Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Gezonde aardbeien kwarktaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 juni 2020
in Allergenen, Glutenvrij, Suikervrij, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik probeer weer wat verantwoorder te eten de laatste tijd. De afgelopen weken heb ik iets meer dan mij lief is geproefd van alle baksels die ik maakte, dus ik let weer even goed op mijn voeding. Die balans moet weer terug zeg maar. En tegelijkertijd kan ik je vertellen dat ik wel taart als ontbijt heb gegeten. Deze gezonde aardbeien kwarktaart om precies te zijn. Nagenoeg zoals mijn ontbijt is eigenlijk, maar dan in taartvorm. De kwarklaag is gemaakt van alleen kwark en fruit (en gelatine uiteraard). Daardoor is de taart niet heel erg zoet, afhankelijk van je smaak kun je nog wat suiker, honing of zoetstof toevoegen. De bodem bestaat voor een groot deel uit havermout, past perfect bij deze ontbijt kwarktaart. Al kun je deze taart natuurlijk ook prima op andere momenten eten 😉 .

Recept afdrukken

Gezonde aardbeien kwarktaart

Een kwarktaart zonder toegevoegde suikers en slagroom, kan dat? Jazeker, ik maakte deze gezonde aardbeien kwarktaart en deel het recept graag.
Porties: 10 personen
gebruik een 20 cm vorm

Ingrediënten

Bodem

  • 120 gram havermout (glutenvrij)
  • 80 gram cashewnoten
  • 80 gram dadels
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl vanille-extract

Kwarklaag

  • 12 blaadjes gelatine (20 gram)
  • 350 gram aardbeien in stukjes
  • 1000 gram (magere) kwark
  • sap van 2 sinaasappels
  • optioneel: suiker, honing of zoetstof naar smaak
  • Decoratie: extra aardbeien en 1 sinaasappel

Instructies

Bodem

  • Rooster de havermout samen met de cashewnoten in 10 minuten goudbruin in de oven op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ontpit de dadels, week ze 5 minuten in kokendheet water en giet ze daarna goed af.
  • Maal alle ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe om dit te bereiken. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk goed aan.

Kwarklaag

  • Laat de blaadjes gelatine minimaal 15 minuten weken in een schaaltje water.
  • Pureer de aardbeien met een staafmixer (of in de foodprocessor) fijn.
  • Doe de kwark en aardbeienpuree in een kom en meng door elkaar. Proef even of je de smaak goed vindt, dit is het moment om suiker, honing of een zoetstof toe te voegen.
  • Pers 2 sinaasappels uit en doe het vocht in een pannetje. Verwarm dit tot het lauwwarm is. Voeg dan de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer door tot de gelatine is opgelost en haal dan van het vuur.
  • Wacht tot het mengsel iets is afgekoeld, een beetje warm is prima. Laat het niet te lang staan, want dan gaat de gelatine al stollen. Giet het bij de kwark en roer het mengsel goed door.
  • Zorg dat de randen van je springvorm zijn ingevet en/of bekleed met bakpapier. Giet dan het kwarkmengsel in de vorm. Spreid gelijkmatig uit.
  • Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast.
  • Voor serveren decoreer je de taart met partjes sinaasappel en halve aardbeien.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast ongeveer 4 dagen houdbaar.

Vorige post

Volgende post

Nieuwe receptprintable: blueberry-lemon muffins
Wafels bakken in een wafelijzer of de oven?

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
14

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 52

  1. Laura says:
    9 maanden geleden

    Het klinkt echt super lekker! Ik mag alleen geen noten.. wat voor alternatief raad je aan voor de cashewnoten?

    Beantwoorden
    • Maike says:
      9 maanden geleden

      Ik kan ook niet tegen noten. Ik vermoed dat ik deze gewoon weg kan laten want de dadels zorgen wel voor de kleefkracht en de havermout voor de vastigheid.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        8 maanden geleden

        Pitten en zaden zijn een goede vervanger daarvoor. Of geraspte kokos of havermout.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Mag je geen enkele soort noot? Denk dan in de pitten en zaden-hoek, zonnebloempitten bijvoorbeeld. Of havermout.

      Beantwoorden
      • Maike says:
        9 maanden geleden

        Bij mij is het zaden en noten. In diëten is het een crime want overal worden zaden doorheen gegooid. Havermout kan wel. Dat is een goede tip! Dank je 🙏

        Beantwoorden
  2. Kelly says:
    9 maanden geleden

    Klinkt supergoed!
    Weet je toevallig hoeveel gram koolhydraten in deze kwarktaart zit? Wij eten nl koolhydraatarm, en deze kwarktaart komt al dicht in de buurt doordat hij suikervrij is!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Nee sorry, die bereken ik niet maar volgens mij bestaan daar wel tools voor online 🙂

      Beantwoorden
  3. Janet says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik zie dat je een recept gedeeld hebt van de gezonde kwarktaart. Helaas is hij niet glutenvrij 😉. Want gewone havermout is niet glutenvrij alleen met het logo glutenvrij is dat. Want het normale haver is vaak besmet met tarwe. Dus misschien wel handig om dit er nog bij te vermelden. Er zijn soms mensen die net gv eten of coeliakie hebben die kunnen er goed ziek van worden. Ik heb zelf coeliakie dus vandaar 😊. Groetjes Janet Spang

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik ga het meteen even aanpassen!

      Beantwoorden
      • Janet says:
        5 maanden geleden

        Zie het bericht nu pas 🙈. Maar super dat je het aangepast hebt ☺️

        Beantwoorden
  4. Gery says:
    9 maanden geleden

    Ik kom hier voor het eerst. Prachtige site met mooie producten. Deze gezonde taart lijkt me een mooie vervanging. Wat me opvalt bij veel recepten en niet alleen hier is dat er nooit meer calorieën vermeld staan. Wel jammer !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat heb ik de afgelopen 10 jaar nog nooit gedaan en dat zal ook niet zo snel gaan veranderen, want dat past niet bij Laura’s Bakery. Bij een gezond recept gaat het me om de bewuste keuze voor gezondere ingrediënten. Je kunt het natuurlijk altijd zelf berekenen met online tools.

      Beantwoorden
      • tara says:
        8 maanden geleden

        Super goed vind ik dat! Uitrekenen kan altijd zelf, de nadruk ligt natuurlijk op de heerlijke baksels, zonder dat het een obsessie word wat er in zit! (tenzij dit natuurlijk, bij een persoonlijk geval, nodig is)

        Beantwoorden
  5. Mies says:
    9 maanden geleden

    Kun je deze taart ook maken met agar agar? En zo ja, hoe zou dat dan moeten?
    Hoor het graag, want het diet er fijn uit!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat durf ik niet te zeggen!

      Beantwoorden
  6. Elmira says:
    9 maanden geleden

    Kan je deze kwartaart ook zonder gelatine maken

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Met agar agar bedoel je? Ik heb daar geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  7. Ingmar says:
    9 maanden geleden

    Hi Laura,

    Ziet er heerlijk uit! Kan je de kwark ook vervangen door een plantaardige variant?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ja hoor, deze is vaak wel iets vloeibaarder dus dan heb je meer gelatine nodig.

      Beantwoorden
  8. Evi says:
    9 maanden geleden

    Taart gemaakt en staat nu in de koelkast voor morgen 🙂 ik kijk er naar uit! Super gemakkelijk om te maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Geniet ervan! 😀

      Beantwoorden
  9. Iris says:
    9 maanden geleden

    Taart staat in de koelkast, ik ben heel benieuwd! De kinderen zullen morgen smullen! Ik heb trouwens andere olie gebruikt, dus ik hoop dat die toch goed smaakt!

    Beantwoorden
    • Eva says:
      9 maanden geleden

      Ik was ook van plan andere olie te gebruiken, hoe smaakte die? Dan weet ik dat voor als ik zelf aan de slag ga 🙂

      Beantwoorden
      • Iris says:
        9 maanden geleden

        Smaakte goed hoor! Ik heb zonnebloemolie gebruikt!

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Wat voor olie heb je dan gebruikt? Alleen kokosolie werkt nl, om de bodem op te laten stijven.

      Beantwoorden
  10. Maike says:
    9 maanden geleden

    Bedankt voor het delen, Laura!

    Beantwoorden
  11. Linda says:
    9 maanden geleden

    Zaterdag gemaakt, gisteren gegeten, 👌 ! Ik heb geen olie gebruikt, eigenlijk gewoon vergeten, alleen wat water gebruikt. We hebben het niet gemist. Ging prima. Over de bodem heb ik wat honing gedruppeld. Was erg lekker. De kinderen vonden het wat zuur. Volgende x zou ik misschien toch wat zoetstof gebruiken.
    Ik had 400 gr aardbeien laten trekken in wat balsamicoazijn en vanille aroma en dit over taart gedaan. Stond gezellig en was lekkere smaakvolle tegenhanger van zurige kwark. Leuk, lekker recept! Vult goed.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ik kan me voorstellen dat kinderen de taart graag zoeter zijn, je kunt dit altijd naar smaak toevoegen!

      Beantwoorden
  12. Leyla says:
    8 maanden geleden

    Yes eindelijk een gezonde taart en met veel eiwitten! Ben al 15 kilo afgevallen en kwark eten doe ik al elke dag dus deze taart is voor mij echt perfect en ook vervanging van alle suikerbommen, uuh taarten ; ) Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Wat knap zeg! Geniet van de taart 🙂

      Beantwoorden
  13. Max says:
    8 maanden geleden

    Hi Laura,

    Bij mij is ondanks het recept te hebben gevolgd de bodem wat zacht geworden. Hoe is dit in het vervolg te voorkomen? Meer kokosolie?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Was het zacht of nattig? Dat laatste zou kunnen komen door de vulling wellicht.

      Beantwoorden
  14. Marin says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Toen ik de sinaasappel gelei bij de kwark en aardbeien voegde begon deze meteen te klonten.
    Ik had gewacht tot de gelei toch al wel flink was afgekoeld om het schrikeffect in de kwark te verminderen. Is er nog iets anders wat ik zou kunnen doen om dit te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Marin says:
      8 maanden geleden

      De kwark en aardbeien stonden trouwens ook al ruim 3 uur buiten de koelkast om op kamertemp. te komen.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Hmmm wat vervelend. Heb je het in één keer toegevoegd of al roerende in een straaltje?

      Beantwoorden
      • Marin says:
        8 maanden geleden

        In ene keer

        Beantwoorden
  15. CARLA says:
    8 maanden geleden

    Gemaakt, maar de bodem met gewelde abrikozen en het kaasmengsel met verse abrikozenpuree. Normaal rooster ik nooit de noten voor een bodem, maar ga dit vanaf nu wel doen, geeft extra veel smaak.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Wat een lekker variatie idee zeg!

      Beantwoorden
  16. Mellanie says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb hem ook gemaakt, maar ik heb wel een grotere vorm gebruikt want anders paste het er niet in. ik heb ook meer aardbeien gebruikt omdat ik ze niet zo goed proefde (500 gram ipv 350).
    zou dit komen omdat ik griekse yoghurt heb gebruikt ipv kwark? ook heb ik wat agave siroop toegevoegd om het iets zoeter te maken.
    Hij was erg lekker en vanochtend nog een stukje bij het ontbijt gegeten;)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      De ene bak aardbeien is net wat smaakvoller dan de andere. Goed gedaan om tussendoor te proeven en aanpassen naar smaak 🙂

      Beantwoorden
  17. Carolien says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura, dit lijkt me een heerlijke taart. Ik ben van plan ‘m voor het weekend te maken. Als ik gelatinepoeder wil gebruiken, hoeveel heb ik daar dan van nodig, weet jij dat? Groetjes, Carolien

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Oei nee, sorry. Meestal staan de verhoudingen op het pakje.

      Beantwoorden
  18. bakliefde says:
    8 maanden geleden

    Kan dit ook met wat roomboter ipv kokosolie? Wat is dan de verhouding? En kan het ook evt met wat minder kwark?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Het lijkt me wel, maar ik heb het niet geprobeerd.

      Beantwoorden
  19. sam says:
    8 maanden geleden

    Hoe is het precies suikervrij als er 80 gram dadels in zit? niet echt bepaald suikervrij toch?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Suikervrij op Laura’s Bakery betekent vrij van geraffineerde suikers.

      Beantwoorden
  20. Sanne says:
    6 maanden geleden

    Hallo Laura

    Kan ik hiervoor ook gedroogde dadels gebruiken?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Dat durf ik niet te zeggen.

      Beantwoorden
  21. Thea says:
    6 maanden geleden

    Meng je de kwark en aardbeienpuree met een mixer of met een spatel?

    Beantwoorden
  22. Fryda says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Zou de kwark vervangen zijn door iets melkvrij?

    Groetjes,
    Fryda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Zeker. Er zijn gelukkig voldoende alternatieven in de supermarkt.

      Beantwoorden
  23. Don Martinus says:
    3 weken geleden

    Ik heb deze taart verschillende keren gemaakt, we ontbijten er regelmatig mee. Vind het echt heerlijk! En lekker makkelijk ‘s morgens.
    De eerste keer volgens recept gemaakt en wat honing en suiker toegevoegd. Ik wilde niet te veel suiker toevoegen maar wel meer smaak, daarom heb ik de tweede keer 500 gram kwark gebruikt en 8 blaadjes gelatine (en geen honing of suiker). De taart wordt zo wel iets kleiner, maar zonder er suiker of honing oid aan toe te voegen vind ik het smaakvoller. (Ik gebruikte een vorm van 19 cm)
    Aangezien het nu niet het seizoen is voor verse aardbeien heb ik de taart ook verschillende keren gemaakt met een blik perziken en 9 blaadjes gelatine. Het maakt uit of je een blik neemt met perziken op siroop of met fruitsap. In de variant met siroop zit suiker, dus die smaakt zoeter. (Ook al gebruik je het sap niet, je merkt dat toch.)
    Een keer vergat ik de dadels toe te voegen, en tot mijn verbazing bleef de bodem goed vast. De dadels zijn dus meer voor de zoetheid dan voor de vastheid, de kokosolie zorgt er voor dat de bodem aan elkaar vast blijft plakken. Toen ben ik gaan variëren met het aantal dadels. Vond het zonder dadels namelijk ook al lekker. Nu gebruik ik 50 gram dadels, iets minder dan het recept want ik ben namelijk niet zo’n zoetekauw.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Zo kun je het best koekjes bewaren

Amerikaanse ingrediënten vertaald

Zelf aardbeienjam maken

Ravioli ovenschotel

Volgende Post

Wafels bakken in een wafelijzer of de oven?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan