Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Gevulde koeken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
10 juli 2011
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik ben niet de enige in de familie die graag bakt. Mijn vader bijvoorbeeld mag graag overheerlijke broodjes maken. De pizzarol en mediterraanse broodjes zijn bij mij favoriet! Naast broden mag hij ook graag gevulde koeken maken. Deze koeken zijn dan ook niet door mij gemaakt maar door mijn vader! In de loop van de tijd heeft hij het recept steeds iets aangepast zodat hij uiteindelijk zijn ideale recept had gevonden. Ze zijn heerlijk kan ik je vertellen. Zo lekker dat ik jullie het recept niet kan onthouden!

Recept afdrukken

Gevulde koeken

Dit recept voor de klassieke gevulde koeken is helemaal niet moeilijk en het resultaat is om te smullen!
Porties: 14 koeken

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram basterdsuiker
  • 2 gram zout
  • 1 ei (M)
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 250 gram amandelspijs
  • halve amandelen ter decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte) en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, zout en speculaaskruiden goed door elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze aan het mengsel toe. Kneed alles tot een gelijkmatig deeg.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg hier op uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter. Steek met een uitsteker (ongeveer 9cm in doorsnede) 28 rondjes uit. Verdeel de amandelspijs in 14 parten van ongeveer 18 gram (als je, zoals ik, niet houdt van te veel amandelspijs kun je ook minder gebruiken natuurlijk). Maak van de parten rondjes en druk ze een beetje plat.
  • Leg 14 rondjes deeg op de bakplaat en plaats hierop het bolletje amandelspijs. Maak de randjes van het nog zichtbare deeg met water een klein beetje vochtig. Plaats de andere 14 rondjes over de amandelspijs heen en druk de randjes zachtjes aan. Om de koeken mooi rond te krijgen kun je de koek in zijn geheel nogmaals uitsteken. Bestrijk je koeken met een geklopt eitje, druk een aantal halve amandelen in de koeken en smeer deze nogmaals in met ei.
  • Schuif de bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 30 à 35 minuten gaar en mooi lichtbruin bakken. Neem de koeken van de plaat zodra ze stevig genoeg zijn en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Bewaren

Alles over het bewaren van koeken lees je hier!

Vorige post

Volgende post

Uitgelicht: Kleurstoffen
Bloemenkoekjes

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 63

  1. Uit Pauline's keuken says:
    10 jaar geleden

    Oh heerlijk, jij boft maar met je vader 🙂

    Beantwoorden
  2. Carola says:
    10 jaar geleden

    Wow, zomaar het recept van gevulde koeken!! Bedankt.

    Beantwoorden
  3. Het Thuisproject says:
    10 jaar geleden

    Mmmm, ik ben dol op gevulde koeken.

    Beantwoorden
  4. HandmadebyHelen says:
    10 jaar geleden

    Super dit recept! Mijn vader is ook dol op gevulde koeken, hij maakte dit vroeger ook veel maar was zijn recept kwijt.
    Nu kan ik hem verassen hiermee!

    Dankje!

    Beantwoorden
    • Willemine says:
      8 jaar geleden

      verAssen en verRASSEN zijn 2 verschllende dingen.. ik hoop echt dat je je vader niet hoefde te verASSEn, maar heel fijn hem er mee mocht VERRASSEN.

      Beantwoorden
  5. Angélique says:
    10 jaar geleden

    Mmm, ziet er heerlijk uit! Ga ze ook eens maken.

    Beantwoorden
  6. Laura says:
    10 jaar geleden

    Dankjulliewel! 🙂
    Jullie zullen ze vast lekker vinden. Ze zijn gewoon als koekjes, dus niet gevuld, ook erg lekker!!

    Beantwoorden
  7. Dzoli says:
    10 jaar geleden

    Ik ben zo blij met dit recept.Hier ver evr van Nederland betalen we een vermogen voor deze.Sorry (het is dag hier) ik ga ze direkt uitproberen:)

    Beantwoorden
  8. BumbleBee-Bee says:
    10 jaar geleden

    Mmmmm dat ziet er geweldig lekker uit !

    Mijn vader kan buiten zijn kunstige omeletten niet zo heel veel nuttigs met de kookpot/kookpan/eenders-welk-keukenmateriaal doen 😉

    Beantwoorden
  9. qm says:
    10 jaar geleden

    die zien er heerlijk uit, ik ga ze voor mijn man maken , die dol op gevulde koeken is.
    hartelijk dank (ook aan je vader, voor het delen en uitproberen)
    groetjes Anneke

    Beantwoorden
  10. Levine says:
    9 jaar geleden

    Lekker! Die ga ik maken 🙂

    Beantwoorden
  11. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    heerlijk zijn ze , zelfgebakken gevulde koeken
    er gaat niet boven eigen baksel

    Beantwoorden
  12. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    die zien er erg lekker uit, ik ga ze zaterdag eens proberen te maken,
    hoelang zou je ze kunnen bewaren?

    lieve groet
    anke

    Beantwoorden
    • Anke says:
      9 maanden geleden

      Hoi Laura,
      Ik ben de gevulde koeken nu aan het maken maar tijdens het bakken lopen ze helemaal uit, hoe kan dit nou wat dat hoort niet lijkt me.
      Heb al een paar keer het recept na gelezen of ik iets over het hoofd heb gezien maar kan niks ondekken.
      Oven netjes op160 boven en onder warmte.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        8 maanden geleden

        Hi Anke, wat vervelend zeg! Als je niks hebt veranderd aan de ingrediënten of het recept, dan is het voor mij op afstand moeilijk om te bepalen wat er verkeerd is gegaan.

        Beantwoorden
        • Anke says:
          8 maanden geleden

          Nou ja..ondanks ze er niet zo mooi uit zagen vonden ze de koeken wel heel lekker, volgende keer maar weer eens proberen, misschien dat het dan wel lukt

          Beantwoorden
  13. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    ik heb ze gister gemaakt in een kleine varriant, en ze zijn echt TE lekker, bedankt voor dit recept!

    groetjes anke

    Beantwoorden
  14. wendy says:
    8 jaar geleden

    Ze zijn erg lekker, maar ze zijn nieterg bros geworden… heb je tips voor mij?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Deze koeken zij inderdaad niet heel weg bros, komt ook door het vocht uit het spijs. Je zou de koeken wel op een hogere temperatuur voor wen kortere tijd kunnen bakken, goed in de gaten houden dan!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  15. Jaimy says:
    7 jaar geleden

    Welke amandelspijs gebruik je hiervoor?
    Ik heb de amandelspijs van dr. Oetker geproefd, maar deze smaakt erg vreemd!
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik haal mijn amandelspijs altijd bij de molen in Santpoort.

      Beantwoorden
  16. marit says:
    7 jaar geleden

    Ik ga het vanavond proberen ! Ben benieuwd…

    Beantwoorden
  17. patricia en jada says:
    7 jaar geleden

    Ik maak ze regelmatig voor mijn dochter jada (9) ze vindt ze heerlijk. Ik heb ze zelfs op bestelling. Top recept

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      wat leuk om te horen 😀

      Beantwoorden
  18. Liz says:
    7 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Welke basterdsuiker gebruik je hiervoor (wit of bruin)?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      gewoon witte basterdsuiker 🙂

      Beantwoorden
  19. Hiltsje van der Wiel says:
    6 jaar geleden

    Wat een super goed recept!

    Beantwoorden
  20. Henk says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, de amandelspijs moet die niet een beetje soepeler gemaakt worden of wordt de bodem dan te slap doordat er vocht in trekt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik doe dit bij gevulde koeken niet altijd, maar je kunt het wel doen hoor, beetje ei er doorheen kneden bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  21. Ellen de Vries says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura even een vraagje ga je uit van een hete luchtoven of een gewone oven bij de graden /temperatuur die je in je recepten vermeld vriendelijke groeten Ellen
    Ik vind je recepten erg leuk/lekker bedankt dat je dit met ons wil delen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Ellen, ik ga uit van een gewone oven. Als je een hete luchtoven hebt de temperatuur met zo’n 20% verlagen.

      Beantwoorden
  22. Linda says:
    6 jaar geleden

    Ik wil kleintjes maken, dus 4,5 cm doorsnede.
    Moet ik dan de temperatuur en baktijd veranderen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      temperatuur hoef je niet aan te passen, baktijd zou ik iets korter doen.

      Beantwoorden
  23. SimoCuriosa says:
    5 jaar geleden

    ciao!
    In August I spent my holidays in Amsterdam … And I fell in love whit these cookies!
    I’ll cook them asap
    thanks for your receipt,
    I Sign your blog!
    see you soon!

    Beantwoorden
  24. Janwillem van Boven says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, ik vond jouw recept pas nadat ik gevulde koeken had gemaakt n.a.v. een recept op de AH Allerhande site. Dat werden uiteindelijk heerlijke, brosse gevulde koeken. In jouw recept gebruik je 50 gram meer boter en 50 gram meer suiker. Dat wordt dan vast ook een heel prettig deeg dat goed te verwerken is. Alleen jouw baktijd wijkt behoorlijk af van het door mij gebruikte recept. Jij bakt de koeken 30 a 35 minuten op 160 graden. Ik bakte ze 15 minuten op 200 graden. Misschien dat ze daardoor wel lekker bros en knapperig werden ? Voorts aan jou, als expert, een vraag:
    kun jij je alternatieve vullingen bedenken i.p.v. spijs. Wellicht kersen of appels. Of zou die vulling te vochtig zijn ?
    Benieuwd naar je antwoord.
    MVG
    Janwillem van Boven
    Nijmegen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou heel goed kersen en appels kunnen gebruiken, denk dat dat heel erg lekker is. Voor het vocht zou je een een beetje paneermeel onder de vulling kunnen doen.

      Beantwoorden
  25. Martin says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Afgelopen zaterdag deze koeken gemaakt.
    Smaak is echt heerlijk!
    Alleen de koeken zijn erg hard.
    Heb ze 30min op 160graden gebakken (hete lucht)
    Waarschijnlijk te lang of te heet gebakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      te heet, als je een hetelucht oven hebt moet de temperatuur 10-20% lager.

      Beantwoorden
  26. xandra says:
    3 jaar geleden

    hoi, Laura ik was aan het googelen en zag dit recept als ik het goed zie zit er dan géén ei in je beslag van de gevulde koek, en is dat ei enkel voor bestrijken van het deeg voor dat het de oven ingaat, ook niks door het amandelspijs? staat wel op menig pakje, groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het ei is alleen voor bestrijken inderdaad. Ik gebruike vers amandelspijs waar het ei al doorheen zat, als dat bij jou niet zo is zou ik daar zeker nog een beetje ei aan toevoegen.

      Beantwoorden
  27. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura Wat voor bloem gebruik je? Ik heb patentbloem, kan dat ook?

    Beantwoorden
  28. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Ik heb patentbloem,. Kun je dat ook gebruiken voor de gevulde koeken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat is mogelijk.

      Beantwoorden
  29. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Dank je wel, dat ga ik dan uitproberen

    Beantwoorden
  30. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Ze zijn goed gelukt. Ik heb voor krokant gekozen dus 200 Gr 15 min. Tevens heb ik licht bruine basterdsuiker gebruikt i.p.v. wit en citroenrasp door de spijs gedaan. Super lekker. Ik heb de koeken laten afkoelen want ze zijn voor morgen. Kan ik ze op de bakplaat laten liggen met folie erover of kan t al in de koektrommel.?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ze kunnen al in de trommel 🙂

      Beantwoorden
  31. Ciel says:
    3 jaar geleden

    Het was een groot succes en alles is op ?

    Beantwoorden
  32. Arjen says:
    3 jaar geleden

    Laura,
    kan ik de koeken bijvoorbeeld vandaag maken,
    bewaren in de koelkast om ze vervolgens morgen te bakken, dit om ze zo vers mogelijk op te eten, of zal het deeg en spijs te veel invloed hebben op elkaar.

    Groeten Arjen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je kunt het deeg van tevoren maken, maar als je ze eenmaal hebt gemaakt met spijs ertussen zou ik ze gewoon gelijk afbakken.

      Beantwoorden
  33. Julia says:
    2 jaar geleden

    Ik vroeg me af of het noodzakelijk is om speculaaskruiden erbij te doen en ook of het heel erg verschilt in smaak als je bruine ipv witte basterdsuiker doet 😉

    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      speculaaskruiden zijn niet noodzakelijk, wel erg lekker 😉 En qua smaak met suiker merk je inderdaad wel (wat).

      Beantwoorden
  34. Elsje Gerritsen says:
    11 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Ik haal nog wel eens een recept van je mooie site!
    Nu dus twee keer gevulde koeken gemaakt.
    Maar…veel te hard,de eerste keer zelfs niet te eten.
    Terwijl ze uit de oven zelfs nog wat zacht aanvoelden,van boven.
    Ik doe ze 30 min op 160 graden.

    Groetjes Elsje

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Heb je ze misschien op hetelucht gebakken?

      Beantwoorden
      • Elsje Gerritsen says:
        11 maanden geleden

        Nee,ik heb een gewone oven.
        Zeg maar het symbool van onder en bovenwarmte.
        (Streep boven en onder)

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Wat gek en vervelend dan!

          Beantwoorden
  35. Mirjam Dolstra says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb ze vorige week gemaakt volgens dit recept. Ze waren wel lekker maar veel te hard, ‘knapperig ‘. Niet zacht zoals in de winkel. Bovendien brak het deeg af als ik het wilde uitrollen. Het heeft een uur in de koelkast gelegen. En het spijs was ook veel te plakkerig om echt lekker mee te werken. Ik heb gewoon spijs van dr oetker gebruikt. Ik heb een hete lucht oven.

    Verder mijn complimenten met deze website, ik heb al veel recepten gebruikt.

    Groetjes Mirjam

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Hi Mirjam, wat jammer om te horen dat het niet helemaal naar jouw smaak was. Verse gevulde koeken zijn nu eenmaal iets knapperiger dan de varianten uit de winkel, maar wellicht hebben die van jou ook iets te lang gebakken?

      Beantwoorden
  36. Anja says:
    11 maanden geleden

    Even een tip voor de mensen die de amandelspijs van dr Oetker gebruiken…………… zelf maken is zoveel lekkerder, een helemaal niet moeilijk, helemaal niet als je in plaats van hele amandelen een zakje gemalen amandelen/amandelpoeder gebruikt. Als je dit 1x gebruikt heb wil je die van dr Oetker nooit weer.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Slimme tips!

      Beantwoorden
  37. Carol-Ann says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura, ik ben maar een beginnende bakker maar heb al een aantal simpele gerechten van je gemaakt. Ze zijn prima gelukt. Vanavond waren je gevulde koeken aan de beurt. Gisteren heb ik zelf volgens jou recept spijs gemaakt, ook prima gelukt maar het deeg dat ik gemaakt heb voor de gevulde koeken vanavond is veel te plakkerig, ik kan er niks mee. Ik denk dat het te warm is maar omdat ik geen expert ben twijfel ik daar aan. Afijn ik heb het nu maar een nacht in de koelkast gelegd. Ik ga het morgen verder proberen.

    Beantwoorden
  38. Ilse says:
    2 maanden geleden

    Hallo! Wat een heerlijk recept, ik probeer hem te maken. Nu is het zo dat ik in het buitenland woon en basterdsuiker kennen ze hier niet. Wat kan ik in plaats daarvan gebruiken? En amandelmeel (voor de spijs) kan je ook zelf maken door amandelen te vermalen, toch?
    Alvast bedankt, ik geniet van alle overheerlijke recepten op je website!
    Groetjes Ilse uit Oostenrijk

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Ik weet niet of de textuur van de koeken goed wordt als je normale suiker gebruikt. Maar hier lees je wat meer over basterdsuiker en hoe je het zelf zou kunnen maken: https://www.laurasbakery.nl/wat-is-basterdsuiker/

      Amandelmeel is inderdaad gewoon zelf te maken door amandelen fijn te malen!

      Beantwoorden
  39. Eveline says:
    1 maand geleden

    Vandaag gemaakt gevulde koek heel makkelijk om te maken en ze smaken heerlijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Broodjes gevuld met spek en ei

Brioche

Volgende Post
Bloemenkoekjes

Bloemenkoekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-18

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-26

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-28

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-34

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-39

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan