Eierkoeken

Gepost: 8 januari 2015 Laatst bewerkt: 15 februari 2024
Eierkoeken
305

Waarom zou je eierkoeken kopen als je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken? Vandaag deel ik mijn lekkere basisrecept recept voor eierkoeken. Met de duidelijke beschrijving en handige baktips kan het niet misgaan!

Eierkoeken bakken

Vandaag staat er weer een redelijk gezond tussendoortje voor jullie klaar: de eierkoek! Ik eet deze koek niet heel erg vaak, wat eigenlijk gek is want ik vind ze heerlijk. Zeker deze zelfgemaakte variant.

Het maken van eierkoeken lijkt eigenlijk wel wat op het maken van een biscuit voor een lekkere taart. De basis voor eierkoeken bestaat namelijk net zoals bij een biscuit uit eieren, suiker en bloem. En misschien nog wel belangrijker (en tot verbazing van velen): je gebruikt geen boter om deze koeken te bakken.

Maar vandaag bakken we dus geen taart, we laten het bij de koeken. Al is het natuurlijk wel een heel goed idee om ook eens kleine gebakjes van eierkoeken te maken, met vullingen zoals slagroom en fruit. Gewoon doen dus als je jezelf een keer op iets lekkers wilt trakteren.

Wist je dat er ook een handige recept printable online staat voor het maken van deze lekkere koeken? Lees er hier meer over!

Eierkoek gezond

Eierkoek printable

Recepten eierkoeken

Ik vind de eierkoek niet alleen een lekkere koek, maar ook een handig tussendoortje. Niet gek dus dat ik in de tussentijd al heel veel recepten voor eierkoeken heb ontwikkeld. Ik maakte bijvoorbeeld al eens glutenvrije eierkoeken, maar ik bedacht ook al veel lekkere variaties op dit basisrecept.

Een aantal van mijn favorieten:

Eierkoeken bewaren

Een zelfgemaakte eierkoek kun je het beste buiten de koelkast bewaren. In de koelkast zullen de koeken sneller uitdrogen. Ik verpak de koeken altijd luchtdicht, bijvoorbeeld in een plastic voorraaddoos of in stevige diepvrieszakken. Door de koeken luchtdicht te verpakken en buiten de koelkast te bewaren, blijven ze maximaal 4 dagen goed.

Eierkoeken invriezen

Als je een flinke voorraad eierkoeken hebt gemaakt, is het slim om ze in te vriezen. Zo kun je elke dag een eierkoek uit de vriezer halen, om later die dag als tussendoortje van te genieten. Ideaal!

Het invriezen van een eierkoek werkt hetzelfde, verpak ze goed luchtdicht. Ik leg zelf graag een stukje bakpapier tussen elke koek, dan plakken ze niet aan elkaar vast en kan ik gemakkelijk een enkele koek uit de vriezer halen en laten ontdooien.

Eierkoeken maken

50x Koekjes

Makkelijke recepten voor 50 heerlijke koekjes. Maak zelf klassiekers als stroopwafels en gevulde koeken. Of kies voor de mateloos populaire en ontzettend lekkere chocolate chip cookies. Naast 50 overheerlijke recepten leer je ook meer over het bakken van koekjes zelf. Van de werking van ingrediënten tot op maat gemaakte tips voor ieder recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Eierkoeken maken

Kan ik de citroenrasp ook door -sap vervangen?

Nee, dit zou ik niet doen, want daardoor voeg je (teveel) vocht toe aan het recept en dat komt het eindresultaat niet ten goede. Eventueel zou je enkele druppels citroenextract kunnen toevoegen als vervanging voor de citroenrasp.

Voor het raspen van de citroen gebruik ik de rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg fijn.

Kan ik ze ook met ammoniumbicarbonaat bakken?

Deze vraag is mij al vaak gesteld en ik moet jullie het antwoord schuldig blijven. Ik heb dit nog nooit geprobeerd en omdat ik deze zelfgemaakte eierkoeken lekkerder vind dan uit de winkel, verwacht ik niet dat ik ermee aan de slag zal gaan. Heb jij onderstaand recept wel gemaakt met ammoniumbicarbonaat? Deel je bevindingen dan vooral in de reacties onder dit recept. Dat zullen veel andere lezers (en ikzelf) erg interessant vinden.

Kan ik de bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel?

Je kunt de bloem en een deel van het bakpoeder vervangen door zelfrijzend bakmeel, maar je zult dit dan alsnog moeten aanvullen met bakpoeder voor het juiste luchtige effect. De juiste verhoudingen vind je terug in dit artikel.

Mijn eierkoeken zijn bros geworden, hoe kan dat?

Dan zijn de koeken net iets te lang gebakken, ik raad je aan om ze de volgende keer iets korter proberen. Elke oven is weer anders. Na het afkoelen zijn deze zelfgemaakte koeken overigens wel iets brosser dan degene die je uit de winkel gewend bent.

Let er wel op dat ik boven- en onderwarmte gebruik, als je een heteluchtoven hebt dan moet je de temperatuur met 10-20% verlagen.

Mijn eierkoeken zakken in en worden plat tijdens het bakken!

O jee, dat is niet de bedoeling. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het mengsel is niet lang of luchtig genoeg geklopt.
  • Er is niet voorzichtig genoeg gespateld, waardoor er teveel lucht uit het beslag is verdwenen.
  • Het bakpoeder was over datum en werkte daardoor niet goed meer.
Eierkoek gezond

 

Eierkoeken recept

Recept afdrukken

4.79 van 38 stemmen

Eierkoeken recept

Waarom zou je nog eierkoeken kopen als je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Het recept met duidelijke beschrijving vind je op Laura's Bakery.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • rasp van een halve citroen
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig, dit duurt wel een paar minuten.
  • Voeg citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig door het beslag.
  • Schep met twee eetlepels hoopjes beslag op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
  • Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • De eierkoeken mogen er nog best wat bleekjes uitzien, als de randjes maar goudbruin beginnen te kleuren. Als je ze te lang bakt, worden ze droog en bros.
Bewaren

Goed luchtdicht verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

233 reacties

  1. Linda Delichef schreef:

    Leuk recept! Ik dacht dat in eierkoeken altijd ammoniumcarbonaat werd gebruikt. Waarom heb jij dit niet gedaan? En maakt dit veel verschil?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb een hoop recepten gezien van eierkoeken, maar niet eentje met ammoniumcarbonaat. Durf dus niet te zeggen of het veel uitmaakt, ik weet wel dat ze zonder erg lekker zijn 😉

      1. Marinus van der Put schreef:

        mijn vader was bakker en bakte eierkoeken met ammonium carbonaat, die werden dunner en bros, omdat de ammonium bij 58 graden verdampt door de eierkoek en verdwijnt maar maakt de eierkoek intussen bros. Het was een geheim recept en wij zijn het kwijt geraakt. Ben nu zelf met pensioen en heb bakken als hobby en ben dit recept aan het uitproberen. Als iemand meer informatie heeft ?

        1. Léonie schreef:

          Ik heb ook zo’n recept van mijn vader die was vroeger ook bakker. Inmiddels maak ik ze zonder de ammonium. Maar ze smaken zeker anders nu ik het niet meer gebruik

      2. Noa schreef:

        Voor hoeveel mensen is dit recept ???

        1. Laura schreef:

          er staat bij de ingrediënten altijd bij voor hoeveel stuks het recept is 🙂

      3. Nora schreef:

        Ze zijn superrrrr!!!

      4. Marlies biemond schreef:

        Ik doe het altijd met zelfrijzend bakmeel, ik wist niet dat het met bloem kon!

  2. Margot schreef:

    Ze zien er goed uit!

  3. miranda schreef:

    Kun je ipv citroenrasp ook citroensap uit flesje gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou persoonlijk toch echt gaan voor rasp. Met sap voeg je meer vocht toe wat invloed kan hebben op het resultaat.

      1. evie schreef:

        Is het dan slecht om wat meer bloem toe te voegen?

  4. Corinne schreef:

    Oh lekker… eierkoeken. Ik ga ze zeker een s proberen te maken. Bedankt!

  5. Oooh heerlijk. Ik was vergeten dat ik ze heel graag eens zelf wou maken! Ik ga eens proberen of het ook met kokosbloesemsuiker lukt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar ben ik ook benieuwd naar, laat je weten of het is gelukt?

      1. simone schreef:

        Ik heb ze ook met kokosbloesemsuiker gemaakt en ze smaakten heerlijk!

  6. Wendy schreef:

    180 graden bakken bij boven- en onderwarmte of heteluchtoven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Altijd boven en onderwarmte (standaard bij recepten, als het anders is staat dit vermeld)

  7. Geke schreef:

    Kan dit ook met glutenvrije bloem gemaakt worden?

    1. Ellen Kuppens schreef:

      Ja, wij maken het regelmatig met de B-mix van Schar. Doen er dan ook wel nog gram fiberhusk bij. En verder de hoeveelheid van het ei, suiker en de B-mix evenveel. Dus bij 95 gram ei, ook de suiker en de B-mix 95 gram.
      Succes!

  8. Diane schreef:

    Bedankt voor je recept. Ga hem vanmiddag maken met speltbloem. Ik mag geen tarwe dus eens een keer wat anders!

    1. Mack schreef:

      Spelt is niet gluten vrij, maar gluten “arm”.

      Als ik spelt brood eet (bij mijn vriendenn die zelf bakken) heb ik na het eten van het brood na een aantal dagen toch weer pijnen. Miinder, maar de pijn is maar een bijverschijnsel van het echte probleem.
      Voorzichtig dus als je spelt bloem gebruikt.

      1. Len 123 schreef:

        Het probleem in Nederland is dat Speltmeel nooit 100% puur is omdat er ook andere granen in de molen gemalen worden. Wil je echt 100% zuiver Speltmeel, moet je het in Duitsland kopen/bestellen bij Stadtmuhle Geisingen.

  9. EasyDailyFood schreef:

    Klinkt lekker en makkelijk!

  10. Dianne schreef:

    Super lekker! Ze waten meteen goed gelukt!! En lekker makkelijk en snel!

  11. Lisanne schreef:

    Ooohh, ik houd van eierkoeken en deze zelfgemaakte zien er al helemaal goed uit! Lijkt me leuk deze te maken. Volgens mij zijn ze heerlijk!

  12. Ina schreef:

    Ze zijn heerlijk. Wanneer doe je het snufje zout erbij?

    1. Laura's Bakery schreef:

      tegelijk met het bloem

  13. Debbie schreef:

    Ze zijn heerlijk en super makkelijk!!!!

  14. Joke schreef:

    Ze zien er prachtig uit en waren ook erg lekker.
    Zou je ze ook kunnen invriezen of dat een hele rare vraag?
    Lijkt mij erg handig namelijk om ze per stuk in te vriezen voor mee naar het werk.

    Liefs, Mam ♥

    1. Laura's Bakery schreef:

      geen rare vraag hoor, je zou ze goed per stuk (of per twee) kunnen verpakken en invriezen.

  15. Margarita schreef:

    Mmm. Die ga ik zeker proberen , hoelang zijn ze ongeveer houdbaar ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      3-4 dagen als je ze goed verpakt

      1. Margarita schreef:

        Dankje

        1. Margarita schreef:

          Ze zijn super gelukt , heb er net 1 geproeft mmmmm. Me dochter zal dadelijk ook smullen als ze wakker is 🙂

  16. ingrid schreef:

    Ze waren echt heel makkelijk en super lekker!!!!

  17. kimmy schreef:

    yumie die zien er heerlijk uit dit probeer ik is te maken en laat je het weten als ze lekker waren

  18. Sylvia schreef:

    Dag Laura,

    Die zien er heerlijk uit! Ik wil ze woensdagmiddag samen met mijn kleinkinderen gaan maken.

  19. Sanne schreef:

    Zonder ammonium lukt het nooit om echte eierkoeken te bakken. Ik heb het wel 100x geprobeerd zonder. Toen ik ammonium gebruikte lukte het wel…
    Als je van bros houdt moet je geen ammonium gebruiken geloof ik…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hier zijn ze zonder ammonium toch goed gelukt 😉 Vond ze zelfs lekkerder dan uit de winkel.

    2. Esther schreef:

      Welk recept heb je gebruikt?

  20. jasmijn schreef:

    het ziet er heerlijk uit. denk je dat ze ook in te vriezen zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, ze zijn heel goed in te vriezen. Verpak ze wel goed luchtdicht.

  21. Debby schreef:

    Kun je de bloem met bakpoeder ook vervangen door zelfreizend bakmeel ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, maar de verhouding is wel anders. In zelfrijzend bakmeel zit minder bakpoeder dan wanneer je de verhouding bloem/bakpoeder in dit recept neemt.

  22. Tineke schreef:

    Ze waren heerlijk! Alsof ze bij de warme bakker kwamen!

  23. barbara schreef:

    Ze zijn echt super lekker en makkelijk te maken. Een groot succes bij mijn vriendinnen!

  24. Pauline schreef:

    Heerlijk recept! Hier thuis zijn ze zeker favoriet.
    Ik heb er de 2e keer iets meer citroenrasp doorheen gedaan omdat je dat niet proefde, maar voor de rest; heel goed recept!

  25. Djoeke schreef:

    Lekker !!! deze ga ik morgen maken … heb geen citroenen meer in huis 🙁
    Ik heb zakjes bakpoeder van het bekende “doktertje” merk in huis, daar 1 theelepel van gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Veel plezier met maken. 1 theelepel uit het zakje halen inderdaad 🙂

  26. Carina schreef:

    Wat een super eenvoudig, maar lekker recept. Omdat ik probeer te letten op de hoeveelheid suiker heb ik ook een beslag gemaakt waarin ik de helft van de suiker vervangen heb door 5 gram stevia poeder. Iets minder zoet, maar ook erg lekker.

  27. ohladybake schreef:

    hoi laura,
    ik heb ze net gemaakt en ja ze zijn overheerlijk….
    echt zoals ik ze vroeger herinner van uit mijn jeugd…
    ik post er binnenkort een blogje over en zal zeker naar jouw blog hier verwijzen
    liefs
    ohladybake

  28. Patricia schreef:

    Vandaag gemaakt, super simpel en erg lekker! Ga ik zeker vaker doen. En nu weet ik tenminste wat er in zit. Heb trouwens lichtbruine basterdsuiker gebruikt want ik had niets anders, gelukkig goed gegaan want ik bak pas net en wist niet of dat kon. Thanx voor al je geweldige recepten!

  29. Anita schreef:

    Hmmmmmm….. Laura, wat zijn ze lekker, mijn dochter zegt dat ik ze wel elke dag mag maken:-)
    Bedankt voor het delen van je recept.

    Groetjes, Anita

  30. Hanny schreef:

    Eergisteren gebakken en ze waren heerlijk. Makkelijk recept en een geweldig resultaat!

  31. vannessa schreef:

    Ik heb ze gemaakt. Ik vond ze alleen beetje brossig hoe zou dat komen ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan zijn ze iets te lang gebakken, volgende keer iets korter proberen. Na afkoelen zijn ze overigens wel iets harder/brosser dan degene die je uit de winkel gewend bent 😉

  32. jolanda schreef:

    Heerlijk, ik heb ze gemaakt met palmsuiker i.p.v gewone suiker! Kan het ook met amandelmeel gemaakt worden!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je kunt ook amandelmeel gebruiken. Je krijg wel een iets ander resultaat.

  33. Johanneke schreef:

    Nu hoef je ze inderdaad nooit meer in de winkel te kopen! Wat een makkelijk recept! En zooo lekker! Ik maak denk ik volgende keer maar een dubbele hoeveelheid beslag 😉 ik heb citroenrasp uit een potje gebruikt van dr oetker, ging ook prima.

  34. sandy schreef:

    Heeerlijk zijn ze. We hebben limoenrasp gebruikt. Yammie

  35. Wim schreef:

    Op de vraag of er ammonium in eierkoeken gaan het volgende: Je hebt twee soorten eierkoeken. Brosse en zachte. Brabantse eierkoeken( zachte) maak je met ammonium.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heldere uitleg, dankjewel!

  36. reinalda schreef:

    kheb ze net geprobeerd te maken. maar wat doe ik fout. ze zakken in en blijven dan plat. help

    1. Laura's Bakery schreef:

      Is je bakpoeder misschien niet meer goed?

  37. reinalda schreef:

    dat juist wel tht tot volgend jaar. ik snap er echt niks van

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is wel vreemd. Misschien te luchtig geklopt? Daarvan kunnen baksels ook weer inzakken namelijk.

  38. Tessa's Bakery schreef:

    Nooit geweten dat er eigelijk zo weinig eieren in een eierkoekbeslag gaan, grappig. Ik ga ze zeker eens maken. Bedankt voor het recept en voor alle andere lekkere dingen die ons laat zien!

  39. Nicole schreef:

    Ze zijn goed gelukt! Iets teveel citroen gebruikt maar ze waren lekker knapperig. Smaakt naar meer!

  40. Wendy schreef:

    Ik heb gisteren voor het eerst dit recept geprobeerd en ze waren zo lekker, dat ik nu 2 ladingen achter elkaar aan het maken ben. Mijn zoontjes zijn vrij kieskeurig kwa koekjes, maar deze vinden ze lekker. Ik heb ze nu zonder citroenrasp, omdat ik dat niet meer had, maar is ook prima te doen 🙂

  41. els schreef:

    Bedankt voor je
    recept.van de eierkoeken ze zijn heerlijk .ik heb de helft met chocolade er op gedaan en de andere helft zonder

  42. wendy schreef:

    Afgelopen weekend de eierkoeken gemaakt met mijn zoontje. Ze zijn een groot succes, ook bij oma en manlief! Ik heb er ook geen rasp aan toegevoegd, had geen citroen in huis.

  43. Elena Beusekamp schreef:

    Heerlijk,alleen heb ik amandelmeel gebruikt en baksoda gebruikt ,super

  44. Anouk schreef:

    Ik wil ze gaan maken voor mijn dochter van 7 maanden, kun je ook minder suiker gebruiken of mislukken ze dan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb ik niet geprobeerd. Je krijgt zeker een andere structuur, maar het valt te proberen.

  45. sanne schreef:

    Ik heb geen citroen in huis, is dit erg? Wel citroensap…
    Ik kijk er naar uit om ze straks te bakken!
    Groetjes Sanne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan eventueel ook zonder rasp hoor. Sap zou ik hooguit in een hele kleine hoeveelheid toevoegen om de structuur niet te erg te veranderen.

  46. iris schreef:

    Hoi Laura,
    ik heb de eierkoeken al een aantal keer gebakken. Ze waren wel goed gelukt maar het was steeds iets te vloeibaar waardoor ik ze niet mooi rond kreeg. Weet jij wat ik verkeerd doe?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan moet je de eieren nog wat langer opkloppen, of het bloem voorzichtiger erdoor spatelen. Het beslag mag best wat vloeibaar zijn, maar het moet niet te veel uitlopen.

  47. Irene schreef:

    Net weer het recept gebruikt alleen 25 gram minder suiker. Dat is prima gelukt. De smaak is nog zoet genoeg en de structuur veranderd niet veel.

  48. Leonie schreef:

    Voor de healthy freaks onder ons: probeer de suiker niet te vervangen door Stevia… Krijg je geen luchtig beslag van en geen eierkoeken maar een soort gekke bolletjes die verschrikkelijk zoet smaken (ipv 12 eierkoeken kon ik er maar 4 maken, toen begon er al iets te dagen…) Dus gewoon suiker gebruiken! Ze zijn heerlijk en m’n kids zijn er ook gek op! Zijn er trouwens ervaringen met kokosbloesemsuiker?

  49. Tess schreef:

    Ik heb de citroenrasp vervangen met vanille suiker en met cacaopoeder, ook heel lekker zo!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lekker, goed idee!

  50. Tine schreef:

    Kun je de suiker vervangen door een gezondere variant? Heb je daarvoor een suggestie?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee in dit recept, maar hier staat een lijstje met vervangers voor suiker: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

  51. sandy schreef:

    ik heb geen citroenen in huis, enkel citroensap uit een flesje maar las hier net dat dat niet echt een goed idee is om te gebruiken. als ik er nu geen citroen in doe, maakt dat zo’n groot verschil in smaak?
    kzou ze willen maken tegen dat mijn man thuiskomt van het werk, hij is VERZOT op eierkoeken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het ook weglaten hoor, zul je niet heel erg merken.

      1. lieke schreef:

        ik heb ze gemaakt met citroensap uit een flesje. Smaakt goed ik heb gewoon een flinken keep gebruikt.

  52. Sander schreef:

    Erg goed recept, mijn zwangere vrouw was bijzonder blij toen ik haar hiermee verraste gisteravond.

  53. Jacobiene schreef:

    Met een snuf kaneel ook lekker….en wat handig dat ze zo snel klaar zijn. Aardbeitjes erop..mam!

  54. Maaike schreef:

    Hoi Laura,
    Super leuke site. Ideeën op gedaan voor de verjaardag van onze dochter.
    En met dit lactosevrije recept voor eierkoeken ben ik ontzettend blij!! Ik ga het op korte termijn uitproberen. Kunnen we ons kleine meisje ook verwennen met eierkoeken.
    Hoe lang blijven ze lekker?
    Groetjes Maaike

    1. Laura's Bakery schreef:

      2-3 dagen is het lekkerst, maar ook daarna nog lekker hoor. Je kunt ze ook per stuk/twee invriezen en er eentje pakken wanneer je hem nodig hebt.

  55. Shannon schreef:

    Wauw! Heb ze zojuist gemaakt. Ze zijn super simpel en snel te maken. En wat zijn ze lekker!! Ik doe het Weight Watchers dieet, en deze eierkoeken zijn maar 3 propoints per stuk! Ben ik erg blij mee! Bedankt voor dit receptje! Liefs.

    1. Astrid schreef:

      Ik doe ook Weight Watchers. Erg lekker met een eetlepel magere kwark en verse aardbeien. Een verantwoord tussendoortje!

  56. sabrina schreef:

    Beste Laura,

    hoeveel eierkoekjes haal je uit deze samenstelling?

    Gr.

    1. Laura's Bakery schreef:

      12-14 stuks, staat boven de receptuur 😉

  57. Annette schreef:

    Hoi hoi,

    Kan ik de citroen rasp ook weg laten?
    En zo niet hoeveel heb ik dan nodig als ik het uit een potje doe van dr. oetker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het weglaten, maar het is wel lekkerder met citroenrasp 🙂 Staat er niet op het potje hoeveel rasp een theelepel is?

      1. Annette schreef:

        Geen idee heb het nog niet in huis, heb wel citroenen in huis maar snap er niks van hoe dat werkt met raspen, hoeveel je er af moet halen etc..

        1. Laura's Bakery schreef:

          Met een rasp werkt veel fijner en is ook lekkerder. Je raspt alleen het gele schilletje er af, meer is het niet. Geen wit, want dat is bitter van smaak.

  58. Gertrude van de Vosse-Steller schreef:

    Bloem en bakpoeder, is dat hetzelfde als zelfrijzend bakmeel?

  59. Astrid schreef:

    Net gemaakt. Erg lekker! Ben weer begonnen met Weight Watchers, de vakantiekilootjes eraf. Heerlijk met een eetlepel magere kwark en verse aardbeien. Wat een lekker en verantwoord tussendoortje! 3 propoints.

  60. anggie bos schreef:

    jemig ik dacht leuk een recept voor eierkoeken! dus ik print het uit krijg ik 27 bladzijden met en het recept en alle reacties. dat was niet de bedoeling! hahaha
    maar ga je recept zeker uitproberen. Eierkoeken is een van die dingen die wij Heimwee Voer noemen!
    in frankrijk niet te krijgen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei, dat is wel heel enthousiast 😉 Ik vrees dat ik daar niets in kan aanpassen, maar zal eens kijken 🙂
      Jammer dat ze niet te krijgen zijn in Frankrijk, maar gelukkig kun je ze nu zelf maken! 😀

  61. Lieke schreef:

    Ook dit recept eens geprobeerd. Zijn heerlijk geworden. Bij mij zijn ze alleen niet allemaal even groot, gebruik jij een ring oid om de vorm gelijk te houden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik twee lepels om hoopjes te scheppen en daarbij probeer ik ongeveer evenveel beslag te gebruiken 🙂

      1. Lieke schreef:

        Dan moet ik nog even blijven oefenen, want mij lukte dat echt niet, om ze even groot te maken 😉

        1. Loudi schreef:

          Heb ondekt dat wanneer je een ijsscheplepel gebruikt, je keurig rondee eierkoeken krijgt !

  62. Fany schreef:

    Waardoor kan ik fiberhusk vervangen …moet glutenvrij eten ‘heb wel xanthaangom in huis maar verhouding dan?
    Wil graag snel deze eierkoeken bakken….
    Oh ja nog vraagje kan je het deeg mixen of moet je kloppen?

    1. Laura schreef:

      Het beslag moet je luchtig kloppen. In mijn recept staat geen fiberhusk vermeld, maar als je glutenvrij wilt eten kun je gewoon een glutenvrij meel gebruiken.

  63. femke schreef:

    Lekker lekker , bedankt voor het recept ze smaken geweldig , hier was 10 min heten lucht oven precies goed 🙂

  64. Marielle schreef:

    Ik heb voor de verandering sinaasappelrasp en kaneel gebruikt voor een “herfsteierkoek”. Ze waren heerlijk!

  65. anne schreef:

    Ze waren heerlijk! Omdat ik geen citroen in huis had, heb ik – voor de smaak – 10 gram suiker vervangen door 10 gram vanillesuiker. Ook lekker! Bedankt voor het recept 🙂

  66. yesicca schreef:

    Ze gemaakt en goed gelukt!! Waren heerlijk en goed in de smaak gevallen bij mijn dochtertje,nichtje en neefje

  67. Marika schreef:

    Ik heb ze zojuist gemaakt, en het smaakte heerlijk! Wat een fijn recept, goed, simpel en snel klaar. Ze zagen er ook heerlijk uit. Is er een mogelijkheid om een foto bij de reactie te plaatsen?

    1. Laura schreef:

      Nee die is er helaas niet. Maar je kunt altijd een foto via Facebook laten zien door op mijn pagina een berichtje achter te laten!

  68. Samantha schreef:

    Zojuist heb ik ook deze geprobeerd te maken.. Nog best lastig omdat mijn oven niet heel groot is en dus me koeken te dicht op elkaar zijn..

    Hoe krijg jij ze mooi luchtig en klopt het dat de onderkant een beetje plakt??

    1. Laura schreef:

      Onderkant wordt bij mij mooi droog. Ze worden luchtig door het kloppen van de eieren en het suiker, dat moet je echt wel een paar minuten mixen. Dan de rest er heel voorzichtig doorheen spatelen.

  69. diedus schreef:

    Is dit recept voor heteluchtoven?

    1. Laura schreef:

      Alle temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte, hetelucht zet je 20% lager.

  70. Ina schreef:

    Lijkt me heerlijk ga ze binnenkort eens maken,dank je wel voor het recept
    Groetjes Ina

  71. Lisan schreef:

    Heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk geworden!! Ipv de citroen een zakje vanillesuiket gebruikt. Heel erg bedankt voor het lekkere recept!

  72. Tonnie schreef:

    Kun je ook honing gebruiken in plaats van suiker? Verder is het een heel lekker recept. Hartelijk dank, ook namens mijn man.

    1. Laura schreef:

      Heb ik nog niet geprobeerd, zou het gewoon eens testen 😉

  73. Tina schreef:

    Ik maak ze met horn zout . Dit ruikt overigens naar ammoniak . Eg luchtig en groter met twee eitjes maak ik 7 grote,

  74. Marlies Teunissen schreef:

    Ze zitten nu in de oven, echter heb ik ze met 12,5gr stevia ipv suiker gemaakt en speltbloem.
    Klopt het dat het met speltbloem niet nodig is om bakpoeder te gebruiken?
    Ik heb het er wel door gedaan hoor!
    Overigens zien ze er bij mij meer uit als eierrotsjes dan eierkoeken! Ha ha!

    1. Laura schreef:

      Als het zelfrijzend bakmeel gemaakt van speltbloem/meel is niet, maar anders moet het er gewoon bij hoor.

      1. Marlies Teunissen schreef:

        Oke! Dankjewel! De suiker vervangen door stevia was overigens geen succes! Man wat is dat spul vies en overheersend! Ha ha! Maar als ik de suiker wil vervangen door honing, wat is de verhouding dan? 8gr stevia staat gelijk aan 1gr suiker, iemand een idee hoe dat met honing zit?

        1. Laura schreef:

          Durf ik je niet te zeggen, kwestie van uitproberen 😉

  75. Liesbeth schreef:

    Hallo,

    Wil er piraatjes van maken voor een traktatie op school, moet er dus een heleboel bakken…

    Kan het deeg even staan als de eerste lading in de oven zit?

    Grtjes

    1. Laura schreef:

      Dat is geen probleem.

  76. Nikki schreef:

    Hallo, vanmorgen dit recept geprobeerd, en ze smaken héérlijk 🙂
    Ik had verwacht dat ze bros zouden zijn, maar integendeel, ze zijn net zo zacht als je ze in dewinkel koopt, maar dan vvéél lekkerder!! Ik heb de citroen vervangen door limoen en het zout weggelaten, aangezien ik zelf zelden zout toevoeg met koken en bakken.
    Bedankt voor dit recept!

  77. Anita schreef:

    Hallo Laura, ik heb ze ook gemaakt en vind ze heerlijk! Bedankt voor het recept.
    groeten Anita

  78. Soraya schreef:

    Hi, ik ben ze nu aan het maken.
    Is het per eierkoek 2 eetlepels beslag of 1 eetlepel beslag? Dankjewel alvast!!

    1. Laura schreef:

      1 volle eetlepel

  79. Marjolijn schreef:

    Ha Laura,
    pas ook je eierkoeken geprobeerd…
    Alles luchtig geklopt, maar dat erdoorheen spatelen van bloem, ben ik niet zo handig in…duurt me veel te lang ofzo…
    Dus ik de bloem er maar doorheen gemixt…
    Luchtigheid was eruit, maargoed…ik ging wel kijken wat het werd…
    Veel deeg, dus m’n oven zat vol en er lag nog een plaat te wachten…
    En die eierkoeken die lagen te wachten, die begonnen te rijzen…
    Ik heb ze toen er ruimte was in de oven erin gezet en het werden de beste van allemaal…
    Is het misschien beter om ze altijd even een kwartiertje te laten rijzen?
    Gewoon in de open lucht?
    Dan krijg je dezelfde dikke koeken zowat als die in de winkel liggen…
    En herinner me dat ik op de bakkersafdeling ook die ‘kwakjes’ zie ‘wachten’ op de oven…
    Hoort dat niet gewoon;-)?
    Ben benieuwd wat jij denkt als expert…!
    Hartelijke groet,
    Marjolijn

    1. Laura schreef:

      dit beslag is geen beslag dat moet rijzen voordat je het bakt, dat is alleen bij deeg met gist zo. Mijn ervaring is juist precies andersom, hoe sneller in de oven hoe beter het resultaat. Durf je niet te zeggen waarom het bij jou andersom was 😉

  80. ina schreef:

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk geworden,bedankt voor het recept

  81. Laura schreef:

    Echt een superlekker recept! Heb ze juist gemaakt en al bijna allemaal op?
    Je hebt echt een superleukeblog!
    Groetjes Laura (P.S. Ik heet ook Laura ?)

  82. Angeline schreef:

    Hey,

    Hier wordt jou recept regelmatig gebruikt. Dochterlief van bijna 7j en zoonlief van 2.5 jaar zijn er zot op. Oh, maar ik ook hoor 😉
    Bij ons zijn ze dan wel glutenvrij. Meestal maak ik ze met glutenvrij meel en kokosbloesemsuiker. Maar ook al gemaakt met ahornsiroop en met agavesiroop. Ook al gemaakt met havermout erin. Ook al gemaakt met rozijntjes. Ook al met speculaaskruiden.
    Vandaag maak ik 2 varianten. Ipv suiker te gebruiken (wij gebruiken geen geraffineerde suiker) en omdat ik kokosbloesemsuiker ook probeer te vermijden maak ik nu variant 1 met verse appelmoes (appels + water stoven) en variant 2 met verse dadelstroop (geweekte dadels + water mixen) IPV suiker. Ik ben benieuwd 🙂
    Groetjes Angeline (uit België)

  83. Marusha schreef:

    Hoi,
    De eierkoekjes smaken altijd lekker, alleen blijven ze altijd kleven aan t bakpapier en gaan ze er lastig af…
    Tips?
    Groetjes Marusha

    1. Laura schreef:

      Ik haal ze na het bakken er altijd zo snel mogelijk vanaf, dan gaat het goed. Je zou ook kunnen proberen een dun laagje bloem over het papier te strooien voordat je het beslag erop doet.

  84. Ingrid schreef:

    Hallo,
    Ik wil graag speculaas eierkoeken gaan maken, heb jij misschien hier ook een recept van.
    Groetjes Ingrid

    1. Angeline schreef:

      Hallo. Hetzelfde recept gebruiken en er 1 theelepel speculaaskruiden toevoegen. Heerlijk.

  85. Bianca Terlouw schreef:

    Vanmorgen deze eierkoeken geprobeerd en wat zijn ze lekker! Ik eet regelmatig eierkoeken, maar deze zijn toch volgens mij echt de lekkerste die ik gegeten heb! Zo lekker krokant! Deze ga ik zeker vaker maken. Voor mijn gevoel is dat de kracht van jouw recepten. Je kunt ze maken met de standaarddingen die je in huis hebt en ze zijn makkelijk te maken. In dit geval stond er citroenrasp in die ik niet had, maar heb dat opgelost met wat citroenessence. Smaakte ook goed.

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen! 🙂

  86. Anja schreef:

    Dacht lekker zelf eierkoeken maken maar helaas ze bleven totaal plat donkere onderkant en boven leken ze ongebakken
    Ik bak best veel en na wat andere zeggen lekkerder dan vd bakker maar dit lukt me dus niet ik klop 2 eieren met suiker luchtig ongeveer 4 minuten dan spatel ik 100 gram patentbloem 6 gram dr. Oetkers backin en ciroenrasp oven voorverwarmd op 180 graden wat doe ik fout

    1. Laura schreef:

      Wat voor oven heb je? Bij een heteluchtoven moet de temperatuur namelijk iets lager. Kan ook nog de ovenstand zijn, het klinkt alsof er meer warmte van onder kwam dan van boven.

  87. Tessa schreef:

    De lekkerste eierkoeken! En makkelijk te maken. We zijn er gek op. Gisteren gegeten met slagroom en vers fruit erop hmmm.

    1. Jolanda janssen schreef:

      ook lekker met rozijntjes

  88. Julia schreef:

    Hi Laura, kun je het ook in een pan bakken? Dus net als pannekoeken, want er is geen oven bij mijn schoonouders.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar denk niet dat het lukt. Dan kun je beter voor pancakes kiezen.

  89. Rita schreef:

    Heb net de eierkoeken gebakken. Ze zijn goed gelukt. Heb bij de suiker een zakje anijspoeder gedaan omdat ik ook vaak anijsmelk drink, wat ik erg lekker vind. De smaak is prima met net dat anijssmaakje er door. Dank je wel voor dit makkelijke recept. Groetjes Rita.

  90. Piene Pieters schreef:

    Ik heb eierkoeken in de pan gebakken: Elektrische plaat op stand drie. Een beetje boter in de koekenpan, daarin bakpapier op maat van de pan. Een eierkoek van normaal formaat moet ongeveer 5 à 6 minuten bakken, met deksel. Dan omkeren, het bakpapier kan eraan blijven zitten. De koek bakt nu ongeveer 2 minuten in de boter.
    Je kunt ook een grote koek bakken, met al je beslag. Reken op 25 à 30 minuten voor kant één, met deksel. Dan keren en nog enkele minuten bakken. Na het bakken het papier verwijderen.

  91. Angie schreef:

    Dag Laura,
    Geweldig recept, dank je wel. Ze zijn heerlijk!
    Warm jij je oven voor? Dat had ik wel gedaan, het ging iets te snel. Moest de onderkant een beetje afschrapen… Volgende keer warm ik de oven niet voor of zet de temperatuur ietsje lager.
    Groeten uit Egypte!

    1. Laura Kieft schreef:

      Oven moet inderdaad altijd voorverwarmd zijn. Als je een heteluchtoven hebt zet je de temperatuur 10-20% lager.

  92. Marleen schreef:

    Ik heb ze vanavond voor het eerst gebakken ,goed gelukt ,Ik had een beetje last van plakken aan het papier.

  93. Katleen schreef:

    Hoi Laura,
    Net de koeken gebakken en ze waren overheerlijk! Ze bleven ook bij mij erg plakken aan het bakpapier. Maar kreeg ze er nog wel af.
    Net gebakken waren ze heerlijk krokant vanbuiten en zacht van binnen. Maar had ze in een luchtdichte pot gestopt eens ze waren afgekoeld en toen waren ze enkel uren later absoluut niet meer krokant. Is dit bij jou ook zo?
    Groetjes katleen

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja dat gebeurt hier ook, komt door het vocht uit de koeken, die kan nergens heen en maakt de krokante laag zacht. Stel dat je de pot op een kiertje laat duurt het langer voor de zacht worden, maar dan drogen ze langzaam maar zeker wel uit.

  94. Nellie schreef:

    Hoii wat een lekker en makkelijk recept. Ze zitten net weer in de oven ? vroeg me af of je ook de helft vd bloem kan vervangen door eiwitpoeder? Ik heb al 40gr.minder suiker erin ik dacht ms kan ik m ook wat eiwitrijker maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou het zelf niet doen, maar je kunt er uiteraard mee experimenteren.

  95. Ella schreef:

    Hoi,
    Hoe kan ik deze overheerlijke eierkoeken het best bewaren zonder in te vriezen.

    1. Laura Kieft schreef:

      In een afgesloten verpakking, buiten de koelkast.

  96. Javina schreef:

    Ik wil deze Eierkoeken vandaag maken kan dat ook met rietsuiker ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar je zult wel een iets ander resultaat krijgen.

  97. Dave schreef:

    Hoi ik heb een vraag. Zou wel iets verkeerds gedaan hebben maar bij mij was het helemaal vast geplakt aan het bakpapier.
    Heb je een tip om dat te voorkomen.

    bedankt

    1. Laura Kieft schreef:

      Ze kunnen soms een beetje plakken, maar helemaal vast heb ik nog nooit gehad. Zou misschien ook aan je bakpapier zelf kunnen liggen. Of misschien waren de koeken nog niet helemaal klaar.

  98. smeets monique schreef:

    hoeveel zelfrijzende bloem mag ik gebruiken zonder bakpoeder erbij te doen

  99. Martine schreef:

    Hoi Laura

    Ik lees ergens anders dat je met ammoniumbicarbonaat het beste effect krijgt..qua rijzen en de kenmerkende plakkerigheid.. heb jij dat ooit gedaan?

    Bij mij werden ze erg bros en bleven klein.. wel lekker hoor, naar niet echt een typische eierkoek..

    Groetjes Martine

    1. Laura Kieft schreef:

      Met alleen baking soda (dat is hetzelfde) heb ik ze nog niet gemaakt, maar het is wel iets dat zit in bakpoeder. Als ze echt bros waren hebben ze waarschijnlijk wat minder lang nodig in jouw oven.

  100. Paulien schreef:

    Leuk recept Laura!
    Onlangs eierkoeken herontekt, ik heb ze als bodem voor trifle gebruikt, dat was heerlijk! De drank trekt er ook goed in.

  101. Laura schreef:

    ik ga ze nu maken kijken of ze lekker zijn

  102. Roos schreef:

    Hoi Laura,
    Ik vind het leuk om eierkoeken te bakken. Het beslag maken gaat ook goed totdat ik de bloem,zout,bakpoeder en citroenrasp doorheen moet spatelen. Ik krijg dan allemaal klontjes, maar ik heb wel de bloem enzo gezeefd. Ik weet niet zo goed wat ik verkeerd doe. Heb jij een tip voor me?
    Groetjes

    1. Lian van Rens schreef:

      Ik kan van een afstand niet goed oordelen wat er misgaat bij jou Roos. Wellicht dat even doorspatelen al de de oplossing is.

      1. Roos schreef:

        Ik snap dat het lastig is te beoordelen.
        De klontjes ontstaan tijdens het spatelen. Het ligt misschien aan de manier waarop ik spatel. Hoe kan je het beste spatelen? Dan probeer ik dat en kijk ik of er dan geen klontjes ontstaan.
        Het zijn trouwens klontjes bloem.
        Bedankt voor de reactie!!

        1. Lian van Rens schreef:

          Je vouwt het als het waren erdoor. Omslaan, snijden en omslaan en dan in een soort acht beweging werkt vaak het fijnst. Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.

          1. Roos schreef:

            Heel erg bedankt! Ik ga het meteen proberen.

  103. Nieky schreef:

    De eierkoeken zijn heerlijk en ook goed gelukt. Ik krijg alleen, uit dit beslag, echt bij lange na geen 12/14 eierkoeken. Wat doe ik verkeerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien maak jij grotere koeken dan ik, of klop ik het ei net wat luchtiger waardoor ik ‘meer beslag’ heb. Belangrijkste is dat ze lekker zijn!

  104. Wulm schreef:

    Kan ik de eierkoeken invriezen? En hoe lang dan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed afsluiten in een plastic zak en daarna ongeveer 2 maanden houdbaar in de vriezer.

  105. Kitty schreef:

    Super simpel en makkelijk te maken, ze smaken ook heerlijk! Ik ga het als traktatie gebruiken voor mijn dochter en bespaar zo veel geld hiermee ? dit recept gaan we sowieso meer gebruiken, gewoon als tussendoortje ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Heel slim! Veel bakplezier 😉

  106. Evelyne schreef:

    Het recept gevolgd maar de koekjes hebben een kauwgum-achtige bijt 🙁 Enig idee waar dat aan ligt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ohjee.. Lastig te zeggen voor mij op afstand. Zeker als je 100% het recept en de ingrediënten hebt gevolgd zou dat niet moeten kunnen gebeuren 🙁

  107. Jendy Jalving schreef:

    Zou het mogelijk zijn een volkoren versie te maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Vast en zeker. Volkorenmeel neemt wel meer vocht op, dus je kunt de bloem er niet 1-1 door vervangen.

  108. Nicole schreef:

    Hoi Laura,

    heb ne je eierkoeken gemaakt, mit Erytrith ipv suiker. De smaak is goed maar ik von het deeg wel heel erg taai, het leek wat meer vocht nodig te hebben, kreeg het bijna niet van de lepel af en het plakte overal, ipv op de bakplaat 😉
    Zou je een scheutje melk kunnen toevoegen, denk je?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei dat vind ik lastig inschatten, daar heb ik nog nooit mee gebakken. Erg oppassen dat de luchtigheid er niet uitgaat. Misschien gewoon een extra eiwit?

  109. Nicky schreef:

    Mijn eierkoeken lopen altijd erg uit op de bakplaat. Heb je daar tips voor?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan aan verschillende dingen liggen. Misschien gebruik je grotere eieren, klop je het niet schuimig genoeg of spatel je naderhand de lucht er teveel uit.

    2. Lydie schreef:

      Hoi Laura,

      Ontzettend lekkere eierkoeken! Heb jij enig idee hoeveel caloriën er ongeveer in 1 eierkoek zitten?

  110. Renea schreef:

    Ik heb geen Hollands bakpoeder, en kan dat ook niet kopen in Californië. Baking powder is niet hetzelfde, weet jij hoeveel ik daarvan moet gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      naar mijn weten zijn baking powder en bakpoeder gewoon hetzelfde hoor. Baking soda is wel iets anders.

  111. Renae schreef:

    Ik heb ze gemaakt met baking powder en ze waren erg lekker. En goedgekeurd door het test paneel. ?‍?‍?‍?

  112. Esther schreef:

    Hoi Laura,
    Ik vind eierkoeken die erg naar citroen smaken nooit zo lekker..ben meer van de vanille-achtige smaak…wat kan ik aan het recept aanpassen zodat we ze hier lekker vinden?

    1. marlies biemond schreef:

      ik heb gwoon geen citroen gebruikt.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt dat gewoon weglaten. Of als je wel van andere citrusvruchten houdt door sinaasappel vervangen bijvoorbeeld.

      1. Esther Rovers schreef:

        Dank je wel!

  113. marlies biemond schreef:

    ja ik doe het ook altijd zonder

    1. Esther Rovers schreef:

      Dank je

  114. Linda schreef:

    Goed recept! Ik maak ze met zelfrijzend amandel bakmeel van Koopmans. Je hebt dan geen bakpoeder meer nodigen ze zijn kha. En ik gebruik 80 gram suiker ipv 100. Ze lukken altijd perfect.

  115. Desiree schreef:

    Ik had al een paar keer eierkoeken gemaakt van een ander recept. Vandaag die van jou geprobeerd. Ze zijn zoveel luchtiger. Ik weet niet precies waar dat aan ligt, maar ik ben er blij mee. Citroensap heb ik naar het recept van Cees Holtkamp in de koelkast, dus er ging een lepel daarvan door het beslag. Erg lekker!

    1. Desiree schreef:

      Ik ga ze zo nog maar eens bakken. Vorige keer maakte ik ze voor in de vriezer, maar we zijn er al weer doorheen. Dit keer maar 3x het recept maken..kortom een blijvertje!

  116. paco schreef:

    Hoi,
    Kan ik ook voor de helft Amandelmeel gebruiken??
    Paco

    1. Laura Kieft schreef:

      Zeker, daar heb ik al een recept voor: https://www.laurasbakery.nl/havermout-amandel-eierkoeken/

  117. C.I. schreef:

    Net gemaakt. Ze smaken echt heel lekker. Ik had nooit verwacht dat er in eierkoeken zo weinig eieren gingen?

  118. Jet schreef:

    Lekkere eierkoeken.
    Tip: zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn. Doe de eieren en suiker pas bij elkaar als je gaat mixen.
    Ik heb bij de tweede lading stukjes gedroogde abrikoos gedaan. Eerst wellen en aflaten koelen kan ook, dan schud ik ze om met een heel klein beetje bloem om ze droger te krijgen.
    Stukjes bakchocola of rozijnen is ook lekker.
    Ipv Citroën kan je ook wat gemberpoeder of vanillepoeder gebruiken om ze extra lekker te maken.
    Fijne site, Laurasbakery, ik gebruik hem vaak. Dank!

    Groet, Jet

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een goede tips, bedankt!

  119. Daphne schreef:

    Ik heb dit recept onlangs gemaakt. Maar ik kreeg een erg chemisch smaakje er aan (denk door de baking soda) wat doe ik verkeerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In dit recept word bakpoeder gebruikt. Baking soda moet namelijk geactiveerd worden door een zuur ingrediënt, anders kan er inderdaad een gekke smaak ontstaan.

  120. Molleman Greta schreef:

    Superlekkere eierkoeken!

  121. Angela Bravenboer schreef:

    Ik heb de citroen rasp weg gelaten. Daar houden wij niet van en als nog waren ze heerlijk! Ik heb er wel ipv 12 eierkoeken, 7 uit kunnen halen. Ligt er misschien aan hoe groot je ze maakt. Jammer dat ik geen foto kan toevoegen ,want het zag er best leuk uit.

  122. Safia schreef:

    Lekker makkelijk recept, ik heb ze nou 2 dagen achter elkaar gemaakt alleen zonder Citroen rasp omdat ik geen Citroenen heb. En ze smakelijk echt super lekker. En je bent niet eens zoveel tijd kwijt.

  123. Anke schreef:

    Erg lekker, ik ben alleen niet zo goed in de mooie ronde te krijgen 😂.
    Dit x door de helft wat speculaaskruiden gedaan om te proberen

  124. Gre Dijkhuis schreef:

    Hallo wil graag het recept uitproberen. maar kan ik de suiker vervangen voor honing?
    Bij voorbaat dank.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen.

  125. Gre Dijkhuis schreef:

    Dankjwel, dan ga ik het gewoon proberen

  126. Joy schreef:

    Hoi Laura

    Hoeveel gram reken jij voor 1 theelepel bakpoeder?
    Ga de eierkoeken morgen uitproberen 😉

    Gr Joy

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik werk zelf met theelepels en niet met grammen voor bakpoeder, maar dat is zo’n 1,5 gram volgens mij.

  127. Joy schreef:

    Dank je voor de uitleg Laura
    Heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk 👌🏻

    Gr Joy

  128. Annelies schreef:

    Beslag was een eitje om te maken. Lekker luchtig. De hoopjes waren ook goed te doen, hoewel ik in vervolg ipv ‘een flinke eetlepel’ een gewone doe, dan worden ze wat kleiner. Mooie wat bleke koeken, met een lichtbruin randje. Perfect! Maar toen….toen moesten ze van het bakpapier….ze waren afgekoeld, voelden licht sticky (net als die uit de supermarkt), maar ze gingen helemaal kapot toen ik ze van het bakpapier wilde halen. De bodem + de halve binnenkant bleven liggen! Ze waren volgens mij gewoon gaar, als ik de kleur mag geloven. Ze waren stevig, maar zacht. Één van de kapotte koeken geproefd. Smaak is top, structuur wat chewy. En dus licht plakkerig, maar ik snap niet goed wat er dan fout is gegaan. Ik heb een heteluchtoven en had hem op 160 graden gezet. Dat leek nergens op na 10 minuten, dus toch weer op 180. Wat zou hier mis zijn gegaan? Moet je de koeken zo van het bakpapier kunnen halen?

    Groetjes Annelies

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf niet in een heteluchtoven gebakken, dus ik weet niet of dat wellicht uitmaakt. Maar ze horen wel los te komen, een beetje plakken kan maar niet dat ze niet los gaan. Als ze niet loslaten zijn ze vaak nog net niet gaar of nog niet afgekoeld genoeg.

  129. Jannie schreef:

    Hoe komt het dat mijn eierkoeken wat klef blijven.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze horen een beetje klef te zijn, maar je zou kunnen proberen ze iets langer te bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *