
    9 maanden geleden

    Het klinkt echt super lekker! Ik mag alleen geen noten.. wat voor alternatief raad je aan voor de cashewnoten?

    Beantwoorden
    • Maike says:
      9 maanden geleden

      Ik kan ook niet tegen noten. Ik vermoed dat ik deze gewoon weg kan laten want de dadels zorgen wel voor de kleefkracht en de havermout voor de vastigheid.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Pitten en zaden zijn een goede vervanger daarvoor. Of geraspte kokos of havermout.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Mag je geen enkele soort noot? Denk dan in de pitten en zaden-hoek, zonnebloempitten bijvoorbeeld. Of havermout.

      Beantwoorden
      • Maike says:
        9 maanden geleden

        Bij mij is het zaden en noten. In diëten is het een crime want overal worden zaden doorheen gegooid. Havermout kan wel. Dat is een goede tip! Dank je 🙏

        Beantwoorden
  2. Kelly says:
    9 maanden geleden

    Klinkt supergoed!
    Weet je toevallig hoeveel gram koolhydraten in deze kwarktaart zit? Wij eten nl koolhydraatarm, en deze kwarktaart komt al dicht in de buurt doordat hij suikervrij is!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Nee sorry, die bereken ik niet maar volgens mij bestaan daar wel tools voor online 🙂

      Beantwoorden
  3. Janet says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik zie dat je een recept gedeeld hebt van de gezonde kwarktaart. Helaas is hij niet glutenvrij 😉. Want gewone havermout is niet glutenvrij alleen met het logo glutenvrij is dat. Want het normale haver is vaak besmet met tarwe. Dus misschien wel handig om dit er nog bij te vermelden. Er zijn soms mensen die net gv eten of coeliakie hebben die kunnen er goed ziek van worden. Ik heb zelf coeliakie dus vandaar 😊. Groetjes Janet Spang

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik ga het meteen even aanpassen!

      Beantwoorden
      • Janet says:
        5 maanden geleden

        Zie het bericht nu pas 🙈. Maar super dat je het aangepast hebt ☺️

        Beantwoorden
  4. Gery says:
    9 maanden geleden

    Ik kom hier voor het eerst. Prachtige site met mooie producten. Deze gezonde taart lijkt me een mooie vervanging. Wat me opvalt bij veel recepten en niet alleen hier is dat er nooit meer calorieën vermeld staan. Wel jammer !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat heb ik de afgelopen 10 jaar nog nooit gedaan en dat zal ook niet zo snel gaan veranderen, want dat past niet bij Laura’s Bakery. Bij een gezond recept gaat het me om de bewuste keuze voor gezondere ingrediënten. Je kunt het natuurlijk altijd zelf berekenen met online tools.

      Beantwoorden
      • tara says:
        9 maanden geleden

        Super goed vind ik dat! Uitrekenen kan altijd zelf, de nadruk ligt natuurlijk op de heerlijke baksels, zonder dat het een obsessie word wat er in zit! (tenzij dit natuurlijk, bij een persoonlijk geval, nodig is)

        Beantwoorden
  5. Mies says:
    9 maanden geleden

    Kun je deze taart ook maken met agar agar? En zo ja, hoe zou dat dan moeten?
    Hoor het graag, want het diet er fijn uit!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat durf ik niet te zeggen!

      Beantwoorden
  6. Elmira says:
    9 maanden geleden

    Kan je deze kwartaart ook zonder gelatine maken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Met agar agar bedoel je? Ik heb daar geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  7. Ingmar says:
    9 maanden geleden

    Hi Laura,

    Ziet er heerlijk uit! Kan je de kwark ook vervangen door een plantaardige variant?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ja hoor, deze is vaak wel iets vloeibaarder dus dan heb je meer gelatine nodig.

      Beantwoorden
  8. Evi says:
    9 maanden geleden

    Taart gemaakt en staat nu in de koelkast voor morgen 🙂 ik kijk er naar uit! Super gemakkelijk om te maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Geniet ervan! 😀

      Beantwoorden
  9. Iris says:
    9 maanden geleden

    Taart staat in de koelkast, ik ben heel benieuwd! De kinderen zullen morgen smullen! Ik heb trouwens andere olie gebruikt, dus ik hoop dat die toch goed smaakt!

    Beantwoorden
    • Eva says:
      9 maanden geleden

      Ik was ook van plan andere olie te gebruiken, hoe smaakte die? Dan weet ik dat voor als ik zelf aan de slag ga 🙂

      Beantwoorden
      • Iris says:
        9 maanden geleden

        Smaakte goed hoor! Ik heb zonnebloemolie gebruikt!

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat voor olie heb je dan gebruikt? Alleen kokosolie werkt nl, om de bodem op te laten stijven.

      Beantwoorden
  10. Maike says:
    9 maanden geleden

    Bedankt voor het delen, Laura!

    Beantwoorden
  11. Linda says:
    9 maanden geleden

    Zaterdag gemaakt, gisteren gegeten, 👌 ! Ik heb geen olie gebruikt, eigenlijk gewoon vergeten, alleen wat water gebruikt. We hebben het niet gemist. Ging prima. Over de bodem heb ik wat honing gedruppeld. Was erg lekker. De kinderen vonden het wat zuur. Volgende x zou ik misschien toch wat zoetstof gebruiken.
    Ik had 400 gr aardbeien laten trekken in wat balsamicoazijn en vanille aroma en dit over taart gedaan. Stond gezellig en was lekkere smaakvolle tegenhanger van zurige kwark. Leuk, lekker recept! Vult goed.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik kan me voorstellen dat kinderen de taart graag zoeter zijn, je kunt dit altijd naar smaak toevoegen!

      Beantwoorden
  12. Leyla says:
    9 maanden geleden

    Yes eindelijk een gezonde taart en met veel eiwitten! Ben al 15 kilo afgevallen en kwark eten doe ik al elke dag dus deze taart is voor mij echt perfect en ook vervanging van alle suikerbommen, uuh taarten ; ) Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat knap zeg! Geniet van de taart 🙂

      Beantwoorden
  13. Max says:
    9 maanden geleden

    Hi Laura,

    Bij mij is ondanks het recept te hebben gevolgd de bodem wat zacht geworden. Hoe is dit in het vervolg te voorkomen? Meer kokosolie?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Was het zacht of nattig? Dat laatste zou kunnen komen door de vulling wellicht.

      Beantwoorden
  14. Marin says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Toen ik de sinaasappel gelei bij de kwark en aardbeien voegde begon deze meteen te klonten.
    Ik had gewacht tot de gelei toch al wel flink was afgekoeld om het schrikeffect in de kwark te verminderen. Is er nog iets anders wat ik zou kunnen doen om dit te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Marin says:
      9 maanden geleden

      De kwark en aardbeien stonden trouwens ook al ruim 3 uur buiten de koelkast om op kamertemp. te komen.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Hmmm wat vervelend. Heb je het in één keer toegevoegd of al roerende in een straaltje?

      Beantwoorden
      • Marin says:
        9 maanden geleden

        In ene keer

        Beantwoorden
  15. CARLA says:
    9 maanden geleden

    Gemaakt, maar de bodem met gewelde abrikozen en het kaasmengsel met verse abrikozenpuree. Normaal rooster ik nooit de noten voor een bodem, maar ga dit vanaf nu wel doen, geeft extra veel smaak.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat een lekker variatie idee zeg!

      Beantwoorden
  16. Mellanie says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb hem ook gemaakt, maar ik heb wel een grotere vorm gebruikt want anders paste het er niet in. ik heb ook meer aardbeien gebruikt omdat ik ze niet zo goed proefde (500 gram ipv 350).
    zou dit komen omdat ik griekse yoghurt heb gebruikt ipv kwark? ook heb ik wat agave siroop toegevoegd om het iets zoeter te maken.
    Hij was erg lekker en vanochtend nog een stukje bij het ontbijt gegeten;)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      De ene bak aardbeien is net wat smaakvoller dan de andere. Goed gedaan om tussendoor te proeven en aanpassen naar smaak 🙂

      Beantwoorden
  17. Carolien says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura, dit lijkt me een heerlijke taart. Ik ben van plan ‘m voor het weekend te maken. Als ik gelatinepoeder wil gebruiken, hoeveel heb ik daar dan van nodig, weet jij dat? Groetjes, Carolien

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Oei nee, sorry. Meestal staan de verhoudingen op het pakje.

      Beantwoorden
  18. bakliefde says:
    8 maanden geleden

    Kan dit ook met wat roomboter ipv kokosolie? Wat is dan de verhouding? En kan het ook evt met wat minder kwark?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Het lijkt me wel, maar ik heb het niet geprobeerd.

      Beantwoorden
  19. sam says:
    8 maanden geleden

    Hoe is het precies suikervrij als er 80 gram dadels in zit? niet echt bepaald suikervrij toch?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Suikervrij op Laura’s Bakery betekent vrij van geraffineerde suikers.

      Beantwoorden
  20. Sanne says:
    7 maanden geleden

    Hallo Laura

    Kan ik hiervoor ook gedroogde dadels gebruiken?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat durf ik niet te zeggen.

      Beantwoorden
  21. Thea says:
    6 maanden geleden

    Meng je de kwark en aardbeienpuree met een mixer of met een spatel?

    Beantwoorden
  22. Fryda says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Zou de kwark vervangen zijn door iets melkvrij?

    Groetjes,
    Fryda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Zeker. Er zijn gelukkig voldoende alternatieven in de supermarkt.

      Beantwoorden
  23. Don Martinus says:
    4 weken geleden

    Ik heb deze taart verschillende keren gemaakt, we ontbijten er regelmatig mee. Vind het echt heerlijk! En lekker makkelijk ‘s morgens.
    De eerste keer volgens recept gemaakt en wat honing en suiker toegevoegd. Ik wilde niet te veel suiker toevoegen maar wel meer smaak, daarom heb ik de tweede keer 500 gram kwark gebruikt en 8 blaadjes gelatine (en geen honing of suiker). De taart wordt zo wel iets kleiner, maar zonder er suiker of honing oid aan toe te voegen vind ik het smaakvoller. (Ik gebruikte een vorm van 19 cm)
    Aangezien het nu niet het seizoen is voor verse aardbeien heb ik de taart ook verschillende keren gemaakt met een blik perziken en 9 blaadjes gelatine. Het maakt uit of je een blik neemt met perziken op siroop of met fruitsap. In de variant met siroop zit suiker, dus die smaakt zoeter. (Ook al gebruik je het sap niet, je merkt dat toch.)
    Een keer vergat ik de dadels toe te voegen, en tot mijn verbazing bleef de bodem goed vast. De dadels zijn dus meer voor de zoetheid dan voor de vastheid, de kokosolie zorgt er voor dat de bodem aan elkaar vast blijft plakken. Toen ben ik gaan variëren met het aantal dadels. Vond het zonder dadels namelijk ook al lekker. Nu gebruik ik 50 gram dadels, iets minder dan het recept want ik ben namelijk niet zo’n zoetekauw.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=L7Bv8GFjewIAX8sq0lm&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=2ece37c876e3ab4b793d04f5a6b810af&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=fa8f24bd72e17e64de6e1f4283334c74&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=5a75d174bf375a0debd1fec7093b6a49&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Pasen crème koekjes

Zelf aardbeienjam maken

Soorten suikers om mee te bakken

Aardbeien kwarktaart met mascarpone crème

Volgende Post

Wafels bakken in een wafelijzer of de oven?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan