Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Gevulde koeken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
10 juli 2011
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik ben niet de enige in de familie die graag bakt. Mijn vader bijvoorbeeld mag graag overheerlijke broodjes maken. De pizzarol en mediterraanse broodjes zijn bij mij favoriet! Naast broden mag hij ook graag gevulde koeken maken. Deze koeken zijn dan ook niet door mij gemaakt maar door mijn vader! In de loop van de tijd heeft hij het recept steeds iets aangepast zodat hij uiteindelijk zijn ideale recept had gevonden. Ze zijn heerlijk kan ik je vertellen. Zo lekker dat ik jullie het recept niet kan onthouden!

Recept afdrukken

Gevulde koeken

Dit recept voor de klassieke gevulde koeken is helemaal niet moeilijk en het resultaat is om te smullen!
Porties: 14 koeken

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram basterdsuiker
  • 2 gram zout
  • 1 ei (M)
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 250 gram amandelspijs
  • halve amandelen ter decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte) en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, zout en speculaaskruiden goed door elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze aan het mengsel toe. Kneed alles tot een gelijkmatig deeg.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg hier op uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter. Steek met een uitsteker (ongeveer 9cm in doorsnede) 28 rondjes uit. Verdeel de amandelspijs in 14 parten van ongeveer 18 gram (als je, zoals ik, niet houdt van te veel amandelspijs kun je ook minder gebruiken natuurlijk). Maak van de parten rondjes en druk ze een beetje plat.
  • Leg 14 rondjes deeg op de bakplaat en plaats hierop het bolletje amandelspijs. Maak de randjes van het nog zichtbare deeg met water een klein beetje vochtig. Plaats de andere 14 rondjes over de amandelspijs heen en druk de randjes zachtjes aan. Om de koeken mooi rond te krijgen kun je de koek in zijn geheel nogmaals uitsteken. Bestrijk je koeken met een geklopt eitje, druk een aantal halve amandelen in de koeken en smeer deze nogmaals in met ei.
  • Schuif de bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 30 à 35 minuten gaar en mooi lichtbruin bakken. Neem de koeken van de plaat zodra ze stevig genoeg zijn en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Bewaren

Alles over het bewaren van koeken lees je hier!

Vorige post

Volgende post

Uitgelicht: Kleurstoffen
Bloemenkoekjes

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
15

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 63

  1. Uit Pauline's keuken says:
    10 jaar geleden

    Oh heerlijk, jij boft maar met je vader 🙂

    Beantwoorden
  2. Carola says:
    10 jaar geleden

    Wow, zomaar het recept van gevulde koeken!! Bedankt.

    Beantwoorden
  3. Het Thuisproject says:
    10 jaar geleden

    Mmmm, ik ben dol op gevulde koeken.

    Beantwoorden
  4. HandmadebyHelen says:
    10 jaar geleden

    Super dit recept! Mijn vader is ook dol op gevulde koeken, hij maakte dit vroeger ook veel maar was zijn recept kwijt.
    Nu kan ik hem verassen hiermee!

    Dankje!

    Beantwoorden
    • Willemine says:
      8 jaar geleden

      verAssen en verRASSEN zijn 2 verschllende dingen.. ik hoop echt dat je je vader niet hoefde te verASSEn, maar heel fijn hem er mee mocht VERRASSEN.

      Beantwoorden
  5. Angélique says:
    10 jaar geleden

    Mmm, ziet er heerlijk uit! Ga ze ook eens maken.

    Beantwoorden
  6. Laura says:
    10 jaar geleden

    Dankjulliewel! 🙂
    Jullie zullen ze vast lekker vinden. Ze zijn gewoon als koekjes, dus niet gevuld, ook erg lekker!!

    Beantwoorden
  7. Dzoli says:
    10 jaar geleden

    Ik ben zo blij met dit recept.Hier ver evr van Nederland betalen we een vermogen voor deze.Sorry (het is dag hier) ik ga ze direkt uitproberen:)

    Beantwoorden
  8. BumbleBee-Bee says:
    10 jaar geleden

    Mmmmm dat ziet er geweldig lekker uit !

    Mijn vader kan buiten zijn kunstige omeletten niet zo heel veel nuttigs met de kookpot/kookpan/eenders-welk-keukenmateriaal doen 😉

    Beantwoorden
  9. qm says:
    10 jaar geleden

    die zien er heerlijk uit, ik ga ze voor mijn man maken , die dol op gevulde koeken is.
    hartelijk dank (ook aan je vader, voor het delen en uitproberen)
    groetjes Anneke

    Beantwoorden
  10. Levine says:
    9 jaar geleden

    Lekker! Die ga ik maken 🙂

    Beantwoorden
  11. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    heerlijk zijn ze , zelfgebakken gevulde koeken
    er gaat niet boven eigen baksel

    Beantwoorden
  12. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    die zien er erg lekker uit, ik ga ze zaterdag eens proberen te maken,
    hoelang zou je ze kunnen bewaren?

    lieve groet
    anke

    Beantwoorden
    • Anke says:
      8 maanden geleden

      Hoi Laura,
      Ik ben de gevulde koeken nu aan het maken maar tijdens het bakken lopen ze helemaal uit, hoe kan dit nou wat dat hoort niet lijkt me.
      Heb al een paar keer het recept na gelezen of ik iets over het hoofd heb gezien maar kan niks ondekken.
      Oven netjes op160 boven en onder warmte.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        8 maanden geleden

        Hi Anke, wat vervelend zeg! Als je niks hebt veranderd aan de ingrediënten of het recept, dan is het voor mij op afstand moeilijk om te bepalen wat er verkeerd is gegaan.

        Beantwoorden
        • Anke says:
          8 maanden geleden

          Nou ja..ondanks ze er niet zo mooi uit zagen vonden ze de koeken wel heel lekker, volgende keer maar weer eens proberen, misschien dat het dan wel lukt

          Beantwoorden
  13. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    ik heb ze gister gemaakt in een kleine varriant, en ze zijn echt TE lekker, bedankt voor dit recept!

    groetjes anke

    Beantwoorden
  14. wendy says:
    8 jaar geleden

    Ze zijn erg lekker, maar ze zijn nieterg bros geworden… heb je tips voor mij?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Deze koeken zij inderdaad niet heel weg bros, komt ook door het vocht uit het spijs. Je zou de koeken wel op een hogere temperatuur voor wen kortere tijd kunnen bakken, goed in de gaten houden dan!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  15. Jaimy says:
    7 jaar geleden

    Welke amandelspijs gebruik je hiervoor?
    Ik heb de amandelspijs van dr. Oetker geproefd, maar deze smaakt erg vreemd!
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik haal mijn amandelspijs altijd bij de molen in Santpoort.

      Beantwoorden
  16. marit says:
    7 jaar geleden

    Ik ga het vanavond proberen ! Ben benieuwd…

    Beantwoorden
  17. patricia en jada says:
    7 jaar geleden

    Ik maak ze regelmatig voor mijn dochter jada (9) ze vindt ze heerlijk. Ik heb ze zelfs op bestelling. Top recept

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      wat leuk om te horen 😀

      Beantwoorden
  18. Liz says:
    7 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Welke basterdsuiker gebruik je hiervoor (wit of bruin)?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      gewoon witte basterdsuiker 🙂

      Beantwoorden
  19. Hiltsje van der Wiel says:
    6 jaar geleden

    Wat een super goed recept!

    Beantwoorden
  20. Henk says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, de amandelspijs moet die niet een beetje soepeler gemaakt worden of wordt de bodem dan te slap doordat er vocht in trekt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik doe dit bij gevulde koeken niet altijd, maar je kunt het wel doen hoor, beetje ei er doorheen kneden bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  21. Ellen de Vries says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura even een vraagje ga je uit van een hete luchtoven of een gewone oven bij de graden /temperatuur die je in je recepten vermeld vriendelijke groeten Ellen
    Ik vind je recepten erg leuk/lekker bedankt dat je dit met ons wil delen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Ellen, ik ga uit van een gewone oven. Als je een hete luchtoven hebt de temperatuur met zo’n 20% verlagen.

      Beantwoorden
  22. Linda says:
    6 jaar geleden

    Ik wil kleintjes maken, dus 4,5 cm doorsnede.
    Moet ik dan de temperatuur en baktijd veranderen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      temperatuur hoef je niet aan te passen, baktijd zou ik iets korter doen.

      Beantwoorden
  23. SimoCuriosa says:
    5 jaar geleden

    ciao!
    In August I spent my holidays in Amsterdam … And I fell in love whit these cookies!
    I’ll cook them asap
    thanks for your receipt,
    I Sign your blog!
    see you soon!

    Beantwoorden
  24. Janwillem van Boven says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, ik vond jouw recept pas nadat ik gevulde koeken had gemaakt n.a.v. een recept op de AH Allerhande site. Dat werden uiteindelijk heerlijke, brosse gevulde koeken. In jouw recept gebruik je 50 gram meer boter en 50 gram meer suiker. Dat wordt dan vast ook een heel prettig deeg dat goed te verwerken is. Alleen jouw baktijd wijkt behoorlijk af van het door mij gebruikte recept. Jij bakt de koeken 30 a 35 minuten op 160 graden. Ik bakte ze 15 minuten op 200 graden. Misschien dat ze daardoor wel lekker bros en knapperig werden ? Voorts aan jou, als expert, een vraag:
    kun jij je alternatieve vullingen bedenken i.p.v. spijs. Wellicht kersen of appels. Of zou die vulling te vochtig zijn ?
    Benieuwd naar je antwoord.
    MVG
    Janwillem van Boven
    Nijmegen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou heel goed kersen en appels kunnen gebruiken, denk dat dat heel erg lekker is. Voor het vocht zou je een een beetje paneermeel onder de vulling kunnen doen.

      Beantwoorden
  25. Martin says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Afgelopen zaterdag deze koeken gemaakt.
    Smaak is echt heerlijk!
    Alleen de koeken zijn erg hard.
    Heb ze 30min op 160graden gebakken (hete lucht)
    Waarschijnlijk te lang of te heet gebakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      te heet, als je een hetelucht oven hebt moet de temperatuur 10-20% lager.

      Beantwoorden
  26. xandra says:
    3 jaar geleden

    hoi, Laura ik was aan het googelen en zag dit recept als ik het goed zie zit er dan géén ei in je beslag van de gevulde koek, en is dat ei enkel voor bestrijken van het deeg voor dat het de oven ingaat, ook niks door het amandelspijs? staat wel op menig pakje, groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het ei is alleen voor bestrijken inderdaad. Ik gebruike vers amandelspijs waar het ei al doorheen zat, als dat bij jou niet zo is zou ik daar zeker nog een beetje ei aan toevoegen.

      Beantwoorden
  27. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura Wat voor bloem gebruik je? Ik heb patentbloem, kan dat ook?

    Beantwoorden
  28. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Ik heb patentbloem,. Kun je dat ook gebruiken voor de gevulde koeken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat is mogelijk.

      Beantwoorden
  29. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Dank je wel, dat ga ik dan uitproberen

    Beantwoorden
  30. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Ze zijn goed gelukt. Ik heb voor krokant gekozen dus 200 Gr 15 min. Tevens heb ik licht bruine basterdsuiker gebruikt i.p.v. wit en citroenrasp door de spijs gedaan. Super lekker. Ik heb de koeken laten afkoelen want ze zijn voor morgen. Kan ik ze op de bakplaat laten liggen met folie erover of kan t al in de koektrommel.?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ze kunnen al in de trommel 🙂

      Beantwoorden
  31. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Het was een groot succes en alles is op ?

    Beantwoorden
  32. Arjen says:
    3 jaar geleden

    Laura,
    kan ik de koeken bijvoorbeeld vandaag maken,
    bewaren in de koelkast om ze vervolgens morgen te bakken, dit om ze zo vers mogelijk op te eten, of zal het deeg en spijs te veel invloed hebben op elkaar.

    Groeten Arjen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het deeg van tevoren maken, maar als je ze eenmaal hebt gemaakt met spijs ertussen zou ik ze gewoon gelijk afbakken.

      Beantwoorden
  33. Julia says:
    2 jaar geleden

    Ik vroeg me af of het noodzakelijk is om speculaaskruiden erbij te doen en ook of het heel erg verschilt in smaak als je bruine ipv witte basterdsuiker doet 😉

    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      speculaaskruiden zijn niet noodzakelijk, wel erg lekker 😉 En qua smaak met suiker merk je inderdaad wel (wat).

      Beantwoorden
  34. Elsje Gerritsen says:
    11 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Ik haal nog wel eens een recept van je mooie site!
    Nu dus twee keer gevulde koeken gemaakt.
    Maar…veel te hard,de eerste keer zelfs niet te eten.
    Terwijl ze uit de oven zelfs nog wat zacht aanvoelden,van boven.
    Ik doe ze 30 min op 160 graden.

    Groetjes Elsje

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Heb je ze misschien op hetelucht gebakken?

      Beantwoorden
      • Elsje Gerritsen says:
        11 maanden geleden

        Nee,ik heb een gewone oven.
        Zeg maar het symbool van onder en bovenwarmte.
        (Streep boven en onder)

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Wat gek en vervelend dan!

          Beantwoorden
  35. Mirjam Dolstra says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb ze vorige week gemaakt volgens dit recept. Ze waren wel lekker maar veel te hard, ‘knapperig ‘. Niet zacht zoals in de winkel. Bovendien brak het deeg af als ik het wilde uitrollen. Het heeft een uur in de koelkast gelegen. En het spijs was ook veel te plakkerig om echt lekker mee te werken. Ik heb gewoon spijs van dr oetker gebruikt. Ik heb een hete lucht oven.

    Verder mijn complimenten met deze website, ik heb al veel recepten gebruikt.

    Groetjes Mirjam

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Hi Mirjam, wat jammer om te horen dat het niet helemaal naar jouw smaak was. Verse gevulde koeken zijn nu eenmaal iets knapperiger dan de varianten uit de winkel, maar wellicht hebben die van jou ook iets te lang gebakken?

      Beantwoorden
  36. Anja says:
    11 maanden geleden

    Even een tip voor de mensen die de amandelspijs van dr Oetker gebruiken…………… zelf maken is zoveel lekkerder, een helemaal niet moeilijk, helemaal niet als je in plaats van hele amandelen een zakje gemalen amandelen/amandelpoeder gebruikt. Als je dit 1x gebruikt heb wil je die van dr Oetker nooit weer.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Slimme tips!

      Beantwoorden
  37. Carol-Ann says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura, ik ben maar een beginnende bakker maar heb al een aantal simpele gerechten van je gemaakt. Ze zijn prima gelukt. Vanavond waren je gevulde koeken aan de beurt. Gisteren heb ik zelf volgens jou recept spijs gemaakt, ook prima gelukt maar het deeg dat ik gemaakt heb voor de gevulde koeken vanavond is veel te plakkerig, ik kan er niks mee. Ik denk dat het te warm is maar omdat ik geen expert ben twijfel ik daar aan. Afijn ik heb het nu maar een nacht in de koelkast gelegd. Ik ga het morgen verder proberen.

    Beantwoorden
  38. Ilse says:
    1 maand geleden

    Hallo! Wat een heerlijk recept, ik probeer hem te maken. Nu is het zo dat ik in het buitenland woon en basterdsuiker kennen ze hier niet. Wat kan ik in plaats daarvan gebruiken? En amandelmeel (voor de spijs) kan je ook zelf maken door amandelen te vermalen, toch?
    Alvast bedankt, ik geniet van alle overheerlijke recepten op je website!
    Groetjes Ilse uit Oostenrijk

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Ik weet niet of de textuur van de koeken goed wordt als je normale suiker gebruikt. Maar hier lees je wat meer over basterdsuiker en hoe je het zelf zou kunnen maken: https://www.laurasbakery.nl/wat-is-basterdsuiker/

      Amandelmeel is inderdaad gewoon zelf te maken door amandelen fijn te malen!

      Beantwoorden
  39. Eveline says:
    1 maand geleden

    Vandaag gemaakt gevulde koek heel makkelijk om te maken en ze smaken heerlijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post
Bloemenkoekjes

Bloemenkoekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

Chocolade-kersen tulbandjes

door Laura Kieft-08 december 2020-28

Als pietje precies heb ik het liefst altijd alles zelf in de hand. Maar voor deze chocolade-kersen tulbandjes maakte ik een uitzondering. Soort van dan, want ik bedacht ze nog wel zelf. Voor weer een...

zoete aardappelgratin

door Laura Kieft-07 december 2020-4

Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete...

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft-06 december 2020-8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid. Inmiddels staan er al 2000 recepten online die maandelijks door een miljoen thuisbakkers worden bekeken (en gemaakt),...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan