Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Frambozen-citroen cakerol

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 maart 2020
in Cakes, Feestdagen, Moederdag, Pasen, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Uit een poll een tijdje geleden op Instagram bleek dat jullie maar wat graag een frambozen cakerol op het blog wilden zien. Daar ging ik dus mee aan de slag. Met de lente in mijn bol besloot ik er een frambozen-citroen cakerol van te maken. En ik weet dat dit soort rollen altijd benoemd worden als cakerol, maar eigenlijk zou het een biscuitrol moeten zijn. Ik heb voor de basis namelijk een vanille biscuit gebakken. Het is ook mogelijk om cake te gebruiken, maar persoonlijk vind ik dit niet zo fijn werken als je het op wilt rollen. Nee, geef mij maar een biscuit. Deze variant vulde ik met frambozenjam, citroen botercrème en verse frambozen. Eet smakelijk!

Recept afdrukken

Frambozen-citroen cakerol

Deze taart stapel je niet in laagjes op, maar je maakt er een rol van. Dat ziet er gelijk bijzonder uit. Ik maakte een frambozen-citroen cakerol met frisse smaken.

Ingrediënten

Biscuit/cake

  • 4 eieren
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • 30 gram maïzena

Vulling en decoratie

  • 4-5 el frambozenjam
  • 1 portie citroen botercrème
  • 200 gram verse frambozen
  • optioneel: citroenschilletjes ter decoratie

Instructies

  • Zorg dat je de botercrème al op voorhand hebt gemaakt.
  • In een kom klop je eieren, suiker en vanille-extract in enkele minuten tot het luchtig en flink in volume toegenomen is. Voeg bloem en maïzena toe en spatel er voorzichtig doorheen.
  • Bekleed een bakplaat van ongeveer 25 x 35 cm met bakpapier en stort het beslag hier op, verdeel gelijkmatig over het oppervlak.
  • Bak het biscuit in 12 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Zodra je het biscuit uit de oven haalt dek je hem af met een schone theedoek, zo voorkom je dat hij uitdroogt en is daardoor straks makkelijker op te rollen. Laat hem afkoelen tot hij bijna op kamertemperatuur is.
  • Wanneer hij bijna is afgekoeld leg je een vel bakpapier op je werkblad, strooi hier wat suiker overheen. Stort het biscuit van de bakplaat op je vel bakpapier en verwijder het bakpapiertje waarop je hem hebt gebakken.
  • Verdeel de frambozenjam over het biscuit, gevolgd door de citroen botercrème. Maak die laatste laag niet te dik, dat maakt het alleen maar lastig met oprollen straks. En je moet natuurlijk ook genoeg overhouden voor de decoratie bovenop.
  • In de laag botercrème duw je hier en daar wat frambozen, probeer het gelijkmatig te verdelen. Het is het makkelijkst om de frambozen te halveren zodat ze niet te groot zijn.
  • Dan is het tijd om het biscuit op te rollen. Begin aan de korte kant en gebruik het bakpapier om een beginnetje te maken. Rol het rustig op en plaats je cakerol daarna gelijk op het bord waarop je hem wilt serveren.
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de resterende botercrème, spuit de crème in een zigzaggende beweging bovenop de rol. Decoreer deze met frambozen en eventueel citroenschilletjes.
Tips

Bij het eerste stukje van het oprollen gebeurt het wel eens dat het biscuit een beetje breekt. Helemaal niet erg, daar zie je in het resultaat nauwelijks iets van.

Bewaren

Goed verpakt en op een koele plek ongeveer 4 dagen houdbaar. Ik bewaar hem op een koele plek buiten de koelkast, maar in de koelkast zelf kan ook. Laat even op temperatuur komen voordat je hem serveert.

Vorige post

Volgende post

Pizza bruschetta
Bakken zonder bloem

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 54

  1. Axl says:
    1 jaar geleden

    Dit lijkt me een uitstekend idee voor Moederdag. We gaan haar even goed blij maken! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Mooi vooruitzicht!

      Beantwoorden
  2. Claudi says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura,

    Heerlijk recept lijkt het me! Volgens mij is er wel een foutje de tekst geslopen; “ zo voorkom je dat hij niet uitdroogt” —> dat moet denk ik zijn “zo voorkom je dat hij uitdroogt”?

    Met vriendelijke groet,
    Claudi

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Klopt helemaal, ik pas het gelijk aan. Dankjewel Claudi!

      Beantwoorden
  3. Trudy says:
    1 jaar geleden

    Fraai uitgevoerd, mooie foto ook.
    Ik proef ‘m bijna !!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Aaah lief Trudy, dankjewel!

      Beantwoorden
  4. Corrie says:
    1 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept.
    Hem, met wat ik aan boord heb, nagemaakt
    Wat citroenrasp door de botercreme ipv lemoncurd
    En duitse kersengrutten ipv frambozen en frambozenjam.
    Maar hij was heerlijk 🤣 dankjewel voor de inspiratie!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Haha klinkt ook zalig!

      Beantwoorden
  5. Sterre says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Helaas is hij mislukt bij mij :((
    De biscuit is een soort omelet geworden en heel taai. Hij ruikt ook echt naar omelet. De botercrème is wel erg lekker, maar helaas door het biscuit is het toch niet echt een lekker baksel geworden. Ik weet niet precies wat er mis is gegaan. Weet jij misschien hoe dit is gekomen?
    Alvast bedankt!! Je recepten maak ik altijd graag 🙂 jammer dat het nu een keer mis ging.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat jammer zeg! Heb je misschien hele grote eieren gebruikt, waardoor het ei is gaan overheersen? En heb je het wel echt tot een luchtige massa geklopt met de suiker samen? Verder kan het er misschien aan liggen dat je oven toch te hard is gegaan.

      Beantwoorden
      • Sterre says:
        1 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie!! Ik denk dat het misschien toch is gekomen omdat ik nadat ik de bloem erbij had gedaan het stomme besluit nam om nog even te mixen omdat ik eigeel nog zag, wat ik bij het luchtig mixen had gemist (het was wel luchtig). Toen heb ik waarschijnlijk alle lucht er weer uitgemixt😅😋 oepsie.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Oei, dat klinkt inderdaad als de oorzaak ja haha..

          Beantwoorden
  6. Maninne says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    kan je de bloem ook vervangen voor speltmeel? Dit in het kader van bloem welke niet meer te verkrijgen is door al het gehamster 🙁

    Groetjes,
    Maninne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Speltmeel geeft wel echt een ander resultaat omdat het volkoren is en meer vocht opzuigt, het vraagt dus om een toevoeging van meer vocht in het recept.

      Beantwoorden
      • Maninne says:
        1 jaar geleden

        Top dank je, ik ga het proberen en ben benieuwd 🙂

        Beantwoorden
    • Fay says:
      12 maanden geleden

      Hoi Laura,

      Na het moment dat ik de bloem en de maizena had toegevoegd aan het beslag bleven er kleine klontjes met bloem in het beslag. Hoe kan ik die laten verdwijnen door rustig erdoor heen te laten spatelen?

      Groetjes

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        12 maanden geleden

        Had je dit wel gezeefd van tevoren? Er horen eigenlijk geen klontjes te ontstaan.

        Beantwoorden
        • fay says:
          12 maanden geleden

          nee, ik had het beslag erna nog een keer opnieuw gemaakt en toen heb ik de bloem en de maizena wel gezeefd. toen was de cake wel beter gelukt, maar was nog niet helemaal tevreden 😉

          Beantwoorden
  7. Siska says:
    1 jaar geleden

    Mijn man houd niet van botercreme of proef je dat niet zo dat het botercreme is?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik vind deze citroen botercrème in combinatie met frambozen wel echt heel lekker en anders, maar dat is lastig inschatten.

      Beantwoorden
  8. Lisa says:
    12 maanden geleden

    In mijn cake zat een harde kern, heeft u iets wat ik daar aan kan doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat bedoel je daarmee, een harde kern? Hoe hard, waardoor kwam dat?

      Beantwoorden
    • Marise Pach says:
      11 maanden geleden

      Dat had ik ook. De biscuit werd op sommige plekken hard en taai nadat ik het een dag later serveerde. Misschien toch door de koelkast?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Had je het wel afgedekt in de koeling bewaard? En na het bakken het biscuit met een theedoek afgedekt?

        Beantwoorden
        • Marise says:
          11 maanden geleden

          Ja met vershoudfolie ingepakt, en inderdaad met theedoek laten afkoelen. Volgende keer maar niet meer in de koelkast bewaren denk ik

          Beantwoorden
  9. Marleen says:
    10 maanden geleden

    Bedankt voor je recepten, ze lukken (tot op heden) altijd en vallen goed in de smaak!
    Bij deze had ik alleen als probleem dat de bovenkant van de biscuit erg plakkerig was. De theedoek was vastgeplakt op sommige plekken en ook was de bovenkant vastgeplakt aan het nieuwe stuk papier bedekt met suiker. De biscuit was verder wel goed gaar. Hierdoor was hij niet minder lekker, maar wel minder mooi. Heb je een idee wat er fout kan zijn gegaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      De theedoek moet er lichtjes overheen liggen, had je de doek misschien aangedrukt? In principe moet de suiker voorkomen dat de biscuit vastplakt aan het bakpapier, vervelend zeg. Misschien was de kamertemperatuur ook wat hoger dan normaal waardoor de warmte minder goed wegkon.

      Beantwoorden
      • Marleen says:
        10 maanden geleden

        Bedankt voor je antwoord! Had de theedoek niet aangedrukt maar hem er los opgelegd, misschien ligt het aan mijn oven of toch de kamertemperatuur inderdaad…

        Beantwoorden
  10. Sylvia says:
    10 maanden geleden

    Hij was super!! Ik hou niet van botercreme….maar jou recept van botercreme is echt top!!
    Dank je wel voor dit lekkere recept.

    Gr Sylvia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Yay wat leuk 😀

      Beantwoorden
  11. Jasmijn says:
    10 maanden geleden

    Ik heb dit lekkere recept ook geprobeerd! Helaas is mijn biacuit taart erg raar geworden, heel erg dun en taai. Het leek helemaal niet op taart, verder was de botercreme enzo wel gelukt! 🙂 weet u misschien wat er mis is gegaan?

    Beantwoorden
    • Jasmijn says:
      10 maanden geleden

      Oh sorry ik zie dat ik het twee keer heb gevraagd:)

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Oei wat jammer zeg! Dat is voor mij zo zonder enige verdere info of kijkje in de keuken moeilijk te zeggen. Wellicht toch niet lang genoeg geklopt, of te lang/heet gebakken.

      Beantwoorden
  12. Jasmijn says:
    10 maanden geleden

    Ik heb dit lekkere recept ook geprobeerd! Helaas is mijn biacuit taart erg raar geworden, heel erg dun en taai. weet u misschien wat er mis is gegaan?

    Beantwoorden
    • Jasmijn says:
      10 maanden geleden

      Biscuit*

      Beantwoorden
  13. Marilou says:
    9 maanden geleden

    Hoi, hoeveel stukjes kan je hier uit halen?

    Beantwoorden
    • Jasmijn says:
      9 maanden geleden

      Hoi, wat bedoeld u met stukjes eruit halen?

      Beantwoorden
      • Marilou says:
        9 maanden geleden

        Voor hoeveel personen is het?

        Beantwoorden
        • Jasmijn says:
          9 maanden geleden

          Ik heb het uiteindelijk weg gegooid, het was bijna niet te eten.

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            9 maanden geleden

            Wat jammer Jasmijn, wat was er misgegaan bij je?

    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Zeker 12.

      Beantwoorden
      • Marilou says:
        9 maanden geleden

        Dankje Laura, das het antwoord dat ik zocht 🙂

        Beantwoorden
  14. Jasmijn says:
    9 maanden geleden

    Ik weet niet wat er mis is gegaan, ik denk dat ik het te lang heb gebakken..

    Beantwoorden
  15. Imke says:
    8 maanden geleden

    Kan je hier ook een laagjestaart van maken? Zo heb je meteen een dunne biscuitlaag en moet je niet snijden (als je een ronde, hoge biscuit maakt), want dat vind ik moeilijk…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Zeker!

      Beantwoorden
  16. Carina says:
    7 maanden geleden

    Jou recept ook weer uit geprobeerd
    Ook de botercreme en is gemaakt voor collega heb deeg en botercreme geproeft en gelukt en heeerlijk is die zeg.

    Beantwoorden
  17. Maurice says:
    4 maanden geleden

    Zeker eens proberen deze week

    Beantwoorden
  18. Lente says:
    3 maanden geleden

    Kan je het ook zonder maïzena maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat zou ik niet adviseren.

      Beantwoorden
    • Sara says:
      3 maanden geleden

      Ik heb hem met kerstmis gemaakt, maar dan met een mascarponevulling. Op het laatste moment zag ik dat ik geen maïzena meer in huis had, en ik heb deze vervangen door 30gr vanillepuddingpoeder van imperial. En het was supergoed gelukt 🙂

      Beantwoorden
  19. Silke says:
    2 maanden geleden

    Heerlijke frambozen-citroen cakerol gemaakt. Alleen was mijn beschuit wat taai. Heb je hier een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Al mijn tips voor het bakken van biscuit vind je hier: https://www.laurasbakery.nl/biscuit-recept/

      Beantwoorden
  20. Edith says:
    1 week geleden

    Kan ik de cake een dag van te voren maken en de dag erna afmaken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Absoluut!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=92da077fa026e2c77829ed9868697e75&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Brioche

Broodjes gevuld met spek en ei

Caramel Shortcake

Yoghurt pancakes

Volgende Post
No bake stroopwafel cheesecake

Bakken zonder bloem

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-7

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-19

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-27

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-32

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-35

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-40

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-9

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan