Frisse citroen cakepops

Gepost: 13 juli 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
71

Deze citroen cakepops zijn heerlijke kleine frisse hapjes. Ik vind het leuk om met mijn cakepop maker te experimenteren met smaakcombinaties. Het is toch net weer even anders dan met cupcakes. Nu kies je niet voor een crème maar voor een lekker glazuur of gewoon chocola. Een simpel glazuur zoals deze kun je nog wat opfleuren met sprinkles maar het is niet per se nodig.

Recept afdrukken

4.70 van 10 stemmen

Citroen cakepops

Deze citroen cakepops zijn vrolijke kleine frisse hapjes. Zo kun je met de cakepop maker lekker variëren.
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 el citroenrasp
  • 1 el citroensap

Voor het glazuur

  • 300 gram poedersuiker
  • 2 el citroensap
  • 1 el water

Instructies

  • Mix in een kom boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot dit goed is opgenomen. Voeg zout, zelfrijzend bakmeel, citroenrasp en -sap toe, mix tot een luchtig beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit het beslag in de holtes van de cake pop maker. Ik vul de onderste helft bijna tot aan de rand en sluit dan de vorm. Bak de cake pops in 5 minuten gaar (halverwege omdraaien). Laat de cakepops afkoelen.
  • Maak, als de cakepops zijn afgekoeld, het glazuur en doe dit in een glas. Glazuur zal veel langer de tijd nodig hebben om uit te druipen. Als je cakepops staan te drogen zal er waarschijnlijk nog wel wat glazuur langs het stokje naar beneden lopen. Dit ga je niet tegen dus laat het gewoon druipen en zo opdrogen. Je haalt het veel gemakkelijker weg als het droog is.
  • Prik je cakepops op een stokje en dip ze in het glazuur. Strooi eventueel nog wat sprinkles over de cakepops als het glazuur nog vochtig is. Laat dan volledig drogen.
  • Wanneer het glazuur helemaal droog is kun je glazuur dat langs het stokje is gelopen weghalen. Schuif eventueel een rietje om het stokje om de cakepops nog meer op te fleuren.
  • Vul een glas met suiker en steek hier de pops in.
Tips

Heb je geen cakepop maker? Bak dan mini cupcakes. Wel een klein beetje anders in uiterlijk, maar voor de smaak maakt het niet uit.
Bewaren

In de koelkast tot een week te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

23 reacties

  1. Joke schreef:

    Wat een leuke zomerse cakepops zijn dit!!
    Heel mooi gemaakt.

    Liefs, mam ❤

  2. Klinkt ook lekker met glazuur. Ga ik ook nog eens maken!

  3. Kimberly schreef:

    Waar zien ze er mooi uit! Ze lijken me ook nog eens heerlijk!

  4. Hmm ik houd van citroen! Ze lijken me heel lekker!

  5. Leila Jane schreef:

    Die zien er perfect uit!

  6. Ikram schreef:

    Je kan ook gewone cake maken en deze verkruimelen. Daarna een klein beetje boter toevoegen en mixen en daar bolletjes van maken 😉
    De cakepops zien er in ieder geval leuk uit 😀

  7. Simone schreef:

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik met cakepops altijd vind dat ze er mooier uitzien als dat ik ze lekker vind smaken.. 😉 Maar dit zijn wel beauties!

  8. Natasja schreef:

    Dit ziet er erg goed uit, alleen ben ik tot nu toe nog niet een grote fan van cake pops.

  9. Zjjoske schreef:

    Ik heb zo’n rubberen cakepop vorm voor in de oven, hoelang moeten ze er dan in?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou het een met 10 minuten proberen, dan even kijken of ze gaar zijn en indien nodig nog een paar minuutjes erbij.
      Liefs, Laura

      1. Jante schreef:

        Hoeveel graden zou de oven dan moeten staan?
        Groetjes

        1. Laura Kieft schreef:

          Ik zou 180 graden aanhouden.

  10. José Rotteveel schreef:

    Wat een geweldig recept, ik krijg uit deze portie wel 23 cake pops!
    Ik ga nu ook variëren met smaakjes!Bedankt!

  11. Marielle schreef:

    Laura,

    Wat een gave en mooie site heb je. Ik ga hier zoveel tips vandaan halen voor de kinderverjaardagen!

    En vast ook voor mijzelf met die prosecco toren!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel, leuk om te horen! Die prosecco toren is een aanrader 😉

  12. Petya schreef:

    Hoi Laura,
    Ik zie bij de ingrediënten een citroen sap en shil, maar in de bereiding niet. Vervolgens bij de glazuur ingrediënten zit wel. Is dat bedoelt alleen voor de glazuur?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet inderdaad ook nog in het beslag, ik zal het even aanpassen in het recept 🙂

  13. Joke schreef:

    Voor mijn eerste test met mijn popcake maker had ik gebruik gemaakt van cakemix, maar dat viel niet zo in de smaak. Gisteren deze citroen cakepops gemaakt en ik vind ze zeer geslaagd. Voor mijn glazuur heb ik wel extra water moeten toevoegen, want die wou niet echt lopend worden. Hij is denk ik iets dunner uitgevallen dan die van jou, maar ik ben op zich al niet zo fan van glazuur, dus ik klaag niet :).
    Zouden de cakjes ook met een chocolade coating smaken of ben ik dan best met gewone vanille of chocolade cakepops?

    1. Laura Kieft schreef:

      Met chocolade is ook heerlijk hoor, past in principe iedere smaak bij die je lekker vindt 🙂

  14. wodan schreef:

    lekker ik maakte ze samen met mijn bomma

  15. Fabiën schreef:

    In het recept staat geen oven temperatuur vermeld.
    Hoe warm moeten de cakepops in de oven?

    Ook Stap 2 is een beetje verwarrend:
    “Doe het beslag in een spuitzak en bak de cakepops in 5 minuten gaar. “

  16. Alicia schreef:

    Heerlijke cakepops! Ik heb ze uitgeprobeerd en vond ze erg lekker. Het glazuur klopte niet helemaal, dus die heb ik zelf een beetje moeten aanpassen naar smaak en structuur/dikte. Maar erg leuk!

  17. Camille schreef:

    De 2e stap in niet zo duidelijk de cake pops zijn dan ook niet echt cake pops maar koekjes geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *