Geitenkaas, walnoot en honing hapjes

Gepost: 10 april 2015 Laatst bewerkt: 24 oktober 2023
84

geitenkaas, walnoot en honing hapjes

Jullie weten het, ik mag graag nieuwe bladerdeeg hapjes bedenken. Je zou haast gaan denken dat ik aandelen heb bij de bladerdeeg fabriek 😉 . Dat is natuurlijk niet zo, maar ik ben wel gek op de lekkere en snelle hapjes die je er mee kunt maken. Dit keer zat ik na te denken over smaakcombinaties die goed werken en ook in een bakje van bladerdeeg heerlijk zouden smaken. Bij een zoektocht in de kastjes naar wat inspiratie vond ik honing. Daar wilde ik wel iets mee doen. Wat past er nu perfect bij honing? Precies, geitenkaas en walnoten! Bladerdeeg bakjes met geitenkaas, walnoot en honing werden het dus.

geitenkaas, walnoot en honing hapjes

geitenkaas, walnoot en honing hapjes

GEITENKAAS, WALNOOT EN HONING HAPJES maken

Recept afdrukken

4.24 van 13 stemmen

Geitenkaas, walnoot en honing bladerdeeghapjes

Een perfectie combinatie van ingrediënten bij deze geitenkaas, walnoot en honing hapjes. Je maakt ze in een bakje van bladerdeeg, perfect voor bij de borrel.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • geitenkaas (ik gebruikte een bakje van 80 gram)
  • 12 hele walnoten
  • honing
  • 1 ei, geklutst

Instructies

  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren. Bekleed de vakjes van een mini muffin vorm met de stukjes bladerdeeg. Prik gaatjes op de bodem.
  • Verdeel de geitenkaas over de bakjes, druk daar een walnoot op en verdeel er als laatst nog een beetje honing over. Smeer de randjes bladerdeeg in met ei.
  • Bak de geitenkaas hapjes in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Deze hapjes zijn zowel warm als koud erg lekker. Heb je niet zoveel tijd en wil je het een en ander voorbereiden? Dat kan prima! Lees hier hoe je de hapjes bewaart en vervolgens weer opwarmt.

geitenkaas, walnoot en honing hapjes

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

41 reacties

  1. Joyce schreef:

    Dit zijn hapjes waar mijn vriend gek zal op zijn. Hij is gek op de geitenkaas-honing combinatie. Die probeer ik dus zeker ook een keer uit

  2. Emma schreef:

    Dat klinkt als een gouden combinatie!

  3. Toinette schreef:

    Hoi hoi,

    Dit lijkt me een heerlijke combinatie! De pizzabonbons worden hier ook veelvuldig gebakken, daar is dit een leuke variatie bij evenals de mini-quiches. Ik weet wat ik vanavond ga doen :)!

    Vraagje, waarom prik je gaatjes in de bodem van het bakje?

    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die gaatjes maak ik om te voorkomen dat het bladerdeeg niet al te veel rijst op de bodem 🙂

  4. In een woord GODDELIJK !!!
    De perfecte combinatie, alsof er een engeltje……………..
    Dat er nog veel nieuwe combinaties getest mogen worden 😉

    Liefs, Mam ♥

  5. Ellen schreef:

    Mmmm, dit klinkt zoo heerlijk! Brie lijkt me ook een goede combo voor dit!

  6. Margot schreef:

    Lekker en ze zien er ook nog eens heel leuk uit!

  7. Annelies schreef:

    Heb je nog een ander idee om de snacks in te maken, in plaats van in een minimuffinbakvorm (mooi Galgje-woord…)?? Ze zien er zó heerlijk uit, maar om nou speciaal een vorm aan te schaffen….:-S

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ook kleine buideltjes maken door ze dicht te vouwen en op een bakplaat te leggen 🙂

    2. Marco schreef:

      Hallo Laura zit er lekker uit. Ik ben een hobby bakker. Ik heb cursussen gevolgt bij de bakkerij insistuut Wageningen nbc bakkerij golege .

  8. Tessa de wijs schreef:

    Ik heb ze net gemaakt! Heerlijk. Had denk ik wel te veel gaatjes onderin geprikt, ze waren veel lager!
    Welk kaasje is nog meer lekker? Met welke combi?

  9. Annemiek schreef:

    Ik heb ze al een paar keer gemaakt. Zowel mijn gasten als ik vinden ze heerlijk. Heb je nog een tip om ze goed uit de vorm te krijgen? Invetten met of zonder bloem,, bakpapier, of minimuffinpapiertjes?

    1. Laura schreef:

      Ik doe het bladerdeeg er gewoon zo in en laat ze een heel klein beetje afkoelen. daarna haal ik ze dan gelijk uit de vorm. Werkt prima. Zou anders een strookje bakpapier proberen.

  10. Nieky schreef:

    De bodem blijft,ondanks de gastjes, een beetje vochtig. Is het deeg niet gaar of komt dit door de kaas?

    1. Laura schreef:

      Bij mij is de bodem niet vochtig als ik ze maak. Misschien heeft jouw oven wat langer nodig?

  11. Suzanne schreef:

    Kan je het ook met geitenkaas honing in plaats van naturel geitenkaas maken? En dan losse honing nog minder?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, moet zeker lukken 🙂

      1. Suzanne schreef:

        Kan het eventueel ook met een andere soort kaas? En welke zou je adviseren?
        Deze met geitenkaas waren heerlijk, maar helaas lussen mijn zussen geen geitenkaas

        1. Laura schreef:

          Je kunt ze met van alles vullen, gewoon een kaas kiezen die je wel lekker vindt.

  12. Julia schreef:

    brie, verse tijm, pijnboompitten, honing…….. jummie
    ook een aanrader

    bedankt voor dit idee, je kan er alle kanten mee op!

  13. Wilma schreef:

    Bedankt voor het delen, ook lekker denk ik halve dadel op bladerdeeg dan geiten of andere kaas en dan walnoot erop.

  14. Cornelieke schreef:

    Ik maak ze inderdaad ook met Brie, is heerlijk!

  15. Thecla schreef:

    Hi, heb je misschien ook een vervanging voor geitenkaas? Ik lust dat niet. Maar wel honing en walnoten, zou feta ook kunnen?

    1. Laura schreef:

      Feta kun je zeker proberen, of brie.

  16. Bmwtje schreef:

    Hallo,

    Op 11 oktober 2016, heb ik je recept gemaakt voor onze vrouwen groep.
    Alleen ik heb geitenkaas gebruikt met honing …dus al zoet genoeg en geen extra honing meer toegevoegd.
    Het recept was erg lekker.
    Toppie.

  17. S.Hiemstra schreef:

    Het recept is heerlijk alleen doen wij de honing na het bakker er op om verbranding te voorkomen.
    Graag jullie reactie?

    Met vriendelijke groet,

    Mevr Hiemstra

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik doe het altijd zoals in het recept staat en heb daar geen problemen mee.

  18. Peggy schreef:

    Hey Laura,

    Ik wou je gewoon bedanken voor het lekkere recept van de geitekaas met walnoot en honing.
    SUPERLEKKER!!!!!!
    Zeker voor herhaling vatbaar.

  19. Carla schreef:

    Ik heb ze gemaakt, maar alleen de walnoot vervangen door een pecannoot. Verder het recept exact gevolgd. Het viel mij een beetje tegen, vond de geitenkaas erg droog. Wellicht met brie een betere combinatie?

    De geitenkaas, pecannoot en honing zonder bakken in een snackcupje vond ik lekkerder smaken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan ook aan de gebruikte geitenkaas (merk/soort) liggen, ik heb zelf geen droge hapjes namelijk als ik ze maak.

  20. Rachel schreef:

    Hi, Kun je deze heerlijke hapjes een avond van te voren maken? Of zijn ze lekkerder vers?

    1. Laura Kieft schreef:

      Vers is lekkerder, maar van tevoren kan ook (en eventueel weer even opwarmen).

  21. Stephanie schreef:

    Hoi, zijn ze koud ook lekker? Bij een picknick? Zoek iets voor morgen en klinkt heerlijk!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, ook dan zijn ze heerlijk!

  22. Ester schreef:

    Ik wil ze voor morgen maken. Moet ik ze dan nu evengoed al 14 minuten bakken en dan morgen nog eens 5 of nu 9 en morgen nog eens 5

      1. Ester schreef:

        Dat had ik idd gezien maar het is mr niet duidelijk of je ze dan evengoed de hele van tijd bakt of de opwarmtijd ervanaf trekt. Dus maar 9 min bakt

        1. Laura's Bakery schreef:

          Je bakt ze af volgens recept en vervolgens warm je ze weer in 5 minuten op.

          1. Ester schreef:

            Thnx ben het inmiddels inderdaad zo aan het doen. Leek me zelf ook het beste tijdens het bakken.

  23. Irene schreef:

    Ik wil ze in een muffin papieren cup bakken.
    Ik plakje bladerdeeg per bakje (in vieren) ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik raad dit af in papieren muffin vormpjes, want dat behoudt geen vorm en het bladerdeeg zal eraan vast plakken. Hier heb je echt een rvs muffin/cupcake bakvorm voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *