Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Eierkoeken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 januari 2015
in Allergenen, Koekjes, Lactosevrij, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

eierkoeken

Vandaag staat er weer een redelijk gezond tussendoortje voor jullie klaar: eierkoeken! Ik eet ze niet heel erg vaak, maar vind ze heerlijk. Zeker deze zelfgemaakte variant. Het lijkt eigenlijk wel wat op het maken van een biscuit voor een lekkere taart, alleen laten we het nu bij de koeken. Geen vullingen, fruit en ander lekkers om er taartjes van te maken. Al is dat natuurlijk wel weer een heel erg goed idee, gewoon doen dus als je jezelf een keer op iets lekkers wilt trakteren!

eierkoeken

eierkoeken

Recept afdrukken

Eierkoeken

Waarom zou je nog eierkoeken kopen als je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Het recept met duidelijke beschrijving vind je op Laura's Bakery.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • rasp van een halve citroen
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig, dit duurt wel een paar minuutjes. Voeg dan citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig met de hand door het beslag.
  • Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
  • Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • De eierkoeken mogen er nog best wat bleekjes uitzien, als de randjes maar goudbruin beginnen te kleuren. Als je ze te lang bakt worden ze droger en brosser.
Bewaren

Wanneer goed verpakt 3-4 dagen houdbaar.

eierkoeken

Vorige post

Volgende post

Verschillende soorten eetbare lijm
Met welk soort appels kun je het best bakken?

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
21

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 202

  1. Linda Delichef says:
    6 jaar geleden

    Leuk recept! Ik dacht dat in eierkoeken altijd ammoniumcarbonaat werd gebruikt. Waarom heb jij dit niet gedaan? En maakt dit veel verschil?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb een hoop recepten gezien van eierkoeken, maar niet eentje met ammoniumcarbonaat. Durf dus niet te zeggen of het veel uitmaakt, ik weet wel dat ze zonder erg lekker zijn 😉

      Beantwoorden
      • Marinus van der Put says:
        5 jaar geleden

        mijn vader was bakker en bakte eierkoeken met ammonium carbonaat, die werden dunner en bros, omdat de ammonium bij 58 graden verdampt door de eierkoek en verdwijnt maar maakt de eierkoek intussen bros. Het was een geheim recept en wij zijn het kwijt geraakt. Ben nu zelf met pensioen en heb bakken als hobby en ben dit recept aan het uitproberen. Als iemand meer informatie heeft ?

        Beantwoorden
        • Léonie says:
          4 jaar geleden

          Ik heb ook zo’n recept van mijn vader die was vroeger ook bakker. Inmiddels maak ik ze zonder de ammonium. Maar ze smaken zeker anders nu ik het niet meer gebruik

          Beantwoorden
      • Noa says:
        4 jaar geleden

        Voor hoeveel mensen is dit recept ???

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          er staat bij de ingrediënten altijd bij voor hoeveel stuks het recept is 🙂

          Beantwoorden
      • Nora says:
        4 maanden geleden

        Ze zijn superrrrr!!!

        Beantwoorden
      • Marlies biemond says:
        3 maanden geleden

        Ik doe het altijd met zelfrijzend bakmeel, ik wist niet dat het met bloem kon!

        Beantwoorden
  2. Margot says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er goed uit!

    Beantwoorden
  3. miranda says:
    6 jaar geleden

    Kun je ipv citroenrasp ook citroensap uit flesje gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou persoonlijk toch echt gaan voor rasp. Met sap voeg je meer vocht toe wat invloed kan hebben op het resultaat.

      Beantwoorden
      • evie says:
        1 jaar geleden

        Is het dan slecht om wat meer bloem toe te voegen?

        Beantwoorden
  4. Corinne says:
    6 jaar geleden

    Oh lekker… eierkoeken. Ik ga ze zeker een s proberen te maken. Bedankt!

    Beantwoorden
  5. Ellen | Kokerellen.be says:
    6 jaar geleden

    Oooh heerlijk. Ik was vergeten dat ik ze heel graag eens zelf wou maken! Ik ga eens proberen of het ook met kokosbloesemsuiker lukt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Daar ben ik ook benieuwd naar, laat je weten of het is gelukt?

      Beantwoorden
      • simone says:
        5 jaar geleden

        Ik heb ze ook met kokosbloesemsuiker gemaakt en ze smaakten heerlijk!

        Beantwoorden
  6. Wendy says:
    6 jaar geleden

    180 graden bakken bij boven- en onderwarmte of heteluchtoven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Altijd boven en onderwarmte (standaard bij recepten, als het anders is staat dit vermeld)

      Beantwoorden
  7. Geke says:
    6 jaar geleden

    Kan dit ook met glutenvrije bloem gemaakt worden?

    Beantwoorden
    • Ellen Kuppens says:
      6 jaar geleden

      Ja, wij maken het regelmatig met de B-mix van Schar. Doen er dan ook wel nog gram fiberhusk bij. En verder de hoeveelheid van het ei, suiker en de B-mix evenveel. Dus bij 95 gram ei, ook de suiker en de B-mix 95 gram.
      Succes!

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan!

      Beantwoorden
  8. Diane says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor je recept. Ga hem vanmiddag maken met speltbloem. Ik mag geen tarwe dus eens een keer wat anders!

    Beantwoorden
    • Mack says:
      7 maanden geleden

      Spelt is niet gluten vrij, maar gluten “arm”.

      Als ik spelt brood eet (bij mijn vriendenn die zelf bakken) heb ik na het eten van het brood na een aantal dagen toch weer pijnen. Miinder, maar de pijn is maar een bijverschijnsel van het echte probleem.
      Voorzichtig dus als je spelt bloem gebruikt.

      Beantwoorden
      • Len 123 says:
        4 maanden geleden

        Het probleem in Nederland is dat Speltmeel nooit 100% puur is omdat er ook andere granen in de molen gemalen worden. Wil je echt 100% zuiver Speltmeel, moet je het in Duitsland kopen/bestellen bij Stadtmuhle Geisingen.

        Beantwoorden
  9. EasyDailyFood says:
    6 jaar geleden

    Klinkt lekker en makkelijk!

    Beantwoorden
  10. Dianne says:
    6 jaar geleden

    Super lekker! Ze waten meteen goed gelukt!! En lekker makkelijk en snel!

    Beantwoorden
  11. Lisanne says:
    6 jaar geleden

    Ooohh, ik houd van eierkoeken en deze zelfgemaakte zien er al helemaal goed uit! Lijkt me leuk deze te maken. Volgens mij zijn ze heerlijk!

    Beantwoorden
  12. Ina says:
    6 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk. Wanneer doe je het snufje zout erbij?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      tegelijk met het bloem

      Beantwoorden
  13. Debbie says:
    6 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk en super makkelijk!!!!

    Beantwoorden
  14. Joke says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er prachtig uit en waren ook erg lekker.
    Zou je ze ook kunnen invriezen of dat een hele rare vraag?
    Lijkt mij erg handig namelijk om ze per stuk in te vriezen voor mee naar het werk.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      geen rare vraag hoor, je zou ze goed per stuk (of per twee) kunnen verpakken en invriezen.

      Beantwoorden
  15. Margarita says:
    6 jaar geleden

    Mmm. Die ga ik zeker proberen , hoelang zijn ze ongeveer houdbaar ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      3-4 dagen als je ze goed verpakt

      Beantwoorden
      • Margarita says:
        6 jaar geleden

        Dankje

        Beantwoorden
        • Margarita says:
          6 jaar geleden

          Ze zijn super gelukt , heb er net 1 geproeft mmmmm. Me dochter zal dadelijk ook smullen als ze wakker is 🙂

          Beantwoorden
  16. ingrid says:
    6 jaar geleden

    Ze waren echt heel makkelijk en super lekker!!!!

    Beantwoorden
  17. kimmy says:
    6 jaar geleden

    yumie die zien er heerlijk uit dit probeer ik is te maken en laat je het weten als ze lekker waren

    Beantwoorden
  18. Sylvia says:
    6 jaar geleden

    Dag Laura,

    Die zien er heerlijk uit! Ik wil ze woensdagmiddag samen met mijn kleinkinderen gaan maken.

    Beantwoorden
  19. Sanne says:
    6 jaar geleden

    Zonder ammonium lukt het nooit om echte eierkoeken te bakken. Ik heb het wel 100x geprobeerd zonder. Toen ik ammonium gebruikte lukte het wel…
    Als je van bros houdt moet je geen ammonium gebruiken geloof ik…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hier zijn ze zonder ammonium toch goed gelukt 😉 Vond ze zelfs lekkerder dan uit de winkel.

      Beantwoorden
  20. jasmijn says:
    6 jaar geleden

    het ziet er heerlijk uit. denk je dat ze ook in te vriezen zijn?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, ze zijn heel goed in te vriezen. Verpak ze wel goed luchtdicht.

      Beantwoorden
  21. Debby says:
    6 jaar geleden

    Kun je de bloem met bakpoeder ook vervangen door zelfreizend bakmeel ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan, maar de verhouding is wel anders. In zelfrijzend bakmeel zit minder bakpoeder dan wanneer je de verhouding bloem/bakpoeder in dit recept neemt.

      Beantwoorden
  22. Tineke says:
    6 jaar geleden

    Ze waren heerlijk! Alsof ze bij de warme bakker kwamen!

    Beantwoorden
  23. barbara says:
    6 jaar geleden

    Ze zijn echt super lekker en makkelijk te maken. Een groot succes bij mijn vriendinnen!

    Beantwoorden
  24. Pauline says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk recept! Hier thuis zijn ze zeker favoriet.
    Ik heb er de 2e keer iets meer citroenrasp doorheen gedaan omdat je dat niet proefde, maar voor de rest; heel goed recept!

    Beantwoorden
  25. Djoeke says:
    6 jaar geleden

    Lekker !!! deze ga ik morgen maken … heb geen citroenen meer in huis 🙁
    Ik heb zakjes bakpoeder van het bekende “doktertje” merk in huis, daar 1 theelepel van gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Veel plezier met maken. 1 theelepel uit het zakje halen inderdaad 🙂

      Beantwoorden
  26. Carina says:
    6 jaar geleden

    Wat een super eenvoudig, maar lekker recept. Omdat ik probeer te letten op de hoeveelheid suiker heb ik ook een beslag gemaakt waarin ik de helft van de suiker vervangen heb door 5 gram stevia poeder. Iets minder zoet, maar ook erg lekker.

    Beantwoorden
  27. ohladybake says:
    6 jaar geleden

    hoi laura,
    ik heb ze net gemaakt en ja ze zijn overheerlijk….
    echt zoals ik ze vroeger herinner van uit mijn jeugd…
    ik post er binnenkort een blogje over en zal zeker naar jouw blog hier verwijzen
    liefs
    ohladybake

    Beantwoorden
  28. Patricia says:
    6 jaar geleden

    Vandaag gemaakt, super simpel en erg lekker! Ga ik zeker vaker doen. En nu weet ik tenminste wat er in zit. Heb trouwens lichtbruine basterdsuiker gebruikt want ik had niets anders, gelukkig goed gegaan want ik bak pas net en wist niet of dat kon. Thanx voor al je geweldige recepten!

    Beantwoorden
  29. Anita says:
    6 jaar geleden

    Hmmmmmm….. Laura, wat zijn ze lekker, mijn dochter zegt dat ik ze wel elke dag mag maken:-)
    Bedankt voor het delen van je recept.

    Groetjes, Anita

    Beantwoorden
  30. Hanny says:
    6 jaar geleden

    Eergisteren gebakken en ze waren heerlijk. Makkelijk recept en een geweldig resultaat!

    Beantwoorden
  31. vannessa says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt. Ik vond ze alleen beetje brossig hoe zou dat komen ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dan zijn ze iets te lang gebakken, volgende keer iets korter proberen. Na afkoelen zijn ze overigens wel iets harder/brosser dan degene die je uit de winkel gewend bent 😉

      Beantwoorden
  32. jolanda says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk, ik heb ze gemaakt met palmsuiker i.p.v gewone suiker! Kan het ook met amandelmeel gemaakt worden!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, je kunt ook amandelmeel gebruiken. Je krijg wel een iets ander resultaat.

      Beantwoorden
  33. Johanneke says:
    6 jaar geleden

    Nu hoef je ze inderdaad nooit meer in de winkel te kopen! Wat een makkelijk recept! En zooo lekker! Ik maak denk ik volgende keer maar een dubbele hoeveelheid beslag 😉 ik heb citroenrasp uit een potje gebruikt van dr oetker, ging ook prima.

    Beantwoorden
  34. sandy says:
    6 jaar geleden

    Heeerlijk zijn ze. We hebben limoenrasp gebruikt. Yammie

    Beantwoorden
  35. Wim says:
    6 jaar geleden

    Op de vraag of er ammonium in eierkoeken gaan het volgende: Je hebt twee soorten eierkoeken. Brosse en zachte. Brabantse eierkoeken( zachte) maak je met ammonium.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heldere uitleg, dankjewel!

      Beantwoorden
  36. reinalda says:
    6 jaar geleden

    kheb ze net geprobeerd te maken. maar wat doe ik fout. ze zakken in en blijven dan plat. help

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Is je bakpoeder misschien niet meer goed?

      Beantwoorden
  37. reinalda says:
    6 jaar geleden

    dat juist wel tht tot volgend jaar. ik snap er echt niks van

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is wel vreemd. Misschien te luchtig geklopt? Daarvan kunnen baksels ook weer inzakken namelijk.

      Beantwoorden
  38. Tessa's Bakery says:
    6 jaar geleden

    Nooit geweten dat er eigelijk zo weinig eieren in een eierkoekbeslag gaan, grappig. Ik ga ze zeker eens maken. Bedankt voor het recept en voor alle andere lekkere dingen die ons laat zien!

    Beantwoorden
  39. Nicole says:
    6 jaar geleden

    Ze zijn goed gelukt! Iets teveel citroen gebruikt maar ze waren lekker knapperig. Smaakt naar meer!

    Beantwoorden
  40. Wendy says:
    6 jaar geleden

    Ik heb gisteren voor het eerst dit recept geprobeerd en ze waren zo lekker, dat ik nu 2 ladingen achter elkaar aan het maken ben. Mijn zoontjes zijn vrij kieskeurig kwa koekjes, maar deze vinden ze lekker. Ik heb ze nu zonder citroenrasp, omdat ik dat niet meer had, maar is ook prima te doen 🙂

    Beantwoorden
  41. els says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor je
    recept.van de eierkoeken ze zijn heerlijk .ik heb de helft met chocolade er op gedaan en de andere helft zonder

    Beantwoorden
  42. wendy says:
    6 jaar geleden

    Afgelopen weekend de eierkoeken gemaakt met mijn zoontje. Ze zijn een groot succes, ook bij oma en manlief! Ik heb er ook geen rasp aan toegevoegd, had geen citroen in huis.

    Beantwoorden
  43. Elena Beusekamp says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk,alleen heb ik amandelmeel gebruikt en baksoda gebruikt ,super

    Beantwoorden
  44. Anouk says:
    6 jaar geleden

    Ik wil ze gaan maken voor mijn dochter van 7 maanden, kun je ook minder suiker gebruiken of mislukken ze dan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb ik niet geprobeerd. Je krijgt zeker een andere structuur, maar het valt te proberen.

      Beantwoorden
  45. sanne says:
    6 jaar geleden

    Ik heb geen citroen in huis, is dit erg? Wel citroensap…
    Ik kijk er naar uit om ze straks te bakken!
    Groetjes Sanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het kan eventueel ook zonder rasp hoor. Sap zou ik hooguit in een hele kleine hoeveelheid toevoegen om de structuur niet te erg te veranderen.

      Beantwoorden
  46. iris says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    ik heb de eierkoeken al een aantal keer gebakken. Ze waren wel goed gelukt maar het was steeds iets te vloeibaar waardoor ik ze niet mooi rond kreeg. Weet jij wat ik verkeerd doe?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dan moet je de eieren nog wat langer opkloppen, of het bloem voorzichtiger erdoor spatelen. Het beslag mag best wat vloeibaar zijn, maar het moet niet te veel uitlopen.

      Beantwoorden
  47. Irene says:
    6 jaar geleden

    Net weer het recept gebruikt alleen 25 gram minder suiker. Dat is prima gelukt. De smaak is nog zoet genoeg en de structuur veranderd niet veel.

    Beantwoorden
  48. Leonie says:
    6 jaar geleden

    Voor de healthy freaks onder ons: probeer de suiker niet te vervangen door Stevia… Krijg je geen luchtig beslag van en geen eierkoeken maar een soort gekke bolletjes die verschrikkelijk zoet smaken (ipv 12 eierkoeken kon ik er maar 4 maken, toen begon er al iets te dagen…) Dus gewoon suiker gebruiken! Ze zijn heerlijk en m’n kids zijn er ook gek op! Zijn er trouwens ervaringen met kokosbloesemsuiker?

    Beantwoorden
  49. Tess says:
    6 jaar geleden

    Ik heb de citroenrasp vervangen met vanille suiker en met cacaopoeder, ook heel lekker zo!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Lekker, goed idee!

      Beantwoorden
  50. Tine says:
    6 jaar geleden

    Kun je de suiker vervangen door een gezondere variant? Heb je daarvoor een suggestie?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Daar heb ik geen ervaring mee in dit recept, maar hier staat een lijstje met vervangers voor suiker: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

      Beantwoorden
  51. sandy says:
    6 jaar geleden

    ik heb geen citroenen in huis, enkel citroensap uit een flesje maar las hier net dat dat niet echt een goed idee is om te gebruiken. als ik er nu geen citroen in doe, maakt dat zo’n groot verschil in smaak?
    kzou ze willen maken tegen dat mijn man thuiskomt van het werk, hij is VERZOT op eierkoeken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt het ook weglaten hoor, zul je niet heel erg merken.

      Beantwoorden
      • lieke says:
        3 jaar geleden

        ik heb ze gemaakt met citroensap uit een flesje. Smaakt goed ik heb gewoon een flinken keep gebruikt.

        Beantwoorden
  52. Sander says:
    6 jaar geleden

    Erg goed recept, mijn zwangere vrouw was bijzonder blij toen ik haar hiermee verraste gisteravond.

    Beantwoorden
  53. Jacobiene says:
    6 jaar geleden

    Met een snuf kaneel ook lekker….en wat handig dat ze zo snel klaar zijn. Aardbeitjes erop..mam!

    Beantwoorden
  54. Maaike says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Super leuke site. Ideeën op gedaan voor de verjaardag van onze dochter.
    En met dit lactosevrije recept voor eierkoeken ben ik ontzettend blij!! Ik ga het op korte termijn uitproberen. Kunnen we ons kleine meisje ook verwennen met eierkoeken.
    Hoe lang blijven ze lekker?
    Groetjes Maaike

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      2-3 dagen is het lekkerst, maar ook daarna nog lekker hoor. Je kunt ze ook per stuk/twee invriezen en er eentje pakken wanneer je hem nodig hebt.

      Beantwoorden
  55. Shannon says:
    5 jaar geleden

    Wauw! Heb ze zojuist gemaakt. Ze zijn super simpel en snel te maken. En wat zijn ze lekker!! Ik doe het Weight Watchers dieet, en deze eierkoeken zijn maar 3 propoints per stuk! Ben ik erg blij mee! Bedankt voor dit receptje! Liefs.

    Beantwoorden
    • Astrid says:
      5 jaar geleden

      Ik doe ook Weight Watchers. Erg lekker met een eetlepel magere kwark en verse aardbeien. Een verantwoord tussendoortje!

      Beantwoorden
  56. sabrina says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,

    hoeveel eierkoekjes haal je uit deze samenstelling?

    Gr.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      12-14 stuks, staat boven de receptuur 😉

      Beantwoorden
  57. Annette says:
    5 jaar geleden

    Hoi hoi,

    Kan ik de citroen rasp ook weg laten?
    En zo niet hoeveel heb ik dan nodig als ik het uit een potje doe van dr. oetker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je kunt het weglaten, maar het is wel lekkerder met citroenrasp 🙂 Staat er niet op het potje hoeveel rasp een theelepel is?

      Beantwoorden
      • Annette says:
        5 jaar geleden

        Geen idee heb het nog niet in huis, heb wel citroenen in huis maar snap er niks van hoe dat werkt met raspen, hoeveel je er af moet halen etc..

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Met een rasp werkt veel fijner en is ook lekkerder. Je raspt alleen het gele schilletje er af, meer is het niet. Geen wit, want dat is bitter van smaak.

          Beantwoorden
  58. Gertrude van de Vosse-Steller says:
    5 jaar geleden

    Bloem en bakpoeder, is dat hetzelfde als zelfrijzend bakmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ja dat klopt, hier lees je meer over de juiste verhoudingen: http://www.handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
  59. Astrid says:
    5 jaar geleden

    Net gemaakt. Erg lekker! Ben weer begonnen met Weight Watchers, de vakantiekilootjes eraf. Heerlijk met een eetlepel magere kwark en verse aardbeien. Wat een lekker en verantwoord tussendoortje! 3 propoints.

    Beantwoorden
  60. anggie bos says:
    5 jaar geleden

    jemig ik dacht leuk een recept voor eierkoeken! dus ik print het uit krijg ik 27 bladzijden met en het recept en alle reacties. dat was niet de bedoeling! hahaha
    maar ga je recept zeker uitproberen. Eierkoeken is een van die dingen die wij Heimwee Voer noemen!
    in frankrijk niet te krijgen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Oei, dat is wel heel enthousiast 😉 Ik vrees dat ik daar niets in kan aanpassen, maar zal eens kijken 🙂
      Jammer dat ze niet te krijgen zijn in Frankrijk, maar gelukkig kun je ze nu zelf maken! 😀

      Beantwoorden
  61. Lieke says:
    5 jaar geleden

    Ook dit recept eens geprobeerd. Zijn heerlijk geworden. Bij mij zijn ze alleen niet allemaal even groot, gebruik jij een ring oid om de vorm gelijk te houden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik twee lepels om hoopjes te scheppen en daarbij probeer ik ongeveer evenveel beslag te gebruiken 🙂

      Beantwoorden
      • Lieke says:
        5 jaar geleden

        Dan moet ik nog even blijven oefenen, want mij lukte dat echt niet, om ze even groot te maken 😉

        Beantwoorden
        • Loudi says:
          1 jaar geleden

          Heb ondekt dat wanneer je een ijsscheplepel gebruikt, je keurig rondee eierkoeken krijgt !

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Goeie tip!

  62. Fany says:
    5 jaar geleden

    Waardoor kan ik fiberhusk vervangen …moet glutenvrij eten ‘heb wel xanthaangom in huis maar verhouding dan?
    Wil graag snel deze eierkoeken bakken….
    Oh ja nog vraagje kan je het deeg mixen of moet je kloppen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het beslag moet je luchtig kloppen. In mijn recept staat geen fiberhusk vermeld, maar als je glutenvrij wilt eten kun je gewoon een glutenvrij meel gebruiken.

      Beantwoorden
  63. femke says:
    5 jaar geleden

    Lekker lekker , bedankt voor het recept ze smaken geweldig , hier was 10 min heten lucht oven precies goed 🙂

    Beantwoorden
  64. Marielle says:
    5 jaar geleden

    Ik heb voor de verandering sinaasappelrasp en kaneel gebruikt voor een “herfsteierkoek”. Ze waren heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Klinkt goed!

      Beantwoorden
  65. anne says:
    5 jaar geleden

    Ze waren heerlijk! Omdat ik geen citroen in huis had, heb ik – voor de smaak – 10 gram suiker vervangen door 10 gram vanillesuiker. Ook lekker! Bedankt voor het recept 🙂

    Beantwoorden
  66. yesicca says:
    5 jaar geleden

    Ze gemaakt en goed gelukt!! Waren heerlijk en goed in de smaak gevallen bij mijn dochtertje,nichtje en neefje

    Beantwoorden
  67. Marika says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze zojuist gemaakt, en het smaakte heerlijk! Wat een fijn recept, goed, simpel en snel klaar. Ze zagen er ook heerlijk uit. Is er een mogelijkheid om een foto bij de reactie te plaatsen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee die is er helaas niet. Maar je kunt altijd een foto via Facebook laten zien door op mijn pagina een berichtje achter te laten!

      Beantwoorden
  68. Samantha says:
    5 jaar geleden

    Zojuist heb ik ook deze geprobeerd te maken.. Nog best lastig omdat mijn oven niet heel groot is en dus me koeken te dicht op elkaar zijn..

    Hoe krijg jij ze mooi luchtig en klopt het dat de onderkant een beetje plakt??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Onderkant wordt bij mij mooi droog. Ze worden luchtig door het kloppen van de eieren en het suiker, dat moet je echt wel een paar minuten mixen. Dan de rest er heel voorzichtig doorheen spatelen.

      Beantwoorden
  69. diedus says:
    5 jaar geleden

    Is dit recept voor heteluchtoven?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Alle temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte, hetelucht zet je 20% lager.

      Beantwoorden
  70. Ina says:
    5 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk ga ze binnenkort eens maken,dank je wel voor het recept
    Groetjes Ina

    Beantwoorden
  71. Lisan says:
    5 jaar geleden

    Heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk geworden!! Ipv de citroen een zakje vanillesuiket gebruikt. Heel erg bedankt voor het lekkere recept!

    Beantwoorden
  72. Tonnie says:
    5 jaar geleden

    Kun je ook honing gebruiken in plaats van suiker? Verder is het een heel lekker recept. Hartelijk dank, ook namens mijn man.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb ik nog niet geprobeerd, zou het gewoon eens testen 😉

      Beantwoorden
  73. Tina says:
    5 jaar geleden

    Ik maak ze met horn zout . Dit ruikt overigens naar ammoniak . Eg luchtig en groter met twee eitjes maak ik 7 grote,

    Beantwoorden
  74. Marlies Teunissen says:
    5 jaar geleden

    Ze zitten nu in de oven, echter heb ik ze met 12,5gr stevia ipv suiker gemaakt en speltbloem.
    Klopt het dat het met speltbloem niet nodig is om bakpoeder te gebruiken?
    Ik heb het er wel door gedaan hoor!
    Overigens zien ze er bij mij meer uit als eierrotsjes dan eierkoeken! Ha ha!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als het zelfrijzend bakmeel gemaakt van speltbloem/meel is niet, maar anders moet het er gewoon bij hoor.

      Beantwoorden
      • Marlies Teunissen says:
        5 jaar geleden

        Oke! Dankjewel! De suiker vervangen door stevia was overigens geen succes! Man wat is dat spul vies en overheersend! Ha ha! Maar als ik de suiker wil vervangen door honing, wat is de verhouding dan? 8gr stevia staat gelijk aan 1gr suiker, iemand een idee hoe dat met honing zit?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Durf ik je niet te zeggen, kwestie van uitproberen 😉

          Beantwoorden
  75. Liesbeth says:
    5 jaar geleden

    Hallo,

    Wil er piraatjes van maken voor een traktatie op school, moet er dus een heleboel bakken…

    Kan het deeg even staan als de eerste lading in de oven zit?

    Grtjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat is geen probleem.

      Beantwoorden
  76. Nikki says:
    5 jaar geleden

    Hallo, vanmorgen dit recept geprobeerd, en ze smaken héérlijk 🙂
    Ik had verwacht dat ze bros zouden zijn, maar integendeel, ze zijn net zo zacht als je ze in dewinkel koopt, maar dan vvéél lekkerder!! Ik heb de citroen vervangen door limoen en het zout weggelaten, aangezien ik zelf zelden zout toevoeg met koken en bakken.
    Bedankt voor dit recept!

    Beantwoorden
  77. Anita says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, ik heb ze ook gemaakt en vind ze heerlijk! Bedankt voor het recept.
    groeten Anita

    Beantwoorden
  78. Soraya says:
    4 jaar geleden

    Hi, ik ben ze nu aan het maken.
    Is het per eierkoek 2 eetlepels beslag of 1 eetlepel beslag? Dankjewel alvast!!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      1 volle eetlepel

      Beantwoorden
  79. Marjolijn says:
    4 jaar geleden

    Ha Laura,
    pas ook je eierkoeken geprobeerd…
    Alles luchtig geklopt, maar dat erdoorheen spatelen van bloem, ben ik niet zo handig in…duurt me veel te lang ofzo…
    Dus ik de bloem er maar doorheen gemixt…
    Luchtigheid was eruit, maargoed…ik ging wel kijken wat het werd…
    Veel deeg, dus m’n oven zat vol en er lag nog een plaat te wachten…
    En die eierkoeken die lagen te wachten, die begonnen te rijzen…
    Ik heb ze toen er ruimte was in de oven erin gezet en het werden de beste van allemaal…
    Is het misschien beter om ze altijd even een kwartiertje te laten rijzen?
    Gewoon in de open lucht?
    Dan krijg je dezelfde dikke koeken zowat als die in de winkel liggen…
    En herinner me dat ik op de bakkersafdeling ook die ‘kwakjes’ zie ‘wachten’ op de oven…
    Hoort dat niet gewoon;-)?
    Ben benieuwd wat jij denkt als expert…!
    Hartelijke groet,
    Marjolijn

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      dit beslag is geen beslag dat moet rijzen voordat je het bakt, dat is alleen bij deeg met gist zo. Mijn ervaring is juist precies andersom, hoe sneller in de oven hoe beter het resultaat. Durf je niet te zeggen waarom het bij jou andersom was 😉

      Beantwoorden
  80. ina says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk geworden,bedankt voor het recept

    Beantwoorden
  81. Laura says:
    4 jaar geleden

    Echt een superlekker recept! Heb ze juist gemaakt en al bijna allemaal op?
    Je hebt echt een superleukeblog!
    Groetjes Laura (P.S. Ik heet ook Laura ?)

    Beantwoorden
  82. Angeline says:
    4 jaar geleden

    Hey,

    Hier wordt jou recept regelmatig gebruikt. Dochterlief van bijna 7j en zoonlief van 2.5 jaar zijn er zot op. Oh, maar ik ook hoor 😉
    Bij ons zijn ze dan wel glutenvrij. Meestal maak ik ze met glutenvrij meel en kokosbloesemsuiker. Maar ook al gemaakt met ahornsiroop en met agavesiroop. Ook al gemaakt met havermout erin. Ook al gemaakt met rozijntjes. Ook al met speculaaskruiden.
    Vandaag maak ik 2 varianten. Ipv suiker te gebruiken (wij gebruiken geen geraffineerde suiker) en omdat ik kokosbloesemsuiker ook probeer te vermijden maak ik nu variant 1 met verse appelmoes (appels + water stoven) en variant 2 met verse dadelstroop (geweekte dadels + water mixen) IPV suiker. Ik ben benieuwd 🙂
    Groetjes Angeline (uit België)

    Beantwoorden
  83. Marusha says:
    4 jaar geleden

    Hoi,
    De eierkoekjes smaken altijd lekker, alleen blijven ze altijd kleven aan t bakpapier en gaan ze er lastig af…
    Tips?
    Groetjes Marusha

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik haal ze na het bakken er altijd zo snel mogelijk vanaf, dan gaat het goed. Je zou ook kunnen proberen een dun laagje bloem over het papier te strooien voordat je het beslag erop doet.

      Beantwoorden
  84. Ingrid says:
    4 jaar geleden

    Hallo,
    Ik wil graag speculaas eierkoeken gaan maken, heb jij misschien hier ook een recept van.
    Groetjes Ingrid

    Beantwoorden
    • Angeline says:
      4 jaar geleden

      Hallo. Hetzelfde recept gebruiken en er 1 theelepel speculaaskruiden toevoegen. Heerlijk.

      Beantwoorden
  85. Bianca Terlouw says:
    4 jaar geleden

    Vanmorgen deze eierkoeken geprobeerd en wat zijn ze lekker! Ik eet regelmatig eierkoeken, maar deze zijn toch volgens mij echt de lekkerste die ik gegeten heb! Zo lekker krokant! Deze ga ik zeker vaker maken. Voor mijn gevoel is dat de kracht van jouw recepten. Je kunt ze maken met de standaarddingen die je in huis hebt en ze zijn makkelijk te maken. In dit geval stond er citroenrasp in die ik niet had, maar heb dat opgelost met wat citroenessence. Smaakte ook goed.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! 🙂

      Beantwoorden
  86. Anja says:
    4 jaar geleden

    Dacht lekker zelf eierkoeken maken maar helaas ze bleven totaal plat donkere onderkant en boven leken ze ongebakken
    Ik bak best veel en na wat andere zeggen lekkerder dan vd bakker maar dit lukt me dus niet ik klop 2 eieren met suiker luchtig ongeveer 4 minuten dan spatel ik 100 gram patentbloem 6 gram dr. Oetkers backin en ciroenrasp oven voorverwarmd op 180 graden wat doe ik fout

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Wat voor oven heb je? Bij een heteluchtoven moet de temperatuur namelijk iets lager. Kan ook nog de ovenstand zijn, het klinkt alsof er meer warmte van onder kwam dan van boven.

      Beantwoorden
  87. Tessa says:
    4 jaar geleden

    De lekkerste eierkoeken! En makkelijk te maken. We zijn er gek op. Gisteren gegeten met slagroom en vers fruit erop hmmm.

    Beantwoorden
    • Jolanda janssen says:
      4 jaar geleden

      ook lekker met rozijntjes

      Beantwoorden
  88. Julia says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, kun je het ook in een pan bakken? Dus net als pannekoeken, want er is geen oven bij mijn schoonouders.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar denk niet dat het lukt. Dan kun je beter voor pancakes kiezen.

      Beantwoorden
  89. Rita says:
    3 jaar geleden

    Heb net de eierkoeken gebakken. Ze zijn goed gelukt. Heb bij de suiker een zakje anijspoeder gedaan omdat ik ook vaak anijsmelk drink, wat ik erg lekker vind. De smaak is prima met net dat anijssmaakje er door. Dank je wel voor dit makkelijke recept. Groetjes Rita.

    Beantwoorden
  90. Piene Pieters says:
    3 jaar geleden

    Ik heb eierkoeken in de pan gebakken: Elektrische plaat op stand drie. Een beetje boter in de koekenpan, daarin bakpapier op maat van de pan. Een eierkoek van normaal formaat moet ongeveer 5 à 6 minuten bakken, met deksel. Dan omkeren, het bakpapier kan eraan blijven zitten. De koek bakt nu ongeveer 2 minuten in de boter.
    Je kunt ook een grote koek bakken, met al je beslag. Reken op 25 à 30 minuten voor kant één, met deksel. Dan keren en nog enkele minuten bakken. Na het bakken het papier verwijderen.

    Beantwoorden
  91. Angie says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,
    Geweldig recept, dank je wel. Ze zijn heerlijk!
    Warm jij je oven voor? Dat had ik wel gedaan, het ging iets te snel. Moest de onderkant een beetje afschrapen… Volgende keer warm ik de oven niet voor of zet de temperatuur ietsje lager.
    Groeten uit Egypte!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Oven moet inderdaad altijd voorverwarmd zijn. Als je een heteluchtoven hebt zet je de temperatuur 10-20% lager.

      Beantwoorden
  92. Marleen says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze vanavond voor het eerst gebakken ,goed gelukt ,Ik had een beetje last van plakken aan het papier.

    Beantwoorden
  93. Katleen says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Net de koeken gebakken en ze waren overheerlijk! Ze bleven ook bij mij erg plakken aan het bakpapier. Maar kreeg ze er nog wel af.
    Net gebakken waren ze heerlijk krokant vanbuiten en zacht van binnen. Maar had ze in een luchtdichte pot gestopt eens ze waren afgekoeld en toen waren ze enkel uren later absoluut niet meer krokant. Is dit bij jou ook zo?
    Groetjes katleen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja dat gebeurt hier ook, komt door het vocht uit de koeken, die kan nergens heen en maakt de krokante laag zacht. Stel dat je de pot op een kiertje laat duurt het langer voor de zacht worden, maar dan drogen ze langzaam maar zeker wel uit.

      Beantwoorden
  94. Nellie says:
    3 jaar geleden

    Hoii wat een lekker en makkelijk recept. Ze zitten net weer in de oven 🤗 vroeg me af of je ook de helft vd bloem kan vervangen door eiwitpoeder? Ik heb al 40gr.minder suiker erin ik dacht ms kan ik m ook wat eiwitrijker maken😊

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou het zelf niet doen, maar je kunt er uiteraard mee experimenteren.

      Beantwoorden
  95. Ella says:
    2 jaar geleden

    Hoi,
    Hoe kan ik deze overheerlijke eierkoeken het best bewaren zonder in te vriezen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In een afgesloten verpakking, buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  96. Javina says:
    2 jaar geleden

    Ik wil deze Eierkoeken vandaag maken kan dat ook met rietsuiker ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het kan, maar je zult wel een iets ander resultaat krijgen.

      Beantwoorden
  97. Dave says:
    2 jaar geleden

    Hoi ik heb een vraag. Zou wel iets verkeerds gedaan hebben maar bij mij was het helemaal vast geplakt aan het bakpapier.
    Heb je een tip om dat te voorkomen.

    bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ze kunnen soms een beetje plakken, maar helemaal vast heb ik nog nooit gehad. Zou misschien ook aan je bakpapier zelf kunnen liggen. Of misschien waren de koeken nog niet helemaal klaar.

      Beantwoorden
  98. smeets monique says:
    2 jaar geleden

    hoeveel zelfrijzende bloem mag ik gebruiken zonder bakpoeder erbij te doen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Over de verhoudingen lees je hier meer: https://handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
  99. Martine says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik lees ergens anders dat je met ammoniumbicarbonaat het beste effect krijgt..qua rijzen en de kenmerkende plakkerigheid.. heb jij dat ooit gedaan?

    Bij mij werden ze erg bros en bleven klein.. wel lekker hoor, naar niet echt een typische eierkoek..

    Groetjes Martine

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Met alleen baking soda (dat is hetzelfde) heb ik ze nog niet gemaakt, maar het is wel iets dat zit in bakpoeder. Als ze echt bros waren hebben ze waarschijnlijk wat minder lang nodig in jouw oven.

      Beantwoorden
  100. Paulien says:
    2 jaar geleden

    Leuk recept Laura!
    Onlangs eierkoeken herontekt, ik heb ze als bodem voor trifle gebruikt, dat was heerlijk! De drank trekt er ook goed in.

    Beantwoorden
  101. Laura says:
    2 jaar geleden

    ik ga ze nu maken kijken of ze lekker zijn

    Beantwoorden
  102. Roos says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik vind het leuk om eierkoeken te bakken. Het beslag maken gaat ook goed totdat ik de bloem,zout,bakpoeder en citroenrasp doorheen moet spatelen. Ik krijg dan allemaal klontjes, maar ik heb wel de bloem enzo gezeefd. Ik weet niet zo goed wat ik verkeerd doe. Heb jij een tip voor me?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Ik kan van een afstand niet goed oordelen wat er misgaat bij jou Roos. Wellicht dat even doorspatelen al de de oplossing is.

      Beantwoorden
      • Roos says:
        2 jaar geleden

        Ik snap dat het lastig is te beoordelen.
        De klontjes ontstaan tijdens het spatelen. Het ligt misschien aan de manier waarop ik spatel. Hoe kan je het beste spatelen? Dan probeer ik dat en kijk ik of er dan geen klontjes ontstaan.
        Het zijn trouwens klontjes bloem.
        Bedankt voor de reactie!!

        Beantwoorden
        • Lian van Rens says:
          2 jaar geleden

          Je vouwt het als het waren erdoor. Omslaan, snijden en omslaan en dan in een soort acht beweging werkt vaak het fijnst. Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.

          Beantwoorden
          • Roos says:
            2 jaar geleden

            Heel erg bedankt! Ik ga het meteen proberen.

  103. Nieky says:
    1 jaar geleden

    De eierkoeken zijn heerlijk en ook goed gelukt. Ik krijg alleen, uit dit beslag, echt bij lange na geen 12/14 eierkoeken. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Misschien maak jij grotere koeken dan ik, of klop ik het ei net wat luchtiger waardoor ik ‘meer beslag’ heb. Belangrijkste is dat ze lekker zijn!

      Beantwoorden
  104. Wulm says:
    1 jaar geleden

    Kan ik de eierkoeken invriezen? En hoe lang dan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Goed afsluiten in een plastic zak en daarna ongeveer 2 maanden houdbaar in de vriezer.

      Beantwoorden
  105. Kitty says:
    1 jaar geleden

    Super simpel en makkelijk te maken, ze smaken ook heerlijk! Ik ga het als traktatie gebruiken voor mijn dochter en bespaar zo veel geld hiermee 😁 dit recept gaan we sowieso meer gebruiken, gewoon als tussendoortje 😍

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Heel slim! Veel bakplezier 😉

      Beantwoorden
  106. Evelyne says:
    1 jaar geleden

    Het recept gevolgd maar de koekjes hebben een kauwgum-achtige bijt 🙁 Enig idee waar dat aan ligt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Ohjee.. Lastig te zeggen voor mij op afstand. Zeker als je 100% het recept en de ingrediënten hebt gevolgd zou dat niet moeten kunnen gebeuren 🙁

      Beantwoorden
  107. Pingback: Havermout-amandel eierkoeken - Laura's Bakery
  108. Jendy Jalving says:
    1 jaar geleden

    Zou het mogelijk zijn een volkoren versie te maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Vast en zeker. Volkorenmeel neemt wel meer vocht op, dus je kunt de bloem er niet 1-1 door vervangen.

      Beantwoorden
  109. Nicole says:
    12 maanden geleden

    Hoi Laura,

    heb ne je eierkoeken gemaakt, mit Erytrith ipv suiker. De smaak is goed maar ik von het deeg wel heel erg taai, het leek wat meer vocht nodig te hebben, kreeg het bijna niet van de lepel af en het plakte overal, ipv op de bakplaat 😉
    Zou je een scheutje melk kunnen toevoegen, denk je?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Oei dat vind ik lastig inschatten, daar heb ik nog nooit mee gebakken. Erg oppassen dat de luchtigheid er niet uitgaat. Misschien gewoon een extra eiwit?

      Beantwoorden
  110. Pingback: Appel-kaneel eierkoeken - Laura's Bakery
  111. Nicky says:
    10 maanden geleden

    Mijn eierkoeken lopen altijd erg uit op de bakplaat. Heb je daar tips voor?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Het kan aan verschillende dingen liggen. Misschien gebruik je grotere eieren, klop je het niet schuimig genoeg of spatel je naderhand de lucht er teveel uit.

      Beantwoorden
    • Lydie says:
      9 maanden geleden

      Hoi Laura,

      Ontzettend lekkere eierkoeken! Heb jij enig idee hoeveel caloriën er ongeveer in 1 eierkoek zitten?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Nee, sorry 🙂

        Beantwoorden
  112. Renea says:
    9 maanden geleden

    Ik heb geen Hollands bakpoeder, en kan dat ook niet kopen in Californië. Baking powder is niet hetzelfde, weet jij hoeveel ik daarvan moet gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      naar mijn weten zijn baking powder en bakpoeder gewoon hetzelfde hoor. Baking soda is wel iets anders.

      Beantwoorden
  113. Renae says:
    9 maanden geleden

    Ik heb ze gemaakt met baking powder en ze waren erg lekker. En goedgekeurd door het test paneel. 👨‍👩‍👦‍👦

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

‘Beschuit met muisjes’ baby truffels

Sinterklaas sloffentaartjes

Rood fruit crumble

Advent 15: Sneeuwpop op de slee

Volgende Post
Met welk soort appels kun je het best bakken?

Met welk soort appels kun je het best bakken?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Review: Baking cups

door Laura Kieft-12 augustus 2011-32

Ik ben gek op leuke baking cups, ze maken je cupcakes helemaal af. Tegenwoordig kun je je lol op met alle leuke kleurtjes en printjes. Sommigen zien er in de verpakking alleen heel erg leuk...

65 met toblerone en appel-kaneel

door Laura Kieft-04 augustus 2011-9

Voor de verjaardag van de vader van mijn overbuurvrouw (snappen jullie het nog) vond ik het moeilijk om de kleuren te bepalen. Want wat zijn nu echte mannenkleuren in combinatie met cupcakes. Ik dacht nog...

Uitgelicht: Siliconen molds

door Laura Kieft-28 juli 2011-5

Velen zijn gek op molds, anderen juist helemaal niet. Ik behoor tot de eerste categorie. Je kunt de mooiste  vormen maken met deze leuke siliconen vormen, je hebt al snel een prachtig resultaat. Dit snelle...

Review: Feestelijke taarten, cupcakes & koekjes

door Laura Kieft-22 juli 2011-2

De oplettende lezer heeft het tabblad ‘reviews’ vast al eens opgemerkt bovenaan deze pagina, dan is ook opgevallen dat hier nog niets bij stond. Daar komt met deze eerste review verandering in. Ik heb gekozen...

Bloemenkoekjes

door Laura Kieft-15 juli 2011-6

Ik wilde eens lekker experimenteren met het maken van foto’s. Toen ik deze koekjes had gemaakt spookten ’s nachts al allerlei ideetjes door mijn hoofd over hoe ik deze leuke koekjes nou leuk op de...

Gevulde koeken

door Laura Kieft-10 juli 2011-62

Ik ben niet de enige in de familie die graag bakt. Mijn vader bijvoorbeeld mag graag overheerlijke broodjes maken. De pizzarol en mediterraanse broodjes zijn bij mij favoriet! Naast broden mag hij ook graag gevulde koeken...

Uitgelicht: Kleurstoffen

door Laura Kieft-07 juli 2011-39

In levensmiddelen is een beperkt aantal kleurstoffen toegestaan, deze zijn herkenbaar aan het E-nummer in de reeks E100-199 dat meestal op de verpakking vermeld wordt. Er zijn ook veel natuurlijke kleurstoffen, deze is dan afkomstig...

Silhouet koekjes

door Laura Kieft-03 juli 2011-6

De silhouet koekjes van Peggy Porschen in het boek ‘Cake chic’ trokken gelijk mijn aandacht. Dit moest en zou ik ook een keer maken! Wel op mijn eigen manier natuurlijk. Ook al komt het idee...

How to: Vintage cupcakes

door Laura Kieft-29 juni 2011-5

Vorige week heb ik jullie een how to van de vintage cupcakes beloofd, hier is hij dan! Voor het gemak heb ik bij de meeste beschreven artikelen een linkje geplaatst, zo weet je precies wat...

Uitgelicht: Kleurpoeders

door Laura Kieft-26 juni 2011-10

Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik altijd graag mijn kleurpoeders gebruik, door velen worden dit ook wel ‘dusts’ genoemd. Hiermee geef ik meestal het hart van bloemen een extra kleurtje maar je kunt er...

Vintage cupcakes

door Laura Kieft-23 juni 2011-5

Dit thema wilde ik al langer gebruiken voor cupcakes; Vintage. Ik heb het geheel gelijk een beetje ‘glitter & glamour’ gegeven door voor alles mijn dusts (kleurpoeders) te gebruiken. Ook mijn andere favoriete materialen heb...

Geslaagd!!

door Laura Kieft-17 juni 2011-9

Mijn zusje is geslaagd voor haar VWO diploma! Na weken van voorbereiding, keihard leren, geen sociaal leven meer en nog meer afzien begonnen de examens. Nog 2 weken zwoegen en ze was eindelijk klaar en...

How to: Leuke eenvoudige cupcakes

door Laura Kieft-14 juni 2011-8

Een paar weken geleden kreeg ik van Create4Fun weer wat leuke dingen opgestuurd. Hierbij zaten 2 pakjes voorgekleurde rolfondant en zilveren sterretjes (alles van Funcakes). Nu leek het mij leuk om eens cupcakes te maken...

How to: Eetbare lijm maken

door Laura Kieft-10 juni 2011-18

Bij elke taart en bij alle cupcakes gebruik ik dit; eetbare lijm. Het is ideaal om kleine, maar ook grote decoraties op te plakken. Je kunt dit kant en klaar kopen maar ik maak het...

Daar ben ik weer!

door Laura Kieft-02 juni 2011-5

Pfew, woensdag een hoop (6!) schoolverslagen ingeleverd waar veel voor moest gebeuren. Dat is dan ook de reden waarom ik al ruim 2,5 week niets meer heb geplaatst. Om het goed te maken heb ik...

Chique paars met een vraagje

door Laura Kieft-15 mei 2011-11

Waarschijnlijk herkennen jullie deze cupcakes wel, vorige week maakte ik deze namelijk voor mijn ouders. Wel in een andere kleurstelling, dat dan weer wel. Ik vind deze kleurstelling ook erg mooi uitgepakt. Mijn overbuurvrouw helpt...

Voor paps en mams

door Laura Kieft-09 mei 2011-8

In mei zijn mijn ouders alle twee jarig, paps aan het begin van de maand en mams aan het eind. Dit jaar hebben ze de verjaardagen samen gevierd omdat mijn zusje midden in haar eindexamens...

Taart gedecoreerd als… taart??!

door Laura Kieft-01 mei 2011-12

Dit leek mij al langer ontzettend leuk om te maken en nu was er een jarige die niets liever wilde dan deze leuke taart! Ik had een foto laten zien van een soortgelijke taart en...

Mr. & Mrs. Potato Easter egg head

door Laura Kieft-22 april 2011-8

Helemaal geïnspireerd op de aardappel hoofden uit de leuke film Toy Story! Vorig jaar heb ik kuikens gemaakt van paaseieren, nu was het tijd voor iets nieuws. Een paar weken geleden was ik aan het...

Recept: Chocolate chip cookies

door Laura Kieft-17 april 2011-78

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan